CITOMEGALOVIRUS

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lili spune:

Eu stiu doua persoane care au avut CMV ( igG igM pozitive chiar la primele analize facute in jur de saptamana 6 -8 de sarcina.Amandoua au copii frumosi si sanatosi ( fetita si baietel)nascuti prin cezariana ( se recomanda , Dr.Ancar)Au facut multe eco in timpul sarcinii si bb au fost OK.
Pentru CMV propriu-zis nu exista tratament ( sau este foarte costisitor ) si nu este necesar.
Eu am avut CMV ( ambele ) pozitive la analizele din saptaman 6 ( parerile dr. au fost impartite , unul a spus imediat avort, altul ca sunt necesare eco si nu se intampla nimic daca totul este OK cu bb )
Din pacate la mine a hotarat soarta si am avut la 2 luni o hemoragie teribila care nu s-a oprit sub tratament si stat in spital, deci a fost necesara intreruperea sarcinii) Este posibil, desi nu a confirmat nimeni ca de la CMV, in anumite situatii sa se produca avortul...nu stie nimeni sigur..
La mine CMV Ig M a devenit negativ complet dupa 5 luni, iar Ig G a mai scazut dar este tot pozitiv.Dr. specialist de la Cantacuzino a spus ca la o reinfectie , bb nu este afectat si poate avea doar icter sau ficat si splina usor marite la nastere.. dar nu este nimic grav.
In orice caz am aceste doua exemple sugestive... Chiar una din fete a avut si listeria prin luna a 5 a si a facut tratament, iar bb este super OK.Deci, pana la urma totul este hotarat de Dumnezeu!
Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gioni spune:

Asa am inteles si eu (din ce am mai citit), ca CMV poate da unele malformatii!!
Eu nu am avut probleme in timpul sarcinilor, dar la ecograf (ecografia facuta in saptamana a 9-a) s-a constatat ca este sarcina oprita in evolutie (la a doua sarcina mi-au spus ca este sacul gol, fara embrion - diagnostic tot sarcina oprita in evolutie).
"Sunt in ceata"!!!!
Astept si rezultatele dozarilor hormonale din ziua 21, si cu toate o sa merg la medicul meu...sa vedem ce este de facut in continuare!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Ce se intampla cand IgM-ul creste ???

Am repetat analiza dupa o luna de la prima si valoarea a crescut de la 0,453 la 0,489 .Azi am luat rezultatul si dupa masa am sa vorbesc cu doctorita.
Daca cu prima valoare nu au vrut sa-mi faca inseminarea acum nici atat !

Cum sa scap de CMV-ul asta afurisit ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Maria draga,

Din pacate, medicul/medicii consultati mi-au spus CA NU SE MAI SCAPA DE EL DIN MOMENTUL IN CARE IL AI. Chestia cu" mentine-ti sistemul imunitar in buna stare" e cea mai relativa recomandare primita vreodata.... M-am indopat cu tone de pastile/preparate +/- naturiste: CoenzimaQ10, vitamine, Septilin, dar asta nu garanteaza o reactivare in timpul sarcinii... Eu am avut anul trecut o sarcina oprita in evolutie si CMV-ul devenise INTENS POZITIV la interval de 2 saptamini... Deci, ar putea fi cauza...
Hai sa-l intrebam si pe Teo(nimeni) el ce zice? Apropo, nu-i mai gasesc subiectul, unde e?

Va pup pe toate,

V.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Multam fain, Maria. Week-end placut, si sa auzim numai de bine, FARA CMV!!!!! DACA AUZI/AUZITI DE UNM REMEDIU, LUMINATI-O SI PE AMARATA DE MINE....

Va sarut pe toate,

V.

Mergi la inceput