Mamici de ianuarie-februarie 2007 (17)
Raspunsuri - Pagina 11
mirela73 spune:
Pentru fetele care vor sa-si schimbe medicul sau pur si simplu vor sa mearga la un alt doctor for a "second opinion" v-o recomand cu mana pe inima pe Dr. Ruxandra Dumitrescu are un cabinet in zona Dorobanti tel: 021-2302569. Este super pentru ca iti face ecografie 2d pentru morfograma, apoi 4d pentru bucuria parintzilor si iti da si filmuletze pe cd. Nu mai e nevoie sa mergi la 2 medici.
Despre programari in general se pot face de pe o sapt. pe alta dar deoarece a fost plecata din tzara la un congres sper sa nu fie probleme sapt. viitoare (are consultatii incepand cu 11 sept doar 2 sau 3 zile/sapt intre 14-20). E medic la cantacuzino pt. cine nu poate sa mearga la cabinet.
Eu am platit sapt trecuta 2,2 mil pentru eco morfologica (+4d+filmuletze).Incerc sa pun si niste filmuletze.
Mirela
23+ 
ralu74 spune:
Oana-contractiile se manifestau cu durere ca de inceput de menstruatie, nu foarte puternice dar la intervale foarte scurte de timp, 10min, ca apoi sa se mai raseasca daca nu faceam efort, adica mers mult, urcat scari, trebuia sa stau mai mult in casa....cu o seara inainte de a merge la medic, adica alaltaieri, cand m-am pus in pat seara m-au luat durerile si nu ma mai lasau, fapt care chiar m-a speriat.
Noua aici medicii nu ne prescriu antispastice, astfel am stat o saptm aproape fara sa iau nimic.Mi-a spus sa nu faca efort, multa odihna, ffffffff multa apa si atat.
De acum sper sa imi treaca durerile si intaririle de burta de care nu am avut cunostinta pana acum o sapmt. Altfel de simptome specifice infectiei urinare nu am avut si nu am, nu stiu cum sunt dar cred ca nu placute.
Ralu 22+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralucadascalu/my_photos
Monicutz spune:
Ralu, nici aici nu dau antispastice.
Am auzit ca in Canada/America nu prea sustin sarcina decat dupa 20 de sapt.
Eu am avut o mica sangerare si un pic de contractii in timp ce eram in vizita la New York. Normal ca m-am speriat si am fost la urgenta. Si aveam 14 sapt la mom ala. M-au controlat, au zis ca e OK. Nu mi-au dat nimic, doar au zis sa nu fac efort mare. Am intrebat dca sa stau in pat...cica nu.
Si stii ce mi-au spus? Ca pana la 20 de sapt poti oricand sa pierzi sarcina. Asa...un fel de selectie naturala. M-am cam stresat cand am auzit. Eu stiam ca in Ro se dau tot felul de chestii si se recomanda repaos la pat.
Am fost cand m-am intors acasa in Ca iar la dr mea. Care mi-a spus ca si ea ca n-am nici o restrictie decat de sex pt cateva sapt si cam atat. Sa stau cat de linistita pot.
E o abordare asa de diferita fata de medicii de pe alte continente. Stresant pt o femeie gravida. Nu ca as fi vrut sa-mi dea medicamente...dar aboradarea asta ca n-avem oricum ce-ti face pana la 20 de saptamani e destul nasoala pt o femeie care-si asteapta bebelusul cu sufletul la gura.
16+
Messa spune:
oana_bucur, pai tu esti "mai mare" ca mine cu 2 zile, din cate vad - ar fi ceva sa comparam datele de la eco
- eu de-abia astept, si poate in sfarsit o sa ne arate si noua bebe si altceva decat fundul de data asta
ralu74, in USA nici antispasticele nu sunt over the counter? Practic nu poti sa iei decat Tylenol si mai doua, trei "frectii galenice la picior de lemn" din aceeasi gama... cred ca sunt un pic paranoici cu drug legislation prietenii nostri americanii...
mirela73 spune:
pt. poze 2d si 3d la 22 sapt si 3z vedeti aici
http://www.dropshots.com/mirela73
Mirela
23+ 
Mirela73
Amaya spune:
Messa, se poate lua Tylenol in sarcina?
Oana
17+ si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
"Pentru BARBYE, una dintre noi- trebuie sa ajuti!"
delfinuta spune:
Oana eu in seara asta am fost la eco morfologica 4D la MedLife - calea grivitei 365, tel: 2094030, a costat 2.500.000 si programarea am facut-o sapt trecuta. Deci daca suni maine, sigur gasesti loc pt sapt viitoare.
Sincera sa fiu ma asteptam la cu totu altceva, nu mi s-a parut cu mult mai mult decat o ecografie normala...oricum important e ca bebe e ok si...jucaus..
Aventura imi dai vesti proaste despre dr Radoi, nici nu stiu cum sa procedez..desi n-am avut probleme in ultima vreme de care sa stiu, parca as incerca si o alta opinie. Cred ca asta voi face..
22
Messa spune:
Amaya, da, Tylenol (acetaminofen) nu contine aspirina si este considerat ok in sarcina.
mihacarm2002 spune:
Liuda, sunt de acord cu tine. Si eu am luat 6 kg desi nu am mancat fainoase si dulciuri. Insa, am mancat in cantitati industriale fructe, legume (mai ales cartofi). Nu m-am mai cantarit de 2 zile si ma gandesc cu groaza la ce va arata maine cantarul.
Michelle81, nu e vina nimanui de ceea ce ti se intampla. Asa a fost sa fie! Bine e ca esti tanara. Eu ce sa mai spun ca ma apropi de 30 ani si am pierdut 2 sarcini? Pot spune ca a fost vina mea daca ma gandesc ca la ambele mi-a fost cam frig. Prima oara m-am dus in Brest (Franta): la noi erau 30 grade, acolo 16. Nu am avut suficiente haine groase (de fapt, deloc), in Paris ploua si era f. frig, apoi am mers 8 ore cu autocarul. Nesimtitul de sofer a dat drumul la aer cond. de imi clantaneau dintii in gura. La fiecare oprire ne dadea jos din autocar si il asteptam langa, pe chiciura. La un moment dat, ne-a deschis la bagaje si am luat niste lucruri mai groase, dar nu pot spune ca imi era bine nici cu ele. Apoi 2 sapt. cat a fost vizita am dardait mai tot timpul. Acum, sunt eu vinovata ca nu am avut prea multe lucruri groase? Sau ca nu imi permiteam sa imi cumpar de acolo? Poate sunt, pentru ca stiam ce temperatura e de pe net. Insa am iesit putin afara noaptea si nu mi s-a parut prea frig. Nu am luat in considerare ca ieseam dintr-un ap. la et. 4 cu peretii incinsi. Puteam sa imi iau mai multe lucruri groase, dar mi s-au parut mai simpatice cele de vara. A doua sarcina, la fel: dr. mi-a dat CM pentru servici, dar eu m-am dus la facultate. Un curs s-a tinut intr-o sala neincalzita de am simtit numai cutite cand am iesit. Acasa, o mica sangerare. Dr. mi-a spus ca e normala. Nu ii povestisem cum umblasem eu prin frig (in ian) pe la cursuri.
A fost sau nu vina mea, nu stiu. Prefer sa spun ca asa a vrut Dumnezeu. Trist e ca nici acum nu ma menajez. Uit sa sunt insarcinata, ma trezesc alergand, urcand scarile in graba, epuizandu-ma facand treburi casnice, uit sa imi iau tratamentul etc. E greu sa ma schimb peste noapte, desi incerc si seara am mustrari de constiinta.
Concluzia: curaj, increde-te in Dumnezeu si sa nu iti para rau pentru ca ai cumpart lucrusoare. Sunt sigura ca le vei folosi!
Adinush, ma bucur pentru bebelina ta!
Mediterana, bine ca nu bebele nu da doi bani pe hepatitat ta. Pana sa citesc raspunsurile fetelor, eram tare suparata ca aflam numai vesti proaste: intai, Catalina, apoi Michelle, iar tu ai fost cireasa de pe tort. Ma rog pentru voi, fete, ca Dumnezeu sa va dea putere, ca nu va e deloc usor!
Gabitza 74, alinuk, adela2006 bravo, surorilor! Suntem in aceeasi clasa la kg! Si eu sunt sigura ca voi slabi dupa nastere!
aelita, ce mai faci? Imi placea cum raspundeai fiecarei fete in parte! Observasem ca scriai, in general, dimineata.
messa, varianta II: „sa-i bag pe toti intr-un loc anume si sa-mi inchid telefonul, cu orice risc”
aiska, m-ai linistit si pe mine cu informatiile tale despre plancenta anterioara. Mi-am facut atatea griji pentru ca inca nu sunt sigura daca simt bebelina!
crisotexa, succes la gradinita! Numai buline rosii (daca se mai poarta)!
Alinataxa, si eu am facut eco tot la 2 sapt. Ba mai mult, pana sa citesc ce au scris aiska si messa despre plancenta anter, vroiam sa ma duc si maine, adica dupa doar o sapt., sa vad daca totul e bine! La noi in Constanta, bani sa ai, ca poti face eco in fiecare zi fara programare si fara stat prea mult pe la cozi. Avem f. multi ginecologi.
Mihaela 18+ 

Alexia Ioana (24 mai 2005)