Mamici de ianuarie - februarie 2007 (20)
Raspunsuri - Pagina 8
Helenutza23 spune:
ania, tu esti sigura ca e de la tensiune? io am avut pe la inceputul sarcinii 9.5 si acum cand am luat din nou aveam 10.6. eu nu transpir deloc... poate depinde de persoana. eu inainte aveam in jur de 11.6, dar beam o cafeluta mica pe zi. acum din cauza starilor de greata nu mai pot bea.
corinuk poate lua o fiola, 2 de algocalmin pt scaderea temperaturii. tre sa faca ceva sa scada temperatura ca nu e bine sa stea cu temperatura, asta cred ca o stie deja. cu medicul nu a vorbit? multa sanatate ii urez finutei tale.
aelita interesante listele de nume, dar atat, decat pe hartie.
nu te supara pe mine. e parerea mea 
18+
A.Alina spune:
Aelita,
eu vroiam o fetitza si deja ii alesesem numele (Raisa), dar acum trebuie sa aleg nume de baiat.![]()
Azi am niste contractii ingrozitoare. Am luat un No-spape 10 dimineata, apoi am rugat-o pe vecina-mea sa imi faca o injectie cu scobutil si No-spa pe la ora 15. Acum ma doare iar si nu stiu daca sa mai iau sau nu o tableta de No-spa. Voi ce parere aveti? Nu e prea des?
Alina
Monicutz spune:
Corinuk, poate sa ia Tylenol simplu, care contine doar Acetaminophen. E safe.
Sau cum a zis Anis paracetamol. Dar tot simplu, nu sinus sau cu alte adaosuri.
Daca nu scade febra sa mearga la spital ca febra prelungita peste 38 grade la gravide e nasoala.
Sanatate!
, 18+
gio spune:
Buna fetele,
Dar aveti viteza la scris nu gluma!!!!
Michelle, sper sa primesti vesti bune maine la control. E tare greu sa dai sfaturi, uite daca te intereseaza, stiu o adresa unde ai putea pune o intrebare (e in franceza dar sper sa te ajute):
http://www.cfef.org/publicforum/forum.php3?nf=2
Megbeng, cine se ocupa de sectia de prematuri de la BUdimex? Si eu am ganduri ca si Catalina si ma tenta tare de tot Budimex, mai ales ca pediatrul fetitei e de acolo. Adica macar sa il intreb si daca am probleme doamne fereste sa stiu unde il duc pe bb. Despre sectia de neonato de la Polizu ma abtin cat pot. Nu salveaza bebelusi de 5-6oo gr, poate doar in visele lor....Am fost acolo langa cineva care a trecut printr-o nastere prematura si vb in cunostinta de cauza, din pacate...
la pozele cu mancarea nu m-am uitat, oricum nu ma tenteaza. Mi-e f greata oricum si mananc f putin.
anis, nasol cu tensiunea, in afara de cafea nici eu nu stiu alt remediu. oare ceaiul verde nu are acelasi efect?
va pup, vb
20 +
sraluca spune:
Fetelor azi am fost la control. Si bebe e baiat. Puneti-mi si mie un carucior albastru. Tati e semi-incantat ca el cam voia fata dar asta e.
Va pup
sraluca
24+
mariana_1976 spune:
Catalina, Gio eu am auzit ca la Giulesti au sectie de prematuri buna,dar nu am fost personal sa-i verific.
Sper ca sa nu aveti nevoie.
In Suedia prematurii nascuti intre 25-28 de saptamini au 65% sanse sa aiba dezvoltare psihica si fizica normala.Ca si in Canda,la peste 28 de saptamini procentul este in jur de 82%.
Roandre felicitari pentru baietel!!!!

Michelle sa ai incredere in Doamne Doamne si va va ajuta sa gasiti solutia cea mai buna in cazul vostru.Eu cred ca analiza lichidului amniotic este decisiva si la voi a fost buna,deci sperante si optimism mult, mai ales ca sunteti intr-o tara dezvoltata.
Aelita imi plac tare mult multe dintre numele de pe listuta ta.Sint in cautari de nume cu "M" fiindca atit eu,cit si sotul si cei 3 copii pe care ii avem au primul nume cu initiala "m".(a fost cu intentie cind i-am botezat)
Acum de pisici:eu am 2 mite dragalase si mi s-a spus ca nu e pericol daca ele stau numai in casa si nu ies.Le iubim mult toti si le avem de pe vremea cind eram gravida cu al doilea copil.In Suedia nu se testeaza gravidele de toxoplasmoza pentru ca aici e raritate.
Mariana
17+
mama de Monica, Matei si Markus
criss68 spune:
megbeng, si eu sper sa nu deranjeze subiectul. De la cursul de ginecologie, care pentru noi e informativ, putem sa ne specializam doar in citodiagnostic etc. Dar 'profa' e genul careia ii place sa se intinda la barfe si discutii (mai mult sau mai butin legate de curs)si se plangea de faptul ca e jale cu noile normative, poate de aceea am retinut. Din pacate nu am avut timp sa recitesc ca sa confirm cele enuntate anterior. Nu ne-a spus nimic nou de limita pentru avorturi. Ceea ce am constatat este ca desi comunitatea europeana impune anumite reguli, nu intotdeauna se aplica in tarile aspirante sau chiar membre.
noapte buna
criss
22+ cu 
brig_adria spune:
hello,felicitari sraluca pt baietel.Te rog sa-mi scrii pe mail ce ai hitarat cu programarea la Iosup ca sa stiu daca o anulez sau nu...
pupici,burtici.
Stiti pt diaree ce putem lua?avem voie ceai de menta?si altceva?mersi,pa
criss68 spune:
anis, si cele care mai aveti probleme cu tensiunea, stiu ca exista ceaiuri care echilibreaza tensiunea, de exemplu vascul (daca e mare o scade, daca e mica o creste). Daca iti este in drum vreun plafar poti intra sa intrebi, poate au aparut intre timp si altele. Helenuta23, tu ai o hipotensiune usor tolerata. Sunt persoane carora le este rau si numai daca scade de la 15 la 14, scadere care in mod normal e considerata benefica.
criss
22+ cu 
Daconst spune:
Am intrat sa va citesc iar si vad ca tot mai multe burtici au probleme...of,ce rau imi pare.
Michelle,cuvintele nu le mai gasescv acum,dar ma rog si eu la DD sa aibe grija de tine si puiutul tau mic...nu stiu ce te-ar putea ajuta mai mult acum decit credinta in DD.
Catalina si Oana,sanatate multa si va asteptam sa reveniti cit mai repede.
Aelita,frumoase nume in listuta ta,dar cam putine de baietei si eu chiar sunt in cautare...poate mai gasesti ceva interesant.
Sraluca,felicitari pentru baietel...il inteleg perfect pe tati vostru ca si eu mi-am dorit fata,dar acum asa m-am montat pe baietei ca parca doar pe ei ii vad pe strada.![]()
Dana 24+