Mamici de Mai - Iunie 2007- capitolul 2
Raspunsuri - Pagina 16
cristalina spune:
Cheburashka, si eu ca si mica0307....:)...Inclusiv cu dormitul pe burta.
Sarcina oprita din evolutie acum 4 luni...Chiuretajul care a urmat a fost cea mai cumplita experienta din viata mea.
La primul bebe am avut sangerari din saptamana 7 pana in saptamana 12 si fetitza a fost okay. Cu tratamentul potrivit lucrurile se rezolva.
Duminica am avut o hemoragie puternica dar samburica e okay.
Sangerarile pot avea drept cauze si infectii ...iar astea nu sunt deloc de neglijat. Insa atata timp cat nu sunt insotite de contractii nu e grav.
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi
cristalina spune:
Veronicka, efortul mi se pare foarte mare pentru un salariu atat de mic.
In lege zice ca in afara de cele 120 de zile de concediu de maternitate, din care poti sa iei si inainte de nastere dar nu stiu cat exact, poti sa iei si concediu de risc de sarcina sau asa ceva...medical...care se poate da pana cand ai dreptul la concediu de maternitate, dar nu stiu de cand.
Trebuie sa discuti cu ginecologul sau cu medicul de familie sa-ti dea medical pen' ca oricum salariul tau nu merita efortul.
Intreaba la legislative sa vezi de cand ai voie sa iei medicalul asta.
Apoi din maternitate poti intra direct in cel de ingrijirea copilului...banuiesc ca ai acumulat vechimea necesara.
Sanatate multa!
mica0307 spune:
Veronicka verifica mesajele anterioare. Am citit, aici cred, ca nu trebuie sa ai mai mult de...zile de concediu medical inainte de a naste. Astfel pierzi dreptul de a avea cei 2 ani concediu de ingrizire a copilului.
Fetelor de ce ne facem atatea probleme pentru serviciu. E doar un JOB. Noi si bebe-ii nostrii suntem mult mai importanti.
La prima sarcina am carat reviste, am obosit, am stat in picioare aproape toata ziua la job. Si rezultatul... sarcina oprita din evolutie. Nu incerc sa dau vina pe cineva sau ceva...dar totusi. SANATATEA MEA ESTE CEA MAI IMPORTANTA.
Mica 5+ (sambata implinim 6 saptamani)
mica0307 spune:
Cristalina tu ai greturi dimineata?
Eu am stari de voma. Cei drept nu dimineata si nu sunt deranjante.
Cand ar trebui sa apara?
Mica 5+
cristalina spune:
Vag, seara, ma mai apuca si pe mine cate o senzatie de voma...dar trece daca mananc!...:)
Nu cred ca ma mai apuca acum, aproape ca intru in saptamana a noua...
Tu pe de alta parte...te poti astepta sa fie mai rau (ceea ce sper ca nu ti se va intampla)...:)
La Maria aveam o senzatie de voma permanenta si un gust metalic tare suparator...si imi miroseau toate mancarurile altfel!...:)
O puneam pe mama sa opareasca toata carnea din care facea mancare...sa arunce apa...cateodata sa o dea si in cate un clocot (nu se mai intelegea nimic din ea) si abia apoi cand mi se parea mie ca s-a mai duc din miros o lasam sa puna si legume...hehehe
cristalina spune:
Teoretic pe la sfarsitul celei de-a doua luni si inceputul celei de-a treia te lamuresti daca esti din cele lovite rau de greturi sau nu...:)
Amely spune:
quote:
Originally posted by ManuC1010
De dimineata incerc sa ma documentez despre estradiol si sarcina.
Am cautat si in mesajele mai vechi din forum si se pare ca nedumerirea asta au mai avut-o si alte fete.
pe site-urile in limba romana nu a gasit chiar nimic, dar sunt cateva site-uri in englesa care spun cate ceva. in cateva cuvinte estradiolul ar arata cresterea, dezvoltarea uterului in sarcina si valorile lui trebuie sa creasca.
intervale de valori nu am gasit pe net, dar mi-am adus aminte ca acum vreo 2 ani cand mi-am facut niste analize hormonale fara sa fiu insarcinata, la estradiol era o lista foarte mare de valori normale in ciclu si in sarcina. Atunci nu am bagat de seama, dar acum am rascolit in hartiile vechi si am gasit.
scriu aici cateva:
sapt 5-6 intre 625-1400
sapt 7-8 intre 870-2210
sapt 9-10 1000-3070
sapt 11-12 1430-4150
dupa ce mai crestem, mai scriu :)
si linkurile:
http://www.drary.com/a1.htm
http://www.paternityangel.com/Articles_zone/Hormones/Hormones3.htm
http://www.childrenscentralcal.org/content.asp?id=1063&parent=1&groupid=G0064
http://en.wikipedia.org/wiki/Estrogen
mie mi-a iesit 1012 si am 7 saptamani incheiate azi.
diseara merg la medicul ginecolog si daca aflu mai multe va spun
sanatate la burtici si samburei
ManuC, la ce laborator ti-ai dozat estradiolul? ca acolo unde l-am facut eu, nu mi-au dat valori de referinta in sarcina... Si pe mine m-a mirat, dar asta e. Si asa sunt destul de speriata, fiindca se pare ca mi-a iesit foarte mic, pt. saptamana 6.
"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
"Pentru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472" target="_blank">BARBYE- una dintre noi! Trebuie sa ajuti!"
poze Mirela (Barbye)
Fisa medicala - Mirela
ManuC1010 spune:
Nu te speria iubita1 Spuneai ca ti-a iesi aproape 600. Din cate am citit eu pe site-urile alea important e ca data viitoare as fei valori ami mari.
Oricum voi incerac diseara sa aflu mai multe de la medicul meu ginecolog si iti povestesc
Eu mi-am facut analzele la Medsana si nici ei nu dau limitele pentru sarcina.
Eu le-am gasit pe un buletin mai vechi de analzie cand mi le trecusera din greseala
eu zic sa te linistesti.
Amely spune:
Merci mult, ManuC...
M-am uitat acum pe buletinul meu, si scrie ca interval de referinta pt. primul trim. de sarcina intre 215 si >4300 pg/ml. Deci se pupa cu ce ai scris tu, doar ca ei nu le dau pe saptamani. Ai dreptate, n-are rost sa-mi mai fac griji si de chestia asta.
Daca afli mai multe diseara de la medicul tau, te rog mult spune-mi si mie. Oricum, jos palaria pt. medicul tau (apropo, cine este?), un dr. adevarat da toate aceste analize: beta-hcg, estradiol, progesteron - care sunt foarte importante in sarcina, desi noi nu le dam deloc atentie. In felul asta poate fi depistat din timp un eventual deficit si se poate administra tratament de sustinere, crescand sansele de a duce sarcina la bun sfarsit. Stiu ca daca e sa nu fie bine, oricum nu ai ce face, dar decat sa stai pasiv, cel putin faci tot posibilul sa sustii sarcina. Mai ales ca multe dintre noi am luptat ceva ca sa le obtinem
Azi m-a tot impuns burtik, ba ca la CM, ba intepaturi... In rest, greturi...nik! A, partea buna e ca am dormit super azi-noapte, in sfarsit. Ce-i drept, inainte de culcare am luat picaturi din muguri de tei...
Pupici la burtici!
"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
"Pentru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472" target="_blank">BARBYE- una dintre noi! Trebuie sa ajuti!"
poze Mirela (Barbye)
Fisa medicala - Mirela
Arthurana spune:
Neata fetelor,
Mi-e greata rau si ma chinui din greu sa stau la job..fiecare ora trece greu pentru ca sunt superobosita...si cu greata...
Sunt si cam deprimata..Am o colega la servici care nu a avut ce face ieri si mi-a spus ca a avut o sarcina inainte care a pierdut-o fara sa stie..nu sangerari, nu dureri...pur si simplu asa, fara simptome...Apoi inca o colega mi-a spus ca si sora-sa a patit la fel...
Nu stiu de ce oamenii sunt asa de rai...Ele stiu bine cat sunt eu de stresata si paranoica..si mi-au spus ca este posibil...
Sunt convinsa ca este posibil, dar acum ma obsedeaza ideea ca poatwe sa mi se intample si mie..pur si simplu sa se opreasca bataia inimioarei.. Le urasc, si incerc sa le evit...niste proaste!!
Eu cred ca Dumnezeu are grija de bebe al meu.
De ce sunt asa de paranoia. Am toate simptomele de sarcina, voma, sani durerosi, oboseala...si am vazut bataia inimii..De ce trebuie eu sa ma gandesc la catastrofa? Sunt un purcel prost!!!