Mamici de martie - aprilie 2007 (4)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluca2107 spune:

Salutari!
In sfarsit am reusit sa pun si eu niste poze in album dar din pacate inca nu am poza cu burtica sau cu bebe ca suntem inca micuti. Referitor la cremele antivergeturi am citit cateva articole si discutii pe diverse forumuri si in concluzie:
-Sanosan e buna calitate pret (e aprox 180.000)
-Elancyl e super dar pretul e cam piperat- aprox 1.500.000lei
- Vicky si L'Oreal sunt bunute si consta cam 700.000 lei ( in schimb la L'Oreal nu cred ca mentioneaza daca e special pt burtici cu bebe, la VicKy stiu ca scrie)
- Chicco e aprox 500.000 lei si e special pt mamici
- am inteles ca exista si ceva de la Avene care e vreo 1.000.000 lei dar are sticla mare (iti ajunge cateva luni bune ) si e pe baza de colagen si elastin.
- am auzit la cateva mamici ca s-au uns cu ulei de masline si ca nu au facut nici o vergetura.
Concluzia mea e ca e bine sa te dai cu oricare dintre ele, in asa fel incat sa te simti bine (vezi miros, consistenta, eu cu ulei de masline nu prea ma vad dandu-ma). Cat de eficiente sunt nu prea stiu ce sa spun. Eu la prima sarcina m-am uns de 3 ori pe zi ba cu creme, ba cu ulei pentru copii si am facut o gramada de vergeturi. Pana la urma depinde de elasticitatea pielii fiecaruia, capitol la care eu una stau foarte prost. Deci, folositi ce credeti de cuviinta numai sa fie special pentru mamici.
Va
Raluca 8+ si Briana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geaninaelena spune:

Buna dimineata !!

nu v-am mai scris de mult ...am fost plecati o saptamana la bulgari, iar de cand ne-am intors ne chinuim cu maselute si canini, caca moale etc...nu am avut noutati in ceea ce priveste sarcina...dar acum am.
Am fost de dimineata la eco morfologica la Iosup si avem fetitaaa; are 7,48cm, 75g si totul e ok. Greturile m-au lasat cam de 10 zile dar tot nu pot manca, iar daca as vrea sa mananc poftesc la fast food gen Mc Donald's.
Suntem tare fericiti....oricum important este ca bebe sa fie sanatos chiar daca este baietel sau fetita!!!
Revin mai pe seara....

P.S. Am o programare la CMU la Iosup luni la 10.45....vrea cineva???? eu am fost azi la Polisano.

Gia 9 + si Mihai (14.07.2005)
Poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/liviu_bell/my_photos

Mergi la inceput

am uitat sa-mi reactualizez semnatura...

Gia 13+ si Mihai (14.07.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelaaa spune:

Mai fetelor,matot gandesc la ceva de la inceputul sarcinii......fetita sau baiat....
Vreau sa intreb fetele care si-au urmarit temperatura si mucusul cervical ce stiu si ele.
Deci...eu sunt aproape sigura ca am avut ovulatia in ziua 12. In ziua 11 a fost ultima zi in care temp a fost scazuta,din ziua 12 a urcat si s-a mentinut asa (din cate stiu eu ovulatia este intre zilele cu temp scazuta si temp urcata,asa este???).Am pus si o poza in album cu temp bazala din luna iulie.
Mucusul l-am observat in ziua 12.Noi am prestat numai in zilele 9 si 11 ,dupa 12 DELOC!!!! Eu am auzit ca daca se presteaza inainte de ovulatie e fetita,iar daca se presteaza in ziua sau dupa ovulatie cu o zi e baietel.
Acuma nici la mine nu conteaza ce este atata timp cat e sanatos...dar sunt tare curioasa daca o sa fie fetita asa cum cred eu.(Taticul e convins ca e baietel,dar eu zic ca n-are cum daca noi am numai inainte de ov.)

Voi ce ziceti,mai tineti minte ce si cum?Intreb si fetele care stiu deja ce au daca mai stiu cand au prestat.

11+6
la toate gravidutele

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_b spune:

Mari-lu bine ai revenit! Chiar ma intrebam ce-o fi cu tine.

Vivela imi pare tare rau ca ti-a confirmat diagnosticul. Bravo tie ca esti optimista! O sa revii repejor la "mamici", sint sigura!

Sori nu, nu am facut nici un fel de analize, altele decit cele obligatorii si recomandate de medici. Sint un pic superstitioasa apropo de suflatul asta in iaurt... Acum 3 ani, cind ne-am decis sa avem un copil am facut ca la carte: intii analize, anticorpi, Rh-uri si acid folic din timp. Si la ce a folosit? Rezultatul lor a fost ca da, sint perefct sanatoasa si pot face copii. Am aflat curind ca nu e deloc asa si nu din cauza infectiilor. Acum sint asa bucuroasa ca s-a intimplat, ca nu-mi mai pasa de analize. Daca doctoritele mele nu mi-au dat sa fac, nu m-am mai dus din proprie initiativa. Si apoi... eu am probleme mult mai certe si mai grave decit un ipotetic "drob de sare". Ar fi ca si cum un bolnav de cancer si-ar face probleme ca ar putea da masina peste el.

Monica 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mada_rozz spune:

Eu nu stiu ce sa mai cred...Este un subiect deschis de o gravida,care spune ca e racita,si cere parerea altor fete.Toate scriu ca e interzis sa iei paracetamol!!!Iar mie toti doctorii mi-au spus ca pot sa iau numai paracetamol si nimic altceva!!Unde o fi adevarul?

Mada,
15+

http://image.lafemmebonita.com/c/f137647.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

mada_roz, nu dau sfaturi, dar cred ca e mai bine sa ai incredere in medicul ce ti-a prescris medicamentele ptr raceala decat in vox populi. Ca peste tot, parerile sunt impartite.

Un link cu ceva informatii despre paracetamol si in ce categorie de medicamente este el:
http://www.safefetus.com/DrugDetail.asp?DrugId=298&TradeName=Panadol&TradeId=3305

Si inca un link sa vezi despre fiecare categorie in parte.
http://en.wikipedia.org/wiki/Pregnancy_category
Si ca sa te convingi cat de relativ este totul, la sf paginii vei vedea ca paracetamolul este trecut ca medicament de categ A in USA dar in Australia este considerat de categorie B. Sper ca nu te-am plictisit.

Mihaelaaa, si eu stiu aceleasi povesti despre fetite/baieti si data conceptiei, numai ca eu nu cred in speculatiile astea desi cateodata ma uit in toate calendarele chinezesti si toate prostiile de pe net sa vad in ce parte inclina balanta ptr mine. Si eu stiu in ce data l-am conceput si o sa va zic daca la mine s-a "adeverit".

Mergi la inceput

mada_roz poti sa iei linistita paracetamol de 2 ori pe zi; am luat si eu in sarcina trecuta si Slava Domnului am nascut un baietel sanatos tun...

Gia 13+ si Mihai (14.07.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Am ajuns si eu acasa... am fost la eco pt. masurarea translucentei nucale si bitest... o sa am rezultatul in 8 zile lucratoare.
Nu am retinut datele de la eco... le-am lasat la lab. pt. bitest... una peste alta, dr. de la eco a zis ca e totul bine.
Un bb are dupa msuratori 12s si 1 zi, celalalt 12s si 5 zile. Atat am retinut... restu erau tot felul de masuratori...

Vivela Speram sa se fi inselat primul dr. si sa fie totul bine. Iti tinem pumnii sa revii repede-repede la odisee si sa ne dai si noua vestea.

Geaninaelena felicitari pt. domnisoara din burtik

Despre vergeturi... cea mai importanta este mostenirea genetica. Dar asta nu inseamna ca daca ne dam cu.. crema nu are nici o importanta... Eu m-am dat la prima sarcina cu ulei de bebelusi... rezultatul... pe burta / sani nici o vergetura... pe fund si coapse o gramada.
Asa ca de data asta trec la creme antivergeturi pt. mamici... ca as vrea sa nu mai adaug si sarcina asta altele.
Am inteles ca este buna si crema de la Mustela (eu sunt multumita de gama Mustela... ce am probat... pt. bb, ca am mai luat pt. mandra). Sunt ceva mai scumpte, dar sper sa merite.
In general, citeam ca e bine sa folosim creme ori specifice pt. burtoase, ori de bebelusi. Pt. ca celelalte pot contine diverse ingrediente care se absorb in piele si e posibil sa afecteze bb-le. Nu stiu cat de adevarat este...

Eliana si Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">
S-a mai nascut o stea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mada_rozz spune:

Saru'mana pentru sfaturi.Am fost astazi la doctorita si m-a sfatuit sa nu iau paracetamol prea des.Mi-a dat ampicilina pentru infectia urinara si urinex.

Va pup,
Mada15+

http://image.lafemmebonita.com/c/f137647.jpg

Mergi la inceput