Sunt gravida in 2 luni si am racit rau!
Buna, fetelor... si nu numai...
Numele meu este Claudia, am 36 de ani si sunt insarcinata in 7 saptamani. Imi doresc foarte mult acest copil. Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema, mai ales daca ati trecut prin asa ceva sau cunoasteti cazuri asemanatoare: am racit foarte tare si imi este teama ca acest lucru sa nu afecteze copilul pe care il port. Mentionez ca nu am luat absolut nici un medicament(nici macar un paracetamol), dar doua zile nu m-am putut da jos din pat, ma dureau toate oasele si toti muschii, mi-a curs foarte tare nasul (mucozitati consistente) si am tusit fff rau. Acum sunt spre vindecare, dar ma obsedeaza teama ca aceasta raceala sa nu ii fi provocat vreun rau copilului. Am citit pe acest site despre acest lucru, dar in cele doua articole pe care le-am gasit sunt informatii diferite: ba ca raceala si gripa sunt f frecvente in randul gravidelor, dar nu afecteaza fatul, ba ca daca ai gripa in primele trei luni de sarcina sunt f mari riscurile de a avea un copil schizofrenic (brrr...). Voi ce ziceti? V-ati confruntat cu asa ceva sau cunoasteti cazuri similare? Ajutati-ma cu un raspuns, va rog...
Raspunsuri
aiska spune:
Daca nu ai temperatura peste 38 de grade nu te ingrijora.
Pentru a face schizofrenie nu e de ajuns o raceala in primele 3 luni de sarcina trebuie sa mai existe si o predispozitie genetica,mi se pare pe linie paterna.
Hai nu-ti face probleme in Finlanda mergem chiar la sauna in primul trimestru desi in multe tari este contraindicat dar nu stam la temperaturi de peste 70 de grade.
Sabina
19+
mamica lui Aleksi Joel 
Catalina spune:
Vio, in primul rand cred ca ai fost racita si nu ai avut de-a face cu o gripa, ca nu te lasa ea doar in doua zile. Eu sunt campioana cred la medicamente. In primul trimestru am racit (nu mai stiu in ce sapt era, pe la 11, 12) si am capiat (e copil obtinut prin tratamente dupa 7 ani de sterilitate). Dr. mi-a zis sa iau oscillococinum si Tantum Verde pt gat. Mi-a dat si Orofar pt gat dar nu l-am luat ca scria pe el ca sa nu se ia in primul trimestru si m-am gandit ca nu mor. Nu am facut temp (ca de asta imi era frica cu infectie in gat), dar tuseam de ziceam ca il dau pe bebe afara. Tot in primul trimestru am facut infectie urinara si dai cu Augmentin.
Acum sunt in sapt 23 si am episodul 2 de infectie, si, bineinteles de Augmentin.
Eu zic sa vorbesti cu doctorul si sa iti spuna mai clar care e faza dar eu zic ca esti ok, stai linistita.
Cata 23+
cristia spune:
Stai linistita Vio! Vorba Catalinei daca era gripa nu te lasa ea asa usor!
Si eu am fost racita rau la primu bb fara macar sa stiu ca-s insarcinata (chiar in primele 5-6 saptamani) si am luat medicamente la greu (din fericire nu de alea interzise ci naturiste...dar oricum..).Si la al doilea (in burtik) acum am fost racita prin sapt 11-12 si am luat Oscillococinum si propolis si miere.
Eu am citit ca anumite virusuri fac rau nu orice gripa!
Sarcina usoara in continuare si bb sanatos!!
Cristiana 19+
Bic spune:
Vio, da-l in ma-sa de articol de-aici. Eu m-am revoltat foarte tare fata de el dar se pare ca adminii nu au prins mesajul meu, daca tot acolo e.
La fel ca si tine, am fost racita in saptamina a 7-a si dupa ce am citit nenorocitul ala de articol imi venea sa ma sinucid, pentru ca reiesea clar ca bebelusul meu va fi debil mintal.
Daca nu ai avut febra mare, nu are ce sa se intimple. Sper ca te-ai hidratat foarte bine cit ai fost bolnava. Asta este cheia, ca sa nu se "incalzeaza" fetusul. Eu m-am dres atunci (si oricind e cazul) cu lichide multe si doza soc de Vitamina C.
Bine ca NU ai luat paracetamol.
Sanatate si o sarcina usoara! 
Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC
vas spune:
VIO , eu de abia acum am aflat ca am un BB in burtik si chiar in saptamana cand am ramas am racit un pic, dar parca simteam ca sunt cu BB si nu am luat decat in momentul cand am simtit ca voi face febra o aspirina, iar asta dupa ce am citit prospectul de 10 ori.Pe dimineata nu mai aveam nimic, dar am tusit de cred ca o sa fie
, saracutul ,si am luat cel mai slab sirop de tusa. Ma duc saptamana viitoare la medic si-i spun primul lucru asta, dar sincer nu cred ca afecteaza.
O sa fiu si eu mamica
printze spune:
Scumpa mea stai linistita. Nu e chiar asa de grav. Important este insa sa nu iei nici un medicament fara avizul medicului.
De-a lungul sarcinii si eu am fost racita de nenumarate ori si am tusit cum n-am mai tusit in viata mea. Pentru tuse am luam STODAL - a fost foarte eficient.
Iar raceala am tratat-o intotdeauna cu ceai fierbinte si lamaie.
Sarcina usoara!
printze
vio_10_1970 spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri! Sunteti niste scumpe. M-am mai linistit acum, cu toate ca inca mai tusesc si imi mai curge nasul. Am fost chiar acum in piata si mi-am luat fructe multe, vreau sa ii dau multe vitamine lui bb. In plus, iau si Elevit Pronatal, am citit intr-o revista (serioasa) ca este foarte eficient.
Apropos, voi cam ce alimente consumati? Ca eu, la orice aliment, inainte de a manca, ma gandesc daca ii face bine lui bb. Si ma gandesc cu groaza ca vine perioada de iarna, cand vor disparea legumele proaspete si fructele...
cristalina spune:
Eu sunt insarcinata in 7 saptamani si in ultima saptamana am bolit din cauza unei raceli pe care am luat-o de la fetita mea. Inca nu pot sa respir pe nas si nu prea am gust si miros, dar e pe trecute.
Atata timp cat nu ai facut febra mare cu frisoane poti sa stai linistita.
La prima sarcina mai aveam putin si duceam fiecare farfurie de mancare la laborator pentru teste si analize...![]()
Acum m-am relaxat!...:)
(Respect regulile de baza. Carne preparata termic in mod corespunzator, fara oua crude, nu branza frantuzeasca (care nu-mi place oricum) si tot asa...)
Sarcina usoara!
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi
elen spune:
buna fetelor
si eu sunt intr-o situatie deloc buna. sunt in 5 saptamani si am racit...medicul de familie mi-a zis ca am o viroza si ca aceasta poate afecta bebelusul ...ca voi vedea abia la tridimensionala. nu pot sa va spun cum am iesit din cabinet...am mai intrebat, am mai citit, m-am mai linistit putin, insa articolul cu schizofreania m-a daramat la loc! am luat doar cateva pastile de paracetamol, in rest lamaie, miere si cam atat. problema a 2 a este ca ma confrunt si cu un "deranjament" stomacal ingrozitor de vreo 3 zile si orice lichid beau ma termina in 5 min.
sincer,cu moralul sunt la pamant si imi e tare teama de vorbele medic de familie.
voi, cele cu experiente similare - viroze manifestate cu amigdale foarte inflamate, dureri in tot corpul ca la raceala,dar fara febra- ce parere aveti?
va multumesc si astept cu nerabdare sa stiu experienta voastra