Nesimtirea!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iga spune:

Cind mai vine NESIMTITUL,trage-i 2pungi de nailon peste papuci ,poate se simte si-i vine vreo idee....Cita nesimtire din partea unora...sau nu-l mai primi in casa,sa astepte la usa pina-si termina discutia cu sotul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Am si io o intrebare: de ce nu-l dai afara? Mai ales ca sotul tau pare la fel de stresat de atitudininile lui ca si tine.
Afara cu matura. Vor sa stea la o bere ? In grajd tata la o ferma. Sau nu-i mai deschide usa. Punct

Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nadia1976 spune:

Pai... de ce? De tampita, ca sincer, de multe ori imi pare rau de el! De ex., de Pasti si in ajun de Craciun (ca in ziua de Craciun, se aduna toata familia la soacra-mea), il chem intotdeauna la masa, duminicile la fel( NU toate, dar din cand in cand), ca e singur, necasatorit si nimeni, nici chiar el nu ar trebui sa fie singur de Craciun sau Paste... Nu ii cer sa iasa afara, doar sa se descalte; de fapt, nu i-am cerut pana luni, cand i-am spus sotului sa-si i-a prietenul si sa se care! Amandoi. Eram deja cu fundu-n sus si mai bine sa plece decat sa ma iau de el... eh, se mai intampla si de-astea.

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
http://ca.pg.photos.yahoo.com/ph/vreausatevad/album?.dir=/93f2re2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymcar spune:

Poate dau cu bata in balta, dar....

Hai sa zicem ca (in Romania) inviti pe cineva la masa. Dupa masa incepe sa ragaie cat poate de sonor cu un zambet larg pe fata. Este nesimtit sau nu? Pai da, este, in Romania nu se face asa ceva. Chiar daca tipul este japonez (ca la ei asa este obiceiul, este modul da a ii comunica gazdei ca masa a fosr minunata).

Am trait si eu o vreme in State (nu in Canada, dar banui ca nu este mare diferenta). Iar acolo obiceiul este sa NU te descalti NICIODATA in vizite. Daca o faci esti nesimtit, ii obligi pe ceilalti sa iti miroasa ciorapii; daca cineva ti-o cere sa o faci este la fel de nesimtit ( imaginati-va in Romania o gazda care le cere musafirilor sa ragaie dupa masa!!!!)

Concluzie: daca ai ales sa traiesti in alt loc trebuie sa accepti regulile, obiceiurile si traditiile locului. Nu te astepta sa ii schimbi pe localnici cum ti-ar place tie, ca nu esti conchistador din sec XV! La urma urmei TU esti emigrantul care s-a dus acolo pentru ca a considerat ca acolo ii este mai bine, nu au venit ei peste tine. Daca nu esti in stare sa accepti modul lor de viata atunci renunti si te intorci. Si ca sa vezi ca nu te condamn, sa stii ca eu asa am facut. Dupa doi ani si ceva am zis PA si m-am intors acasa. Si imi este clar mult mai bine aici, cu toate dezavantajele pe care le are Romania. Macar cu dezavantajele astea sunt obisnuit, nu trebuie sa imi schimb "cei 7 ani de acasa" la varsta de 30+
Iar asta cu descaltatul sau nu este o chestie minora pana la urma. Nu stiu de cat timp esti acolo, dar o sa constati in timp lucruri mult mai grave decat nimicul asta. MULT mai grave. Dar prefer sa nu intru in detalii... ar fi alt subiect!

P.S.
Stiu ca citeam in urma cu ceva vreme intr-un cod al bunelor maniere (si nu unul american sau canadian) ca este NEpoliticos sa te descalti in vizite.

My life stinks

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Comi spune:

Prietenul sotului tau, intr-adevar, cam sare calul. Desi tie ca tie nu iti place sa intri incaltat, o face dinadins.

Totusi, nu pot sa nu spun ca si tu esti prea de tot, Nadia.
Nu cred ca se cuvine sa atragi atentia chiar asa, pentru toate lucrurile. Inteleg ca ai o obsesie in ce priveste curatenia, dar nu poti sa te impui asa celorlalti. Ca lasa urme pe monitor, ca nu pune sub pahar suportul pentru a lasa urme pe masa...
O gazda primitoare trebuie sa fie ingaduitoare cu musafirii. Nu se face sa atragi atentia asa cum o faci tu.

Oricum, sotul tau ar trebui sa rezolve problema cu prietenul lui si sa-l roage frumos sa nu mai intre incaltat macar. Desi nu ai covor, deci poti sa consideri ca esti fericita pentru ca urmele se pot curata usor si repede. Altceva ar fi fost sa ai covoare pentru ca asa, intr-adevar, ai avea mult de curatat la ele.

Oricand avem noi musafiri ma astept sa se faca dezordine sau sa apara pete pe masa, ori firimituri etc. E ceva firesc sa se deranjeze putin casa atunci cand primim pe cineva.

Parerea mea e ca exagerezi si ar trebui sa fii mai ingaduitoare. Desi nici eu nu asa vrea sa intre nimeni incaltat la mine in casa (mi se pare absolut lipsit de igiena sa intri in casa cu incaltamintea pe care ai purtat-o afara si cine stie pe unde ai mers sau ai calcat si aduci microbi in casa). S-a intamplat sa-mi intre si mie in casa persoane care asa considera ca trebuie sa se comporte si nu se descalta, dar am strans din dinti si am acceptat - desi eu am covoare in casa. Dupa ce musafirii au plecat, am curatat, chiar de nu erau urme vizibile, doar pentru a fi eu linistita ca e curat.

Eu iti dau dreptate si te aprob in proportie de 50%.
Singura situatie in care intr-adevar mi-ar ruga ferm musafirii sa se descalte, ar fi sa am bebic. In acea situaite as fi de neclintit pentru ca ar fi vorba de sanatatea copilului care merge pe jos in patru labute si poate baga in gurita orice gaseste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Comi spune:

Acum ma gandeam ca daca este vara chiar este indicat sa-i lasi pe musafiri incaltati.
Vara nu prea poarta nimeni sosete sau ciorapi pentru ca nu se potrivesc la sandale (desi codul bunelor maniere spune ca o doamna are tot timpul ciorapi, indiferent de vreme) si atunci pot sa-ti lase si niscaiva ciuperci prin casa.
Nu stiu cum e mai bine sau mai igienic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Eu zic ca Nadia are dreptate. Si noi mergem in vizite, unde ni se cere sa NE sau sa NU ne descaltam.Si respectam obiceiurile casei.Sunt case unde de la usa ni se pun in fata papuci de casa - si ne conformam.Eu nu imi pun musafirii sa se descalte - unii o fac, altii nu...da nu pot sa uit ca o data au venit musafiri, afara ploua si era noroi, si au intrat cu caramizi de noroi pe talpi pe care mi le-au lasat inocenti pe covor.Asta chiar nu se face...
Si nevorbind de incaltat sau altceva, atunci cand o gazda te roaga in mod repetat sa nu faci o anume chestie pe care evident o deranjeaza, poti sa o asculti sau poti sa nu mai revii.Dar sa revii si sa o faci din nou, asta da, mi se pare o mare nesimtire.
Mai ales ca respectivul e invitat de sarbatori, etc...Eu consider ca e un mare nesimtit, si ca o face intentionat ca sa o necajeasca pe Nadia - si aici ar trebui discutat cu sotul, ca el il aduce in casa.

V

PS Nici mie nu imi plac urmele de degete pe monitor

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Aici gresesti putin ymcar, Canada e fooooooooarte diferita de America.

Olga

When you're strange
Faces come out of the rain
When you're strange
No one remembers your name
-The Doors-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Am numai o intrebare: de fapt, iti place de acest prieten al sotului tau? In afara "nesimtirii". E un prieten si de al tau, comun?

numai bine

Adina & Jasmina (24 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Aici e vorba de educatie si bun simt, acum nu ca eu ma descalt unde merg ca sincer nu fac asta ,numai daca imi cere persoana respectiva si eu stiu ca nu e politicos sa te descalti mai ales ca aici se merge foarte mult cu masina si pantofi in general sunt foarte curati.
Dar alt exemplu eu sunt fumatoare si merg in case unde lumea nu fumeaza si normal ca imi fumez tigarea pe balcon sau la usa undeva ,nu o sa ma apuc sa le afum casa oamenilor deci depinde de mentalitatea fiecaruia.
Dupa cum inteleg eu tipul e de-al casei asa ca nu se jeneaza si chiar face asa sa te necajeasca putin.

Mergi la inceput