Dependenta de religie exagerata

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dyonise spune:

Salutare tuturor, iaca indraznesc si eu sa imi dau cu parerea in chestiunea de fata. N/am sa intru in polemicile referitoare la institutia bisericii (sa/mi fie ingaduit sa imi exprim totusi nedumerirea> de ce era necesar sa va scoateti ghearele cand, indiferent de cultul caruia ii apartinem, cu totii credem in Dumnezeu? nu/i acesta un argument suficient pentru a fi toleranti?) ci am sa readuc in centrul atentiei necesitatea mamei de a aduce dovezi materiale ale devotiunii ei fata de Dumnezeu.
Personal, consider ca este exploatata fara rusine de catre preotii in cauza (nu toti preotii sunt la fel) dar, atata timp cat nu a avut pe nimeni cu suficienta autoritate morala care sa o indrume spre un alt gen de fapte, pentru ea aceasta e calea de a se simti mai aproape de divinitate.
Prin urmare, dulcetica, s/ar putea ca demersul tau rational de a o opri de la niste cheltuieli, nejustificate in opinia ta, sa echivaleze pentru ea cu pierderea sansei de a se apropia de Dumnezeu.
Poate ca i/ar face bine sa stea de vorba cu un preot cu har, care sa/i explice ce asteapata dumnezeu de la noi.
Iar in ipoteza in care nu accepta totusi o alta solutie, lasa/i bucuria de a face aceste donatii, in fond, stii cum se spune, conteaza generozitatea gestului de a da si nu destinatia finala reala a banilor, pentru asta vor avea de dat socoteala preotii, daca intr/adevar au gresit.
Spun si eu asa, dupa cum simt, nu/i musai sa am dreptate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

quote:
Originally posted by dyonise

Prin urmare, dulcetica, s/ar putea ca demersul tau rational de a o opri de la niste cheltuieli, nejustificate in opinia ta, sa echivaleze pentru ea cu pierderea sansei de a se apropia de Dumnezeu.
Poate ca i/ar face bine sa stea de vorba cu un preot cu har, care sa/i explice ce asteapata dumnezeu de la noi.
Iar in ipoteza in care nu accepta totusi o alta solutie, lasa/i bucuria de a face aceste donatii, in fond, stii cum se spune, conteaza generozitatea gestului de a da si nu destinatia finala reala a banilor, pentru asta vor avea de dat socoteala preotii, daca intr/adevar au gresit.

Sunt perfect de acord cu tine! Ptr ea, darurile care le face, sunt daruri din inima facute lui Dumnezeu. Iar Dumnezeu apreciaza, mai ales ca e vorba de o vaduva!

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

Sã nu crezi tot ce auzi
Sã nu faci tot ce poti
Sã nu spui tot ce stii
Sã nu dai tot ce ai.".
(Parintele Paisie Olaru)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/3;10722;47;1;0/c/-0.5/t/-12/k/5275/weight.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Dulcetzica gindesti f bine si sanatos, ai dreptate sa stii ca si eu as vedea asa lucrurile in cazul tau. Nu vad de ce tocmai mama ta cu o pensie de mizerie trebuie sa cumpere o icoana scumpa. Macar de chiar asa ar vrea ea, dar mai degraba inclin sa cred ca i se sugereaza ca asa e bine. Si apoi frica asta de moarte e sustinuta si de preot(religie in general), ok nu direct ci cu maiestrie, stiti voi tot timpul cu "viata de dupa" cu scenarii infricosatoare si cu eternele promisiuni ca numai de urmezi calea promisa va fi bine. Eu nu vad cu ce mare optimisim si dragoste de viata s-ar incarca mama ta numai de la biserica, daca tot i se repete constant ca viata e mare bullshit ca nu trebe pretuita cine stie ce, ci marea grija sa fie construirea "culcusului" pe lumea cealalta. Ca de-ar fi asa toti preotii ar fi saraci lipiti.Buna ideea cu un concediu, o statiune.Vikinga7+ & micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Off topic: VIKINGA felicitari!!

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

Sã nu crezi tot ce auzi
Sã nu faci tot ce poti
Sã nu spui tot ce stii
Sã nu dai tot ce ai.".
(Parintele Paisie Olaru)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/3;10722;47;1;0/c/-0.5/t/-12/k/5275/weight.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Dulcetica, eu cred ca motivele faptelor mamei tale pot fi: singuratatea (decesul sotului), capacitatea de convingere a preotului (pe care nu-l judec fiindca nu cunosc circumstantele), lipsa altor preocupari. La acesta din urma ma gandesc: are prietene cu care iese la plimbare in afara de cele cunoscute la biserica? Are nepoti cu care sa iasa de 2-3 ori pe saptamana in parc? Care pot fi preocuparile unui om de varsta dansei?
Biserica ar trebui sa-i fie de ajutor, fie ca e vorba de oamenii pe care-i intalneste acolo, fie ca e vorba deslujbe, fie de sentimentul generat de o donatie. Poate ar fi frumos (daca sanatatea ii permite) sa ii faci cadou un bilet pentru circuitele pe la manastiri, poate are o prietena cu care ar putea face asta....
Bunica mea dupa moartea sotului si-a canalizat intreaga energie asupra nepotilor. Chiar daca se autoincludea in orice activitate a noastra de ex, o intelegeam cu tot greul. Gandindu-ne din perspectiva lor e extrem de dificil sa sari la o etapa a vietii "normala", "familista", la o alta de singuratate.
Eu asa vad lucrurile. Ce as face daca as ramane singura, copiii au viata lor, prietenii familiile proprii, eu de cand ma trezesc pana seara ce pot face? la biserica gasesc mereu o parta deschisa, as considera poate si eu ca a venit momentul si am ocazia si timpul penrtu a ma dedica bisericii. Alternativa cu "cele lumesti" ar fi sa am atatia bani incat sa ma plimb prin lume sau prin tara, dar cu cine?
Mie mi se pare fff grea pentru un om in varsta aceasta etapa a vietii, iar daca ceea ce face o ajuta psihic, eu zic ca merita efortul material. Poate mai mergeti al cumparaturi impreuna, poate o trusa de farduri si o rochie noua ii indreapta atentia si spre ea insasi, insa tot biserica va ramane pe primul loc. De ce sa fie rau? Incearca numai sa fii langa ea si nu impotriva ei pt a avea incredeea de a-ti impartasi noile ei intentii in legatura cu aceste 'achizitii", donatii...
Succes si sanatate multa mamei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Dulcetica, am inteles ca nu te deranjeaza suma pe care o cheltuie, ci doar directia in care merg banii. Eu cred ca si astfel de acte religioase, donatiile pentru obiecte de cult, sunt necesare si binevenite.
Stefan cel Mare a construit biserici, nu a dat acei bani la saraci. Daca i-ar fi dat, niste oameni ar fi avut un nivel de trai mai inalt, dar noi si cei pana la noi, n-am fi vazut Voronetul. Intelegi ce vreau sa spun?
Gandeste-te ca la o scara redusa, pe baza posibilitatilor pe care le are, si mama ta construieste o biserica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebiutu spune:

Dulcetica,
o sa-ti spun acum unde merg banii trimisi de noi socrilor mei:tigari, cafea si bautura.Chiar daca soacra mea are tensiune foarte mare si noi ai trimitem lunar bani pentru madicamente ea nu se poate lasa de fumat(cica se ingrasa),si de cafea,iar socrul meu bea de nu se mai trezeste si ai face viata un chin.O sa ma intrebati de ce mai trimitem bani....Este viata lor si hotarasc singuri cum vor sa-si traiasca ultimii ani din viata.iar cand nu vor mai fi nu vrem sa avem pareri de rau ca nu am facut destul pentru ei,daca eu si sotul meu nu ne-am descurca prea bine cu banii atunci sigur nu am trimite nimic socrilor.Eu zic sa te bucuri ca mama ta a luat acest drum dupa moartea tatalui tau, putea foarte usor sa fie deprimata sau alte probleme.Respecta-i optiunea si incearca sa nu mai bagi in seama ce face ea cu banii, chiar daca sant de la tine.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by bebiutu

Dulcetica,
o sa-ti spun acum unde merg banii trimisi de noi socrilor mei:tigari, cafea si bautura.Chiar daca soacra mea are tensiune foarte mare si noi ai trimitem lunar bani pentru madicamente ea nu se poate lasa de fumat(cica se ingrasa),si de cafea,iar socrul meu bea de nu se mai trezeste si ai face viata un chin.O sa ma intrebati de ce mai trimitem bani....Este viata lor si hotarasc singuri cum vor sa-si traiasca ultimii ani din viata.iar cand nu vor mai fi nu vrem sa avem pareri de rau ca nu am facut destul pentru ei,daca eu si sotul meu nu ne-am descurca prea bine cu banii atunci sigur nu am trimite nimic socrilor.Eu zic sa te bucuri ca mama ta a luat acest drum dupa moartea tatalui tau, putea foarte usor sa fie deprimata sau alte probleme.Respecta-i optiunea si incearca sa nu mai bagi in seama ce face ea cu banii, chiar daca sant de la tine.

Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tino spune:

ducetica, ce pot sa spun decat ca e "naspa" treaba!
sa nu ramana pe drumuri din cauza asta.
la varsta a treia se produc niste schimbari de care noi, oamenii, nu putem fi constineti. mai bine ca daca ai realiza ...
am vazut chiar si atei care la varsta au luat-o pe cale asta.
rau nu e, dar cu moderatie in toate.
persoanele de varsta a treia sunt mai usor de "dus de nas". asa ca ... prudenta!
actulamente, din cauza greutatilor multe persoane chiar si foarte tinere au luat-o pe calea asta.
pot sa se supere religiosii, dar e un moment in care clerul profita la maxim de acesta situatie.
stiti, cum se spune "sa faci ce spune popa, nu ce face popa". de altfel, sunt si ei niste oameni.

numai bine tuturor!

mamitza lui Papitza

Mergi la inceput