Amant sau amanta

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

quote:

Eu am o tendinta de a fi amanta cuiva....oare merita?

Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15



pai daca e o tendinda de ce nu incerci doar o aventura...si nu sa ii fii amanta,eu cred ca asta presupune o relatie mai lunga...si apropos ce sa intelegem prin amanta? ca tipul e casatorit? s-au mai cerut explicatii dar nu stiu de ce am convingerea ca nu o sa mai apari! s-au mai intimplat cazuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

pai dak "nici unul nu e casatorit" atunci nu e relatie amant/amanta.... Sint iubiti, sau orice altceva... da' nu amantzi.

Sincer, si nu ma astept la aprecieri prea "calduroase" pt. asta, eu probabil as fi amanta in conditiile in care eu as fi singura si mi s-ar pune clar pata pe unul care e casatorit.
Si daca nu e disponibil...si eu totusi pe ala il vreau si nu pe altul... probabil as alege solutia asta de compromis pina mi-ar trece.

Altfel, casatorita fiind, daca as fi atrasa de cineva mai mult decit de barbatu' din dotare, as renunta la acesta din urma. Ar insemna ca nu e omul potrivit pt. mine... punct.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ani3lla spune:

Pai eu cred ca tipul are nevasta daca ea are ''tendinta'' de a fi amanta. Cand barbatul nu are nevasta se cheama ca ai o relatie si esti iubita lui, nu amanta lui.
In rest cred ca majoritatea spune NU (chiar si unele amante).
Tu judeca la rece situatia si fa cum crezi si spun asta pentru stiu precis ca mai exista si casatorii in care fiecare jumatate are o alta jumatate decat cea trecuta pe acte, este intelegerea lor.
Nu pierde din vedere si faptul ca esti mama, din cate am inteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:


AMÁNTĂ s. concubină, iubită, prietenă, (livr.) metresă, (pop.) amoreză, drăguță, ibovnică, țiitoare, (Ban.) bală, (înv.) posadnică, (grecism înv.) palachidă, (arg.) gagică.

Sursa: DEX

Claudia

o carte pentru un copil-si tu poti ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

quote:
Originally posted by Elise
Si daca nu e disponibil...si eu totusi pe ala il vreau si nu pe altul... probabil as alege solutia asta de compromis pina mi-ar trece.

Elise



Pai bine, Elise, si daca nu-ti trece?
Ramai asa toata viata? Te lupti sa-l desparti de nevasta?
Eu zic ca cel mai bine nu te bagi, iti trece mai usor 'indragosteala'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

stiam ca vor degenera discutiile...la modul general ,asa ca imi permit si eu o poveste,asta e motivul pentru care urmaresc subiectul...cea mai buna prietena a mea (de ani buni) e amanta realmente a unuia...ca nu ii pot spune altfel...mai degraba o relatie de concubinaj(nevasta stie de ea si ea bineinteles de nevasta)...problema este ca eu cred ca vor muri asa...sint de 13 ani impreuna!eu am epuizat toate caile sa o fac sa priceapa:ajung la cearta inevitabil si de la ea decit pozitia mutului
inclusiv al meu barbat a ajuns de ani de zile sa nu ne mai comenteze prietenia desi la inceput era foc si para...noroc ca ne-a cunoscut inseparabile ,ca daca o cunosteam dupa nu stiu... e un moralist convins(mai putin decit mine care vad totusi lucrurile altfel prin prisma ei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Punand cap la cap comentariul acesta:

quote:
Initial creeata de lorellay

Sunteti printre voi asa ceva?
Eu am o tendinta de a fi amanta cuiva....oare merita? Probabil ca nu va fi niciodata al meu...dar parca...totusi?
Ati trecut prin ceva asemanator....
Ce sa fac?

Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15



si comentariul lui Crini:

quote:
Buna Lorellay,
Sper ca si tu si bebe sunteti bine.
Te gandesti sa reincepi relatia cu tatal lui Codrin? Daca da, adu-ti aminte cum s-a purtat cu tine cand ai avut intr-adevar nevoie de ajutor.
Iar daca nu e vorba de el, parerea mea este oricum sa renunti. Asta si ca sa nu faci rau celor din jur, dar si ca sa nu-ti faci rau tie. In genul acesta de relatii pana la urma cineva se arde. E usor sa spui acum ca nu va fi niciodata al tau si sa pari impacata cu aceasta situatie, insa dupa ce veti fi impreuna lucrurile se vor schimba, il vei vrea din ce in ce mai mult, nu te vei multumi doar cu frimituri.
Nu merita, mai ales cand ai un copil. Trebuie sa-i dai stabilitate, nu relatii pasagere.
Cauta pe cineva disponibil, care sa nu fie implicat intr-o relatie. Probabil e mai greu de gasit, dar iti ofera mai mult decat un barbat casatorit, care, cel mai probabil, vrea doar un pic de variatie.



Ceea ce inteleg eu e ca, autoarea a facut un copil un barbat insurat, s-a despartit de el, si acu a dat peste un altul. Culmea: tot insurat.

Daca e asa, cred ca ar trebui sa vezi cum de dai numai peste insuratei. Poate ar trebui sa mai largesti cumva numarul cunostintelor - sa cunosti mai multi burlaci.
Si sa nu te implici sufleteste pana nu te convingi ca e liber.

In tot cazul..nasol. Pacat de tine, presupun ca esti tanara, si iti irosesti timpul cu barbati care nu merita. (nu-mi ziceti ca cei care cauta amanta, insurati fiind, o fac ptr ca au o viata nenorocita acasa, cu o nevasta obeza, ingalata si care stie sa faca numai intr-o singura pozitie... ca asa am citit eu pe la alte subiecte! ah - am uitat: in plus neaparat spala toata ziua chilotii barbatului..ingrozitor!!


Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enina34 spune:

anyella am sa incerc sa-ti raspund si eu la uriasa ta "dilema" legata e aceasta "patologie" a celor care au "tendinta" de a fi amante. Pentru ca, ei DA!! exista o tendinta a unora de a ocupa surprinzatrul loc de "roata a 7a" sau de "fenomene plotergeist" intr-o casnicie, care nu numai ca sunt greu de inteles si motivat dar mai sunt si infricosatoare si demene de recurs la metode cat se poate de extreme pentru "exorcizare".

Dupa umila mea parere, aceea de femeie care a avut o data curajul sa afirme atat pe acest forum cat si pe altul de pe acest site, ca este AMANTA cuiva si care si-a primit cu varf si indesat penalizarile si avertisementele, ba chiar si "condamnarea la moare" ( asadar imi pot permite sa imi mai fortez odata norocul, ce mai conteaza?! Daca tot sunt atat de jos, adica in iad, mai jos de acolo nu am cum sa cad si oricum, m-am obisnuit cu declinul, asadar, orice ar mai putea urma dupa ,este neinteresant..)pot sa-ti spun ca, cu adevarat iti trebuie o anumita "vocatie " ca sa poti fi AMANTA.

Si nu spun asta spre a glorifica pozitia de amanta, ci pentru a se intelege ca o astfel de pozitie in viata unei femei presupune un anumit gen de compromisuri, un alt fel de a privi ideea de "femeie intr-o relatie", aceea in care nu esti sotie ci o femeie care substituie de foarte multe ori sotia sau daca nu o face este o contrapondere a sotiei pe foarte multe planuri. A fi amanta NU insemna stricto senso a fi implicata DOAR intr-o relatie de ordin sexual cu un barbat. Ca atare, prietena ta este de 13 ani "cealalta femeie" din viata unui barbat insurat, si imi este greu, daca nu imposibil de crezut, ca acea femeie este doar "obiectul sexual" al acelui barbat, de 13 ani.

Aici nu comentam pozitia pe care o au anumite femei in viata unor barbati insurati, si anume aceea de a satisface DOAR niste curiozitati si fantezii de ordin sexual, de a crea un debuseu pentru plictiseala si monotonia care se pot instala intr-o casnicie, de a obtine favoruri materiale din partea barbatilor cu, care traiesc sau de a accede la functii pe care le pot obtine doar daca oferea aceste favoruri sexuale. Discutam de acele amante care devin iubite si care in timp creaza cardul unei altfel de familii pentru acel barbat, fara ca acel barbat sa vrea sa renunte la sotie si la copii, fara ca acea sotie sa considere ca amanta mai poate reprezenta acel element de pericol si agresiune asupra unui camin intemeiat pe acte, respect, iubire sau oricare alta valenta care leaga un cuplu casatorit.

Daca ar fi sa condamnam pe cineva pentru astfel de existente si relatii , daca cineva ar trebui sa raspunda intrebarii dilematice si revoltatoare:" De ce apare o amanta in viata unui cuplu bine inchegat initial? De ce si cum este posibil ca o amanta sa devina de multe ori egala daca nu superioarea sotiei pe plan sufletesc si relational? Ce poate oferi o amanta in plus fata de o sotie, care desi este extrem de iubitoare, dispusa la concesii, dedicata familiei si sotului, mama, gospodina, care intr-un cuvant indeplineste toate dorintele si aspiratiile unui barbat legate de femeia pe care si-a dorit-o alaturi pt toata viata?" ei bine, acela care ar putea raspunde cel mai corect si mai aproape de adevar ar fi tocmai "obiectul" disputei dintre zeite - BARBATUL!

Pt ca, foarte putine sotii se gandesc, atunci cand afla ca sotul lor are o amanta sau se vede cu o alta femeie, sa se comporte rational, fara gesturi incendiare, certuri, reprosuri, lacrimi, crize de personalitate si orgolii, amenintari, si sa poarte o discutie pe cat de deschisa pe atat de obiectiva cu domnul respectiv, ca intre PRIETENI, ca intre oameni care desi poate ca au ajuns la un impas important in viata lor,atunci cand sau s-au intalnit si s-au indragostit unul de celalt au descoperit ca au valente comune si ca vor sa ramana impreuna tot restul vietii.O discutie in care, cu , calm si maximum de obiectivitate de care este capabil fiecare sa se puna pe masa toate cartile si sa se disece motivele REALE ale cuplului, ale sotului si ale sotiei, pentru care s-a creat acea bresa prin care amanta a putut patrunde in viata lor.

Pt ca, sa-mi fie iertat, dar se stie foarte bine ca dragoste cu forta nu se poate face, ca o femeie nu poate sili un barbat sa o iubeasca sau sa o prefere altei femeie, o femeie nu poate agresa sexual un barbat si F RAR s-au intalnit cazuri in care o femeie a reusit sa hartuie sexual un barbat fara ca el sa poata lua atitudine sau sa scape mai mult su mai putin elegenat de acea situatie neplacuta si stanjenitoare. Pe cand la femei situatia hartuirii este alta, si nu am sa dezvolt acest subiect aici, pentru ca a mai existat un topic extrem de interesant pe forum cu aceasta tema si acolo, daca veti avea curiozitatea veti vedea o gramada de postari interesante ale multor doamne care au fost hartuite sexual.

Asadar, idea ar fi ca nimeni nu trebuie sa se grabeasca si sa ridice sabia impotriva "plagii morale a societatii matrimoniale" -AMANTA , pana nu trece prin filtrul ratiunii aceasta notiune si mai ales pana nu porneste corect si obiectiv de la idea ca intr-un cuplu, indiferent de situarea lui sau de tipul de relatie care exista acolo, este nevoie de 2 OAMENI- un barbat si o femeie! In concluzie domnii soti nu ar trebui tratati ca niste copilasi nestiutori si nevinovati pe care-i ia de mana si ii violeaza o nemernica si obsedata de femeie. Asa cum de altfel a mentionat corect o alta doamna de pe forum intr-o alta postare la un alt topic la fel de delicat ca tema.

Cunosc destule cupluri in care sotul are o amanta iar sotia este perfect informata despre acest lucruri si accepta aceasta existenta clandestina sau paralela. Si asta, pentru ca de multe ori sunt interese sau ratiuni care impiedica o sotie sa ia decizia definitiva si radicala de a divorta de acel barbat: copii, avere, ani de casatorie, consideratii de familie, conisderatii de ordin social, felul in care va judeca anturajul, atat profesional cat si cel privat acest lucru si, de ce nu poate si o urma fina de perversitate care se naste in strafundurile mentale ale unor oameni, aceea ca este mult mai interesant, desi poate chinuitor sa poti imparti un barbat cu o alta femeie. Stiu ca aici voi fi batuta din abundenta cu pietre, dar va rog doamnelor, haideti macar O DATA sa fim complet si absolut sincere si sa recunoastem ca mintea umana este extrem de complexa si de nestiuta in tainurile ei si ca fiecare dintre noi, are mai mult su mai putin lumi si vieti emotionale si trairi mentale pe care nu le poate justifica sau suprapune "bunului simt" sau normalitatii aparenta a societatii umane.

Chiar daca unele lucruri raman nerostite vreodata, si poate ascunse aparent chiar noua insine, asta nu insemna ca acele lucuri nu continua sa ne bantuie fantezia si sufletul..Nimeni nu este scutit de la " a visa" mai frumos sau mai putin frumos, mai corect sau mai putin corect, mai moral sau mai putin moral..si asta nu poate sa o consteste nimeni cu mana pe suflet si cu ochii catre cer, pentru ca dincolo de orice ipocrizie sau de orice protest cat se poate de puritan si virtuos, fiecare dintre noi are proprii "monstrii" pe care ii tine foarte bine ascunsi si redusi la tacere in fata celorlati, cateodata chiar si in fata noastra insine.

Daca stam si ne uitam bine in istoria lumii vom descoperii o multitudine de exemple mai putin morale de femei-amante, pe care timpul si oamenii le-au ridicat la rang de exemple de excelenta si inteligenta sau frumusete, carora li sa trecut cu vederea de catre posteritate si inaintasi ca au distrus casnicii sau au adus in pragul razboaielor tari si au trimis la moarte milioane de barbati si oameni, care au devenit subiectul favorit al sculptorilor, pictorilor, scriitorilor, filosofilor, istoricilor si nu in ultimul rand modele pentru a defini un tip de personalitate sclipitoare pe scenele politice ale veacurilor: CLEOPATRA, ELENA din TROIA, MARIA MAGDALENA, ECATERINA A RUSIEI, CATERINA DEI MEDICI, EVITA PERON, EVA BRAUN si nu in ultimul rand ELENA LUPSESCU si ZIZI LAMBRINO sau ELENA VACARESCU.

Ca sunt multe, foarte multe femei care situandu-se dincolo de un barbat si imaginea lui matrimoniala sau sociala reusesc sa faca destine si interese sa se misteste diferit pentru noi toti fiind elemente importante si cruciale chiar pentru firmele in care multe dintre dumneavostra lucreaza sau pentru soarta tarii in care traim. Asta ca ne place sau nu ne place sa recunoastem, ca vrem sau nu vrem sa admitem sau ca pozitia lor nu este una dintre cele mai respectabile si mai demne de aplaudat si elogiat.

In concluzie, AMANTA nu este neaparat acel element negativ greu de inteles si de explicat, desi este imposibil de tolerat in procent de 90% dintre cei care vad acest lucru ca pe o rusine si ca pe o incorectitudine demna de pus la zid. Pt ca asa cum am invatat sa traim si sa acceptam bolile, raboiele, homosexualitate, diferentele de opinii, de religii, de culoare a pielii si de situare geofizica a oamenilor tot asa ar trebui sa intelegem ca exista AMANTE, si nu de azi de ieri si nu ca o chestiune care trebuie starpita cu bomba atomica sau cu tortura si rugul, ci care mai de graba vine sa traga un semnal de alarma intr-un cuplu si care subilineaza un anumit grad relational si sentimental in acel cuplu.

AMANTA nu consider ca este semanlul de final al unui cuplu, ci mai de graba este semnalul de inceput al problemelor acelui cuplu si mai ales al distantarii pe anumite planuri dintre soti. Ea poate fi foarte usor incadrata ca un element al umilintei ( si asta s-ar potrivii si topicului cu aceasta tema )pe care o sufera sotia in acel cuplu, dar NU ca cea care a generat situatia care a dus la umilinta si care este motivul pricipal al acelei umilinte.

In final am sa va mai fac o marturisire pe cat de socanta pe atat de reala si deschisa - si sotul meu are o amanta, care inca traieste si despre care am discutat cat se poate de firesc si de calm, ca doi PRIETENI!

Perversa si bolnava lume, nu?!

Va doresc tuturor o zi excelenta si mult noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Iar ne povesteste (v)enina despre rolul pozitiv al amantei...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by spic de grau

Punand cap la cap comentariul acesta:

quote:
Initial creeata de lorellay

Sunteti printre voi asa ceva?
Eu am o tendinta de a fi amanta cuiva....oare merita? Probabil ca nu va fi niciodata al meu...dar parca...totusi?
Ati trecut prin ceva asemanator....
Ce sa fac?

Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15



si comentariul lui Crini:

quote:
Buna Lorellay,
Sper ca si tu si bebe sunteti bine.
Te gandesti sa reincepi relatia cu tatal lui Codrin? Daca da, adu-ti aminte cum s-a purtat cu tine cand ai avut intr-adevar nevoie de ajutor.
Iar daca nu e vorba de el, parerea mea este oricum sa renunti. Asta si ca sa nu faci rau celor din jur, dar si ca sa nu-ti faci rau tie. In genul acesta de relatii pana la urma cineva se arde. E usor sa spui acum ca nu va fi niciodata al tau si sa pari impacata cu aceasta situatie, insa dupa ce veti fi impreuna lucrurile se vor schimba, il vei vrea din ce in ce mai mult, nu te vei multumi doar cu frimituri.
Nu merita, mai ales cand ai un copil. Trebuie sa-i dai stabilitate, nu relatii pasagere.
Cauta pe cineva disponibil, care sa nu fie implicat intr-o relatie. Probabil e mai greu de gasit, dar iti ofera mai mult decat un barbat casatorit, care, cel mai probabil, vrea doar un pic de variatie.



Ceea ce inteleg eu e ca, autoarea a facut un copil un barbat insurat, s-a despartit de el, si acu a dat peste un altul. Culmea: tot insurat.

Daca e asa, cred ca ar trebui sa vezi cum de dai numai peste insuratei. Poate ar trebui sa mai largesti cumva numarul cunostintelor - sa cunosti mai multi burlaci.
Si sa nu te implici sufleteste pana nu te convingi ca e liber.

In tot cazul..nasol. Pacat de tine, presupun ca esti tanara, si iti irosesti timpul cu barbati care nu merita. (nu-mi ziceti ca cei care cauta amanta, insurati fiind, o fac ptr ca au o viata nenorocita acasa, cu o nevasta obeza, ingalata si care stie sa faca numai intr-o singura pozitie... ca asa am citit eu pe la alte subiecte! ah - am uitat: in plus neaparat spala toata ziua chilotii barbatului..ingrozitor!!


Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea.




Sau poate au fost casatoriti si au divortat si acum vrea sa reia legatura cu el, s-au mai vazut cazuri. Sau...sau... sunt enshpe mii de variante!

Claudia

o carte pentru un copil-si tu poti ajuta!

Mergi la inceput