Cand se fac vizite?
Raspunsuri - Pagina 4
marci spune:
Cunosc chestia cu santajatul, dar numai sotul tau poate sa o opreasca. Ai putea si tu, daca ai avea o discutie sincera cu soacra ta, cred ca ea este cea care initiaza santajul, nu socrul tau.
Eu ma inteleg cu soacra mea f bine, dar am avut cateva discutii sincere cu ea, am incercat s-o fac sa priveasca problema si din alt unghi si......a mers.
Sa-ti explic o faza, poate iti dai seama cum a mers la mine: pe la inceputuri, voia ea sa luam o canapea de la gars sotului, dar noi nu voiam. A inceput cu reprosurile, cu ce sacrificii a facut ea (nu suport cuvantul) si a sfarsit cu santajul: i s-a facut rau, palpitatii la inima. La ap ne-a dat si ea 10 de euro,banii de avans. Atunci sotul meu a fost pe faza, a rezistat santajului, si i-a spus ca daca mai vine si ne impune ideile ei o sa vindem gars, ii dam banii de avans inapoi, dar nu mai are ce cauta la noi:" o sa vii la noi pe baza de invitatie si acolo vei gasi scrise data, ora si durata vizitei".
Atunci am profitat de situatie si i-am explicat ca este egoism din partea ei, ca daca ai un copil te gandesti la ce-i este lui bine, nu la ce ti-ai dori tu ca mama. Si sa nu uite ca binele ei nu inseamna in mod obligatoriu si binele lui. I-am mai spus si ca santajul emotional nu da rezultate pe termen lung si ca in timp le va afecata relatia. Sa stii ca a inteles, e o femeie f desteapta si a rumegat bine ce i-am zis eu. De atunci suntem cele mai bune prietene, vb f deschis una cu cealalta.
paula2003 spune:
Si la noi.....lui fii-sa i-a luat mobila toata casa si noua (de la MObexpert, din aceea scumpa)daca nu am vrut vechiturile ei nu a vrut sa ne mai dea nimic. Cand fii-sa si-a schimbat ceva in casa ne aducea noua ce arunca, ca noi suntem mai saraci si nu avem. Asa ma doare ca pentru fii-sa a avut bani si pentru noi nu are(vorba vine). Am acceptat cateva lucruri ca noi nu aveam, nu am bani sa le schimb dar nu inseaman ca suntem gunoiul lor.
Am spus ca m-ai provocat.
Cand reusim sa mai luam si noi ceva asa ne invidiaza de parca nu ar fi baiatul ei. Nu mai spun cat ne cere socoteala de unde am avut bani sa luam....(se intampla foarte rar sa ne luam ceva).
Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)
grodear spune:
Draga Paula,
M- a uimit foarte tare ceea ce ai postat. Cum adica? Tu ai grija de casa, de sot, de copii deci TU esti stapana in casa aia pentru ca tu ai cea mai mare contributie acolo ca mama si ca sotie. Te rog sa nu te lasi, sa ti impui punctul de vedere si sa lasi nervii si prostiile, mai bine enerveaza i tu pe ei.
Hai sa- ti spun ce am patit eu: la inceputul casatoriei, cum pleca sotul meu la treaba, ma pomeneam cu socrella care ma ataca finut,nu ma jignea dar tot timpul comenta, ca de ce fac aia, ca ce o fi gasit sotul la mine de m- a luat ca am salariu mic,(el acu' trei ani avea 30 mil pe luna si eu 5 ca de' lucrez la stat), oricum ea nu platea nimic si nu contribuia cu nimic. Ba mai venea dim. sa mi spuna ce are pofta sa manance.(Ea sta cu noi in curte, dar casele sunt separate)
Buun! Si am zis; ori eu ori ea.
1 Nu i-am mai facut mancare. Ie te asa, n am vrut! Si am si aragaz in curte, si mirosea de mama focului si NU i- am dat. A nu se intelege ca de atunci nu a mai mancat la mine, ci ca am dezvatat- o de obiceiul asta.
2. Am salariu mic? OK, sun de acord, dar de cand e fii- su cu mine are Mercedes nou, casa lux la tara si teren la padure. Si asta i- am spus o de fata cu cumnata sa, care e croita pe acelasi calapod cu ea.( + gresie, faianta si toate covoarele noi, ca au lesinat cunostintele ei cand au venit, ca niciodata casa nu a aratat mai bine, ce era acolo cand am venit eu, sa nu ma intrebati).
3. Le a spus babelor de pe strada ca la mine e mizerie. Am lasat o in pace si am chemat o baba sa i dau ceva si am poftit o in casa sa ma astepte putin. Deci a vazut baba si acum nimeni nu o mai crede pe soacra mea.
Daca te mai ataca, atac- o si tu pe ea dar intre 4 ochi, si nu recunosti nimica la sotul tau. O sa se sature. Cu astia asa tre' sa procedezi si sa vezi ce bine o sa ti fie.
Eu daca nu am chef de soacra mea dupa fata ma vede si sa vezi ce se duce la ea in casa, si nu mai vine pe la mine si ma lasa in pace.
Asa ca impune te si nu te lasa. Bafta!
grodear spune:
am uitat sa ti spun ca Mertanul, casa si terenul sunt toate ale mele, deci iti dai seama ce se ataca?
marci spune:
Paula, in privinta diferentelor pe care soacra ta le face intre cei doi copii nu ai ce sa faci, mai bine nu te mai gandi la asta. Multumeste-i lui Dumnezeu pt ce ai si...stii f bine ca sunt lucruri mult mai imp in viata decat o mobila scumpa sau orice altceva.
Si soacra mea mai face diferente intre cei doi copii, la noi baiatul este preferatul, dar eu sunt f atenta cu asta.
De ex., cand sotul meu a avut nevoie de bani i-a dat fara sa clipeasca, dar cand a avut nevoie cumnata mea a inceput sa chitaie. Atunci am avut o discutie cu ea si i-am explicat ca nu-i corect, sa-i dea cumnatei mele bani, ca ea are mai multa nevoie decat noi.
Dupa ce i-a dat , mi-a propus sa ia banii de la cumnata mea si sa ni-i dea noua, dar sa nu-i spunem acesteia. I-am zis scurt ca nu vreau, ca nu ar tb sa-i ceara banii. I-am mai spus sa nu ma bage in tot felul de minciuni ca nu intru in jocuri murdare, le detest.
Ti-am povestit asta pt a intelege ca tine si de caracterul omului si ca aici fata ei ar tb sa intervina, doar vede ca nu procedeaza corect.
Eu despre acea intamplare nu i-am povestit cumnatei mele, nici nu am de gand sa fac asta, dar imp este ca ea a ramas cu banii, n-a tb sa-i mai inapoieze.
paula2003 spune:
Aseara a si venit la noi. Tot ofta, pufnea...dar nu am intrebat nimic.
Sa stii ca rar ma cer cu ea defata cu sotu. In rest doar cand sunt singura. Si ii da telefon si ii da raportu.....si el ma intreba ..uneori recunosc alteori nu.
Am mai avut si noi probleme. La inceput ma vizita cand nu era sotul acasa. Eu veneam franta de la munca(am un serviciu cu multi oameni, respundere, alergatura....) si ma intindeam ca sa fiu fres cand vine sotul. Si de mai multe ori ma trezeam cu ea peste mine in casa cum se uita la mine cum dorm....am acceptat pana intr-o zi cand i-am spus sotului ca sa nu o mai prind ca ma controleaza.
Cand am fost studenta si cu sesiune...ma verifica sa vada ce i-am facut de mancare...si trantea capacele prin frigider doar , doar spun ceva.
Ma rog la dumnezeu sa fim santosi , intreaga la minte la batranete si sa imi ajut baiatul cu ce pot. Sper sa fiu o soacra buna. Am si eu baiat.
paula2003 spune:
Marci, stii ce nu inteleg eu. Cum o mama care-si iubeste copii poate sa faca atata diferenta. La noi sunt imense, de la cer la pamant incepand de la lucruri mici si banale pana la cumparat de vile.
MaryP spune:
Eu i-am pus pe toti prietenii la punct legat de orele de vizita..si acum nu mai vin deloc...
Bine, acum pe moment nici nu simt nevoia, avand bebe mic, dar mai incolo...cine stie?Acum ne vedem in oras cand putem noi la un pahar de ceva! Hihihi!
Maria
“Normal înseamnă să te îmbraci în haine pe care le-ai cumpărat pentru lucru, să conduci prin aglomeratie într-o masină pe care încă o plătesti, astfel încât să ajungi la un serviciu de care ai nevoie pentru a plăti hainele, masina si casa pe care o lasi goală toată ziua ca să-ti permiti să trăiesti în ea.”(Ellen Goodman)
RAZVAN MIHAI – puiul meu drag
marci spune:
Paula, incearca sa joci cinstit! Orice gest facut pe intuneric( nu-mi gasesc cuvintele) mai devreme sau mai tarziu se va intoarce impotriva ta, chiar daca intentiile sunt bune. In felul aceasta ii dai soacrei tale sansa sa speculeze, sa interpreteze, iar sotul tau va obosi si nu va mai face nimic pt a o pune la punct.
Eu cred ca daca unui om ii oferi sinceritate, mai devreme sau mai tarziu asta iti va da. E o chestie care te obliga si nici macar nu-ti dai seama.
Soacra mea este considerata de multi o scorpie dar, crede-ma, nu este chiar asa. Este o tipa careia ii place sa dicteze, sa le organizeze viata la toti si asta o face sa para asa. Eu am luat-o cu vorba buna si am reusit s-o scot la capat cu ea.
Cand am vazut-o prima data, primul impuls a fost sa fug mancand pamantul si sa-i las si copilul in pace, dar uite ca Dumnezeu mi-a dat rabdare si am reusit.
Incearca sa ai o discutie cu ea, in prezenta sotului, si sa-i spui ce simti in legatura cu aceste vizite, sa o rogi sa se puna pt 5 min in situatia ta.
Daca e bolnava psihic n-o sa mearga, dar din ceea ce ai spus tu nu reiese asta. Este doar o femeie egoista care nici macar nu-si da seama de asta.
paula2003 spune:
Am incercat de mai multe ori. Nu se poate si gata. Cat nu ne considera ca facem parte din fam. iei, nu ne invita la evenimente, la pertecerile facute de iei...si nu-si iubeste nepoti nu mai incerc nimic.
Poate sunt si eu rea dar am incercat si nu s-a schimbat nimic. Acum nu mai incerc nimic.