Prichindei martie-aprilie 2005 (110)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Pisi, scuze, acum mi-am dat seama ca nu apucasem sa citesc tot mesajul tau, ca venise Irina pe langa mine sa pocneasca tastatura.
Da, am citit si eu articolul cum ca unii pot bea o cana de lapte, dar la a doua sa li se declanseze intoleranta.
Si da, prima data i-am dat doar 30ml, iar ieri am incercat cu 60. Problema e insa ca ea s-a inrosit de la primii 10ml, nici n-a apucat sa ia 2 guri, deci nu e vorba de cantitate.

In fine, cred ca maine ma duc cu ea la Medicover la urgente, sa vedem ce are si sa-mi spuna ce sa fac.

Ligia - m-am uitat si eu pe net, n-am gasit explicatia cu laptele de mama, e drept ca nici eu nu am citit decat primele 2 link-uri. Sincer, refuz sa ma gandesc la o asemenea posbilitate, sper sa nu fie asa.

Ma duc la culcare, ca piticii dorm deja de mult.
Va si va mai spun maine ce am aflat!

Iri si Nati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

andira, poate este doar o reactie alergica la una dintre sinteticalele(cum le zice mamacita) din Milumil. Exista pe piata lapte praf BIO pentru bebelusi, daca te intereseaza iti dau detalii. Sanatate multa!

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Andira chestia este ca intoleranta se poate manifesta la orice varsta indiferent ca a mai mancat pana atunci si nu a avut problema,ca la Simonela(la Andrada s-a manifestat intoleranta acum).Eu spre exepmlu i-am tot dat sa guste iaurtel lu Matei de vreo cateva ori pana sa faca reactia alergica.Si probabil ca acelasi traseu l-a urmat si corpul lu Nati.
La laptele de mama nu apar reactii desi contine lactoza.Intr-adevar cel mai bine este sa mergi cu ea la medic.Sper sa rezolvati.mare sa se faca bine Nati!

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonela spune:

salutare!

e tare greu sa mergi la serviciu si sa iti mai ramina timp si pentru copil si pentru cite sunt de facuta acasa si pentru relaxare si pentru plimbare etc....eu de-abia acum realizeztoate astea,dupa doar o saptamina de mers la munca...

am vazut poze faine, cu alex al mamacitei. imi place ca e asa grasut -sper ca nu te superi - de iti vine sa-l musti de 'copanele", stiu ca nu sunt originala, nici nu incerc sa fiu (aici) dar e tare simpatic si da impresia ca se tine bine pe picioare daca intelegi ce-am vrut sa zic, ca la ora asta sunt obosita si ma doare si capul nu stiu cind ma uit la andrada comparativ cu alex, de pilda, vad asa o fetita micuta si fragila, un "graunte de om"...

si i-am mai vazut pe sofia si bubu, zuzunaki imi place cit sunt ei de draguti impreuna! pupici filmuletele n-am apucat sa le vad

andira, imi pare rau de problemele cu nati.sper sanu fie nimic grav, iti tin pumnii si-i doresc micutei multa sanatate! intrebai de lapte praf - eu i-am dat andradei la recomandarea unui medic pediatru din cluj, prieten de-al nostru, Novalac. e fratuzesc si mai nou pe piata, in bucuresti de-abia acum a inceput sa apara la unele farmacii. au o gama variata, inclusiv hipoalergic, anticolici, antidiaree, anticonstipatie, plus cele normale pentru virsta 1,2 sau 3 (junior).ai putea incerca cu ala, noua ne-a mers bine cu el,1 an si vreo 2 luni dupa care am trecut pe cel fara lactoza din motive obiective. sigur ca inainte sa alegi alta marca ar fi bine sa discuti si cu un pediatru.multa bafta!

danuta, e nesimtit, intr-adevar, colegul tau, dar tu nu trebuie sa pui la suflet tot ce iti spun oamenii de teapa astuia...si eu cred ca si-a dat seama colega ta ca esti graviduta fie din cauza ca ti se citea fericirea pe chip, fie pentru ca ti-a fost rau de mai multe ori. stiu cum e cind de-abia astepti sa strigi in gura mare vestea, nici noi n-am spus decit familiei, pina in luna a-3-a ca sa fim siguri ca totul e ok! si mie mi-au spuscolegele ca m-am inseninat si "radiez", ca m-am facut maifrumoasa si chestii de-astea cind eram insarcinata...multi pupici!

maine este prima zi in care andrada ramine singura acasa doar cu bona. mama a plecat asta-seara spre casa, sa-si mai rezolve si ea problemele...sper sa fie bine, pina acuma a fost ok, dar n-au trecut decit 4 zile impreuna...

problema mea este opusa celei descrise mamacita si ligia,in privinta burticii "buclucase" a prichindeilor. mai exact, andrada a avut azi iar 3 scaune apoase si nu-mi dau seama de ce. sa fie de la fructe? de la dinti? ii e umflata gingia si trebuie sa-i iasa 2 canini, zic eu. sau de la mincare? i-am dat mincare normala, fara lactate doar si lapte Nan fara lactoza. nu mai intelg nimic! sa vedem cum se comporta maine-poimaine,sper sa nu ajungem iar la dr.

pisi, multa sanatate, vad ca ne-a apucat deodata problema cu diareea, din nou! uf, ca nu se mai termina!

va pup si va doresc noapte buna!

Simona si Andrada (28.04.2005)

http://community.webshots.com/user/Simonela28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Intru doar un minut cat sa explic Caramellei si Pisicutei cum e cu Rh negativ. Deci: obligativitatea e in sensul asta: daca parintii au amandoi Rh - atunci obligatoriu si copii vor avea Rh -. Atat! Daca copilul are Rh- parintii pot avea orice Rh, singura chestie sigura e ca amandoi i-au transmis copilului Rh- chiar daca ei nu il au. Asta fiindca fiecare om poseda o pereche de Rh, unul transmis de mama si celalalt transmis de tata, omul avand Rh+ intotdeauna mai putin in cazul in care ambii parinti ii transmit Rh-. Ca la orice gena, avem perechi si una e dominanta, in cazul Rh-urilor dominant este Rh+, astfel incat un om care mosteneste Rh+ de la un parinte si Rh- de la celalalt va avea intotdeuna Rh+, dar va putea transmite copiilor lui Rh+ sau Rh-. Sper ca am fost destul de clara.

Andira si eu as incerca intai cu lapte HA si abia dupa m-as gandi la intoleranta la lactoza si as adopta un lapte fara lactoza. Daca mergi la Medicover iti pot face si analiza de alergie la lactoza. micutei si nu te ingrijora prea tare, se rezolva si de obicei intolerantele astea dispar odata cu cresterea piticului.

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raresionut spune:

Zuzu, pupici pentru Sofilina, este o scumpica...dar eu fata desteapta, am deschis filmuletele in prezenta sotului....care m-a tolocanit la cap ( Ligia, exista in DEX)....ca uite sunt mamici fericite cu doi copii micuti, etc....si nu ca mine.....ca mai asteptam vreo 2-3 ani...
Din partea lui ai avut aseara parte de toate laudele si aprecierile posibile.
Multumim si pentru varianta de meniu.

Alina si printul Rares
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raresionut spune:

Simonela, multa sanatate Andradei si iti doresc ca noua bona sa ....nu mai dea bir cu fugitii. Va pup.
Andira, nu stiu cum e la altii( in capitala)....dar la noi ( in provincie) exista o zi din luna cand se fac platile respective.
Si, cred ca dupa analize vei putea sa iei decizia corecta...pentru ca alergiile se pot manifesta si mai tarziu....
Pupici si sanatate pentru Nati, iar mamicii....,sa nu mai fie panicoasa.

Alina si printul Rares
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Multumesc pentru complimente,daca stiam ca aveti atata rabdare puneam mai multe poze;glumesc.Simonela,ai dreptate,Alex este foarte bine dezvoltat pentru varsta lui,este un pitic voinic,cum ii zicem noi,are si manutele mari.Involuntar fac comparatii cand iesim prin parc,cu baieteii,ca fetitele oricum sunt mai gracile.Si normal ca nu ma supar,mi-e drag si mie sa-i spun"grasutul mamei",m-as fi suparat daca-i spuneai obez,iar pe copanele toata ziua il pup.
3 scaune moi,nu apoase sau fetide,se inscriu in limitele normnale,mai ales cu fructe in dieta si cu canini in aparitie.
Alexut de ieri de la 20 se chinuie parca si mai rau,a scancit-plans-scancit toata noaptea.suntem chiauni toti 3,dar asta mai putin conteaza,ci mila si neputinta pe care le resimt.Parca nimic nu functioneaza:am mai bagat un supozitor,pe langa cel de ieri,i-am dat debridat,miere,prune,masaje etc.,nu le mai insir ca m-apuca disperarea.A mai ramas sa-i dau Duphalac,la recomandarea pediatrei pe care am sunat-o aseara dupa 21,vazand ca nimic si nimic!Azi cu plansete de copilas chinuita mai scos doua fecaloame"dopuri".Vad ca dupa asta s-a linistit putin,dar are asa o fetisoara trista...Si,in ciuda constipatiei si balonarii,aseara a baut mai mult lapte decat de obicei,adica 350 fata de 250.A cerut insistent supliment,asa ca i-am preparat fuguta si l-a baut.

zuzu,am reusit totusi sa vad si pozele si clipurile voastre,in ciuda luptelor cu kk,pentru ca Bubu si Sofia imi sunt foarte dragi si foarte frumosi.Multam de meniuri,chiar imi prind bine ideile.
Mai intru mai tarziu,ca acum trebuie sa plec.Va pup.

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

ligia,da,am dat de Daria,ca doar era vorba s-o ajutam,asa ca nu m-am lasat.
andira,n-am alte sfaturi decat rrox,mi se pare de "bun simt" ce ti-a zis,asa as proceda si eu.Noua ne-au dat-o la primarie indemnizatia,cu programare.

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

'Neata!

Rrox ai fost foarte clara.E foarte frumoasa inimioara.RRox multumesc ca mi-ai zis cu scaunul,ca eu m-am obisnuit cu scaunele lui tari si cand vad ceva mai moale deja ma speriu.Oricum cred ca ceva ceva tot are ca pana la urma a avut 2 scaune ieri si azi deja 2 pana la ora asta.Oricum nu am sa il chinui cu regim inca mai astept poate se regleaza de la sine.

Zuzu capie cum sunt am uitat sa iti zic ca am admirat-o pe printesa Sofia cum gangureste si cum incearca sa isi ridice capusorul.Este minunata

Simonela intr-adevar parca nu se mai termina cu diareea asta.Multa sanatate la burtica

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput