Chisturi ovariene
Mi-a intarziat ciclul 10 zile,am fost la dr.si am ovare polichistice,ma speriasem ca ar fi sarcina,desi am facut 5 teste de sarcina si sunt negative.Problema este ca,desi iau tratament de 3 ile,nu a venit ciclul.I s-a mai intamplat cuiva sa ii intarzie menstruatia din cauza chisturilor ovariene?
Raspunsuri
Cristina_C spune:
In mod normal tratamentul cu progesteron - injectabil sau oral- ar trebui sa-ti declanseze ciclul in cateva zile.
Unde sunt chisturi este si o dereglare hormonala care duce la intarzierea ciclului sau chiar la amenoree secundara. Cel mai bine e sa mergi si la ginecolog, dar si la endocrinolog pentru dozare hormonala.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
libelula spune:
Eu am ovare polichistice, ciclu relativ regulat 26/28, progesteron peste 10 in ziua 20/21.
sheherezada spune:
Depinde ce fel de tratament ai facut.Eu am luat orgametril si desi doctorul a spus ca ciclul o sa se declanseze in doua-trei zile,au trecut vreo zece pana a venit.
Si eu am ovare polichistice si ciclu neregulat.Pentru asta iau duphaston din ziua 15 a ciclului menstrual.
"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"
sheherezada
sweetkarina spune:
Si eu am fost diagnosticata luan asta cu chist ovarian drept de 3,2 cm si inca nu mi-a venit ciclu plus ca am si o metroanexita bilaterala si am intrerupt si A/C pt ca se banuieste ca de la ele am facut chistul.Mie nu mi s-a dat nici un tratament si mi-au zis sa mai astept 1 sapt.Ma bate gandu sa vad daca nu e cumva altceva si sa consult alt doctor.
ondrio spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri,m-am mai calmat.
Orgametril iau,Sheherezada,de 5 zile si tot nu vine.Deci astept cu rabdare sa treaca cele 10 zile de tratament,daca si tie ti-a venit asa tarziu.
Ma batea gandul sa mai merg la un ginecolog,dar mai astept.Cele 5 teste de sarcina au iesit negative,deci ar trebui sa nu fiu gravida,mai ales ca nu am motive,zic eu.
Multumesc tare mult,dragele mele!Si sanatate sa fie,sa dispara chisturile astea!
Mi-e teama doar de un chiuretaj,ca am inteles ca se trateaza chisturile,caci ,am zis,am uter cicatriceal si nu as putea duce sarcina.
sheherezada spune:
cicina da si inca foarte tare.Dar nu te doare mijlocul ci ovarele.Eventual poate radia durerea dar tot pe acolo se invarte.
"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"
sheherezada
cicina spune:
E clar ca e ceva in neregula ca ovarele ma dor, si am cate un junghi in stanga in dreptul mijlocului de-mi seaca inima. Sant in analize sa descopar mai multe nu am aflat dacat ca produc estrogeni cat pentru toate fetele.
Merci Shehe.
cicina
loneanbianca spune:
Si eu am avut OP am incercat cu anticonceptionale si Duphaston(de la care m-am ingrasat) si tot nu am scapat de ele/ Am facut tratament homeopat apoi si acum e totul ok.Asa ca pt cele din Cj va pot recomanda acest dr. Succes si sanatate!