Semnificatia viselor

Semnificatia viselor | Autor: anky

Link direct la acest mesaj

As vrea sa va intreb cam ce visati voi mai des?.Eu visez de multe ori ca zbor si ma simt atit de bine incit cu greu imi vine sa ma ridic din pat.As vrea sa stiu ce inseamna?.Care sint parerile voastre referitoare la vise?

Numai bine

Anca,Bianca si Cris 12.05.05

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Visele nu au o semnificatie universal valabila, pentru ca fiecare persoana are un continut si o dinamica unica a inconstientului care se exprima prin vise.
Senzatia de zbor poate fi si o consecinta a unor reactii fiziologice in timpul somnului sau poate avea o anumita semnificatie pentru dorintele tale.
Semnificatia visului unei persoane o detine doar acea persoana si o alta persoana (exemplu: terapeutul), poate doar sa faciliteze accesul catre decodificare. Metoda asociatiei libere da uneori rezultate. Sugestia mea ar fi sa iei o foaie de hartie si, gandindu-te la vis sa scrii tot ce iti trece spontan prin minte. Vezi apoi daca punand acele cuvinte cap la cap iese ceva coerent pentru tine.

Cumva o fi sa fie ca niciodata n-a fost sa nu fie cumva

Nu este niciodata prea tarziu sa ai o copilarie fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enina34 spune:

Eu pot sa spun ca acest subiect VISELE SI SEMNIFICATIA LOR nu mi-se pare deloc unul cu tendinte puerile sau mistice. Se stie faorte bine ca onirismul a fost studiat si a reprezenat un taram de eterne explorari si controverse, inca din antichiate. Nu intentionez sa tin aici un speack legat de trecuturile istorice ale onirismului si despre importanta si implicatia lui in unele dintre cele mai importante,poate, momente ale omenirii, dar ceea ce pot spune este facptul ca pentru mine visele au si au avut permanent o semnificatie aparte.Si asta in primul rand pt ca visele mele devin mai mult sau mai putin realiatate, si nu ma refer aici la visele cu ochii deschisi, ci la filmele nocturne pe care se intampla sa le traiesc uneori.La inceput, cand eram mult mai tanara nu reuseam sa dau o semnificatie concreta imediata visului in sine, insa, cu vremea am observat ca ceea ce se intampla in vis, si aparent nu avea sau nu putea sa aiba nici o insemnatate sau logica in viata din starea de veghe, se materializa in final , lasandu-ma muta de uimire si de fascinatie. Astfel am inceput sa acord mult mai multa atentie viselor mele, si pot spune ca nu de putine ori am avut revelatii uluitoare sau ele au devenit pentru mine adevarate "avertismente" sau premonitii. Si am sa dau un scurt exemplu: acum o luna am fost plecata in vacanta in afara tzarii...intr-o noapte am visat ca eram impreuna cu sora mea si cu mama, ca mama arata f f rau si ca tocmai aflasem ca este bolnava de CANCER LARGINGIAN, iar eu si sora mea ne tot chinuiam sa gasim o solutie sa ii prelungim viata, eu gandindu-ma in vis, ca un tratament naturist i-ar fi de mare folos si spunandu-mi in vis chiar si numele unei plante care este cunoscuta pt efectele ei in pr cancerului- marul lupului. M-am trezit a 2 a zi cu o stare extrem de neplacuta si cu gandul sa o sun pe mama sa vad ce face si cum se simte ( aici poate ar trebui sa spun ca in afara viselor care devin premonitorii, la mine mai exista si o intuitie, o premonitie extraordinarea in viata reala, premonitie care s-a adeverit in nenumarate randuri si de care, toti cei care ma cunosc, tin cont mai mult sau mai putin). Asadar, am pus mana pe telefon si am sunat-o pe mama, moment in care, dupa ce mi-a raspuns si am intrebat-o ce face, mi-a zis ca A VISTA ca era la MEDIC si ca acolo earu multe flori frumoase puse in niste ghivece, si ca medicul tocmai ii comunicase ca REZULTATUL E NEGATIV si o ruga sa-si aleaga un ghiveci cu flori, si in momentul ala am aparut eu si sora mea, eu am imbartisat-o pe mama, dar sora mea nu, motiv pentru care mama s-a simtit faorte trista in vis. Va dati seama ce stupor m-a cuprins cand am auzit aceasta relatare de la mama, pt ca eu tocmai pentru un vis aproape identic o suansem. CONCLUZIA este ca: mama este foarte racita de aproape 3 luni, timp in care ea nu mi-a zis ca se simte atat de rau, si dupa intoarcerea mea am fost cu ea la doctor la ORL unde i-sa pus diagnosticul de rinita alergica sinusiodala combinata cu o LARINGITA !.. In plus, in ziua in care l-am contactat pe medicul care o vede in spital mi-a zis ca ar fi bine sa ma prezint cu ea la consult in jurul orei 13 pt ca el are o operatie de LARINGE. Am subliniat acest aspect pt ca in visul meu mama avea CANCER LARINGIAN. Deci, sunt visele simple filme nocturne, refulari cerebrale ale unui mecanism somn-veghe atat de mult explorat si inca neelucidat sau sunt mesaje din lumile care ne inconjoara, mesaje divine? Cat despre visul tau legat de zbor, aici as da o interpretare mai de graba atipica, in sensul ca eu cred ca zborul si senzatia extraordinara pe care o incerci in aceasta stare onirica reprezinta de fapt calatoriile tale in astral, desprinderea de trupul fizic si calatoria in acel univers uimitor dar inca nestiut noua la modul constient. Toti calatorim in timpul visului in universurile energetice paralele, insa, putini sunt cei care pot trai stari de transa legate de aceste calatorii si cu atat mai putini cei care constientizeaza unicitatea senzatioanala pe care o implica asta. Tot ce pot sa te sfatuiesc este sa-ti respecti si sa-ti iei in consideratie cu cea mai mare atentie si interes visele pt ac ele te pot ajuta sa iti urmezi destinul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Mi se intampla macar o data la 2 saptamani sa visez anumite persoane, la care nu m-am gandit in mod special si a doua zi sa le intalnesc.
Coincidenta sau nu, dar se repeta.

Florile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Interesant ce scrieti voi aici.Merci de raspunsuri.

Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Uite un dictionar de vise, poti cauta dupa litere: http://www.acvaria.com/dictionar_vise.htm

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Si pentru mine visele au avut mereu o semnificatie aparte. Cred ca ma cunosc bine si in raport cu asta pot face o corelare intre ceea ce visez si ceea ce ar putea semnifica visul meu. Si eu am trait cateva experiente despre care vorbeste Enina. De exemplu, cu 2 zile inainte de a-mi da examenul pentru permis auto l-am visat pe tatal meu (decedat) care mi-a zis sa nu-mi fac probleme, ca o sa iau examenul. Si l-am luat. Cu putin timp inainte de a ma angaja la firma unde lucrez l-am visat pe actualul meu sef (neintalnindu-l inca la momentul raspectiv) intr-o sala mare in care erau depozitate materiale de constructii (!). Stateam la dreapta lui, umar langa umar, si priveam catre o apa curgatoare. Dupa cateva zile ma cheama la interviu si ma angajeaza persoana din vis!!! SI atunci, cum poti sa nu iti ridici semne de intrebare cu privire la semnificatia viselor si la legatura dintre ele si viatza reala?
De exepmlu, atunci cad visezi ca zbori, se zice ca aspiri catre universuri mai inalte, semnifica o evolutie a spiritului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

La inceputurile tratamentelor mele de a avea un bebe, auzisem de la o femeie batrana ca daca visezi soricei, ramai/esti graviduta.
Am visat si soareci, si sobolani, si nutrii, si tot degeaba.
Se pare ca subconstientul lucreaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Anca,daca ar fi sa ma iau dupa vise ar trebui sa fiu gravida acum.Am visat un soarece imens care ma alerga,dar dr. meu mi-a spus ca nu mai am nici o sansa sa fac BB.
Vise de noapte.

In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Apropo de subconstient, autosugestie - de cateva ori m-am uitat in dictionarul de vise, am citit despre mai multe semnificatii iar noaptea am visat unele lucruri/simboluri despre care tocmai citisem.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Cristina,merci de link,chiar imi place enorm ce scrie despre zborha..de multe ori visez ca zbor foarte sus pentru ca unii vor sa ma prinda si le este ciuda ca nu ajung la mine, iar eu le fac frumos cu mina si ma distrez de ei

Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05

Mergi la inceput