Sarcina molara - va rog ajutati-ma cu informatii!
Sunt insarcinata in 4 saptamani si 2 zile si am o stare de mare ingrijorare pentru ca mi se pare ca ceva este in neregula cu sarcina mea.
Valoarea beta HCG era la 3 saptamani 2370 iar la 4 saptamani si 1 zi 26700. Cresterea in aceste 8 zile a fost de aprox. 90% deci o crestere normala dar valorile mi se par exagerat de mari pentru varsta sarcinii la momentele respective.
De asemenea am o stare de rau foarte mare, cu greturi permanente astfel incat pentru ca nu pot manca mai nimic am inceput sa slabesc si ma simt foarte rau in general.
Am fost la un medic saptamana trecuta - la 3 saptamani si 1/2 - care mi-a facut si o echografie la care a vazut doar un sac gestational de 7mmm (era prea devreme pentru a vedea altceva). I-am spus de temerea mea apropo de o mola dar ea mi-a spus ca s-ar vedea chisturi pe ovare si alte chestii specifice insa nu stiu in ce masura ma pot baza pe ce spune. Din pacate am avut multe experiente neplacute cu medici si as vrea sa mai aud o opinie din partea unui alt medic dar nu stiu sincer la cine sa merg astfel incat sa am incredere.
Am tot citit ca la mola valorile beta hcg sunt mari dar niciunde nu scrie cum se stabileste daca sunt mari. Adica in cazul mola rata de crestere este mai mare decat la sarcinile normale, sunt in afara limitelor admise pentru varsta sarcinii sau ce alte criterii se aplica pentru a stabili ca sunt anormale?
Spre exemplu, la mine valorile s-au incadrat in intervalele aferente pana acum dar sunt sunt la limita superioara (spre exemplu valoarea mea este 26700 iar limita superioara a intervalului este 31200).
Ce parere aveti cele care v-ati confruntat cu asa ceva? Cum ati fost diagnosticate, ce simptome aveati si ce valori ale beta HCG?
Multumesc anticipat
Raspunsuri
ManuC1010 spune:
Draga mea tu cum socotesti varsta sarcinii? De la Ovulatie?
In general toata lumea foloseste umaratoarea de al UM.
Nu stiu ce sa spun de ingrijorarea ta...
Cred ca cel mai bine ar fi sa iti faci o ecografie profesionista. Cel putin 3D. Ti-l recomandt pe domnul doctor Iosup. Stiu ca e la CMU si inca o clinica dar nu stiu cum se numeste.
Poate te ajuta alte fete
bafta 
Val_ spune:
Manu multumesc din nou. Nu stiu daca in faza asta dr. Iosup ma poate ajuta dar oricum o sa ma programez la el. Parca este si la o clinica Diagnosis impreuna cu dr. Pop.
Din punct de vedere al UM sunt in 6 saptamani si 2 zile. Dar eu stiu exact ziua ovulatiei pentru ca mi-am facut monitorizare si din punct de vedere al ovulatiei sunt in 4 saptamani si 2 zile.
Oricum tu la ce ginecolog mergi? Esti multumita de el?
P.S. Poate ca nu as fi atat de ingrijorata daca nu m-as simti atat de rau!
Sa auzim de bine ca de rau m-am saturat
ManuC1010 spune:
nu stiu ce sa zic de starile tale de rau...
eu merg la domnul prof Ancar. Deocamdata nu pot sa spun nici ca sunt f multumita nici ca sunt nemultumita. Merg la el pentru ca are multe recomandari.
Este cam aglomerat si aloca putin timp unei paciente. Oricum vreau sa merg eu cu intrebarile pregatite ca stiu ca iti raspunde daca intrebi.
Tu la cine esti?
megbeng spune:
val, pe toate buletinele de analize cu dozarea HCG, varsta sarcinii se calculeaza de la UM; la fel calculeaza si ginecologii...deci uita-te la intervalul de valori de la 6, nu de la 4 saptamani!
daca valoarea ta e in interval, nu ai motive sa te ingrojorezi..chiar deloc!
daca medicul la care ai fost nu iti inspira incredere, mergi la altul!! oricum, pentru ce soliciti tu, respectiv o ecografie de sarcina de trimestrul 1 nu tre sa fie profesor universitar academician ca sa puna un diagnostic corect, totusi!
eu cred ca starile tale de rau sunt accentuate si de anxietatea care te chinuie in perioada asta..linisteste-te, odihneste-te, mananca sanatos si doar ce simti ca-ti prieste si totul o sa fie perfect!
astept sa confirmi asta chiar tu, peste 8 luni!
vine bebe!
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!
Val_ spune:
Megbeng poate ca ai dreptate, poate ca starile mele de rau sunt intr-adevar accentuate de spaima asta de care nu mai scap.
Valorile beta hcg se incadreaza in intervalele de referinta dar chiar si medicul care le-a lucrat a remarcat ca sunt cam prea la limita de sus. De fapt a repetat analiza pentru a exclude o eroare de prelucrare. Asa incat iti dai seama ca motive sa fiu ingrijorata am.
Maine o sa imi fac o alta ecografie si sper ca de data asta sa se vada ceva relevant, nu doar un sac gestational.
Laura Ioana spune:
Mey, Val! Da-o-n...de treaba! Imi vine sa zic ceva de dr astia! Nu ai motive de ingrijorare! La sarcina molara eu stiu ca nici nu creste valoarea bhcg! Si daca valoarea e mare, dar se incadreaza in limite, care-i problema??? Nu e mai gandi la prostii si bucura-te de sarcina, kiar daca ti-e rau (e o stare normala)!
Embrionul se vede pe la 40 de zile de la ultima menstruatie.
si sa ai o sarcina usoara, sa-ti treaca repede greturile! 
Poze Laura
ada1976 spune:
Draga Val nu cred ca e cazul sa te ingrijorezi. Eu am avut o sarcina molara anul trecut, la eco s-a vazut doar sacul gestational, si valoarea HCG scadea considerabil, pentru ca analiza o afceam o data la 2 zile. Asa ca motiv de ingrijorare n-ar trebui sa ai. Sigur starile tale anxioase le resimte din plin organismul tau. Oare valorile mari nu pot insemna o sarcina gemelara? Ar trebui sa te linistesti si sa gandesti pozitiv si finalitatea dupa inca 8 luni de acum incolo va fi una minunata! Multa bafta si fii optimista!
Ada si burtica 22 saptamani.
Val_ spune:
Fetelor, va multumesc din suflet pentru cuvintele voastre de incurajare. Parca ma simt un pic mai bine, cel putin psihic.
Dupa ecografia de maine ar trebui sa stiu mai multe pentru ca voi fi in a 46 zi de la UM si macar un embrion trebuie sa se vada. Ma rog sa fie totul OK.
Pupici 
cristalina spune:
Stiai ca in cazul gemenilor valorile HCG sunt mai mari?!![]()
Sanatate maxima si o sarcina usoara!
Ada1976 deja a scris asta...:)
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi
Val_ spune:
Cristalina stiam, dar la prima ecografie, cand s-a vazut doar sacul gestational mi s-a spus ca este exclus sa fie gemeni (daca este sa ma iau dupa doctorita). Si chiar nu am nici un caz in familie. Stiu ca predispozitia pentru sarcini gemelare este ereditara.
Multumesc mult pentru urari.