Copilasi martie-aprilie 2004(81)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Am fost la gradinita.
Clasa arata super bine: mobilier noi, jaluzele verticale, patuturi micute cu lenjerie ce arata super bine (am ridicat un colt de cearceaf si saltele pareau a fi chiar noi). Pe hol mirosea foarte bine, apetisant chiar a mancare.
Educatoarea avea in jur de 40-50 de ani , mi s-a parut a fi putin cam aspra ( nici fizicul nu o ajuta prea mult ) in sensul ca nu a facut nici un gest spre Daria ( macar sa se aplece la nivelul ei si s-o intrebe cum o cheama). A doua educatoare am inteles ca e mai tanara (20-30) si sper eu sa fie mai "calda"
Copiii, am inteles ca sunt inscrisi cam 36, dar nu erau veniti toti ( si cica nu ar fi fost niciodata toti odata), frumosi si veseli. Aveau la avizier afisata o fisa ( trebuiau sa coloreze o para). Daria ar fi cea mai mica din clasa, nu au nici un copil sub trei ani, dar asta ma bucura. Oricum ea este precoce, stie multe lucruri peste varsta ei.
Daria a reactionat super bine, nu ca asta ar fi o garantie ca se va comporta la fel si de acum in colo, dar mi-a facut bine la moral. Copiii erau adunati in semicerc, ascultau o poveste despre toamna, Daria s-a uitat la ei vreo cinci minute cat ne-am prezentat noi ( eu si mama ) educatoarei, apoi am intrebat-o daca vrea sa intre in clasa. Mi-a spus ca da, am dezbracat-o si trecand dezinvolta printre copii s-a dus la rafturi cu jucarii; si-a luat o jucarie si s-a asezat la o masuta. O fetita mai mare a luat-o de manuta si a dus-o in turul clasei; i-a aratat jucariile, lucrarile, patuturile, i-a aratat pe fereastra parcul din curtea gradinitei. Educatoarea a stigat sa se aseze copii pe scaunele (venirea noastra a bulversat ora) si ea a lasat jucaria pe raft la locul ei si s-a asezat cu mainile la spate pe un scaunel din semicerc. Am intrebat-o pe Daria daca ii place si mi-a spus: "Mamicile se duc la serviciu si copii vin la gradinita" i-am confirmat si am intrebat-o daca vrea sa ramana "Da, mami du-te a zevici" . Bineinteles cand am plecat a fost foarte suparata; ea chiar voia sa ramana.

Bineinteles ca aici pe forum am gasit o mamica care are copilul exact in grupa Dariei, care este foarte multumita de educatoare si gradinita.

Concluzia : joi ma duc la directoare s-o inscriu, iar de la 1 noiembrie (sau 30 octombrie ca vad ca intai e intro miercuri ) incepem operatiunea GRADINITA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Laura, ma bucur ca dariei i-a placut acolo, iti tin pumnii sa fie la fel si-n primele zile dupa ce o vei lasa singura acolo.

noi e posibil ca de la 1 noiembrie sa incepem operatiunea "bona noua". vineri fac o zi de proba cu doamna pe care am gasit-o si daca totul e ok, la sfarsitul lunii ii spun pa celei pe care o am acum.

Hai sa va intreb si pe voi, cum credeti ca ar fi mai bine sa procedez cu cea veche: sa ii dau sau nu preaviz?
In mod normal, luni (dupa ce vad vineri ca merge treaba cu doamna noua) as putea sa-i spun celei pe care o am ca de la inceputul lunii noiembrie e libera. Insa nu stiu cum va reactiona. Inca n-am platit-o, deci n-ar trebui sa-si ia bagajele si sa plece ca e clar ca nu i-as mai da nici un ban daca ma lasa ultimele 2 saptamani cu fundu'n balta. Insa daca ramane si-si va revarsa frustrarile asupra copiilor, ce ma fac? ca e o persoana impulsiva, si mi-e teama de o reactie nepotrivita.
e urat s-o lucrez pe la spate, dar zic eu ca e in interesul meu. daca ea ar fi alt gen de om, i-as fi spus de la inceputul luni ca am inceput sa caut s-o schimb...dar asa......

Astept sugestii!

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Mergi la inceput

Daca ai sti cat de mult te inteleg Mickyyy !
Si eu trec prin aceleasi spaime vis-a vis de relatia dadacei cu Daria. I-am spus saptamana trecuta ca vreau s-o dau la gradi de la 1.11, dar i-am explicat ca nu am luat inca decizia, sa nu se sperie ca va ramane fara serviciu.
Apoi am inceput sa-i caut serviciu: in principal pt ca nu ma lasa sufletul si caracterul s-o stiu fara un venit suplimentar si in al doilea rand ca sa "contracarez" un eventual comportament din partea ei fata de Daria. Adica, m-am gandit eu , subiectiv si plin de interes recunosc, ca daca ii spun ca i-am gasit alt serviciu n-o sa se poarte urat cu Daria ba din contra o sa-mi fie si recunoscatoare.
E drept ca in proportie de 90 % merita, dar puteam sa-mi vad de ale mele si sa nu ma supun de voie buna tirului de intrebari puse de fiica sa ( de ex). M-a stresat ingrozitor aceasta fiinta doua zile; pana la urma i-am spus ca in loc sa se bucure ca imi dau silinta imi consum energia si cunostintele ca sa-i gasesc un alt serviciu mamei sale ea ma toaca cu intrebari de genul "da' ceva mai bine platit n-ai gasit ?" In conditiile in care la noul job ia aproape dublu decat ii dadeam eu.

Nu stiu daca tu consideri ca dadaca ta merita ca tu sa faci asa ceva pentru ea ( eu cred ca nu ), dar daca astfel ti-ai asigura buna ei purtare fata de fete, poti incerca.
In alta ordine de idei nici eu nu i-as spune nimic din ce am de gand sa fac, i-as plati inca doua saptamani de preaviz chiar daca fetele deja ar sta cu dadaca noua decat sa o stiu in preajma lor.

Mergi la inceput

LA MULTI ANI VLAD !

Sa cresti mare, sa-ti bucuri parintii si surioara !

Alona, ce mai faci ? Vin-o pe la noi.

Mergi la inceput

Lavi, sunteti bine ? A trecut raceala ?
Mariana, s-au mai asezat lucrurile ? Sper ca sunteti bine si voi.

De disparute ce sa spun...M-am uitat pe listuta si m-a apucat jalea...tare multe am fost si tare putine mai suntem !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaviB spune:

Neata si de la noi!

Chiar ca suntem taaaaaaareeeeee putine.Deh! Cresc copii,problemele si ocupatiile... deci.....asta e! Ma gandesc cu greu ca o sa iau si eu o pauza (acu dupa ce m-am obisnuit cu voi iara).Pauza va fi mai mult cauzata poate si de umplerea casei la noi. Acu e mama (o las sa mai faca una alta si eu pe net scurt) dar din mai incolo o sa vina si socrii la noi, cocolina 2 deci.....asta e!
Oricum pana atunci mai am putin.

Cocolina doi s-ar putea sa vrea sa vina (sau nu)oricum de cateva zile simt dureri in josul burtii si -mi simt bazinul fff incarcat si greu. Mama zice ca se vede ca s-a cam lasat burta...deh! om vedea.POate-s doar durerile pregatitoare sau cele provocate de ridicatul Hannei.
A propos de Hanna: acu intr-o zi ii desenam o familie de pinguini si nu stiu cum oi fi facut burta la mama pinguin mai mare si picea mea de colo: "ale bebe mami pinin, ezi?!" sau de cate ori vrea sus nu apuc sa zic decat "hanna mami nu poate ca...." si ea "ale aua, tie hanna!"
Oricum cica maine intru in saptamana 39 (sapt la care Hanna se pregatea serios sa vina).O sa va anunt cel mai tarziu cand o sa vin din spital. (woooooooooowwwwwwww deja?! ce repede a trecut!!!)

Laura multumim de intrebare, raceala n-a prea trecut la mine.Adica sunt pe mai departe !"mucioasa" insa Hanna e mult mai bine.La gradi inca nu am dus-o fiind de parere ca pana nu-si revine 100% o mai tin acasa.
Super ca ti-a placut gradi. Parerea mea ca e solutia cea mai buna chiar si pt mamicile ca mine care mai sunt inca acasa.Numai asa pot invata copii sa fie sociabili, sa fie rai (daca n-au fost pana acu ex hannei),sa stie sa imparta si sa se joace.Plus ca poate nu-i asa scump ca si o buna (m-a speriat Mickyyy cu 10 mil ale ei )
´Zici ca au patutzuri pt a dormi la amiaz?! Aici au saltelutze pe care le pun in asa numita "sala de sport" si pe care le pun stiva cand nu au nevoie de ele.
super super.
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! V-am visat azi-noapte.Cica ma uitam la o emisiune (e aici una in care se prezinta dif familii de oamnei de rand si viata lor zilnica) si hop cine apare pe ecran?! Laura!!! apoi mi-au ramas in minte scene cu Daria intr-un parculetz, tu la cumparaturi (ce faza! m-am mirat si eu de dimineata de visul asta)
Bafta cu gradi (n-o sa-ti para rau chiar daca acomordarea n-o sa fie pe cum crezi)

Mickyyy eu zic sa furi ideea de la Laura: spune-i atunci in prag dadacei vechi sa nu mai vina si ca sa nu fie ura sau sa te simti tu mizera, da-i banii de preaviz incepand cu data de la care-ti vine ai noua.
succes!!!

Andreea aaaaaaaaaazzzzzzzziiiiiiiiii eeeee jjjjjjjjjjjjoooooooooooiiiiiiiiiii!!!!!!!! si un wek-end super de super!!!

Mariana chiar asa rau ai picat in ....dezamagire?! Hai vino si mai zine of-ul Nici nu ne-ai povestit cum a fost la Herculane! Hai nu fii trista ca atunci cand nu te astepti apare ceva.
pupam "suparica" si baieztii cei frumosi.

Codrutza erai datore cu niste poooooooozeeeeeeeeeee.

Claudelu impachetam, impachetam?!

Ela tu pe unde? ai fost la medic? cat ai? hai repede sa stiu daca-ti predau stacheta sau nu

Simo, Kata pe voi va mai lasam.Am inteles cum e cu program de doi copii unii mai mari alti mai bolnaviori.
Va pupacim si pe voi

no gata ca iar m-am intins.

pa

Lavinia-mama (38 sapt.) si micutza Hanna (16.04.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Lavi, am pus poze, ultimele 10 sunt noi. Cum stai cu Thea, nu se grabeste? Sa nu ne parasesti de tot, mai intra chiar si dupa ce se naste Thea sa ne mai spui cum e.
Ela, cum te simti nu ti-e rau? I-ai spsu Cristinei?
Clau voi cum stati cu bb2 si cu apartamentul?
Laura, sa fie intr-un ceas bun cu gradinita la voi! Noi suntem veterani deja si tot nu ii prea place, nu stiu de ce.
Mickyy, ce-ai facut cu bona?
Simona, mai da-ne vesti despre voi. Oare ce face Daniela, nu ai mai tinut legatura cu ea?
Va pup, ca Petra mea e cuc, nu prea vrea sa doarma si acum e tare greu si cu iesitul afara ca s-a facut frig si e si ploios. Am vorbit cu taica-mei si a zis ca la Baia Mare e foarte frumoasa tomana.

Tudorel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimoV spune:

Scurt ca ma grabesc.

Codruta - amandoi dunt superbi! Tudor pare atat de matur in pozele astea noi! Si Petra e o dulceata! Cum mai e Petra? Cum merge papa? Dar somnul? Sper sa se linisteasca sa mai respiri si tu...
Daniela e f. ocupata, face ceva cursuri, e tot pe fuga si ea.

Lavi, pai sa nu ne lasi cu ochii in soare dupa ce nasti! Asa cum mai scriem noi celelalte cu 2 copii, fa bine si scrie si tu, ok?? :)

Ela, cum te simti??

Mariana, mai da te rog un semn, sa stim ca sunteti bine.

Kata, ai scris o data si gata??

Clau, Alona??

Laura, succes cu gradi. Suna bine... Noi ii dam numai de la anul, de la toamna.

Lucas e bine. Tocmai a plecat fizioterapeuta. Toti sunt multumiti de progresele lui, inclusiv neurologul la care am fost la control luni. Lunea viitoare mai mergem la o tipa, tot neuroloaga, pt. o a doua parere, sa ne asiguram ca intr-adevar e OK. Nu-i face nici un test, il pune doar sa mearga, sa isi ia singur jucarii, etc., deci sa vada cat i-s de coordonate miscarile, echilibrul, ii verifica reflezele (care inca nu i-au revenit, dar e normal, zic ei) etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaviB spune:

ioooooooooooooooiiiiiiiiiii ce scumpi sunt puiutzii tai Codrutzoooooo!!! Si Tudor, Doamne ca nici nu zici ca are 2 ani si 7 luni. Ii dai pe putin 3,5.
Sa nu mai zici ca nu doarme Petra , ca --n toate pozele-i numa`cu ochisorii inchisi.Si ce haioasa ea acolo in strempuletzi.tzuco s_o tzuc.
Ai copii frumosi, sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei.(astea-s poze de la botez?)
Undeva acolo in padurice erai tu pe o bancutza si cu Tudor? Pai n-ai zum la aparat? Ti-am mai zis eu....pune-ne si noua niste poze cu matalutza ca sigur nu ne speriem pe cat vrei mata sa crezi

Simo ai vazut ca si medicii au spus ca e bine. Super si sa dea Domnu sa vina si celelalte progrese cat mai repede.
poze ceva de pe la voi?!

Ca ziceam de intrat. Eu sper sa mai intru pe net insa asa cum am spus depinde de cum o sa fie si cu socrii, care vin la inceputul lui decembrie nu mai cum am scris eu mai sus

Theutza lu´mama nu stiu daca vrea sa vina mai repede. acu de ex ar vrea sa stau intinsa, cred, ca-mi baga niste picioare si coate pe la coaste de numa`. Initial ora ei e 22-22,30 insa azi am tot plimbat-o si s-o fi trezit mai taliu
Am fost la Ikea unde am cumparat o gramada de lucrusoare iara , mai mult pt camera fetelor.
As fi vrut sa-i fac Hannei un pat de printesa insa pt ca am si asa destule briz-briz-uri la ea in camera o sa incerc sa-i improvizez altfel la pat.Oricum o scot din patutz (pana si acu dormea in el) si vreau sa fac asta cat mai repede sa nu care cumva sa prinda ura ca i-am luat patutzul sa-l dau surioarei.Trebuia sa ne grabim, dar.....sper sa mai apuc cateva zile.

Eu sper sa mai intru si acu la sf de saptamana (desi iara se vede a fi unu`plin) si pana la venirea sorocului sa mai scriu ca vreo cateva zilisoare tot va trebui sa fac pauza cand vine cocolina 2.

Va pup si .....pe curand.

Lavinia-mama (38 sapt.) si micutza Hanna (16.04.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimoV spune:

Lavi, da asa zice lumea ca e bine facute schimbarile de camera / patut inainte de sosirea bebelusilor ca sa nu se simta frustrati fratiorii mai mari. Deci e bine ca v-ati gandit la asta, si eu sunt sigura ca mai apucati. Dar grabiti-va!!! :) Te pup si ai grija de tine sa mai stea Thea un pic acolo la caldura...

Codruta, da si eu vreau sa vad poze cutine, ca nu te-am vazut niciodata!!

Mergi la inceput