Stimulentul-la cat timp dupa intoarcerea la job?
M-am intors la serviciu din CIC, de aproximativ o luna de zile. Tot atunci mi-am depus si dosarul pentru primirea stimulentului de 3 milioane. Cei de la Primarie mi-au spus ca in cel mai bun caz peste vreo 2 luni am sanse sa incep sa primesc cele 3 milioane. Dureaza atat de mult pentru ca vreau sa imi fie virati banii pe card (normal, nu? caci sunt la lucru si nu e nimeni acasa sa-l astepte pe postas ).
Mamici, intoarse la job, voi cam dupa cat timp ati inceput sa primiti stimulentul? A durat chiar asa de mult?
Mandy si Krisztián (23.10.2005)
Raspunsuri
cool spune:
ART. 21/Normele Ou 148
Dreptul reprezentând stimulentul lunar se cuvine și se plătește după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care persoana îndreptățită își reia activitatea profesională și realizează venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Codului fiscal, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;
anielas spune:
Eu stimulentul am inceput sa-l primesc din cea de-a doua luna.
In prima luna de serv mi-au venit banii intregi 800ron+aloc...dar nu am ridicat de la postas decat alocatia...
in luna urmatoare au venit normal banii de stimulent..dar inca nu mi-au venit banii pentru prima luna..cei returnati...poate luna asta vor veni cum trebuie
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59135" target="_blank">Inutza-sufletzelul nostru minunat
mandyksch spune:
Multumesc pentru raspunsuri. Pana la urma trag concluzia ca ma pot astepta la orice. Si sa primesc un CIC de 8 milioane in loc de 1 milion si ceva pt cele 6 zile cat am fost in august in CIC iar stimulentul dupa vreo doua luni. Dar vorba lui Mircea Badea "traim in Romania..."
cool spune:
Eu am aratat in raspunsul meu, baza legala de a primi dreptul la care faceati referire.
Faptul ca lasati lucrurile sa decurga anapoda fara sa va implicati in a va cere drepturile, ma face sa cred ca e mai comod sa ascultati barfele lui Mircea Badea.
anielas spune:
cool- chiar interesant raspunsul tau nu inteleg de unde ai tras tu concluzia asta ai fost cumva cumva in situatia asta si ai primit banii exact cum scrie in legea sus amintita?
anielas spune:
quote:
Originally posted by cool
Faptul ca lasati lucrurile sa decurga anapoda fara sa va implicati in a va cere drepturile, ma face sa cred ca e mai comod sa ascultati barfele lui Mircea Badea.
Fraza asta nu mi se pare deloc un raspuns legal...
Sa sti ca toate actele le-am depus exact cum e specificat in lege..la timp..si nici acum dupa 3 luni nu mi-a venit stimulentul complet pentru prima luna
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59135" target="_blank">Inutza-sufletzelul nostru minunat
mandyksch spune:
Nu va certati. Ca nu are rost. Eu deocamdata am gasit doua exemple, unul pozitiv celalalt negativ. Una dintre fete a primit stimulentul la o luna dupa depunerea dosarului iar cealalta abia dupa doua luni, dar retroactiv pe cele doua luni.
Ce mi s-a parut de-a dreptul penibil e insa faptul ca ce-a de a doua cunostinta a primit din greseala si CIC-ul de 8 milioane pe luna pe care trebuia sa primeasca doar stimulentul iar cei de la Directia de Munca din Cluj i-au transmis sa le aduca cele 8 milioane la ei in caserie. Va dati seama ca din greseala lor (noi locuind in Dej), trebuie sa facem 60 de km sa le ducem banii inapoi? Si vreau sa spun ca tipa respectiva a trimis efectiv banii in Cluj caci avea drum de Cluj o alta cunostinta. Bataie de joc.
toanca spune:
Eu am depus dosarul in mai si am primit stimulentul abia in luna iulie...
Asa ca mai ai de asteptat
Toanca si Matei Alexandru 06.01.2006
poze
http://www.dropshots.com/toanca