Copiluti de mai-iunie 2005 (7)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Si la Andrei tot 4 folosesc, de fapt 4+. Cumparasem si un 5, da ii ajunge galusca pina la genunghi cind se umfla de la pishu.

Gabitza si nazdravanul Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni | Andrei 6-10luni | Andrei 11-12luni | Poze noi cu maimutzica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Buna !
Andutzy-hai ca m-am suparat si eu...pai scrie prin toate cartile ca intre 9-16 luni marea majoritate a copiilor devin suspiciosi cu strainii si mult mai atasati de mame. Fara nici o legatura cu programul strict-asta fiind bun tocmai pentru a le da siguranta. Copiii care lasa sa se apropie orice persoana straina de ei din prima sunt destul de rari la varsta asta. Iepu' nu urla la straini dar daca cineva vine mai aproape de ea se lipeste de mine sau de Paul. In schimb daca nu e bagata in seama 10-15 min. se duce singura sa "traga de maneca" persoana respectiva. Idem face si motanul-desi asta are program de voie
Elisor-eu cred ca am vazut un dispozitiv de siguranta pt. geam-il lasa sa se intredeschida-dar nu sa-l deschida complet. Cred ca merge si pentru usi, da' nu mai stiu unde l-am vazut. Si noi avem probleme cu usile, mai nou Iepu' deschide usi si la cererea...motanului-adica ala miorlaie ca vrea sa intre si ea da fuga sa-i deschida
Bea-eu pe Iepu' am "invatat-o" sa doarma singura in camera, la ea in patut din prima zi, cand am adus-o acasa. Si a adormit asa pana pe la 6 luni (dupa prima luna nici lapte nu mai cerea noaptea). Acum nu mai adoarme decat cu mine(sau Paul) langa ea, in patul mare(de 1 persoana), cel cu gratii fiind lipit de asta ca sa nu cada din el. Dupa ce adoarme eu plec si revin pe la 1-2 cand ZBIARA ca vrea lapte. Cam in 15-20 dupa ce plec incepe sa se "plimbe" prin pat-de obicei se rasuceste complet (180 de grade) si incepe sa avanseze spre marginea ramasa libera a patului. Pe unde a si cazut de fapt de 2 ori pana acum. In somn. Prima data cand a cazut chiar a continuat sa doarma. Sincera sa fiu nu mi se pare mare branza ca are nevoie sa stea cineva cu ea pana adoarme-oricum mai mult de 5 min nu dureaza, doar nu o trimit la culcare si plec de acasa. Chestia asta cu statul cu kupilul pana adoarme oricum se va intampla cu marea majoritate la momentul povestilor dinainte de culcare. Eu zic ca ai noroc de copil cuminte, care "s-a lasat" obisnuit, roaga-te sa nu se schimbe, ca parca si Cornelia zicea ca Maria a dormit bine-merci singura pana pe la 2 ani...si gata.

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Intru pe fuga sa va arat cateva poze cu tunsulici !

Vad ca ati avut ceva activitate de aseara, ma pun la zi cu cititul si revin!

Tina 24+ cu si Maya
Pozele noastre
Maya dupa 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Fetele, ca sa fie tacamul complet, Dragos a dat in "kk-reala"(scuzati expresia) si sunt blocata, pentru ca in afara de smecta si ceai de menta nu stiu ce sa-i dau , ca nu a mai avut asa ceva de la enterocolita de la 8 luni. II mai dau lapte HN sau ii pot da lapte de vaca? Ii dau banana, orez, mere coapte, legume fierte si altceva se mai poate da? Care e urmatoarea faza daca smecta nu are efect? Debridat-ul? Nu face febra, e in forma normala, nu varsa, doamne fereste. Doar ca a facut cam moale de 3 ori de azi dimineata. Nu apa, dar nici cum trebuie...

Andra si Dragos Alexandru - 31.05.2005

Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Fara lapte, Andra. Ori HN, ori nik. In rest ai zis bine.
Cu plansul la straini si eu zic ca e perfect normal si nu cred ca i se trage de la medicul vostru. In rest nu te mai stresa atat. Relaaaaaax ca poate e pe vine bb2 si nu ii face bine stresul tau

Eli, concluzia mea este ca mi-e imposibil sa-mi imaginez cum va arata peste 10-15 ani. Adik ca mine sau ca Mihai?

In rest m-am cam intors la aceesi stare infecta de dinaintea concediului. Nici macar in parc nu mi-am urnit curul

Imi pare rau pentru moartea lui Steve Irwin si de copilutii lui.

Andreea mamica lui Filip Stefan

Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Buna! Am citit si vazut poze. La noi astazi e zi libera, dar stam in casa pentru ca ploua. Ieri ne-am intilnit cu niste prieteni in Ikea, am lasat copiii mari la gradinita de acolo si impreuna cu cei mici am vizitat magazinul, apoi ne-am recuperat plozii si am mincat la bufetul de acolo. Am cumparat cite ceva pentru bucatarie, vase bune cu capac pentru prinzul fetelor de la scoala si gradinita, un cort pentru fete - de mult tot ne propusesem sa-l luam, dar acum am zis ca daca tot aminam il luam drept cadou de nunta! Fetele stau numai in el de aseara, ar fi si dormit in el daca le lasam. Cind sa plecam, scoate masina daca mai poti. Eu nu am mai vazut asemenea aglomeratie! Prietenii nostri (doua familii cu cite doi plozi fiecare) au stat la coada sa iasa, noi am preferat sa mergem prin celelalte magazine si a fost mult mai relaxant. I-am luat uniforma Agatei, fustita bleumarin si camasute si tricouri albe. Apoi am intrat intr-un magazin de incaltaminte mai acatarii si si-a luat tati adidasi si Agatei i-am luat pantofi bleumarin, ca sa mearga cu uniforma. O sa-i fac poze ca sa o vedeti... Astazi trebuie sa gatesc, sa facem ordine si curatenie, sa pregatesc haine pentru vreo doua zile... ca de miine incepe nebunia si la noi. Ma duc la scoalaaaa!!! Si am niste emootiiii!!! Voi avea un program foarte incarcat. Eu am acum marti un curs de trei ore, de la 9.30 la 12.30 si miercuri doua, unul dimineata intre aceleasi ore si unul seara de la 18 la 21. Dar voi renunta la unul, ca sint prea multe trei cursuri, mie mi se par multe si doua, dar e minimul pe care pot sa-l iau ca sa am bursa. Si de saptamina viiotoare as vrea sa ramin cu un curs marti dimineata si unul miercuri seara. Si asta pentru ca miercuri Agata nu are curs dupa-amiaza si trebuie sa o iau dupa masa de prinz, daca nu ma costa 10$ ziua. Scoala e gratuita aici, dar te costa serviciul de garda de te innebuneste. Eu i-am luat Agatei doar 1.45 la prinz si ma costa in jur de 60 de dolari pe luna! Nu am stiut ca sint asemenea tarife. Pe scurt, ca v-am ametit - sa vedeti cum e, ca si eu am fost nauca de cap saptamina trecuta cu atitea formulare de completat, intre ce ore, cit... de fapt, de vreo luna tot cu asta ma ocup, au astia aici o birocratieeee... nici acum nu m-am prins daca asta e secretul pentru o societate cit de cit organizata si cu un sistem pus la punct.
Concluzia: Agata incepe la 8.37 si o iau la 15 (prinzul si siesta la scoala, cu servici platit 4 zile, iar vinerea o iau eu si o duc inapoi; mai sint si zile pedagogice pentru care trebuie sa gasesc solutii ce fac cu copilul daca si eu am curs...of!) Tudora incepe la 9 si o iau la 13, ca sa doarma acasa. Vinerea poate nu o duc deloc, voi vedea. Iar mie imi ramin patru zile pe saptamina, de la 9.30 la 12.30 ca sa merg la scoala, la cursuri sau ca sa invat si o seara in care va sta tati cu copiii. Putin, nu cred ca ma voi descurca. In rest mamica la timp plin, lectii cu Agata pe ici pe colo, mincare, menaj... dar se cheama ca mai fac un pic si altceva. Ah, ma intreba cineva in ce program m-am inscris... Bac (3 ani de universitate) in Travail social.

Simbata am inceput cursurile la scoala chinezeasca. La Tai-chi-ul meu a fost absolut superb, desi sensei-ul (o femeie care imi palce de nu mai pot, e atit de relaxata si face atit de frumos, ca as sta si m-as uita numai la ea toata ziua) nu vorbeste nici franceza, nici engleza... doar mandarin. Dar a fost mai usor si mai pe intelesul meu decit m-am asteptat. Imi plaaceeee!

Agata a fost si ea incintata la cursul ei de chineza. Mai sint in clasa doi copii ca ea, desi ei mai au o legatura cu chineza prin celalalt parinte, dar Agata e acolo fara nici un motiv, doar acela al limbii. Un baietel vorbeste engleza si o fetita franceza, dar invatoarea vorbeste engleza si repeta, pentru ea si ceilalti doi copilasi, fiecare chestie pe care o face si in engleza si in chineza, ceea ce o ajuta pe Agata sa inteleaga. Deja stie sa spuna cum o cheama si salut... nu ma puneti sa spun cum se spune, ca nu stiu. Inca nu ne-am decis defintiv asupra celorlalte activitati de toamna-iarna... inca mai am formulare de inscriere de completat.

Andutzy, mie mie se pare in regula si reactia lui Dragos si faptul ca tu i-ai facut un program. Eu sint pentru un program riguros pe cit se poate si desi fetele mele nu sint atit de docile ca alti copii in ceea ce priveste acest aspect al vietii noastre si nici noi, parintii... ma straduiesc din rasputeri sa ma tin de programul lor, ca mi-a luat citeva luni bune sa ajung la el si orice incalcare care ne da programul peste cap, nu ne face decit rau si ne aduce stres mai mult. Mi se pare in regula si soacra sa vorbeasca multe si nevrute (daca nu aveai un program, ti-ar fi reprosat ca de ce nu-l ai, fii sigura de asta)... Problema ramine sotul tau! El nu are dreptul sa spuna asta, ca doar nu e musafir sau observator. Programul unui copil si felul care se creste, se educa este rodul colaborarii parintilor... la fel ca si conceperea lui! El unde a fost pina acum!?! Cum adica tu esti vinovata!?! Eu asa ceva nu admit! Greselile sint umane, chiar si cele din cresterea si educatia unui copil sau mai ales acelea. Dar daca unul greseste sau nu stie ce sa faca, atunci celalalt trebuie sa fie acolo ca sa corecteze sau sa ajute, sa preia stafeta. Nu e... sa taca din gura! Si apoi nu vad unde e greseala ta? Ce, il sperii tu... Si chiar daca ar fi adevarat, sa-i fi indus tu o anumita sensibilitate, copilul simtindu-te pe tine inca din burtica... el ce stie despre copilul lui, de ce nu gaseste solutii ca sa-l incurajeze, sa treaca impreuna peste aceste frici si anxietati absolut normale la orice copil!?! Dar daca spune ca e clar ca din cauza programului impus de tine reactioneaza asa Dragos... cred ca nu prea stie nimic despre felul in care se creste un copil! Iarta-ma ca mi-am permis sa-i dau cu parerea, dar unul din punctele mele sensibile este ca nu suport judecatile de valoare facute de pe margine sau din afara, cu atit mai mult cu cit astea vin dupa ce faptul este deja consumat si nici nu sint facute in scopul de a gasi solutii salvatoare, ci doar de pasa mitza... Unul din prietenii cu care am fost ieri e tatic care sta de vreo citeva luni acasa cu copilul, dupa ce mama a stat un an... Dar fiind somer, prefera sa stea el cu copilul, decit sa se duca din nou la servici. Si a spus ca din toate serviciile pe care le-a avut vreodata, de departe acesta este cel mai greu! Nu greu, e groaznic de greu!!! Dar seara, cind i povesteste sotiei ce a mai facut minunea vietii lor si cind isi da seama ca stie tot despre ce a facut baietelul in ziua aceea, ca au trecut impreuna peste tot... simte cea mai mare satisfactie, pe care nici unul din serviciile pe care le-a avut (amindoi sint oameni de cariera) nu i-au dat-o. Deci...

Bea, sa stii ca trebuie sa-ti marturisesc ca si eu am stat si stau cu fetele pina adorm, in 5 ani si ceva de zile, nici una nu a adormit fara mine sau tati. E clar ca asa le-am obisnuit, dar recunosc ca-mi place sa le duc pe tarimul somnului tinute de mina si minghiate pe frunte sau spate. Acum ritualul nostru de somn este urmatorul: baie, spalat pe dinti, pieptanat si bagat in pat la povestea de seara. Cind se termina povestea, sting lumina mare si la lumina veiozei, o pun pe Tudora la titza si le cint incetisor si le minghii pe amindoua. Daca e si tati acasa, vine si el si face ce poate, mai pupa un piciorus, mai minghie o frunte... Apoi Agata ramine singura, dar de cele mai multe ori e semiadormita, iar eu ma mut cu Tudora in camera ei si in patutul ei si continui minghiatul pina e aproape adormita sau chiar adormita. De multe ori, mai ales de cind a inceput gradinita si are doar un somnic la prinz, o duc in brate adormita si o pun in patutul ei. Ritualul nostru de culcare dureaza in jur de o ora si jumate sau chiar doua! Dar ne place si nu avem de gind sa renuntam la el!

Gata, va las, acum am vazut cit am scris! M-am lungit... dar ma consolez cu faptul ca voi cititi doar daca aveti chef... nu?!? In schimb eu ma simt bine ca am vorbit cu voi!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Multumesc fetelor inca o data, multumesc mult de tot! Va dau mare dreptate, azi scena de aseara s-a repetat cu un alt prieten care a venit la noi si bineinteles ca daca nu comentarii, a starnit o grimasa de genul "ti-am spus eu ca are ceva copilul, ca nu e normal asa". Mai rau este ca se prefigureaza o noua intalnire cu doctorul in vederea vaciinarii cu Varilrix si curand voi ajunge sa fiu mai ingrozita decat DRagos de aceste intalniri....Sunt sigura ca aceste reactii sunt un fel de "post-traumatice", in urma intalnirii cu doctorelu...

Mergi la inceput

Nelia, mare dreptate ai, ce mai, touche ca de obicei!. Problema este in viziunea lui ca eu stau toata ziua cu el si l-am facut dependent de mine si refractar la tot ce e nou. Dar eu il duc in parc macar o data pe zi si il las sa relationeze cu cine vrea el.Il incurajez sa aiba curaj sa "vorbeasca" cu orice om care i se adreseaza in plimbarile noastre. Mai rar insa il luam cu noi la plimbare si la intalniri cu oameni pe care nu ii cunoaste si care deodata ii invadeaza teritoriul lui (casa, masina, etc).
Mai am o intrebare pentru voi: copiii vostri se joaca singurei in camera? Adica voi sa faceti una alta si ei sa se joace fara sa planga dupa voi? Am incercat si eu azi si am securizat cat am putut sufrageria si l-am lasat la joaca cat am pus rosii pt iarna dar trebuia sa vin mereu deoarece se juca cateva minute si dupa aceea bazaia dupa mine. NUmai la Baby Einstein sta nemiscat, fara sa conteze daca sunt sau nu langa el. Mai nou imi cere mereu sa-i pun filmuletul, dar nu i-l pun mai mult de o data, maxim de 2 ori pe zi. Nici dependent de calculator ca maica-sa sa nu fie
Androix, cum mai merge relatia de familie? V-a facut bine concediul sau tot asa nasol e? Ca depresia vad ca iar isi arata coltii, mama ei...
I-am luat lui Dragosu HN de la Humana, vad ca e cu gust de banane(sau mai degraba cu aroma, ca tot gust de paie are) si de mila de sila a baut un biberon dupa ce toata ziua a fost frustrat de lapte si a baut doar ceai de menta.Bleah....

Mergi la inceput

Aaaa, si inca ceva, Androix, se pare ca maine IAR imi vine, desi luna asta am fost atenta si am "prestat" exact in zilele "bune". NU ma intreba cat ma simt de frustrata si parca incep sa-mi incolteasca numai prostii in cap...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Monu, Gabitza si Fran multumesc de raspunsuri, am vazut ca am scis usi la modul general, de fapt era vorba de usile de la dulapurile din bucatarie, asa ca Gabitza cred ca am vazut asa ceva la Chicco dar nu le-am dat atentie gandinu-ma ca probabil n-o sa am nevoie de asa ceva, cum n-am avut nevoie la Andreas, el avand preocupari mult mai...hard.

Bea considera-te o mamica norocoasa sau Alex un baiat cu bun simt , Bianca mi-a dormit de la nastere si pana la 1 an fara probleme in patutul ei, acum nu se poate fara un pic de concert, cu Andreas la fel am patit, mai rau, spre 2 ani nu adormea decat cu unul din noi in pat, deci se pot schimba lucrurile.

Nelia bafta maine la inceperea anului scolar!
Andreas a avut in cls.I un chinez, o bomboana de copil, cuminte si linistit care vorbea romana perfect, doar cu accent si-mi pare rau ca s-a intors in China ca tare il mai indragea pe Andreas si trageam nadejde ca-l va mai linisti pe atomic. O data am fost cu Bianca la scoala si era topit dupa ea, numai el a tinut-o in brate.
Cred ca e mai greu ca noi sa invatam chineza decat ei limbile europene.

Andutzy morcovul regleaza scaunul si vezi si hidrasecul, poate maine va fi mai bine

Flore mie nu mi se pare prea schimbata Maya, nu mai are zulufii asa mari dar tot cretofolina e si...actrita, pozeaza atat de natural, tare frumoasa e in rochita alba cu volanase.
V-ati decis ce faceti cu jobul?

Fran la voi cum a ramas cu jobul?

Andutzy dar cate kg are flacaul de ati ajuns la 6? Bia e mica de statura, are undeva pe la 11 kg si "intra" fara pic de efort in nr.4. Din greseala Dan a pus in cos nr.4 (el n-ar fi sesizat oricum diferenta) si am realizat doar acasa cand intanmplator am vazut ca pachetul era cu 76 buc. in loc de 70 si nu pricepeam de ce si asta dupa ce consumasem cateva.

Oana savurati zilele ramase, nu-i asa? Sigur au fost maselele de vina ca si lui Bia cum i-au rasarit coltisoarele cum s-au mai temperat crizele nocturne in special.

A venit in seara asta Andreas cu cateva julituri pe fata si frunte urate rau ca m-am cam speriat mai ales ca nu prea stia sa-mi spuna cum le-a achizitionat, in fine, de la sotron. Berbec ce e!
Maine la pranz am programare la doctor cu plozii.

Iar incepem sa ne intrebam pe unde sunt fetele, Laura ce-i cu tine?!! Olga sper ca de maine revii p-aici, Elly unde esti la mare sau la capitala? Cornelia banuiesc ca ai inceput serviciul, Lili, Nefertari are job nou, se accepta scuzele , Ioana cum a fost prima zi? Si alte si alte mamici...

Eli si puiutii: Bianca (13.06.2005) si Andreas (17.08.1998)
Albumele noastre: unu, doi , trei

Mergi la inceput