Copiluti de mai-iunie 2005 (7)
Raspunsuri - Pagina 10
Androix spune:
Bai, deci acum m-am prins: am uitat sa va zic ca unde am pus pozele cu Mihai cand era mic alea color sunt cu Filip pentru comparatie. Le-am pus pentru ca sunt facute cu aparatul vechi si voi nu l-ati prea vazut in perioada aia (6-7 luni) si de atunci si-a mai schimbat infatisarea.
Adina, da-i inainte cu dieta. Eu nu cred ca as rezista la atata gratar si cartofi. Nu am mai prins emisiunea. Despre ce era vorba?
Tocmai a inceput caracatita, fraaaaaate, ce l-am mai iubit eu pe corrado catani.
Am facut bicla de dimineata pana la urma. Cred ca e de bine totusi, daca continuati in ritmul asta o sa slabesc sigur pana la craciun ![]()
Si ca sa nu mi se ia numai de bicla de maine incep sa recapitulez italiana ca mai e putin si merg la al doilea modul si deja am cam uitat...
Andreea mamica lui
Filip Stefan
Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia.
babygirl spune:
Androix,pai atunci Filip seamana mai mult cu tine.Da' ma lasasera cu gura cascata ultimele poze cu Filip in albumul lui tati...Cat despre dieta balerinelor,cred ca de abia acum incepe greul,dar o termin orice ar fi!Nici eu nu ma impac deloc cu prajelile,dar musai sa slabesc mai mult si mai rpd.Am tot lalait-o din martie de cand s-au dus doar 8kg cu Mony si salon.Vreau si eu sa-mi revin odata!Greu cu atatea zile doar de carbohidrati.Sanatos nu-i!M-a luat ameteala in we cand am fost la ziua finutei lui Mihai.Noroc ca era prima zi de carne si au facut gratare.Am mancat gratar de pui de zici ca n-am mancat o luna nimic.Greu si cu atatea zile de carne, dar la final cred ca va fi greu si cu 5zile doar cu legume/zarzavaturi.Da' ma tin!:)
Nefertari,tu te-ai apucat de dieta balerinelor pana la urma?
Elisor,uitai sa-it spun sa te pregatesti de constipatie..
Emisiunea de pe tvr2 este despre cum sa faci fata problemelor ce apar in cresterea copiilor. Este British,cativa psihologi,o mana de parinti obositi,multi copii rasfatati sau plangaciosi sau speriati,sau fara pofta de mancare,sau cu pofta de bataie..Un fel de reality show,seamana cumva cu emisiunea de pe Prima.
Acum vad ca am trimis 1000mesaje pe DC:)
Ruxel spune:
Hello,
hai sa va distrati, uitati www.dropshots.com/day.php?userid=100494&cdate=20060905&ctime=115144" target="_blank">http://www.dropshots.com/day.php?userid=100494&cdate=20060905&ctime=115144 cum se distreaza Bia la baie si cum rade ea de cele mai multe ori.
Ruxel
Bianca
nelia spune:
Valeeeeuuuu! Am fost la primul curs... nu ma mai duc! E peste puterile mele din cauza limbii si a timpului putin pe care il am la dispozitie. Atelier de discutii, teme de 10 pagini cu subiecte originale (daca nici aici nu se gasesc cazuri despre care se poate discuta, apoi nu stiu in ce program s-ar putea gasi... deci mi s-a parut de bun-simt ce s-a cerut de la studenti), interviu cu un subiect si apoi un mic rezumat pe marginea caruia sa se poata discuta... da' ce, eu sint de-a lor! Numai quebecosi, fratilor! Eram singura imigranta! Cursul greu si pentru ei, pentru mine e imposibil sa-l iau in acest moment. Dar frumooos! Si interesant! Psihologie sociala (de fapt, asa s-a si numit programul inainte: BAC in psihologie sociala, nu Travail social cum e numit acum si care suna ca dracu'). Imi place de nu mai pot, dar mi se pare foarte greu! Multi dintre studenti au lucrat sau lucreaza in domeniu, au terminat colegii sau alte programe de aceeasi factura... cred ca sint cea mai trista pe acolo. Miine am doua cursuri, unul de gramatica si franceza scrisa (daca as lua bursa cu un singur curs, acum ma duc si le sterg pe celelalte!) si unul de teorie sociala, care e optional si sper, dar sper din tot sufletul sa fie mai usor. Asa imi mergea mintea astazi la curs cind ne spunea profesoara ce se va face si imi veneau ideile cam ce as putea sa fac... dar ce folos ca in romaneste!!!
Androix, unul din motivele pentru care am optat pentru acest program este tocmai faptul ca ma simt neputincioasa in fata atitor necazuri care apasa pe umerii oamenilor, care au atita nevoie sa fie ajutati, intelesi, indrumati si se vorbeste atit de mult si se face atit de putin... Daca ajung sa termin acest program si sa ajung ce mi-am propus, cred ca pot spune ca mi-am gasit vocatia, cel putin asa simt acum.
De cind am venit de la scoala imi vine sa spun numai valeleu sau valeu! Ma duc la treaba, ca mai nou pregatesc pe linga pachetul lui tati cu mic dejun, gustare, prinz, iar gustare si citeodata chiar si cina, cind sta ore suplimentare, si doua gustari pentru fete si doua prinzuri. Le pun aproape la fel, ca sa scap de o grija, dar tot imi ia timo, doua ore pe zi stau in bucatarie.
Ale mele fete maninca asa (proportional cu virsta, bineinteles):
6.00 - Tudora baga doua titze.
8.00 - mic dejun: oua, sunca si crenvusti cit mai naturali posibili, sandwich-uri cu brinzica, cascaval, pateu, paste facute de mine, suc de portocale si un desert micut (sau fara).
10.0 - la gustarea de la gradinita/scoala: fructe (le dau ori salata de fructe ori cite un fruct singur).
12.00 - prinz (gradinita/scoala): orez/paste/cus-cus cu legume de tot felul si carne (gratar, fiarta, friptura facuta in apa si ulei, rulada de carne, perisoare, chiftelute) sau paste cu brinza si ou. Plus un desert (iaurt cu fructe, muffins, chec cu fructe, budinci sau sarlote facute de mine).
16.00 - gustarea de acasa: in general le aranjez frumos pe cite o farfurie bucatele de cascaval, sunca, brinza, masline, rosii, castraveti, ardei, broccoli, conopida, morcovei, tulpina de telina si maninca cit si ce vor de acolo. Si poate un suc de fructe facut de mine.
19.00 - cina: supa (care era la prinz, dar imi venea greu sa le pun la pachet si sa dau explicatiile de rigoare supraveghetoarelor neobisnuite cu ideea de supa la prinz) de pui cu taitei de casa, cu perisoare de cascaval sau dovlecel sau legume amestecate, cu galuste de gris sau supe crema de broccoli, conopida sau morcovi. Le-am facut si de praz, dar nu s-au atins de ea. Sau ciorbite de tot felul, ce fac si pentru noi. Un fel doi pe care il incropesc cu ce a ramas de peste zi, adica nu fac ceva special, ci ce gasesc prin frigider. Dupa baie, Agata o cana cu lapte, Tudora titzele de rigoare. Agata maninca tot ce-i pun, Tudora maninca ce vrea si cit vrea, am incetat sa ma mai stresez, arata bine, maninca totusi ceva, are 10.900 kg - deci si ia cite ceva, asta e tot ce conteaza... Maninca foarte putin in continuare, doua contrarii: una s-a nascut ca sa manince, cealalta maninca ca sa traiasca! Atita doar ca eu petrec destul de mult timp in bucatarie si nu stiu daca il voi mai avea cu cursurile astea...
Acum chiar ca ma duc la treburi, ca e ora 16.30 si eu nu am facut nimic pentru miine... si mai am si doua maimute agatate de mine tot timpul cu cite o cerinta sau o nevoie sau un moft! Va pup!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
omustata spune:
Androix-pai de ce ne-ai pacalit mai?
Acum nu mai stiu ce sa spun, cred ca seamana cu tine totusi mai mult.
Ruxel-eu nu am reusit sa vad filmuletul. Nu se incarca deloc.
Nelia-eu zic sa nu te sperii din prima zi. De cate ori am fost in situatia ta stiu ca primul curs era horror. Ma speriam de fiecare data si ma apuca panica. Pe de alta parte stiu prea bine ce vrei sa spui cand te referi la handicapul limbii necunoscute.
Si in continuare ma complexezi cu cate faci. Vad ca esti o super-femeie. Eu cred ca nu apuc sa fac nici un sfert din ce faci tu. Cine iti face cumparaturile?
Acum cand vad cat mananca ai vostri imi dau seama ca Maya nu mananca chiar atat de mult cat mi se pare mie. Problema este ca pana acum nu cerea de mancare de la ea putere. Daca ii dadeam bine, daca nu, nu. Cand ii dadeam manca mult. Acum ar manca in continuu. Merge mereu la scaunelul unde mananca ea si trage de el si daca nu vreau sa-i dau sa manance se tavaleste pe jos de nervi. Pediatra a zis sa-i dau daca cere, ca inseamna ca ii este foame. Dar mi-e tare teama sa nu ajung sa am un copil obez. Deocamdata nu este grasa desi pare. Are falcute, dar la corp este numai bine.
Voi ati spus ce mananca, dar nu prea ati spus si cat mananca din ce le dati. Si eu nu prea sunt de acord cu teoria ca cerealele ingrasa. Si eu venisem cu aceasta conceptie din Romania, dar aici mi-am schimbat optica dupa ce am citit o groaza pe tema asta. Cerealele sunt de fapt extrem de sanatoase, contin fibre care sunt extrem de necesare organismului. Aici toti copii mananca cereale si sunt niste schilozi. Ce auziti voi despre americani grasi, asta se intampla in general la familiile sarace, care nu au bani si mananca numai prostii pentru ca sunt ieftine. Si mai apare la copii dar mai tarziu, cand dau de Mc'Donalds si alte fast-fooduri. Eu am facut destul de mult babysitting pe aici si copiii respectivi toti mancau cereale dimineatasi erau chiar foarte slabi. Eu ii dau Mayei cereale, in primul rand pentru ca stiu ca sunt sanatoase si in al doilea rand pentru ca este singurul mod in care mananca lapte. Altfel nu pune gura pe lapte.
Sa va zic ce mananca ea, daca tot a venit vorba.
Cand se scoala (10.30-11.30) cereale cu lapte (cam 7 linguri de cereale, cum scrie pe cutie si vreo 220 ml lapte).
La pranz doar un fel, care contine aproape obligatoriu carne (de ex. ieri a mancat pui la gratar cu legume fierte peste care am pus niste unt). Asta nu stiu cat mananca. Uneori mananca o portie aproape la fel de mare ca si noi, alteori mult mai putin. Daca ii dau borcanele, mananca vreo 300g.
pe la 18 mananca fie sandwich cu branza sau cascaval sau ce se gaseste, fie iaurt cu fructe (din asta mananca 2 cutii de cate 125g fiecare)
seara fructe (numai la borcanele, altfel nu se atinge) sau iaurt, daca nu a mancat dupa-amiaza.
Lapte nu bea, sucuri de fructe nici sa nu auda. Bea apa foarte multa in schimb.
Va las acum pentru ca trebuie sa o scol ca doarme cam de mult.
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya
mygirl spune:
Neatza si de la noi! Am o pauza scurta de cafea ca Alex se joaca cu betisoarele de urechi, le-a imprastiat pe jos si acum le aduna si le pune iar in cutie.
Babygirl, Eli, bafta la slabit, cat mai multe kg in minus! Si eu tb sa ma apuc de dat ce mai am in plus jos, dar asta dp ce pleaca Paul. N-am mai facut sport, am mancat ca sparta pepene si dulciuri si se cam cunoaste
.Dar am timp 2 luni jumate sa fac foamea (si sa recuperez de craciun
).
daca veni vorba de meniul piticilor, pana acum vad ca suntem campioane la baut lapte. Alex mananca asa:
7.30-8 - 300 ml lapte cu 1-2 lingurite cereale sau fara, plus ciuguleala din gustarea noastra de dimineata- sandwich la toast sau, omleta, etc
12.30-13 - mar, piersica, banana, kiwi, ananas sau ce fructe mai am prin casa, facute piure si amestecate cu branza de vaci, sau simple -plus o portocala facuta suc
16-16.30 - supa, ciorbita, orez, sau ce mancam si noi, in afara de prajeli si porc ii dau orice. Mai scapa la cartofi prajiti, sunt printre preferatii ei.
pana seara mai mananca un iaurt si poate o feliuta de paine cu unt si gem, dar nu mereu. Plus intre mese, in cazuri de urgente mai rontaie pufuleti sau biscuiti(p'astia ii dau cu maaare zgarcenie)
21.30 - 350 ml lapte cu 3-4 lingurite de cereale. Dc e foamea mare mai cere lapte, dar rar si ii mai suplimentez cu 100ml.
Asa pare ca mananca f mult, dar in afara de lapte unde stiu cantitatile in rest nu mananca mult. Oricum, eu sunt multumita de ce si cat mananca. Acum cand se mai raceste afara o sa-i schimb putin mesele, adik o sa fie si la noi pranzul adevarat, nu fructe. dar vara asta ca a fost cald si venea obosita de afara nu mai vroia sa manance decat fructe si apoi somnic (si sincera sa fiu de obicei fac mancarea cand doarme).
Acum mi-a adus papucii, deci mesajul e clar, la drum cu mine![]()
Oana,
de
Alexandra-Elena (18 mai 2005)
Androix spune:
Neata TREZIREEEAAAAAAAAAAAAAAA!!!
Ce faceti mey? Daca n-ar fi diferenta de fus oraL nici n-as avea ce citi la cafea!
Nelia, ti-am zis: nu stiu cum dar eu cred ca o sa te descurci si in continuare. Nu te speria din prima zi si daca iti place asa de mult nu renunta inca la cursul respectiv. Incearca-le macar pe toate si vezi apoi la care renunti daca e cazul.
Olga,
n-am vrut sa va pacalesc, am avut intentia sa va zic, parol, dar am uitat.
Eu cred ca te stresezi degeaba cu gandurile de obezitate. Din cate stiu eu la varsta asta nici nu poate fi vorba de asa ceva. Asa ca nu te mai gandi la prostii.
Andreea mamica lui
Filip Stefan
Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia.
Cloreta spune:
Buna dimineata!
Incep sa deschid calcu la doua zile
, cum ma vede garga in fata lui imcepe sa se agite, cred ca o sa mut pravalia sa pot sa intru macar cand doarme.
Noi avem program aproape neschimbat de cand ne-am intors acasa, doarme si papa suficient zic eu. Trezirea e in jur de 7.30- 8 si mai doarme pe la 12-13 in jur de 3 ore. Ieri a dormit si in carut afara vreo 35 de minute cat am fost la piata dar a dormit si dupa amiaza 3 ore jumate. Am reusit sa ii aduc somnul de dupa amiaza in jur de ora 13 sau 14 pentru ca dormea o data in jur de 4-50 de minute in carut afara pana in pranz si pe urma pe la 16 si faceam ture pe la usa ei ca nu se trezea sa mergem in parc. Acum se insereaza mai devreme si trebuie sa o luam repede din loc.
Elisor, pot sa musc niste copane d-alea care se vad sub fusta Biancai, pot?:) In poza aia sexy imi vine sa ma bag la chiloteii rosii sa o mananc. Cu Andreas sa nu mai spui ca nu ai grija de el ca te bat! E clar ca ai foarte bine grija de amandoi dar copiii sunt asa de diferiti si fiecare cu problemele lui. Fetita varului meu a avut un rahitism pronuntat, a avut probleme cu piciorusele si e un copil extrem de bine ingrijit. Ai sa vezi ca o sa fie bine
Andutzy, nu te mai stresa din cauza soacrei, concentreaza-te pe bb2, gura lumii sloboda, stii cum se zice.
Adina, felicitari pentru vorbareata, cred ca am povestit la atata lume despre Ema zilele astea ca a tinut-o intr-un sughit:)
Ruxel, e dementiala Bianca, zici ca e un mielusel.
Nelia, pentru tine numai ganduri bune si vorbe de lauda am, sunt convinsa ca nu ai sa abandonezi cursurile
OlgaM, la baie si eu stau cu usa deschisa daca sunt singura acasa, altfel vine si trage de usa si da sa intre peste mine. Clame ii pun Teodorei in par ca imi plac mie, par nu prea are ea:))) Ma consolez cu cu ideea ca mosteni parul meu totusi, asa il aveam si eu cand eram mica, blond, rar, fir subtire si ondulat iar acum am o claie de par negru (carunt LOL), des si cu fir sanatos.
Androix, ma uimesc pozele voastre, apoit tu si Mihai semanati cand erati copii ce sa mai zic de Filip.
Fi-mea "vorbeste" de 15 minute la mobil:)))))
As mai scir dar ma cheama datoria, a se citi Teodora:)))
Va pupacesc, poate mai reusesc dupa amiaza sa intru.
Pozele mele
elisor spune:
Neatza!
Adina sarumana de raspuns, il asteptam.
Ma gandesc ca poate se regleaza constipatia cu ceai verde (care e si sanatos si indicat in curele de slabire) sau ceai de crusin (asta are efect, prea rapid) sau pur si simplu cafea.
Si mie mi-e groaza de zilele cu carne de vita, astea mi se par cele mai grele ca nu ma impac prea bine cu soiul asta.
Succes in continuare si tie! Te tin la curent, deocamdata azi e prima zi, trebuie sa fac masuratorile si cantarirea sa vad de unde plec.
Oana stii ceva de Laura? Ai mari sanse sa dai jos kg dupa ce pleaca Paul, desi la mare cand te-am vazut aratai foarte bine, fiind doar voi doua nu prea-ti vine sa gatesti.
Mersi de incurajari.
OlgutaM ai dreptate cu cerealele, Andreas mananca 5 zile din 7 cereale si poate l-ai vazut cat e de slabut, e drept ca si alearga de obosesti doar privindu-l.
Tdi sarumana! N-ai spus cum a fost acasa, poze...
Ruxel s-a hlizit Bibicu meu de numa' cand a vazut-o si auzit-o pe Bia ta. Se simt bine acum, nu?
Androix pai zi asa, mi se parea prea izbitoare asemanarea
Am fost ieri in Carref si m-am uitat de bride pentru dulapuri, am vazut doar de la Bebeconfort cu surub, apoi sa-mi gauresc mobila nu prea-mi vine, mai bine fac pe politaiul, in schimb aveau pentru usa, colturi, prize, etc.
Am vazut o barbita gen halat luat invers si imi pare rau ca am uitat s-o iau, ca atatea figuri mi-a facut Bianca, de am zis ca nu mai merg veci cu ea la cumparaturi dar nu prea am de ales. Incepuse sa arunce produsele din cos, in suportul special nu mai sta.
De abia am asteptat sa creasca sa o bag in cos-masinuta dar deocamdata nu e pentru ea, am avut o tentativa, dar calareste sau impinge portita.
A, am vazut plusatele alea de la National Geografic, sunt foarte fain realizate, dar surpriza, i-a fost frica sa puna mana pe ele, doar dupa ce am pus eu mana le-a atins si ea asa timid. oare ce-o speria-o la ele, i-am dat alt plusat, Pluto parca si l-a atins fara probleme chiar i-a placut, doar si ea are o gramada si de marimi diferite.
No, va las ca mergem in parc cu vara-mea si cu micuta Mara.
Eli si puiutii: Bianca (13.06.2005) si Andreas (17.08.1998)
Albumele noastre: unu, doi , trei
gabitzam spune:
Eli, Andrei se urca in cosul-masina de la Carrefour, dar nu sta prea mult. E mult mai interesant sa-l impinga sau sa umble pe la rafturi. Sau sa vada de sus de la tati din brate. De obicei luam cos obisnuit si in el ii place sa stea in picioare sau in fund si sa analizeze si sa "guste" tot ce mai bagam in cos. Ii place grozav cutia cu OB-uri, v-am mai zis. De cite ori vede una o roade si o linge si o baga aproape toata in gura. Ulima data cind am pus pe banda la casa cutia, parca era roasa de soricei
S-a uitat casierita mirat-intrebator si pe mine m-a bufnit rasul.
Gabitza si nazdravanul
Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni | Andrei 6-10luni | Andrei 11-12luni | Poze noi cu maimutzica ![]()