Nesimtirea!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nadia1976 spune:

Adinag, mai mult sau mai putin... cum am mai spus, e sufletist, nu e baiat rau, doar ca e nesimtit.
Ymcar, sa stii ca TOTI ceilalti canadieni care mi-au calcat vreodata casa s-au descaltat. In plus, cand sunt in societatea lor, eu le respect regulile, DAR in casa mea, eu fac regulile, nu societatea; deci, ca o concluzie: canadienii se descalta!!! De ex., cand vine vecinul, ca are chef de o bere cu sotul meu, intra in terasa din fata, se descalta, isi ia pantofii in mana, imi trece DESCULT prin casa, apoi se incalta iar in terasa din spate si iasa afara, in curte! In alta ordine de idei, el, prietenul, se descalta cand are chef! Noi, daca mergem la el (eu mai putin, ca nu are nevasta, asa ca... nu prea am de ce), ne descaltam intotdeauna!
Poate ca exagerez, dar, daca ar face asta cineva care-mi vine in casa de 2 ori/an, sa zicem, nu as zice nimic, as strange din dinti si gata; dar el vine mai tot timpul, deci, e de-al casei... pai eu ce sa fac? Sa curat de cate ori vine el in vizita? Mai bine sa nu mai vina. Ymcar, ma intreb daca tu, din bun simt nu ai spune nimic sa vina prietena sotiei tale (scuze, sincer nu stiu daca esti casatorit sau nu) sa isi linga degetul si sa iti traga o dunga pe monitor sau pe masuta de cafea... e ca si cum ti-ar scuipa pe masa sau pe monitor! Oare, chiar nu i-ai spune sa nu mai faca???

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
http://ca.pg.photos.yahoo.com/ph/vreausatevad/album?.dir=/93f2re2

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Lemoni

Aici e vorba de educatie si bun simt, acum nu ca eu ma descalt unde merg ca sincer nu fac asta ,numai daca imi cere persoana respectiva si eu stiu ca nu e politicos sa te descalti mai ales ca aici se merge foarte mult cu masina si pantofi in general sunt foarte curati.
Dar alt exemplu eu sunt fumatoare si merg in case unde lumea nu fumeaza si normal ca imi fumez tigarea pe balcon sau la usa undeva ,nu o sa ma apuc sa le afum casa oamenilor deci depinde de mentalitatea fiecaruia.
Dupa cum inteleg eu tipul e de-al casei asa ca nu se jeneaza si chiar face asa sa te necajeasca putin.

Eu am o vecina in casa careia nu se fumeaza. Ea vine pe la mine mai tot timpul la cafea, (de fapt, la ceai, ca ea nu bea cafea), dar eu nu am fost la ea niciodata! Pentru ca eu nu pot bea cafea daca nu fumez si cand m-a invitat la ea, i-am spus ca poate ar fi mai bine sa vina ea la mine, ca la mine se fumeaza si nu vreau sa tot ies la tigara. Sa stii ca nu s-a suparat, a 2-a zi a fost prezenta la ceai, si imi spunea ca prefera sa vina ea la mine, oricum, ca macar se mai "refugiaza" cate o ora de copii. Concluzia: regulile casei ei nu imi permit sa imi exercit "viciul" in voie, nu ma duc si gata; prefer asa. doar n-o sa merg sa imi aprind o tigara in sufrageria sau bucataria ei, in care nu a fumat nimeni, niciodata!

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Nadia hai pe la mine sa fumam o tigare si sa bem o cafea ca tot imi esti vecina.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Lemoni

Nadia hai pe la mine sa fumam o tigare si sa bem o cafea ca tot imi esti vecina.

BY-the-way... tu unde esti in Canada?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pareja spune:

quote:
Originally posted by Nadia1976

Noi, daca mergem la el (eu mai putin, ca nu are nevasta, asa ca... nu prea am de ce), ne descaltam intotdeauna!

asta inseamna ca voi cand mergeti la el NU respectati regula casei. te-ai gandit ca el poate considera asta "nesimtire", sau sfidare ca o faci intentionat si se razbuna?

consider ca nu ai voie sa-l descalti, sa-i pui mopul in mana sau sa-i tragi pungi pe ciubote. dar daca te deranjeaza atitudinea lui esti perfect indreptatita sa-i ceri sotului tau sa se intalneasca cu prietenul in alta parte, daca cumva nu te deranjeaza si asta - ca el pleaca de acasa. si el poate sa o faca sau nu.... dupa cum considera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Nadia, sa nu te superi dar traiesti o "contradictie" in privinta acestui prieten "nesimtit".

Iti faci atitea probleme despre singuratatile si emotiile lui si faci compromisuri suficiente in directia asta ( adica il inviti la diverse ocazii ca ti-e mila de spiritul lui de Craciun) insa esti intransigenta in privinta unor "nenorociti" de pantofi.

Eu nu inteleg. Si sa stii ca de obicei inteleg multe.

Mie nici prin cap nu-mi trece sa invit (cu pretul de-a suporta niste urme de noroi- daca asta chiar ma doboara intr-atit, dar retine ca ca pe mine nu ma deranjeaza cit ar trebui eu sa frec in urma oaspetilor mei de spiritul carora imi pasa..) niste oameni care ma calca, de fapt pe nervi.

Si hotaraste: de fapt te calca pe nervi sau nu te calca?

Cind te calca cineva pe nervi, nu-l mai poti suferi in veci, de nici-o sarbatoare si chiar de ti-e mila de el ca e singur, iaca mai bine fa-ti probleme ca-ti murdareste covoru' si-ti trece cheful de invitatie.

Nu lua lucrurile astea ca pe o acuza, inteleg ca astea sint regulile casei tale insa daca regulile astea nu se respecta pentru ca in final tu esti cea care le "strica", pe criteriul : "hai, mai sa-l chemam si pe ixulete whohaleanu, ca e si el cam singur desi nu se descalta", inseamna ca intretii o greseala, fara sa vrei, in propriul sistem.

Sistem ce trebuie schimbat. Ori asa, ori asa.

Puterea este in miinile tale, tu ai creat sistemul, tu administreaza-l corect!

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by pareja

asta inseamna ca voi cand mergeti la el NU respectati regula casei. te-ai gandit ca el poate considera asta "nesimtire", sau sfidare ca o faci intentionat si se razbuna?

El nu a spus niciodata sa NU ne descaltam! Daca ar fi spus-o vreodata, i-as fi respectat dorinta!

Mergi la inceput

Daniela, chestia e ca de cate ori vine invitat, se descalta. Cand se trezeste el ca are chef de vizite, nu mai tine cont de reguli... oare ce sa mai cred. Si nu am spus ca ma calca pe nervi; am mai spus ca nu e baiat rau, doar ca e nesimtit, atunci cand are el chef sa fie.

Mergi la inceput

Ce ma deranjeaza mai tare decat orice altceva, e faptul ca face ce face intentionat! STIE fff bine ce nu imi place si aia face! La naiba, mai fetelor, eu nu imi bat capul ptr. barbatul meu in ce priveste curatenia, pt. ca el o respecta, imi bat capul ptr. altii. Sotul meu, oricum acum stie ca prietenul nu mai are ce cauta aici, am terminat si cu invitatul la masa; in plus, mi-am avertizat sotul ca daca ii mai vine prietenul aici si intra incaltat, il scot afara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Nadia, da' poate ca sotul tau l-o pune sa faca asa - doar-doar te-o mai calma cu obsesia asta pentru curatenie . Ca prea tre' sa fie totul ca la magazin in casa aia...
Si dupa cum ziceam, poate ca bietul sot nu indrazneste sa zica nimica, s-o fi saturat si el sa calce ca pe oua ca se murdareste casa si-atunci a gasit calea asta mai... subtila
Si io ma mai cert cu astia din casa pe curatenie (mai ales dupa aia generala, 2 zile se merge pe varfuri ), da' nici asa...

Si cre' ca si io as face la fel ca el. Daca mi-ar fi drag de tine
Daca nu, n-as mai calca pe-acolo

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

Mergi la inceput