Copii normali si altfel de copii la aceeasi gradi?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ana stiu ce spui. Dar trebuie sa inceapa cineva undeva. Gradinita aia e un exemplu bun.
Din pacate si Milena a fos ofensata de ceea ce am spus eu. De asta spuneam ca daca si parintii acestor copii reactioneaza negativ... ce mai e de facut?
Eu m-am bucurat ca fiul meu a avut ocazia sa vada pe pielea lui cite dificultati au alte persoane. Are si el citiva colegi cu tot felul de probleme si presupun ca acum are mai multa intelegere pentru suferinta lor.
Eu atit am vrut sa spun. Imi pare rau ca am fost gresit inteleasa. Oricum, cred ca am deviat demult de la subiect.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milena Surdu spune:

Copilul tau are cativa colegi cu dizabilitati? Ramona...uite ca in sfarsit ai raspuns la intrebarea Olimpiei. Ce-i drept, indirect, si dupa ce ai starnit controverse cu atitudinea ta. Acel joc de care vorbeam in mesajul anterior are cateva conotatii in plus din aceasta noua perspectiva... chiar daca eu il simt in continuare nefiresc. Poate daca ai fi spus... in clasa copilului meu se sprijina integrarea a N copii cu urmatoarele probleme (a, b sau ce), ba mai mult, s-a dedicat o intreaga saptamana doar pentru a-i ajuta pe copiii normali sa-i inteleaga mai bine, nu ar fi existat aceasta polemica. A contat felul in care ai optat sa raspunzi... nu foarte explicit, recunoaste. Cat despre parintii din Romania care ar rebui sa implice in diverse campanii... ar fi o alegerea nedreapta, fiindca tot ei trebuie sa se ocupe si de recuperarea propriului copil, in majoritatea cazurilor, datorita minunatelor servicii pe care le avem la dispozitie.#13;#10;#13;#10;Sincer, Ramona, fara urma de ironie, ma intereseaza programul acela despre care ai citit in presa locala de acolo. Eu sunt mai conservatoare si imi recunosc o mare doza de subiectivitate cand vine vorba despre copiii cu probleme, insa e foarte probabil sa fie de folos multora dintre noi. Inclusiv mie... sper sa mai deschid la minte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Daria mea merge la gradi de aproape 2 ani. Este inscrisa la grupa speciala, unde nu sunt decat copii cu dizabilitati, Down, autism etc. Daria face parte din ei, pentru ca sufera de tetraplegie spastica, iar drumul spre recuperare este lung. Da, am observat cum ne priveste lumea pe strada, cand iesim cu scaunul rulant, am observat si cum ne privesc ceilalti parinti care isi aduc odraslele la gradi... Ne-am obisnuit. Ceea ce este revoltator este atitudinea personalului didactic si a celui auxiliar: copiii sunt lasati zile in sir sa se joace, fiecare cum poate (fii-mea sta in carucior), cand si cand li se mai pune o poveste la un casetofon rablagit, mai uita sa-i duca la toaleta (Daria cere la baie, dar daca nu se poate deplasa... daca nimeni nu o baga in seama, se scapa pe ea... ne-am pricopsit si cu infectie urinara, din cauza faptului ca nu o schimbau...).
My point is, ce anume sa invete copiii, daca personalul cu atributii de educare sau de ingrijire au o asemenea atitudine fata de copilasii cu probleme? Mai sunt atatea de facut in domeniul asta, in Romania!...

"Pentru Barbye, una dintre noi - trebuie sa ajuti!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Scuzati-ma ca ma bag, dar nu ma pot abtine!
Ramona are perfecta dreptate in ceea ce spune, voi ati putea sa-i ajutati f mult pe cei care nu inteleg ce inseamna copii cu dizabilitati. Atata timp cat va irositi energia cu raspunsuri care mai de care mai acide, n-o sa se rezolve nimic.
La noi exista mari probleme si in educatia parintilor cu astfel de copii. Cati dintre acesti parinti au beneficiat de consiliere din momentul in care s-a constatat problema copilului?
Din postarile voastre reiese multa ura uneori si e pacat! Asta imipiedica pe multi sa sesizeze informatiile cu adevarat importante.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Olimpia,
eu sunt o mamica de copil "normal" care merge la o gradinita ce accepta astfel de copii cu handicap. De altfel chiar in grupa baietelului meu au o fetita cu un mare handicap de vedere.
Eu sunt foarte de acord cu asta pentru ca asa copilul meu va invata sa ii ajute, respecte si sa-i vada ca pe oameni normali pe acesti
copii.
In plus faptul ca gradinita accepta asa ceva inseamna ca au "altfel" de educatoare care merita tot respectul.
Iti inteleg reactia pentru ca la noi copii cu "probleme" sunt izolati in scoli speciale, ceea ce mie mi se pare absurd. Sper sa vina o zi in care acesti copii vor fi primiti in scolile "normale" si astfel vor avea o sansa reala de integrare. In acea zi nu ni se va ma parea nicicum sa vedem intr-o clasa un copil aproape orb cu sindrom Down sau altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milena Surdu spune:

Daca ura ti se pare ca e sentimentul pe care l-am transmis, te inseli. Remarci acide, da. Insa ce zici de deznadejde, frustrare, neputinta? Toate astea au razbatut pana la tine, marci, ca tot citesti atat de bine printre randuri... #13;#10;#13;#10;Observ insa abia acum ca aici nu exista un dialog deschis, exista doua tabere, si eu am sustinut intr-un fel contextul in aceste limite. Cred ca ar trebui deschis un topic nou, cu adevarat constructiv, in care parintii copiilor normali sa-si exprime temerile (FIRESTI), iar parintii care au copii cu dizabilitati in institutii de masa, sa raspunda pe cat posibil din experienta personala. La fel de bine, am putea continua aici.#13;#10;#13;#10;Da, copiii cu dizabilitati pot fi agresivi, pot avea comportamente inadecvate, pot deranja orele. Insa aceste evenimente se pot intampla si in clase in care exista doar copii neurotipici. Nu trebuie sa va fie teama. Oricum, copiii cei Altfel nu ajung in scoli/ gradinite de masa fara evaluari sau fara o recomandare prealabila. Ceea ce inseamna ca ei sunt mai mult sau mai putin pregatiti pentru aceasta etapa. Ca nu se explica si celorlalti ce urmeaza sa se intample, pana si mie mi se pare defectuos, dar mai ales riscant, dupa cum am vazut deja. Parintii copiilor normali pot ajunge sa-i retraga pe acestia din acele scoli, iar atunci n-am facut nimic, decat poate inca o grupa speciala.#13;#10;#13;#10;Revin la intrebarea Olimpiei, fiindca inca ma preocupa. Am incercat sa inteleg mai bine si te rog sa-mi spui daca asta a fost mesajul initial sau nu. Ai aflat despre o gradinita, la care ar fi urmat sa mearga Sara, ca au o grupa speciala. Mai mult, i-ai vazut pe acesti copii si te-a deprimat imaginea lor. Sara, fiind si ea un copil extrem de sensibil, in ce masura o poate afecta emotional, afectiv sau stiu eu cum, contactul zilnic cu acei copii. Eu una, habar n-am... nu detin unitatea de masura pentru asemenea situatie, necunoscand-o pe Sara. Dar tu vei fi langa ea si in mod sigur vei putea aprecia daca ii face bine sau nu, vei putea modera sau explica daca va fi cazul. Te inteleg, contrar parerilor afisate prin unele postari de aici, fiindca si eu am un copil fara probleme, iar situatia lui am discutat-o pe larg cu psihologi, educatori. In ce masura il afecteaza pe el faptul ca are o sora cu handicap? E o intrebare rationala, iar raspunsul poate fi extins la scara larga... #13;#10;#13;#10;#13;#10;Putem fi orgoliosi in continuare sau putem discuta sincer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

In Germania chiar exista astfel de gradinite, se numesc "de integrare", adica de integrare a copiilor cu o anumita problema in randul celorlalti "normali", si se intelege de la sine ca pentru asta trebuie sa stea impreuna. Pe langa educatoare, de copiii cu nevoi speciale se ocupa un cadru specializat. Se stie de la bun inceput ce profil are gradinita respectiva, asa ca parintii pot hotari daca-si inscriu sau nu copii acolo.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

quote:
Originally posted by marci

Ramona are perfecta dreptate in ceea ce spune, voi ati putea sa-i ajutati f mult pe cei care nu inteleg ce inseamna copii cu dizabilitati. Atata timp cat va irositi energia cu raspunsuri care mai de care mai acide, n-o sa se rezolve nimic.
La noi exista mari probleme si in educatia parintilor cu astfel de copii. Cati dintre acesti parinti au beneficiat de consiliere din momentul in care s-a constatat problema copilului?
Din postarile voastre reiese multa ura uneori si e pacat! Asta imipiedica pe multi sa sesizeze informatiile cu adevarat importante.

Alegem mereu calea cea usoara de a ne usura constiinta, nu-i asa ?

Adica, parintii de copii cu probleme, pe langa lupta zilnica de a-si recupera copii, prin terapii scumpe, pentru care nu exista suficienti terapisti in Romania, pe langa ca trebuie sa traiasca cu adevarul de a avea un copil "altfel", pe langa ca trebuie sa-si pregateasca propriul copil pentru cum va fi privit toata viata lui......tot ei trebuie sa faca si educatie societatii si sa consilieze femei ca Olimpia ?? Adica tot parintii copiilor cu probleme sa arate compasiune, intelegere si sa ofere consiliere pentru cei care nu au probleme, nu au o rana pe suflet, ci doar sunt ne-educati ? Interesant ! Oricum, e un punct de vedere - simplist si lipsit de logica, dar este un punct de vedere si trebuie sa-l inregistram ca atare.

Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print

Uita-ti intotdeauna dusmanii - Nimic nu-i enerveaza mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

quote:
Originally posted by marci

Cam in ce fel sa-i ajutam pe cei ce nu au copii cu probleme? Organizam seminarii pentru a disemina informatiile legate de viata unui parinte de copil handicapat?
Consiliere in Romania pentru parinti de copii cu probleme? Glumesti? Pai in Romania se sta extrem de prost la capitole esentiale, cum ar fi sanatatea, asigurarile, educatia... Aici, persoanele cu handicap au drepturi doar pe hartie...
Suntem acizi si plini de ura? Incearca un exercitiu similar cu cel exemplificat de Ramona, adica incearca sa mergi o zi sau macar cateva ore in pantofii unui parinte de copil altfel... Si vei vedea ce greu iti poti pastra tonul bland si cald, atunci cand te lovesti de zidurile indiferentei, ale prejudecatilor etc.

"Pentru Barbye, una dintre noi - trebuie sa ajuti!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Milena, ca ma bucur de vestile bune! ce canta acum Mara? chiar ma intereseaza si nu v-am uitat nici o secunda.Fetita mea e cu o luna mai mare decat baiatul tau..

acum mi se pare si mie ca e in legatura cu subiectul acesta...pt cine nu stie, Mara are un talent extraordinar, si anume muzica, si preferinte si gusturi extrem de mature, cand am vorbit ultima data cu Milena iubea muzica lui Bach..

cati dintre noi, care avem un copil"normal" putem spune ca le place muzica lui Bach? ca are inclinatii atat de sigure si bune pentru dezvoltarea lui?

Olimpia, cred ca veti avea amandoua doar de castigat(fetita ta si cu tine)daca ati fi in preajma copiilor de la gradinita de care spuneai.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput