Endometru,monitorizari,ovulatie,TB, gravidute 137
Raspunsuri - Pagina 10
![](images/user_woman.png)
X-ray spune:
catty
poate sunt rautacioasa dar eu una pe soacramea nu as cruta-o de astfel de vesti.nu stiu care e relatia mama fiu nora acolo,dar daca ar fi la mine eu ias spune vreo doua.oricum sfaturile astea nu sunt bune ca situatia difera de la caz la caz si nu e bine sa apara tensiuni intre tine si sotul tau.
conteaza sa nu-ti pierzi optimismul si sa nu mai fi nacajita.......
te-ai dat cu ulei? fa o proba sa vezi daca mai spune nu......
alina
sa o ajutam pe barbye!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
catty spune:
AMAMEDA si ALINA multumesc frumos de raspunsuri. Nu vreau sa le spun alor lui pt ca nu am chef de explicatii. Nu le datorez nimic, nu ne-au dat nimic ce cand ne-am casatorit si nu i-a interesat de soarta noastra. Si consider ca problema sotului trebuie rezolvata intre noi si fara sa facem mare tam-tam din asta. Dar sincer va spun, daca ma enerveaza week-endul asta, mai ales ca maine si poimaine sunt zilele mele de nume, respectiv de nastere, o sa i-o tai scurt si o sa il pun pe el sa dea explicatii.
catalina
"Uneori ai suferit prea mult ca sa ai dreptul sa nu spui niciodata SUNT PREA FERICIT"
X-ray spune:
CORECT!
nu stiu dar vom fi si noi,sper ,parinti oare tot asa de rai vom fi...
si eu am un exemplu de "mamica"....in soacramea..
alina
sa o ajutam pe barbye!
tzuca74 spune:
Am avut si eu parte de o soacra"poama acra"-dar am scapat de ea dupa un an de casnicie ca a venit de si-a dus odorul acasa.Har Domnului,ca cica nu ajungeam la nivelul intelectual al baietasului.Am facut si eu acolo, numai o facultate...Acum Doamne tine-mi barbatul ca bine am nimerit,e bun de poti sa-l unge pe paine-si nu ma stresseaza deloc cu facutul copiilor-daca e sa fie foarte bine daca nu asta e...si parintii ne sunt alaturi.In orice caz pe fetele cu soacre nasoale le inteleg perfect-din pacate si fii pot foarte usor sa fie influentati de mame in rau...
sheherezada spune:
cattypoate ca ma repet dar asa sunt barbatii!Nu mai fi suparata.Noi incercam de 12 ani sa avem un bebelas si am trecut si noi prin toate astea.Si sotul meu se simtea folosit si refuza de multe ori pe motivul ca o fac "din interes".Dar mai cu o vorba buna,mai cu o camasuta transparenta sau un masaj nevinovat....am scos-o la capat.Primele doua sarcini parca le-am obtinut mai usor dar le-am pierdut si mai repede,cam la 11-12 saptamani.In schimb cu ultima sarcina,cea cu tripletii ne-am chinuit cumplit si cand am pierdut-o la 25 de saptamani am crezut ca-mi pierd mintile si sotul meu la fel.Dar acum am hotarat sa-mi mai ofer inca o sansa.Si ultima!O sa recurg din nou la stimulare.Daca nu o sa reusesc nici de data asta o sa adoptam.Chiar acum am reusit sa vorbesc cu doctorul meu si mi-a spus sa nu-mi fac griji din cauza acelei scurgeri maronii care s-ar putea sa fie din cauza subtierii endometrului.Si cand o sa reusesc sa-mi reglez si eu CM o sa incep din nou stimularea.
Dupa cum vezi nu esti singura care treci prin asa ceva si probabil ca multe din fetele de aici se bat de aceeasi problema.
CHOWPERSA si eu am trecut prin asa ceva numai ca era vorba de cumnata mea.A ramas insarcinata si avea gemeni.Si eu simteam ca sufletul meu se rupe in milioane de bucati dar in momentul in care s-au nascut am simtit ca o sa-i iubesc toata viata.Si dupa ce eu am pierdut sarcina cu tripleti si imi pierdusem somnul si linistea si credeam ca nu o sa-mi mai revin vreodata,Alex,nepotelul meu a fost cel care mi le-a redat inapoi.In momentul in care l-am luat in brate mi-am regasit linistea.Si puterea de a o lua de la capat.O sa vezi ca o sa iubesti bucatica aceea de om.Nu trebuie sa-ti faci complexe.Oricare dintre fetele de aici cred ca iti intelege foarte bine sentimentele.E normal,zic eu.
Imi cer scuze daca m-am intins prea mult. la toate fetele.
"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"
sheherezada
monica_b spune:
Seara buna, fetelor. Mai trec si eu din an in paste pe aici, de dragul timpurilor nu tocmai departate...
Catty am citit ca deja a trecut ziua Z. Tare rau imi pare ca nu ai reusit luna asta sa o "prinzi". Cit despre soti... al meu, cu toata bunavointa lui (si are destula!) in luna in care aveam si eu cele mai mari sanse sa ramin... a cedat el. Fizic intii si nervos pe urma. Deja se declarase impotent si cazuse in depresie. Cred ca asta a fost principalul motiv pt. care l-am indopat apoi cu BU, napraznic, telina si vitamine. Si apropo de "pauzele lungi si dese"... ma tem ca nu sint bune. In luna urmatoare, care s-a lasat cu rod spre uluirea medicilor (ca atunci teoretic nu mai eram eu apta), a fost in mare forma si am "exersat" din 2 in doua zile, nu doar dupa Pregnyl. O fi fost si de la brinca zelul lui... Zicea ca vrea sa fie antrenat pt. dupa Pregnyl, cind aveam program draconic: dimineata, seara, dimineata. Sintem impreuna de 6 ani, ce naiba!, nu mai sintem nici noi iepuroi!...
Ale... nu mai bine faci o echo transvaginala sa vezi cum stai cu foliculii? Decit sa te chinui atita cu testele si asteptarea...
Sheherezada tripleti in urma stimularii? S-a pus problema embrioreductiei? Stiu ca e o decizie dureroasa, dar poate merita macar luata in considerare. Eu am adus vorba de asta si doar cu 2. Nu de alta, dar cica nu am sanse sa ajung la capat cu doi. Desi nu as fi putut sa iau decizia asta. Pina la urma ce-o fi o fi si daca nu o fi macar am aflat cum e.
Despre monitorul de saliva... o porcarie! bani aruncati pe geam, asta a fost. Il am de vreo 8 ani. In perioada in care luam contraceptive - aveam feriga. Cind am oprit AC si am facut ovare polichistice si ciclu anovulator - aveam feriga. Cind faceam stimulare si ecograful, temperatura si testele de ovulatie imi aratau ca ovulez... in aceeasi zi faceam 3 teste de saliva: unul complet gol, altul plin de ferigi, altul cu zone cu feriga. Ignorati-l!
Despre depresia cum ca "altele ramin si eu nu o sa ramin niciodata" ce sa va mai spun... Un an de zile nu am mai intrat pe DC. De ce? Fiindca la fiecare capitol mai raminea cite o fata. De obicei din cele nou venite... Cumnata mea, nasa mea, colegele mele - nici nu se gindeau la copii cind eu incepusem tratamentele si acum isi tineau pruncii in brate. Renuntasem. Faceam stimulari in lunile cind sotul meu era in tara mai mult in virtutea inertiei. Ma ofticam ca aveam ovulatie si in lunile in care era plecat si imi ziceam ca e absurd sa mai vreau copii cu el la 3000km. M-am apucat de altele: calatorii, scuba-diving. Acu voiam sa fac si lectii de calarie. Tot lucruri pe care nu ai voie sa le faci cind incerci sa ai bebe. Nu-mi mai pasa ca oricum nu puteam. Si totusi uite ca s-a intimplat. Tot nu-mi vine sa cred, dar se pare ca e real.
Curaj, fetelor! Nu va dati batute! In ciuda sotilor indaratnici, in ciuda rudelor rautacioase si a curiozitatii amicilor si a pronosticurilor negre ale doctorilor... voi trebuie sa fiti convinse ca se poate. Avem o groaza de exemple, nu?
Va pup si va tin pumnii si ma iertati ca am scris atit. Am recuperat lipsa mea indelungata din "cuibusorul endometrioaselor" .
Monica 13+
carry spune:
Monica b....multumim !!!
Frumoase si incurajatoare cuvinte, nu stiu, dar pe mine m-au improspatat, ca sa zic asa, uite cum niste cuvinte frumoase si un model " ca se poate ", te face sa -ti aduni fortele care ti-au mai ramas , sa-ti lingi ranile , sa te ridici , sa lupti si sa speri in continuare !!!
monica_b spune:
Cum sa nu va incurajez, Carry? In definitiv, pina nu imi tin bebeii in brate... eu tot 'aspiranta' ramin.
Monica 13+
X-ray spune:
monica b esti o draguta prin excelenta!
eu chiar daca fac 5 prunci tot aspiranta raman ca a fost primul forum pe care scriu constant si vorbesc aceeasi limba ca toata lumea!
m-am emotionat...
si daca peste 2 ani sunt tot aici fara prunc infiez unul si gata !
ca-mi sunt dragi rau si m-am saturat sa ma ocup si sa stau cu ai altora!
alina
sa o ajutam pe barbye!
ralu76 spune:
Buna fetelor!
Azi Z3 la mine si am inceput stimularea cu Clostilbegyt.Dar am si eu o mare nelamurire ; cum mai determin eu ziua ovulatiei ca am inteles ca madicamentul asta influenteaza si testele si se pare si TB.Eu dureri la ovulatie nu am; cu secretia m-am mai pacalit.Voi ce spuneti?