Mamici de martie - aprilie 2007 (4)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mititica04 spune:

salutare,

desi nu am mai scris in ultima vreme (lenea persista....) am citit tot ce ati scris.

eu ieri am fost la echo si am vazut un bebe mai mare cu o saptamana... Dupa UM ar fi trebuit sa aibe 12s si o zi, iar dupa masuratori are 13s si 2 zile. Ar trebui sa ma ingrijoreze aceasta diferenta? In rest pliul nucal e in limite normale si totul e ok. O sa mai fac in saptamana 14 morfologia fetala.

As vrea sa va supun dezbaterii 2 subiecte (cu bunavointa voastra bineinteles):
1. Referitor la triplu test: mi-a spus o doctorita ca in Romania acesta nu a fost dezvoltat suficient de bine si ca rezultatul acestuia nu e relevant. Oricum, rezultatul obtinut la triplu test nu iti pune un diagnostic, dar se pare ca chiar si acea suspiciune pe care ti-o poate indica este falsa. Ea mi-a spus ca la pacientele pe care le-a avut si care in urma TT-ului au iesit cu suspiciune de sindrom Down la amniocenteza aceasta s-a infirmat. Si ca a mai avut cazuri in care TT-ul a iesit ok, dar copiii au iesit cu sindrom Down. Pareare ei este ca doar amniocenteza iti poate indica sigur daca sunt sau nu probleme.
Voi ce stiti despre TT? Vi s-a recomandat sa-l faceti? Si daca da, aveti peste 35 de ani sau sub? Daca il faceti, unde o sa il faceti?

2. Creme anti-vergeturi: eu as vrea sa incep sa ma ung cu crema pe burtica pt a preveni aparitia vergeturilor si, prin urmare, le rog pe mamicile cu experienta sa imi spuna cu ce creme s-au dat cand au mai fost insarcinate si daca au avut efect. Stiu ca e foarte important si "materialul clientului", dar as vrea sa aflu si parerea voastra. Eu am auzit ca ar fi bune cremele de la Sanosan sau de la Elancyl. Voi ce stiti?

Sper sa aveti putin timp sa raspundeti la intrebarile de mai sus, eu va multumesc anticipat .

Vivela sa stii ca la Centrul de Diagnostic si Tratament Victor Babes primesti rezultatul la beta HCG in cateva ore. Numarul de telefon de la ei este 3179503. Iti tin pumnii sa fie totul bine.

Yrrol13 analizele tale sunt perfecte - poti sa stai linistita pana la sfarsitul sarcinii ca nu te vei putea infecta cu toxoplasma sau CMV. Asa ar trebui sa iasa analizele la aceste boli infectioase cu igG pozitiv si igM negativ, ceea ce inseamna ca ai avut virusul si nu il vei mai lua.

si aveti grija de voi

cu mare drag,
o din ce in ce mai optimista

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sori1980 spune:

Fetele cu gemeni, am auzit de cazuri unde parintii au decorat camera pt baietei, ca se vedea "clar" la ecograf, si cand colo la nastere au iesit fetite. E inghesuiala mare in burtica cu gemeni si mai greu de stabilit la eco ce sunt. Dar sa fie ei sanatosi, baietei sau fetite, asta conteaza!

8+

Sori
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev112pr_.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamar spune:

salut fetele,ne primiti si pe noi la voi,sunt o mamica de roxana care are 7 ani si opt luni si maine e prima zi de scoala
ultimul cm l-am avut la 04.04.2006.si dpn:01.04.2007,daca ne primiti va rog sa ne adaugati si pe noi in listuta

diamar mamica de roxana (11.02.1999)si bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamar spune:

azi am fost la dr,am facut eco,totul e bine,am 10 saptamani si ma mai duc peste o luna
aaaaaaa,io am rh-ul negativ,mai e careva la fel?

diamar mamica de roxana (11.02.1999)si bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Vivela sa sti ca si eu imi fac analizele tot la Synevo si rezultatele la cele hormonale mi-au fost intotdeauna date in aceeasi zi.

Ideea este ca le fac mult mai repede decat iti spun ei ca ti le fac. Este adevarat ca mai dureaza pana le semneaza doctorul dar a doua zi sunt sigur gata. Eu te sfatuiesc sa suni si sa intrebi de ajalize si in cazul in care nu sunt semnate de doctor sa insisti ca ai nevoie de rezultate, mai a;es ca trebuie sa repeti analiza la doua zile.

Eu mi-am facut in ultimile doua saptamani o groaza de dozari si la toate am avut rezultatele in aceeasi zi.

Cred ca cel mai bine ar fi sa suni direct la laborator la numarul din Grozovici care estr pe site (synecvo.ro)

Bafta multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Multumes, Val, pt idee. Oricum eram hotarata sa ii pisez cu telefoane, ca nu pot astepta pana joia cealalta, cand m-au programat ei pt rezultate.
Eu am fost la sediul din Plevnei, e mai aproape de mine, nu stiu daca cei de la Grozovici au legatura cu cei din Plevnei.
Nu inteleg de ce ma pun sa astept atat, doar i-am zis celei de la receptie (cea care prelua pacientii) ca trebuie sa reiau analiza peste 48 de ore si ca am nevoie de rezultat mai devreme. S-a uitat la mine, a ridicat din umeri si a zambit a "si ce-mi spui mie?".
Ma gandeam sa reiau analiza in alta parte, nu tot la ei, asta si pt ca am stat si am asteptat o ora (dupa ceas) pana mi-a venit randul pt recoltare (desi ii spusesem ca sunt insarcinata si scria pe toti peretii ca gravidele au prioritate... halal prioritate). Sunt eu oare absurda?
Macar de as reusi sa iau rezultatele mai devreme, ca asteptarea asta ma ucide.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Vivela eu imi recoltez in centrul din Titulescu si fetele sunt deosebit de dragute acolo. Mi s-a intamplat chiar sa ma sune sa ma anunte ca sunt gata, pentru ca stiau ca astept rezultatul cu suifletul la gura, si todeauna ma iau prioritar pentru recoltare.

Spuneam sa suni in Grozovici pentru ca de fapt acolo se lucreaza si rezultatele apar pe un server comun pentru toate centrele de recoltare. Rezultatul il poti ridica de la orice centru dar de lucrat se lucreaza in Grozovici si acolo poti insista, direct la sursa, sa urgenteze procesul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sori1980 spune:

Pe aici pe la noi se recomanda la sa nu manance salamuri sau pastrama (deli), pt ca pot fi contaminate cu listeria. Asa ma enerveaza pt ca mie imi place sa mananc din cand in cand si in ultima vreme de frica tot refuz.

Voi ce parere aveti?

Sori
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev112pr_.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_b spune:

Sori ce sa zic... eu in saptamina a 4-a, cind nici nu mi-as fi imaginat ca sint gravida, am mincat ditamai portia de biftec tartar: ou crud, muschi de vita crud... Iar luna trecuta cind nu suportam nici un soi de carne, singurul fel pe care am putut sa-l maninc a fost ghiudemul (alta crudaciune). Daca or fi avut ceva... Dumnezeu cu mila!

Monica 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amma23 spune:

Da, Sori
si pe mine la fel.Si mie mi-a zis doctoritza la fel, nu afumaturi, nu produse animale crude,adica mezeluri, oua crude sau putin prparate termic, lapte crud, branza din lapte crud. Eu o sa merg in Romania in octombrie si iti dai seama ca nu o sa ma abtin de la niste slaninutza, cabanosi, ca-i visez de doua luni. Nici sa nu maninci toata ziua. Doamne fereste, decit sa tratezi mai bine sa previi.Da' nici sa fii obsedata ca nu ai voie sa maninci.
Ca mamele noastre s-or fi ferit de ele, sa nu-mi spuna asta.
Cine stie ce-or pune astia in carne, eventual cauta produse bio. Nici nu stiu... Pe de alta parte, or stii ei ceva, de tot spun asta toti. Mie si azi mi-a amintit dr ca n-am voie astea.
Pupaturi

Mergi la inceput