Dr. Tutunaru (15)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Sherryl io zic ca nu faci bine ca nu-i spui dr ca ai contractii dureroase...daca apar ceva probleme DF??? Ia no-spa macar pana la 37 sapt, faza cu colul tare si inchis=40 sapt, mie mi s-a rupt apa, m-am internat sa nasc si aveam colul inchis si luung cat o zi de post. Asta dupa ce toata sarcina mi-a facut belele ca se scurta si ameninta sa se deschida (vezi cerclaj in sapt 24)

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 8 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">asa s-a nascut Miruna
www.dropshots.com/madau" target="_blank">filmuletze poznase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheryll spune:

Nici la mine nu credea nimeni ca ajung la 28 sapt, Tutunaru a spus cum vrea Dumnezeu si a dat din umeri . Eu am sangerat tuata sarcina si mai aveam la activ 2 sarcini pierdute dar cred ca mi-a spus sa nu mai iau pregnyl pt ca sa nu creeze alte probleme, crestea fibromul prea repede. Oricum fibromul meu in timpul sarcinii a crescut de la 2 cm la 8 cm. Ma bucur ca bebe a fost mai puternic si si-a facut loc si a crescut bine. De cate ori ma duceam la cabinet si auzeam ca bebe e bine uitam sa-l mai intreb si altceva pe dr. Sa stiti ca eu si sotul meu suntem foarte multumiti de Tutunaru tocmai prin faptul ca mi-a dat incredere conteaza foarte mult ca doctorul sa nu te sperie si sa-ti spuna ca totul e bine .

Problema cu afisarea aiurea a mesajelor e de ieri , am observat si eu .

VA pup ! sheryll

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutza_26 spune:

Buna seara mamici si viiotare mamici!!!!

Eu SAMBATA NASC!!!! - am fost la control azi si tinand cont ca sunt in 39 de sapt ...dr T a zis ca daca vreau sa nasc cu el pana pleaca, o pot face fara probleme cu cateva zile inainte....eu avand DPN - ul pe 4 oct

Eu sunt in culmea fericirii...nu-mi vine sa cred ca vine ingerasul mult asteptat...
Asha ca sambata la ora 9 sunt programata la nastere....sper sa fie la fel de usoara si fara peripetzii ca si sarcina ...

M-au luat asha nishte emotzii...trebuie sa ma uit inca o data in bagaj sa nu uit ceva....si parca vad ca voi uita ceva (fie el cat de mic)

39+ cu Gabitza

Pupici si bebici sanatosi si mancaciosi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cata_adr spune:

In sfarsit am resusit sa intru si eu un pic. Puiul meu doarme acum.
fetelor am o problema: laptic am, insa el este micut si putin cam lenes si nu suge suficient. De aceea trebuie sa ma mulg. Ideea este ca nu din ambii sani, scot cantitatea necesara. Ca sa se sature lui ii trebuie si supliment. Am evitat sa-i dau lapte praf (asa a spus doctorita). Noptile trecute mi-a plans f. mult. Ziua doarme, nopatea plange. Am facut proba suptului, deaorece am simtit ca ceva nu e ok. El ia dupa fiecare supt la san cam 10-15 gr si ii mai suplimentez eu inca 20-30 ml ca sa fie ok. El ar trebui sa pape cam 60 ml de lapte la o masa. Acum ma gandesc ca el a plans ca a fost flamand. Voi v-ati confruntat cu asa ceva?

Cat despre nastere va pot spune ca la mine a durat ceva mai mult din cauzafaptului ca am avut bazinul extrem de mic. Ideea este simpla: toate trec, eu a doua zi uitasem prin ce am trecut. Doctorul a fost ok, personalul la fel. Pt. bebe am avut pampersi si servetele umede. Pentru mine nu am stiut ce sa iau, dar va zic sa va duceti pregatire cu lanolina pt. eventuale rani la san, fese sterile, pansament, vata (pt. cele care nasc normal).

Despre laptic, sa nu renuntati...sa va mulgeti, sa puneti bebii la san. Eu mi-am cumparat mameloane de silicon, deoarce inca nu s-au format la mine. Pompita de san m-a ajutat foarte tare. Am evitat sa dau in furia laptelui. Micutul meu, daca nu e nascut la termen oboseste f. repede si d-asta nu suge cat trebuie din san. Mai mult, acum are si icter si este mai lenes.

In rest..ce sa zic..nu prea mai am timp de nimic, am momente cand disper, cand simt ca nu fac fatza sau ca nu sunt o mama buna. Cand il vezi atat de mic si cand plange si te gandesti ca nu stii ce sa-i faci, iti vine sa o iei razna. Este placut si dificil in acelasi timp, dar in final totul merita. cand ii vezi zambetul sau gropita din obraz, cand vezi cum te priveste si cum da din manute, toate trec. Trebuie sa ma descurc, trebuie sa stiu sa-l tin la san, cu toate ca am impresia ca sunt neindemanatica, trebuie sa invat sa-i scot mucisorii, cu toate ca mi-e teama, sa-i curat ochisorii, urechiusele...sa-i tai unghiutele..Am momenet cand ma uit la el cu teama, mi-e si frica sa nu-i fac ceva sau sa nu gresec in vreun fel.

Sper sa treaca aceasta stare si sa ma acomodez. Azi am facut o saptamana.
Si daca vreti sa ne mai vedeti din cand in cand ne gasiti aici: http://www.keyweb.ro/, unde noi tot adaugam poze.

Va pup

Cata - o mamica fericita
Robert Alexandru
----------------
You really can change the world if you care enough!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cata_adr spune:

Alexutza - BAFTA MULTA, TINEM PUMNII.

Sa fi tare, doctorul este ok si e cu tine acolo.
Te asteptam cu bine

Cata - o mamica fericita
Robert Alexandru
----------------
You really can change the world if you care enough!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

sheryll tu ai acelasi DPN ca mine, de ce scrii 36+? Eu scriu in cate saptamani sunt efectiv, nu in ce saptamana am intrat.
Eu nu am dormit deloc toata noaptea. Am niste dureri groaznice de sold de cateva zile. Deja nu mai pot sa stau in pat, nu mai pot sa merg, ma doare tot piciorul stang cu sold pana la coloana. Imi vine sa plang cand fac cate o miscare. In plus de 2 zile sunt parca umflata cu pompa: nu mai am degete la miini si la picioare, am butuci. Azi merg la control si o sa il intreb pe dr ce se intampla, poate chiar ma interneaza ma gandesc, asa ac o sa plec cu bagajul la mine ptr orice eventualitate. Ma simt umflata chiar si la fata. Chiar nu e o stare de bine deloc. Ceva se intampla.Nu vreau sa nasc acuuumm!!! Vreau sa mai stea bebe cel putin 2 saptamani. Si inca un simptom tare aiurea e ca ma sufoc cand stau in pat, imi tremura carenea pe mine si imi bate inima f tare de parca asi fi fugit 10 km.

tanima 35+ mami de Rares
http://pg.photos.yahoo.com/ph/tanima_i/album?.dir=/518fre2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Alexuta, am citit mesajul tau si m-am emotionat foarte tare. Acum un an pe timpul asta spuneam si eu acelasi lucru ca si tine. Fetita mea s-a nascut natural, pe 30 septembrie, cu dr. Tutunaru, dar habar nu am cum a zburat primul anisor din viata ei. Sa-ti dea Dumnezeu putere si curaj, iar Gabitei multa sanatate. Astept sa ne povestesti cum a decurs nasterea, desi stiu ca totul va fi bine- copiii nascuti pe 30 septembrie sunt puternici si luptatori ( nu am citit asta pe undeva ci vorbesc din experienta). Va las acum, caci ne pregatim de petrecere.Gabriela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutza_26 spune:

VALEN - multumesc din suflet pt incurajari....si eu zic ca daca pana acum nu au fost probleme, doar nu or aparea acum cand trebuie sa ne vedem....nu????

Cata -fii tare, normal ca esti si vei fi o mama buna doar ca la inceput e greu daca nu chiar foarte greu...dar sa vezi ca peste o luna deja totul e rutina si le vei face cu ochii inchisi pe toate....uite cine iti da sfaturi...tocmai eu care habar nu am ce va fi si cum va fi!!!

39+ cu Gabitza

Pupici si bebici sanatosi si mancaciosi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atudor spune:

Alexuta, incepem galeria pentru fata!
Nastere usoara, curaj mult, o sa fie bine, sunt sigura!

Tanima, si eu am probleme cu picioarele in sensul ca uneori ma dor cumplit. Socrosenia mea zice ca "se lasa sarcina" pe o parte sau alta. Nici eu nu prea dorm, ma trezesc mereu si fac scenarii in legatura cu nasterea...

Fetelor, multumesc mult pt raspunsurile referitoare la cele necesare in spital

Va pupacesc pe toate!

Ana 35w cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_stancescu spune:

salutare fetelor
nu mai stiu daca aici sau la mamici de septembrie am scris povestea nasterii ideea este alta. Vreau sa va povestesc ce am patit cu gagalicea mea.Eu aveam lapte insa nu am sfarcuri si de aceea ii dadeam sa manance cu mameloane de silicon. Mai curgea si pe langa maiintra si in gurita,o mutam de la un san la altul, adormea "fericita" 3 ore dupa care se trezea, manca si mai plangea dar nu cine stie ce la modul alarmant pentru ca e un bebe taaareee cuminte. Si tot asa 2 saptamani, cand a lovit-o diareea si mi-a si varsat de vreo doua ori odata chiar cand a venit pediatra. IN aceeasi zi de joi cand facea 2 saptamni s-a innecat si va spun sincer ca nu trebuie sa va pierdeti cu firea. A mea bebelina s-a inecat rau la modul ca se invinetise, era moale si vanata. A luat-o mama si efectiv a pus-o cu capul in jos ca pe paupusi si a batut-o fara mila pe spate timp in care eu am sunat-o pe dr si ii spuneam ca nu mai respira si ea ma invata cum sa o tinem si ce sa ii facem. Si-a revenit cu ajutorul lui Dumnezeu. S-a reintors dr si ne-a dus la spital. Exact joia trecuta cand facea 2 saptamani (nici nu ii cazuse buricul) ne-am internat la Elias unde a gasit-o deshidratata, anemica si plus ca o scosesem din spital cu 3040 si acum avea 2900. Au bagat-o imediat pe perfuzii, injectii cu antibiotic pentru mucozitati si lapte Milupa HN25. La inceput nu prea manca, vomita , stomacelul ei nu era invatat cu atata laptic. Ieri am iesit din spital, are 400 de grrame in plus, mie mi-a descoperit ca aveam ceva infectie in lapte si oricum de la sperietura nu mai am nici un strop de lapte. IN spital ma mai duceam la pompa electirca, in ideea sa mentin lactatia pentru cand voi putea sa alaptez si abia scoteam din ambii sani 50-60ml. Hai ca am cam pierdut firul ierbii ...deci acum este un super bebe. Mananca 90 ml, doarme , cand nu doarme sta singura la ea in patut si se joaca cu manutele. In spital i-a cazut buricul si i-a trecut si icterul. O mai tin o saptaman pe milupa dupa care o sa o trec pe un lapte ..nu stiu de care voi vedea. Nu stiu ce sa va spun sa retineti din patania mea dar veti trage singure concluzia. V-amn pupat

Mergi la inceput