bebele e f. mic! ajutor!

bebele e f. mic! ajutor! | Autor: leliutza

Link direct la acest mesaj

Vreau sa va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat daca puteti.Eu am o sarcina obtinuta in vitro cu prima zi de ciclu 9 ian 2006, luni implinesc 36 de spat si bebele meu e foarte mictut, la 35 de sapt si 2 zile avea 2.200 de grame. Doctorul zice ca lichidul e la limita dar este, placenta nu e imbatrinita de tot ssi ca fluxul sangiun pe artere este ok, deci teoretic eu il pot hrani pe bebe. Insa copilasul nu pune in greutate. Acum ma lupt cu o depresie rea de tot, nu am putut manca nimic, nu am dormit de 2 sapt, si am numai ganduri negre. Am slabit rau de tot si daca la 29 de sapt aveam 95 de kg acuma am 92 de kg. am o bvurtica mica si ..... sunt tare disperata.
as vrea sa stiu daca a mai trecut cineva prin asta.
a! mi-au revenit de o saptamina si greturile, nu pot manca nimikc pina pe la ora 2 dupamasa.
eu acum stau in timisoara si ma rog de doctor sa imi faca cezariana dar nu vrea ....
va rog daca ati mai patit scrieti-nmi si mie, sunt disperata!!!!!!!

va multumesc
lelia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcbeal spune:

Draga Lelia, in primul rand cred ca cel mai bine ar fi daca ai reusi sa te calmezi, pentru ca toate starile astea le transmiti si copilasului tau.
Eu pot sa-ti spun ca m-am nascut la 38 de saptamani si aveam numai 2700 grame. Unii copii se nasc ceva mai mititei, dar recupereaza imediat dupa nastere.
Iti tin pumnii sa fie totul ok cu tine si cu bebele si gandeste pozitiv!

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leliutza spune:

Draga Ali multumesc de incurajare. Acum am o perioada foarte grea, eu din ian am stat numai in casa, cel mai tare m-a speriat un rezident care mi-a spus ca daca bebele nu ia in greutate in uter mai bine il scoate afara. Si de atunci m-am disperat, acuma a pus in greutate intr-o saptamina numai 70 de grame, si simt ca nu mai rezist, ma rog mereu de doctor sa imi faca ceza mai repede dar ... nu vrea....

as vrea sa stiu daca mai sunt fete care stau in Timisoara, poate ne-am putea intilni .... simt ca o iau razna ....

mai sunt fete care au burtici mici? eu zici ca nu am 8 luni, of!

mai are cineva greturi in ultima luna de sarcina?

scuze ca ma pling dar sunt disperata.

va pup

lelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Leliuita - felicitari pentru bb din burtica ! Lasa nu mai fi suparici, ati ajuns pana aici cu bine mai aveti putin si va fi si mai bine !!!
Nu mai fi suparata ca nu-ti face bine ! Ai sa vezi ca bb e sanatos ! Nu e lege ca toti copiii sa se nasca cu x grame ... stai linistita. Si`apoi bbii cu mai putine grame la nastere recupereaza extraordinar de repede

Iti dorim sarcina usoara in continuare si o nastere rapida !

p.s. eu am avut greturi doar pana am nascut, dup`aia garantez io ca nu vei mai avea nu te supara, stiu ca este foarte nasol si greu, dar trece

Daria & Giulia (2004 08 16)

Mergi la inceput

multumesc pentru incurajari, sa inteleg ca ai avut greturi si in ultima luna de sracina? eu nu am avut deloc pina acum, nici in primele luni deloc deloc, si acum orice lucru marunt care mi se intimpla mi se pare o tragedie ... nu fac nimic decat sa imi pling de mila si sa ma gindesc daca se intimpla aia sau daca bebele pateste ceva in burtica, sau daca mi se fisureaza mnembranele si nu imi dau seama. Daca misca bebele mi-e frica sa nu aiba ceva, daca nu misca mi-e frica sa nu ramina fara lichid si tot asa.
v-am inebunit de tot , scuze .

mai am o intrebare pt fetele care au nascut deja, la voi s-a confirmat greutatea lui bebe de la eco facute si cta a avut la nastere sau au mai aparut modificari>
eu am inteles ca bebele trebuie sa aiba min 2.500 de grame sa nu fie consioderast prematur si sa fie peste sapt 35. eu maine intru in sapt 36 dar bebbitza dupa masuratorile de la eco e tare micutza ....

va pup
lelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Sunt copilasi care se nasc la termen cu 2.700... dar e adevarat ca daca nu ia in greutate mai bine afara pentru ca recupereaza rapid! e de dorit sa aibe 2 kg si sa fie sanatos decat sa aibe 2 kg la 40 de sapt. ptc a atunci e considerat dismatur si apar alte pb. iar 2.200kg nu st putine delok. o sa fie bine!

Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Leliutza, linisteste-te! Nu-i faci bine lui bebe daca te agiti iar tie nici atat. Daca nu ai pofta de mancare, asta poate fi si de la stres. Iti spun din proprie experienta.
Uite, eu am intrat in a 10-a luna de sarcina dar daca mi-ai vedea burtica nu mi-ai da mai mult de 7 luni...Am vazut burtici muuuult mai mari decat a mea si cu o varsta de sarcina mai mica. Deci burta mare nu e un criteriu de luat in seama. Depinde mult de structura organismului fiecareia, de pozitia lui bebe acolo, de mai multi factori.
Cat despre greutatea lui bebe eu zic sa nu-ti faci griji. Eu m-am nascut la 39 de sapt. cu 2800 gr si sunt ditamai omul acum. Si acum 27 de ani nu era medicina atat de avansata cum e acum. Daca crezi ca te linisteste si te ajuta, roaga-ti medicul de familie sa-ti dea reteta pentru Materna. Eu am luat o singura luna Materna si am o bebita cam grasana...si cum in ultimele luni am mancat mai mult fructe, nu pot pune cresterea bebitei decat pe seama vitaminelor. Vorbeste cu medicul tau de familie si sfatuieste-te cu el. Succes!

40+ cu Maria Cornelia
Poze diverse
Poze cu bebe si burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inex spune:

Si fetita mea a fost nascuta la termen(39 sapt.)cu numai 2,600Kg.Acum are 8 ani si e perfect dezvoltata pentru varsta ei ba chiar putin mai inalta decat media copiilor de aceasi varsta cu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mini_me spune:

Leliutza si fetita mea a avut la 35+ de saptamani 2,150, iar la 32+ 1,800. In 3 saptamani luase numai 300 de grame(intre 32+ si 35+ a clacat): nu stiu de ce, pot doar sa presupun ca ar fi de la oboseala (incepusem serviciul). In ultimele 2 saptamani am facut monitorizare saptamanala (ecografie si ctg),am intrat in concediu medical, stau acasa si ma odihnesc, iar acum bebelina mea are aproximativ 2,500 (a luat in jur de 400 de grame in 2 saptamani).
Conteaza foarte mult sa fii calma, sa nu plangi si sa fii optimista.
Nu este obligatoriu ca toti copiii sa se nasca cu peste 3,500 sa fie sanatosi. Sunt si copilasi cu greutate mai mica, dar perfect sanatosi.
BB al tau mai are timp sa creasca pana la 40 de saptamani.

mini_me 37+
poze

I have the body of a God: unfortunately it's Budha.

Mergi la inceput

va multummesc din suflet ca mi-ati raspuns. Mini me nu ti-au putut explica de ce a pus 300 de gr? de fapt e f bine .... felicitari, la mine a pus 70 gr doar intr-o sapt.
Papadia am citit povestile tale mai demult si am plins si am ris , esti extratordinara si ai doua fete minunate. mi-ar place sa fiu asa de optimista ca si tine.
acum scriu si mi-e frica ca bebitza nu misca asa de mult ca in zilele trecute..
Inex sa iti traiasca fata si sa iti aduca numai bucurii.
Anangel lexi stiu ca esti mamica de sept oct multumesc frumos pt sfatul; cu vitaminele, eu iau din luna 1 elevit, si am avut o per in care am luat si 2 pe zi, dar tot degeaba.

va multumesc inca odata.

Am uitat sa intreb ceva ce inseamna dismatur? nu am mai auzit pina acum termenul.... oare cand trebuie sa hotarasca doctorul ca e mai bine pt bebe sa iasa afara decit sa stea in burtica? sau se poate ca bebele in burtica sa piarda in greutate? sper sa nu.

gata. scuze inca odata

lelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

dismaturi sunt bblushii nascuti la termen dar cu greutate mika...cei care nu se mai hranesc bine in burtica in ultima parte a sarcinii si este de dorit sa fie scosi mai devreme pt ca afara recupereaza mai bine decat in burtica.

Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput