Mamici de noiembrie - decembrie 2006(40)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Salut burtici!

Ma uit cu tristete cata lume nu se simte bine... o fi saptamana neagra a odiseei noastre, mai ales ca mai e putin si izbucneste si o cearta.
No, fetele care se simt rau inteleg ca nu se pot abtine, dar cele care sunt suparici... va rog sa nu va mai infierbantati, pe internet cuvintele pot fi gresit interpretate cu usurinta, lipsesc tonul vocii si mimica. Mai adauga la toate astea si cateva zeci de grame de hormoni de sarcina si cearta-i gata.
In plus asta-i un forum de discutii, se discuta chestiuni, fiecare isi da cu parerea. Mie chiar nu mi s-a parut ca s-a luat cineva de Cleo, s-a vorbit mai mult de un fenomen care exista in tara.

Incepusem sa scriu un mesaj lung legat de ciubuc, bacsis, spaga, cotizatie sau cum vreti sa-i ziceti... dar era prea lung. Ideea e ca unii profesionisti din sanatate muncesc la fel de bine sau la fel de prost indiferent de suma primita. Iar ce trebuie sa faceti voi este sa fiti cu ochii in paispe, sa puneti intrebari, sa aflati ce se intampla cu voi si cu bebele, cu alte cuvinte sa nu va culcati pe o ureche ca daca ati dat bani toate vor merge unse.
Va incepeti cariera de mamici, e timpul sa deveniti putin si leoaice. Nu in sensul de a face scandal, dar sa stati cu ochii la panda, sa va asigurati ca totul este bine. Si daca ceva vi se pare in neregula, deschideti gura si vorbiti. Puneti intrebari, asigurati-va ca persoana care se ocupa de voi stie ce face.
Sa stiti ca nici eu nu sunt omul cu gura mare, dar am invatat sa o deschid la nevoie. Nu mai suntem copii tematori, suntem mame si daca noi nu veghem pentru binele copiilor nostri, atunci cine sa o faca?
Deci daca doriti, ascultati de sfatul cuiva care a lucrat in domeniu 15 ani: banii pe care ii scoateti din buzunar nu inseamna totul, incercati sa va sigurati ca stiti tot timpul ce se intampla cu voi si cu bebe.
Si daca va consoleaza cu ceva, sfatul meu e valabil si pentru Canada, si pentru Anglia, Germania si Spania si pentru orice alta tara din lume. Oamenii sunt supusi greselii asa ca e si datoria noastra ca pacienti sa ne purtam de grija.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

cristina1974 sa stii ca am o cunostinta care a fost operata de apendicita care daduse in peritonita ca drii nu si-au dat seama despre ce e vorba si era in luna 8 . O tot oplimbau de la maternitate la chirurgie la spital si dadeau vina unul pe altul ....pana la urma in ultimul moment a trebuit un chirurg sa ia o decizie si se pare ca a luat decizia cea buna .
copilul are acum 4 luni si e ok . pentru nastere a ales cezariana din cauza proaspetei operatii ......
sfatul meu : mergi la un chirurg neaparat !

va doresc NOAPTE BUNA cu somn usor !
D 29+

BeBelusca

Mergi la inceput

Na, ca tot un mesaj lung am trimis data trecuta! Dar putea sa fie si mai lung...
Vreau sa ii urez si eu numai bine Ralucai, daca mai vorbiti cu ea va rog sa-i transmiteti ca ii tin pumnii stransi si sa iasa repede din spital fara probleme.

Ktrinel, ganduri bune se indreapta si catre tine de la mine! Ai intrebat medicul ce inseamna uter maturat si ce consecinte pot sa fie?

danita, simti cum iti trimit ganduri pozitive? NUUUUU???
Dar acum? Hai, incearca sa te bucuri de tot ce merge bine in viata ta, ca rele sunt destule pe lumea asta. Din fericire si bune, gandeste-te la cele de pe urma.

mayaione, ai facut analize recent? Ca daca s-ar putea sa fii anemica atunci ai nevoie de tratament. Mie nu mi s-a intamplat asa ceva, dar mai am inca timp, ca sarcina mea e mai mica.

Adina, bine ca ai inceput tratamentul pentru infectie repede, macar esti pe drumul catre vindecare acum. Si mie imi e teama de asa ceva, in sarcina nu e ceva chiar neobisnuit pentru ca avem imunitatea mai scazuta. Chestiunea e ca nu e neaparat nevoie sa fi luat de undeva bacteria respectiva, de exemplu noi suntem in mod obisnuit purtatori de E.Coli care in unele conditii poate sa ajunga in uretra, vezica, rinichi si sa se multiplice pana la a cauza neplaceri. Bea cat de multe lichide si vindecare usoara, stiu cat de enervante sunt infectiile astea!

alexandra, eu am nascut cand eram in saptamana 42, la fel ca mamica de care povestesti. Fetita mea a fost bine, sper ca si bebele din povestea ta sa recupereze. Eu am stat acasa si am asteptat sa am contractii, iar in cele din urma mi-a fost provocata nasterea. Ideea e ca nu toate nasterile decurg la fel, iar daca mamica respectiva a avut probleme nu inseamna ca intotdeauna e la fel. Vezi? In conditii similare eu nu am avut nici o problema, iar cazurile fericite sunt mai numeroase, asa ca nu te speria.
Tinem pumnii pentru micutul bebelache, sper sa fie bine cat de curand.

Cristina, la cumparaturi dupa contractii? Ia da fundul la o bataita! Hai ca nu dau tare, dar putin tot trebuie ca nu esti cumintica. Deci daca vrei fetita care sa stea cuminte pana la termen, da-i chiar tu un exemplu si stai mai cuminte (MACAR cand ai contractii!!!)

mamistefi, se pare ca te-ai cam dumirit de acum! Bine ai venit la odiseea de noiembrie-decembrie si hai la povesti!
Te mai dumiresc si eu putin, la inceput vei avea cateva mesaje moderate - 10-15 - asta inseamna ca mesajele tale nu pot fi citite imediat ce le postezi, ci doar dupa ce le vede un moderator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Legat de retetele gratuite
Incepand din iunie legea s-a schimbat cf OG din 13 aprilie bla bla bla... Nu mai exista diferentierea intre gravide cazuri sociale si celelalte. Nu mai exista din cate stiu eu gratuitati ci doar compensari intre 50% si 90% functie de medicament si lista in care se gaseste. Ptr gravide urmariti listele 2A, 2B si 3. Medicii care dau compensari 100% le dau pe propria raspundere, adica la o verificare pot sa plateasca din buzunar. Farmacistii dau efectiv ce scrie pe reteta, ei nu verifica ptr ca nu au nici un interes, raspunderea e a medicului. Problema e ca marea majoritate a medicilor sunt prost informati ptr ca nu le pasa dar si ptr ca aceia care ar trebui sa ii informeze (CAS-ul) nu stiu legea si nu vor sa o aplice.
Eu am patit-o si stiu toate aceste lucruri ptr ca o luna am tot sunat la CAS Bucuresti sa ma interesez intrucat in Arges nici acum CAS-ul nu stie ca legea s-a schimbat si dr de fam nu o poate aplica atata timp cat nu are nimic scris de la sefii directi. Pana CAS-ul nu se pune la punc medicul e legat de maini si de picioare si nu risca sa imi dea o reteta pe care o poate plati din propriul buzunar. Cei de la Buc mi-au spus ca pot face o sesizare la ei scrisa prin care sa ii denunt pe cei din Pitesti ca nu aplica legea, dar dureaza si bebeal meu nu sta un an in burta, deci mai multi nervi ptr nimic.
In concluzie, urmariti singure listele si mergeti la medic si cereti-va dreptul la med compensate, asta insa numai daca legea se aplica in orasul vostru. daca medicul refuza, sunati la CAS si vedeti ce vi se spune. In sit-ul CAS exista si un departament in care puteti cere informatii si vi se raspunde in max 24 de ore, asa ca cereti toate informatiile de care aveti nevoie.

tanima 34+ mami de Rares
http://pg.photos.yahoo.com/ph/tanima_i/album?.dir=/518fre2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

aoleo fetelor, paranoia in floare...au luat=o hormonii razna...dandusica, ce te mai framanti atat...ti-ai spus parerea, la fel si celelalte...ce atatea scuze si explicatii...fiti barbate!

almo, care masa zici? aia la 59? ca-s 3 mese si dupa parerea mea celelalte ies din discutie.. apoi daaca e aia, din 3 lemne, eu zic ca e "subtire" rau...dar si banii pe masura

eu am fost azi sa vad mese si nu am prea vazut nimic, ca nu au expuse si fac comanda dupa catalog...aici e un singur importator italian (Cam) care are mai multe modele. aia din lemn cu sertare , cadita si suport de infasat era 389 fara taxe...mi se pare cam mult ca caditza tot cateva luni o folosesc. era una mai tzeapana din plastic, dar cu picioare drepte la 129 si o sa vad cand aduc...macar 6 luni sigur ma folosesc de ea.apoi o sa iau un corp de mobila cu sertare...ca s-or mai inmulti si hainele. oricum eu am un walk-in la camera lui bebe si pot organiza acolo totul ca sa nu umplu camera de lemne.

in schimb am luat carucior Peg Perego A3 Pramette cu rosu, gri, negru, aluminiu si roti pivotante,cu suspensie, se face si landou si e valabil pana la 2 sau 3 ani , e usor fiind din aluminiu, are roti pline (!) si se pliaza f simplu.are 4 faze de ajustare a spatarului, foarte facil de schimbat ..ar trebui sa va uitati si voi la toate caracteristicile astea, pe langa aspectul estetic...e ff important sa fie din aluminiu si roti pline cu model in relief, cauciuc, nu plastic ...restul de buzunarase si sertarase, cesuletze si alte prostii nu mi s-au parut importante...pretul 389cad , dar am vazut si la 420 si mai mult.

donia ,nu stiu mai mult despre ce a vrut sa zica despre uter...oricum pe mine ma consulta pe masa la 2 sapt si e prima data cand zice asta...deci o fi simtit ea ceva...as vrea sa ma cumintesc, daca as gasi si perdele si covoras as termina cu pregatirile.

voi ce cosmetice o sa folositi pt bebe? mie mi s-a recommandat de la Johnson doar alea din gama first choice of the hospitals. si crema penaten , iar ca sampon Klorane baby. voi ce luati?

Ktrinel si Ana Julia 30sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia_c spune:

'salutare
imi pare atit de rau ca nu prea reusesc in ultimul timp nici macar sa va citesc, nu si sa mai si scriu. Acum am reusit sa citesc ultimele 3 pagini (ca sa fiu si eu in tema)... Eu am racit acu vreo 3 spatamini si inca n-au disparut toate "urmarile ei", mai tusesc un pik, mai pikura nasucul si ma mai supara gitishorul. Cred ca e vreun virus aici prin oras, caci aproape toti umbla raciti, din familia noastra au scapat doar taticu si frate-meu de virus...
Apropo de insomnii, si eu adorm doar pe la 4 dimineata, in schimb ma trezesc pe la 11.00-12.00 , cu intrerupere la 8.00 cind il "trimit" pe sotior la serv... S-apoi umblu zombi inca vreo 2 ore dupa ce ma trezesc...
Cum fac ceva, cum trebuie sa ma odihnesc, merg ca o matusica de vreo 90 de ani, iar seara ma doare si pe mine spatele...
Eu am ramas un pik shocata cind am aflat ca o colega de serv care trebuia sa nasca pe la inceputul lui octombrie a nascut saptamina trecuta... M-a pus un pik in garda si trebuie sa ma grabesc sa-mi fac cumparaturile p/u spital si restul ce mai trebuie... Insa sint f confuza referitor la bagajul p/u spital...
Inca nu ne putem hotari la numele bb...
Fetelor care se simt rau - sa va insanatositi cit mai repede si bb sa stea pina la termen in burtik, la caldut...
Fiti atente cu racelile si virusii! cineva i-a zis mamicai ca daca eu ma imbolnavesc in sarcina, cica va fi si copilul bolnavicios si mamica imi tine lectii de morala in fiece zi sa ma imbrac mai gros, sa fac aia si aia... mda, am impresia ca exista specime umane care au menirea doar sa bage frica in oameni...
Mirona, f frumoase perdele, cercelusii, patutul...
Fetelor, mai puneti poze cu ce cumparati ca sa-mi fac si eu ideie ce ar fi mai comod, util si bun... Noi am primit de la o prietena din USA, niste botosei, o paturica, un ursulet si un elefantel, o sa le fac poze ca sint f haioase si le voi pune...

ma duc sa mai citesc cite ceva, poate ma ia somnul mai repede azi

lia_c
de-ale mele

Happiness doesn't depend on what we have, but it does depend on how we feel toward what we have. We can be happy with little and miserable with much. William Dempster Hoard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Ralumat,acum da frau liber la simdromul cuibului!Felicitari pt casa noua! Sa fie intr-un ceas bun!
Antonia
Raluca
,iti tinem pumnii!sigur o sa fie totul bine!imi pare rau ca trebuie sa stea in spital..multumim,Mirona,pt vestile de la ea,o pupam si ne gandim la ea!
asiza
,daca aipile la sutiene,atunci e ok
felicitari pe Lexi,si pt fetita ei nou nascuta!
ramsan de vreo luna ma potolisem cusomnul,acum iar incept usor usor sa ma culc din ce in ce mai tarziu.
Dia
,carceii nu intotdeauna indica lipsa de calciu,de aceea nu se ia calciu decat daca ies carente la analize.Daca tu ai analizele in regula,deci nu calciul e problema carceilor,ci altele.Mai sunt si alte cauze,pur naturale,ligamente intinse,etc.au mai scris fetele pe aici.
mayaione eu am avut stari asa de ameteli cumplite doar in primul trimestru.trebuie sa iti mai faca vreun control,nu e chiarasa cu anemia,ei au boala sa spuna anemie la orice stare de rau.euaveam analizele foarte bine,deci nici urma de anemie.chiar asa anemice nu cred ca ajungem noi icnat sa ne fie rau.la mine era hormonal,a trecut,sper sa fie si la tine la fel.poate fi oscadere de glicemie brusca,cand te mai ia sa te asezi imediatsi sa bei multa apa.si mergi la spital imediat,sa te vada in starea aia.
oricum,sa nu te indoape de vitamine in ideea ca esti anemica.Vezi rezultatul la analize,si ai grija,sa incepi sa simti din timp cand ti se face rau si sa te asezi.sa nu cazi.si nu intra in panica in momentele alea! panica iti ia aerul.stiuca intri in panica de frica de a pierde controlul,mie imi era frica sa nu ma duca cineva cu salvarea la spital,eu am ororare de spitale,sper sa ajung doar la nastere si atat.asa ca ma chinuiam ,respiram,beam apa,sa imi revin singura si sa nu imi pierd controlul.
alexandra
,ma speriasem ,credeam ca spui ca i-a murit copilul colegei.bine macar ca a ascapat! nu e vina ei,uneori si daca "impingi"(bani) tot asa se intampla.e chestie de neglijenta,..de..asa considera ei la ora aia ca nu esti in pericol,nu ca nu le-ai dat bani.verisoarei mele i s-a intamplat la fel,si nu a fost de impins pt ca e intr-un sistem in care nu se impinge.dar pur si simplu medicii au considerat ca ceea ce pierdea ea nu era lichid ci scurgere.si a intarziat o saptamana dupa termen,noroc ca i-au venit contractiile si a nascut,ca altfel o mai tineau acasa.si datorita faptului ca ea pierdea lichid,si nu scurgere cum spuneau,copilul a stat pe antibiotice o saptamana in spital.daca nu avea ea norocul sa nasca ,ei nu i-ar fi provocat anmsterea nici atunci,si copilul nu ar mai fi rezistat.
sunt lucruri care se intampla,ca impingi sau nu,depinde ce medic prinzi,si cat il duce capul.
cum spune si Donia"unii profesionisti din sanatate muncesc la fel de bine sau la fel de prost indiferent de suma primita."

asiza
,multumiri si tie ca ne dai vesti de la Raluca.Sa vina curand acasa ,si sa fie bine amandoua!
cristina,dupa contractii ai taiat-o in oras la cumparaturi ??esti tare!
mirona,draguta perdeaua! eu inc anu am pus-o.eu am optat in final pt una serioasa.m-am gandit atatea luni ola una cu desene,si pana la urma am pusochii pe una serioasa.dar trebuie sa o fac eu.cerceii sunt SUPERBI !!frumos si patutul.

25+

Mergi la inceput

Dbunny, intrebai despre caderea parului dupa nastere. Deci eu nu am luat nici un fel de vitamine dupa ce am nascut si este adevarat ca mi-a cazut parul, dar nu am avut probleme cu unghiile. Parul a inceput sa imi cada cam la 2-3 luni dupa ce am nascut, dar la fel i-a cazut si prietenei mele care a luat vitamine. Dar s-a oprit singur la un moment dat si nici n-am chelit, ca in general n-am probleme cu parul.
Insa cred ca a fost un fel de compensare, pentru ca la prima sarcina am avut o perioada lunga cand nu imi cadeau mai mult de 2-3 fire de par pe zi! Si asa e si acum, in conditiile in care am citit ca e normal sa ne cada intre 30-100 fire de par pe zi. Deci la un moment dat cred ca va trebui sa pierd tot parul asta care nu-mi cade acum, si asta se va intampla probabil dupa nastere, ma astept sa fie la fel ca in sarcina trecuta.

Chiar fetelor, la voi cum e acum? Va cade parul sau nu?

Ktrinel, 389 dolari pentru masuta cu sertare??? Mai dai vreo 50 si pe taxe... In cazul asta nu-mi mai place la fel de mult .
Daca tot mergi la medic destul de des intreaba clar ce vrea sa spuna cu uter maturat si care sunt riscurile. E mai bine sa auzi totul cat esti acolo decat sa te framanti singura cand ajungi acasa.
Despre cosmeticale inca nu m-am hotarat, dar parca auzisem mai demult ceva de Johnson's (si nu de bine), tot pe forum se vorbea. Oricum nu vreau sa-i fac baie cu sapun zilnic lui bebe, orice sapun minune as gasi. Si ma mai gandesc acum daca n-ar merita sa caut ceva sapun organic pentru bebelache, macar pentru primele luni de viata, sa ajunga mai putin chimicale pe pielea lui. Mai vedem.

Pentru cine e curios, aici e o discutie despre produsele Johnson's, iar aici se vorbeste in general despre cosmetice pentru bebei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

buna dimineatza
ktrinel..eu voi folosi in mare parte produse klorane....

dolores 29+David Cristian
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze
poze dolores

"Omul nu e cum se arata, ci cum simte."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

Buna dimineata burtikoase..

Nu v-am citit inca, ieri nu am avut timp, ma chinui de juma de ora sa pun poze in album..ca si Kokorina, mai private nitelus.. Miro multam de indicatii, pozele mele erau bm..nu's ce si nu vroiau nicicum...mai incerc.

Revin mai incolo..

25+

Mergi la inceput