CIRESE de MAI -IUNIE 2006 (10)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Si acuuuum... desi ma indoiesc ca o sa mai citeasca cineva si mesajul asta...

VAA ROOG, CITITI SI DESPRE NOI!

No, v-am atras un picut atentia?

Viata-i o lupta... Cel putin, pentru noi este, de cand s-a nascut Ana. Bai, copii, fata asta a noastra nu vrea sa manance si ea frumos, linistit si mult. Calvarul a inceput la maternitate, cand nu a vrut sa suga in ruptul capului, si am senzatia ca nu se va termina pana nu creste! E mofturoasa nu la calitate (din orice lapte mananca la fel), ci la cantitate. Dupa ce, de vreo 10 zile, Ana mananca tot mai putin si mai cu scandal, aseara am ajuns la medic iar, sa ne gaseasca defectiunea. Scaunele sunt normale, 1-2/zi, raar la 2 zile, gangureste, e interesata de lumea inconjuratoare, doar ca a ajuns sa manance 40-60 ml Humana 1 la o masa (uneori nici atat), apoi incepe sa urle, fara sa para ca o doare ceva. Mai degraba pare ca se ineaca cu lapte si se sperie, la inceput, si apoi este furioasa si flamanda. Si urla... si urla... cu mici pauze de privit in jur si de "reincarcat" cu aer. O tin si 2 ore, cateodata, reprizele de urlat - imi pacanesc urechile de la atata zgomot, ca are putere fata! Altadata, pur si simplu da biberonul afara si nu-l mai vrea, ba imi si zambeste. Cand e nervoasa, urla si daca simte lingurita in gura, iar daca simte laaapte!... Mare scandal!
Asadar, am fost iar la medic, care ne-a zis ca probabil e de vina peristaltica (miscarile de propulsie) alandala a esofagului si stomacului ei (multi bebelusi o au asa, de aia si regurgiteaza, de cele mai multe ori) si ne-a dat sa-i dam Metoclopramid, cate 1 picatura de 4 ori pe zi, cu 15-30 min inainte de masa. In rest, fetiza noastra pare in regula cu toate (a si povestit cu nenea doctorul). Azi cica a mancat intre 90 si 100 ml la fiecare masa, mai putin seara, cand iar am hranit-o cu lupte. Asteptam cu emotie masa de noapte! Vai si of! Ca de la 2600 grame si 56 cm, cu cat am iesit din maternitate, am crescut pana la 4800 grame si 63 cm, la 10 saptamani. Noi incheiem glorios plutonul cireselelor si cireseilor! Ca sa ne vedeti, in sfarsit:

http://pg.photos.yahoo.com/ph/iulicutu/my_photos

De cand nu am mai scris, a fost si botezul Anei - frumos, linistit, cu un preot tare fain si vesel. Crestina cea noua s-a comportat exemplar in ziua cu botezul - ca asa suntem noi, smecheri, stim sa-i pacalim pe oameni, cand trebuie! Si-a scos parleala in noaptea si ziua de dupa botez, cand a uuurlaaat...
In perioadele in care mananca, Anuta noastra e si mai linistita. Oricum, si in zilele cu scandal (multe, ca avem copil cu temperament vulcanic), avem multe si lungi momente in care ne jucam frumos impreuna. Mai nou, intra si singura in vorba cu mine si Andrei: ne zambeste si gangureste pana o bagam in seama, apoi scoate tot felul de sunete, unul mai muzical decat altul. La baitza, plange daca o spalam pe cap si urechi (mai ales pe urechi!) si cand o scoatem din cada. Doarme noaptea in 2 reprize, destul de regulat, adoarme si singurica, in patutzul ei. Ziua... ehei, alta poveste: ziua doarme putin si des, max 30 min pe episod, de obicei 10-15 minute. Si ziua incepe, de obicei, in jur de 8 a.m. Unde-s vremurile de altadata, cand puteam dormi? Ana e exact copilul care sa educe doi iubitori de somn, mancare si relaxare, ca mine si Andrei!

In rest... nu avem nici un ajutor la copil,nu avem bani de bona, dar ne-am obisnuit sa fim parinti. . Si ne place, in ciuda galagiei zilnice. Si ne iubim fetitza din tot sufletul! E frumoasa si desteapta, asa sa stiti! Si... ne e bine din nou , acum , ca s-a vindecat si epiziotomia mea, in sfarsit! Si radem mult, de tot felul de prostii.
Am o tendinita la mana dreapta - ma doaaaree, si mi s-a cam interzis sa dau la pompa de san. Si ma doare genunchiul stang, si ma doare "coada", si sunt in continuare grasa si celuloasa si cu burta. Si ma mai deprim, din cand in cand, sau ma enervez - dar imi trece repede. Si ma simt depasita, cateodata, dar si asta trece. M-as duce in munti, uneori, singura, dar nu am cum, si-mi trece si chemarea muntelui. Raman aici, acasa, unde imi iubesc cu putere si fetitza, si barbatul, si astept cel mai frumos Craciun din viata mea, cu copilul meu si al iubitului sezand sub bradut.

EllaX cu Ana (30 iunie 2006) si tati Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelica_g spune:

Ellax ntza, ntza, ntza (vorba Luanei) n-ai scapat de mine , puishor! (ca am stat sa o pazezc pe matza, si sa ma mulg, ca azi n-a prea golit bidonashele)...

Cum ati putut sta pitite cu asemenea comori la usha casei??!! Sa nu mai plecati nemotivate, ca ne-apucam de greva! Ana este o scumpa, o mica printzesa zambitoare! Cum putetzi spune despre aceasta gingasa faptura, care pare linistita ca o noapte senina de vara, ca va kinuie timpanele??! Va doresc multa, multa sanatate! (si kg, da' vezi si tu ca nu prea sunt pt toata lumea folositoare - Ana este f f bine asa cum o vad eu in poze pt varsta ei). Pupici!

Ah! Cand or sa se trezeasca fetele or sa ne ca ne-am apucat de chat ca se le prapadim hartia...

Somn usor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelica_g spune:

Doar o vorba sa mai spun:

quote:
Multumesc mult pt raspunsuri!

Am stat mult in cumpana, daca sa postez sau nu povestea! Mi-a fost teama ca voi infuria lumea, cu miile de randuri inshirate acolo...; dar m-am gandit ca poate, macar una din patzaniile mele, va fi de folos cuiva.

O colega de odisee imi sugera (poate retoric) sa o postez la un subiect pro-avort... De fapt, nici nu stiu ce topic ar putea avea??!!:
- credinta in Dumnezeu pana la moarte...;
- propaganda informarii tuturor cuplurilor asupra importantei Rh-lui sangvin;
- demitizarea imposibilitatii nasterii a mai mult de 1 copil normal daca exista incompatibilitate Rh intre parinti;
- neincrederea in aparatura ultraperfomanta, de ultima generatie, pt care toata tzara fuge in Bucuresti;
- delimitarea ingrijoratoare a medicilor in cele 2 categorii: care vor sa te ajute, si care vor sa se ajute;
- o poveste a nasterii unei stele;
- o frantura din viatza unui muritor pe pamant...

Mi-am facut curaj sa pun si cateva poze cu Razvan - Stelian, pt ca morala acestei istorioare sa fie mai graitoare! (Sau poate acesta e doar un pretext! Poate ca vreau sa arat celor care vor sa priveasca cu ce ma pot mandri acum, cand am decis sa nu arunc acest copil la cosul de gunoi, atunci cand am fost mai mult decat sfatuita sa o fac!).

Va pup! Si numai bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia.t spune:

EllaX bine ai revenit! Foarte scumpica Ana.Lasa ca trece si perioada asta mai grea de inceput si ajungem imediat sa povestim de premergatoare si dintisori.....atunci sa ne tinem!
Chiar.....am tot citit pareri pro si contra despre premergatoare. Stiu ca e devreme, dar totusi, ce parere aveti despre folosirea sau nefolosirea lor?

adela si piticii Fineas (28 oct 2001) si Andrei (24 mai 2006)

Baieteii lui mami AICI
Varsta Fineas

Varsta Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaghita spune:

Neata ciresici
Ella amiss carmina v-am vazut puii si sunt niste dulcici! Sa va traiasca si ca-mi vine sa-i mananc!
Cand vad cate kg au ai vostri bebeii ... Dar pana la urma bine ca Radu e sanatos chiar daca e mai micut. De la 2.800 la nastere acum are aproape 5 kg la 3 luni si o sapt. Am pierdut un pic (mai mult) in luna a doua cand nu a luat decat aproape 400 gr. Din luna a treia i-am bagat completare si a luat 700 gr. Dar cand trebuia si el sa ia ca lumea (in primele doua luni) nu prea ii ajungea micutului. El nu prea plangea de foame, se declara aparent multumit dupa masa, dar cantarul incepuse sa cam stea pe loc la cantarirea saptamanala. Asta e! Si cand vad puiutii vostri cu 6kg, 7 kg! Sper ca pe termen lung nu-i nici o problema, nu? Nu cred ca e afectata cresterea lui adica.. In lungime a luat 11 cm in trei luni (de la 45.5 la 56.5).
Sanatosi sa fim, ca de crescut om creste si noi..
Pupici si o zi frumoasa!

Irina si Radu Gabriel (5 iunie 2006)

poze nunta http://photos.yahoo.com/irina_v10

Mergi la inceput

Irina, nu-ti face probleme, e foarte bine Radu. Si a crescut foarte bine si in lungime.Si noi am crescut cam 12cm in primele 3 luni. Bine ca papa acuma. Asta nu-i un motiv de stres. Bine ca e sanatos!

Baieteii lui mami AICI
Varsta Fineas

Varsta Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doroti_5 spune:

Buna dimineata!!
In primul rind nu trebuie sami multumiti pentru listuta, o poate face oarecine, nu mii greu sa fac asta, mai ales ca acum sunt la servici si am net toata ziua, asa ca de la 8-18 fac schimbari fara probleme, inafara de simbata si duminica.Doar ca o sa va zic care schimbari le fac eu, asta in caz ca gresesc ceva(de inca nu mia revenit mintea de tot dupa nastere dar e in curs) sa se stie cine a facut gafa(asa si eu o sa ma restabilesc mai repede).Deci concluzie nu ma laudati cami cresc urechile si lucrez la ultimul etaj, o mai esi pe acoperis si o sa inghete.
In al doilea rind cine este deacord sa scoatem din listuta datele de la nastere, eu tot sunt pentru, mai putin greutatea la nastere, in rest cred si eu ca tre sa le scoatem, cui ii este interesant sa se uite la primele capitole.Dar astept si sugestii de la voi.
Angelica nu are importanta cit ati scris si cita hirtie ati cheltuit, important este efectul, adica daca ia trecut micutei si a putut dormi.
Ella bine ai revenit! Mai nu tii rusinica sa vorbesti de rau asa un ingeras dulce?? Da tu daca zici ca ea stie sa se comporte in lume, poate mergi mai des la rude, sau primiti oaspeti, ca eu intrun timp numai asta si faceam cu micuta ca la urma deja se saturase si ea, si era cuminte totimpu.In alta ordine de idei, ai controlato la urechiuse, ca si a mea frumoasa avea ceva la ele(mentionez ca nu o tineam cu caciulita, adica nu e de la ea), dar posibil sai intrat apa in urechi si cind o atingeam tipa, medicul mia dat o receta sa imi faca la farmacie o amesticatura, se pune picaturi (la mine a trebuit doar o zi) din 3 in 3 ore, si dupa nu a mai tipat fata mea, si acum ii intra apa in urechi da nimic.(Am pus in listuta datele de la 3 luni ale Anei).
Hai ca mam intins, o zi cit mai buna la cirese !

doroti_5 cu Natalita-Elena (12.05.2006)
BOTEZ
foto Natalita-Elena
www.dropshots.com/doroti_5" target="_blank">Filmulete cu Natalita-Elena

Mergi la inceput

Doroti, din partea mea se pot sterge datele de pe listuta fara probleme.

Baieteii lui mami AICI
Varsta Fineas

Varsta Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

neata tuturor! am fost si noi la cantarit si masurat ieri si, la 3 luni si 8 zile, avem 6000 de gr si 62 de cm, nu spectaculos, adica am luat doar 700 de gr intr-o luna, dar speram sa recuperam, mai ales ca papam doar san. dr ne-a dat sa luam debridat, ilinca nu stiu de ce dar regurgiteaza ff mult in ultimul timp si poate o va ajuta medicamentul asta sa tina papa in burtica. nu de alta, dar as vrea sa ii dau san cat mai mult cu putinta si daca nu ia bine in greutate poate ne introduce dr si altceva, ceea ce eu nu vreau.
amiss, eu il vreau pe bb 2 rapid, eu ziceam sa astept pana cand face ilinca vreo 10 luni, dar poate ne razgandim si luam startul mai devreme... si poate o sa fim colege de o noua odisee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

angelica, eu am citit cu intarziere de mucishorii sarei, da ti-as fi spus, cuvant cu cuvant, ce ti-a spus vivighe
vivi, vreau si io la baby expo, nu te-apuci matale de listuta, eventual sa stabilim unde si cand? da, cinstit, daca vrei la 10 cred ca ajungi singurica acolo, uite si tu ce mame nedormite suntem. hai mai pe dupa-amiaza, pliiiiz!
diana79, bafta si te asteptam mai des

LACRAMIOARA,draga mea, abia astept sa te vad!!!!!!!!!!!!!! am vaz't ca m-ai sunatara de-abia dupe ceia, cand zisei matale pe forum, iertare, iertare, iertare!!
doroti, pupam pe urechi! sterge, mama, sterge!
steluta, , am stat la Magnolia Garden, e unul din hotelurile magnolia, cel de 2 stele, caci nu ne-ar fi trebuit de trei. oricum, la receptie costa 21 eur/noapte cu all inclusive,fata de 29 cat dadusem noi de aici, asa ca merita mers acolo si decis pe loc. daca vei avea nevoie, am un numar de telefon pentru rezervari. si... evadare placuta!! va asteptam inapoi cu poze si povesti!
rugaciune: nu ai putea pune pe site-ul cu povestea nasterii si pe cea a lui Stelian, langa cea a Sarei, pliiz?
nicopuscasu, merci de info, si eu trebe sa ma mobilizez si sa fac acelasi lucru.. ugh! si nu mai chibitza, intra in livada, pai!
ella, cu "a mai tonica si calma"... m-ai terminat, m-am roshit toata. cu tonica mda, sa zicem, da daca te aude barbatu-meu ca m-ai facut calma se cruceste (si el nu-i bisericos!). m-ai facut praf

nu cu gluten, stiu, stiu!! io ziceam ca sunt la plafar si cereale fara gluten, pentru cei alergici. asa stiu, poate ma insel, voi face sapaturi si vin cu raportul, promit!
am vazut poze de ana.. rushinica, rushinica!! pai bine, bey, matale tii asa un cupil ascuns? pai e voie?! pana acum e prima care imi aminteste de hora, nici ana nu a avut figura tipica de bebelush, e foarte bine formata, ca un omuletz mic. iar pozele cu tata gravid... tare bine si frumos ar fi...

PAPA, unde esti?/vino sa stralucesti! pai vaz ca nu-ti mai place in livada..

Luana si Hora - 14 Mai 2006

Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

"Toamna,dafinul ia culoarea schimbatoare a fosforului si, dupa zilele lungi, suparator de pline de praf, simti primele zvacniri ale toamnei ca aripile unui fluture, falfaind in dorinta de a se deschide."(Lawrence Durrell)

Mergi la inceput