Pistrui - cum scapam de ei?
Buna fetele,
Aunt o pistruiata de cand ma stiu si, in ultima vreme (de vreo doi ani incoace), tinand cont si de clima din Dubai parca mi se maroneste pielea mai tare. M-am ales si cu petele de dupa nastere. La inceput eu nu vedeam nimic ciudat insa, soacra-mea si prietena ei, au tinut sa-mi comunice sa urgentez inceperea unui tratament (ca ele se creia o pauzasc din cap la calcaie si nu inteleg cum eu nu aplic nici o crema pe fata).
Asa ca uite-ma cu alta pasarea la mansarda (ca parca nu aveam destule)
. Un medic din Liban mi-a recomandat o crema - fara rezultat si am renuntat (va da-ti seama ca m-a dus socara si imediat ce am aterizat in Beirut). Acum cateva zile mi-am luat o alta crema...dar parca nu am nici o speranta.
Voi, cele care aveti, ati reusit sa-i diminuati cumva? Aveti idei de tratamente naturiste.
Cu mii de multumiri, o pistruiata "persecutata" de soacra![]()
Cornelia si Maya (06.07.2004)
Raspunsuri
Annie80 spune:
mda am si eu pistrui decand eram copil si tot de atunci incerc sa scap de ei...binenteles fara nici un efect 
am incercat, zeama de patrunjel, zeama de ceapa, si am auzit ca filipacele aici ca sa-si albeasca pielea se freaca cu lamai (alea mici si verzi -lime)
Ai incercat bleachingul, sau cremele care sunt pe aici in Emirate pt whitening??? as fi curioasa sa incerc dar am dubii
dar lasa ca mie mama si prietenii mereu ma ssustin cu lozinca: " fata fara pistrui e ca cerul fara stele"
Luna75 spune:
Cornilia,din pacate aici ,in Emirate,nu ai nici o sansa de a scapa de pistrui,iar cu masca de sarcina la fel,cum stai putin la soare a si reaparut.
Eu nu am pistrui,dar din pacate in timpul sarcinii mi-a aparut si mie masca,care s-a ameliorat intre timp dar in momentul unei scurte expuneri la soare reapare.
Saptamana trecuta am fost in vacanta in Oman,si cu toate precautiunile-palarie,crema de protectie,stat la umbra-mi s-a innegrit fata si bineinteles ca si masca a reaparut in toata splendoarea ei.
Ceea ce ai putea sa faci este sa incepi un tratament cosmetic-whitening la saloanele de infrumusetare,indiencele au niste preparate foarte bune care chiar ajuta.Ori de cate ori iesi crema de protectie foarte buna (eu ma gandesc sa imi iau chiar cu 60 pentru zona cu masca),palarie,umbrella-altfel
soacra te va persecuta toata viata.
In legatura cu cremele whitening de pe piata din Emirate,cele pana in 70 de DH le-am incercat aproape pe toate fara nici un rezultat.
O sa dau un tur si pe la farmacii sa caut ceva mai eficient.Daca gasesc ceva -va anunt.
Am notate si ceva tratamente naturiste,revin mai tarziu cu ele-sper sa va fie de folos.
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
Annie80 spune:
eu nu am vazut creme whitening peste 70dhs aici
bine ca m-am uitat numai prin supermarketuri, cred ca prin dubai as gasi mai multe.
dar te asteptam cu remedii naturiste 
cornilia nu mi-o lua in nume de rau, dar nu te-ai maritat cu mama soacra...
iren spune:
'Ai, mah, ca pistruii-s asha frumoshi
Io am- ca-s roshcata- da asha-mi mai acopar shi io cite-un coshuletz, ca nu se vede de pistrui ![]()
Daca kiar vrei sa scapi de ei, am auzit shi io ca decoctul de patrunjel e bun.
mirelaispir spune:
eu de zeama de lamaie am auzit ca ar face minuni. tata e pistruiat din varful nasului pana in calcaie, dar noi nu l-am mostenit nici unul si nici fetita mea. merita incercat daca vrei neaparat sa scapi de ei. succes!
mirela
Annie80 spune:
quote:
Originally posted by Lorenza
Eu am auzit de ulei de ricin,de doua ori pe zi!
da si s-ar putea sa-ti creasca parul pe fata mai repede decat cel de pe cap
Luna75 spune:
Iata si preparatele promise :
Pentru demachiere : iaurt amestecat cu zeama de lamaie
Lotiune tonica : suc de castraveti sau suc de rosii
Masca: praf de argila amestecata cu 3-4 linguri de suc de citrice (lamai,portocale,grapefruit)
-aplicare pe zona cu pistrui sau cu pete brune a suc de cartofi 20 de minute dupa care se spala zona cu sapun cu extract de papaya
-dimineata si seara spalatul fetei cu decoct de patrunjel sau marar
-aplicarea de extract de rostopasca dimineata si seara
-masarea fetei cu un cub de gheata facut din suc de rosii
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
irlandeza spune:
Este o crema speciala pt. pistrui , la AVON , nu mai stiu numele. Eu am folosit-o in urma cu ceva ani si am fost multumita. Problema e ca nu scapi de tot de ei , pt. ca in primavara cand soarele incepe sa fie din nou mai puternic , pistruii reapar.
Eu incepeam din septembrie tratam. vreo 2 luni , si pana in urmatorul sept. nu mai foloseam.
Pe timpul verii poti sa-ti acoperi fata daca mergi la plaja , dar tot te v-a vedea soarele in timp ce mergi pe strada.
Eu acum ma mandresc cu ei , chiar daca atunci cand eram mai tinerica imi era rusine cu ei. Fac parte din farmecul meu personal.
Noi 2 singurei
cornilia spune:
Mii de multumiri, fetele!
Luna75 - multumesc de retete! O sa le incerc. Dar habar nu am unde gasesc praf de argila, aici. Stii unde sa caut?
Iren - Cum se face decoctul de patrunjel?
Annie 80 - nu am incercat nici un bleaching. Aveam 2 colege(localnice) la serviciu si li se cojea fata ingrozitor de la bleaching, parca tot imi venea sa le jupoi eu pielea aia cojita, pe care nici nu si-o indepartau
.
Nu m-am maritat cu soacra, zici bine si, desi ne vedem decat de 3-4 ori pe an, prefer sa "ma albesc"
decat sa aud aceeasi placa (si ii atrage atentia si sotului
)
Irlandeza - ai dreptate, nici pe mine nu ma deranjau...pana sa sara "cotoroantzele"cu gura pe mine
(soacra + prietena).
Mirelaispir - sa stii ca am sa incerc. Daca stii cum (cantitati, de cate ori pe zi/saptamana), te rog sa-mi spui.
Lorenza - zau ca nu ma incumet decat daca garantezi ca nu devin maimutza.
Iti inchipui ca o ia pe campii socra-mea si ma duce la barbierit urgent![]()
Daca va mai amintiti ceva, da-ti un semn.
Numai bine tuturor.
Cornelia si Maya (06.07.2004)