35- Inceputul declinului?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

quote:
Initial creeata de vilma

Unele simptome au inceput sa-mi dea de gandit si sa-mi aduca aminte ca, cel mai probabil, sunt la mijlocul vietii. Ma refer la metabolism, la modul in care organismul face fata anumitor perioade mai grele, ciclice, din viata de zi cu zi.
In primul rand, as vorbi despre furtuna hormonala. Anumite organe se razvratesc si ma intreb in fiecare seara si dimineata ce au cu mine. Desigur, nu-mi place nimic din ceea ce se intampla in a doua parte a "lunii" (ciclul): cosuri (nu ma simt deloc adolescenta, no way!), balonari (n-am stiut ca pot fi atat de neplacute, chiar dureroase), crampe (desigur, ele de ce nu?), greata (si nu sunt insarcinata, jur!), chef de cearta (asta nu ma caracterizeaza), si daca mai zic de lipsa vitalitatii, deja intram intr-o zona gri.
Oare asa trebuie sa fie, asa se intampla tuturor femeilor (luati termenul de 35 ca relativ, presupun ca unele norocoase vor spune ca au 40 si inca n-au experimentat asta)? Sunt in ceata, pe de o parte simt ca-mi afecteaza viata in toate planurile, pe de alta parte, daca ma duc la doctor, n-o sa zica ala ca-s bolnavul inchipuit?

Vilma, Anca (5 ani) si Tudor (2,4 ani)

sincer,nu am rabdare sa citesc si celelalte postari de la subiect,pt.ca nu mai am rabdare sa-ti raspund:
de ce crezi ca varsta e de vina pt.toate astea?
ia gindeste-te un pic cite fete tinere din ziua de azi,se vaita de fel si fel de chestii pe care noi nu le aveam la virsta lor.
Pe de alta parte,poate ai doar o perioada mai nasoala,sau ai nevoie de niste vitamine,ceva....
cred ca te gindesti prea departe cind te referi la virsta,sint femei la 40 de ani care se simt cala 20-25.....

BRENDA

Cu dedicatie:
"E o mare nenorocire de a nu avea destul spirit pentru a vorbi ce trebuie si nici destula minte pentru a tacea.Iata principiul impertinentei." (la Bruyere)
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

quote:
Originally posted by brendamitran

de ce crezi ca varsta e de vina pt.toate astea?

Nu am facut nici o analiza, m-am decis sa dau vina pe varsta datorita prejudecatilor din jurul meu si in plus, asa percep eu fenomenul. Probabil ca sunt multe femei care nu vor simti la 35, poate nici la 40 acest declin. Nu e nici o fericire. Iti multumesc pentru sfatul cu vitaminele, am luat deja. Totusi, continui sa simt fenomenul la alt nivel, cred ca sunt schimbari de metabolism, transformari subtile sau furtunoase pe care nu le pot controla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

quote:
Originally posted by gabibarta

quote:
Originally posted by AncaMaria

Ce ar fi sa facem un club al celor trecute de 35 (sau ziceti voi varsta)?

Anca & Bianca (19 iulie 2004)

Este un astfel de club la Prieneti, se cheama 40 cu + sau -.

Banti, daca te supara spatele, mergi la piscina. Inotul ajuta foarte mult, daca iti place.

Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze noi

Multumesc, ar fi super sa pot merge pentru ca imi place mult sa inot. Problema e ca am 3 copii si bebe de aproape 6 luni pe care il alaptez, si multe alte responsabilitati care imi lasa putin timp liber sau chiar deloc. Dar sper sa ajung cindva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Gabi, ce bine ca ii duci si pe copii. Si eu vreau sa ii dau pe ai mei la un curs de inot. Probabil ca anul viitor voi putea merge si eu cu ai mei cind va creste bebe un pic mai mare. Copiilor mei le place mult in apa.
Foarte bine ca ai astfel de initiative si nu e niciodata prea tirziu pentru mai bine in viata noastra!
Pupici mamicii curajoase si optimiste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

Banti, tot din acest motiv n-am mers nici eu la inot pana in februarie. Pe asta mica am alaptat-o 3,5 ani, si am zis ca nu cumva sa iau o infectie la bazin, si oricum nu puteam s-o las cu sotul, el fiind prea iresponsabil si prea cu treburile lui, ca sa faca fata unui babysitting de 1-2 ore pe saptamana. Vreo cateva luni am fost doar cu cel mare, pe micuta am lasat-o cu mama, si de cand cel mare stie sa inoate (l-am invatat tot eu) o iau si pe cea mica cu mine. Ar trebui sa ne vezi cum strabatem orasul in fiecara sambata, fiecare cu rucsacul lui, si mergem frumos la inot. Si imi vine sa dau cu capul de pereti ca n-am inceput sa merg la inot mai repede...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cicina spune:

35 declin? Alo fetele, abia acum incepe viata,aleee.
Dureri? Sant, dar cine le mai baga in seama. Am 44 si nu ma samt in declin.
Curaj, nu va dati batute.

cicina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

vezi,vilma? pai exact ce spuneam.....
si eu am 35,dar ma simt ca la 25(psihic si sufleteste),durerile....ehhhh.....incercam sa le facem fata....mai un cap,mai un spate,dar se rezolva.....

BRENDA

Cu dedicatie:
"E o mare nenorocire de a nu avea destul spirit pentru a vorbi ce trebuie si nici destula minte pentru a tacea.Iata principiul impertinentei." (la Bruyere)
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Felicitari pentru subiect vilma,ma duc sa ti-l votez ca-i bestial!
Eu va citesc,ca sa stiu ce ma asteapta,ca la 30,peste cateva luni 31 semnele incep sa se arate!

"La vita e bella"
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Si eu luna asta fac 32 si deja semnele s-au instalat! DAAAAAAAAAAAAR si eu ma simt sufleteste ca la 25!

VA pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Multumesc, fetelor. Sunteti super dragute.
Stiti la ce m-am mai gandit, citind raspunsurile fetelor de 40.? Bine, o sa-mi iau si bataie pentru ce zic, dar daca am o temere, trebuie s-o exprim, macar aici. (in alta parte nu ma asculta nimeni, oricum). Asa, deci: daca imi imaginez panta descendenta desenata grafic, pot sa presupun ca desi linia coboara, ea nu este perfect dreapta si indreptata in jos, ci are din cand in cand urcusuri, mai slabe, dar totusi se afla sub limita superioara. Adica ma simt ca la 25 (chiar asa si e, adica nu chiar 25, cam ca la 30, mai degraba), ma misc ca la 60, cand ma curteaza o raceala, pot sa fiu sigura ca nu mai scap doar cu un gat de tuica fiarta, daca fac o criza de fiere, mai posibil e sa fie un dezechilibru hormonal decat ce-am mancat aseara, daca ma suspectez de vreo depresie, atunci cu siguranta am si avut-o. Si nu mai vreau sa iau medicamente pentru toate astea. Rezulta ca voi imbatrani foarte frumos si sanatos.

PS: m-a rascolit aseara si fetita: mami, tu cand o sa mori?

Mergi la inceput