grup de suport pt.renuntare la fumat
Raspunsuri - Pagina 16
roxica spune:
si eu vreau sa ma las de miine; mi-o tot repet de vreo saptamina ca de luni ma las..sper sa reusesc cel mai greu stiu ca imi va fi dimineata caci eu cum ma trezeam pina sa se scoale fetele faceam cafeluta si bagam vreo 3-4 tigaruse...acum..dar sper sa pot cind va vad pe voi atit de fericite sper sa reusesc si eu...cu ajutorul vostru...
am mai incercat si dupa vreo 2 luni m-am reapucat..dar as vrea sa fie definitiv acum; mie imi place gestul...linistea pe care o am singura in balcon cu tigarea in mina este uniclu meu moment de refugiu din fata copiilor..nu stiu cum am sa compensez astea..dar sper sa ma ajutati voi
nadyana spune:
Buna dimineata fetelor!
Mi-a fost f dor de voi!Am fost cam ocupata zilele astea si unde sa mai pun ca am fost si pana la bucuresti si m-am intors.
Ma bucur ca multe dintre voi au ramas fidele subiectului si..f. important..au ramas nefumatoare
Eu am avut un sfarsit de saptamina ffff greu,in sensul ca abia reuseam sa ma abtin sa nu fumez.Nu stiu ce se intimpla fetelor, dar in ultimele zile abia pot sa merg mai departe,sa nu fumez
Sambata chiar prietena mea mi-a dat si am tras 2 fumuri din tigara ei
.Oare ce am?Ce pot sa fac?Ce se intimpla cu mine?Daca da Dumnezeu si rezist pana miine dimineata, voi avea 1 luna de cand m-am lasat.Sambata chiar aveam de gand sa-mi cumpar un pachet.Fetelor, oare ce am?Cu greu am renuntat la idee, si asta cu greu, gandindu-ma la toate relele pe care le fac tigarile si la tenul meu
.Stiti ce m-a incurajat sa merg mai departe?De fapt ce m-a descurajat sa nu fumez inca?Cand imi venea pofta
imediat ma uitam la un fumator si la fel cum arata acestia
si cautam oameni care fumeaza mult pt. a ma motiva mai mult.Nu vreau sa jignesc pe nimeni, poate nu la toti fumatorii se cunoaste faptul ca fumeaza, poate la altii "nu se vede", dar...eu asa ma incurajam sa merg mai departe si sa nu fumez..inca..
De ex., astazi de dimineata, ca si in ultimele zile de altfel, mi-a venit sa fumez si, intimplarea a facut ca urcam in lift cu vecinul meu care fumeaza f mult si, pe langa faptul ca fumeaza parca mirosea si a alcool.Poate ca omul acela nu bause de dimineata, dar mirosul lui capatase deja tenta de fumator si de om care
Sa nu ma intelegeti gresit, nu judec pe nimeni..fiecare poate sa faca ce vrea.Atunci am inteles ca nu tr. sa fumez..
Eva, ma bucur nespus de mult ca ai ramas cu noi sa ne incurajezi si iti multumim pt. asta
Cum ai putut crede ca abandonam subiectul?Nici nu ne gandim.Chiar daca am vrea, nu ne putem permite sa facem asa o greseala, pt. ca, dupa parerea mea, acest subiect ne ajuta mult.
Va rog, fetelor, am nevoie de ajutorul vostru.Celelalte fete care v-ati lasat, cum va merge?Sper ca bine..va astept si pe voi..Mai erau fete care doreau sa se lase de luni.Fetelor, ce ati facut?Unde sunteti?Hai, va rog, sa ne strangem puterile si sa ne incurajam.Vom reusi.
eva03 spune:
Nadyana chiar imi faceam probleme ce se intampla cu tine dupa ce ai initiat un asemenea subiect si ai fost asa de curajoasa rezistand o luna. Ai absenta motivata
.
Hai sa sarbatorim reusita!!!
Grozav!!!
O luna!
Aceste crize prin care treci tu le am si eu acum, dupa 5 luni! Si le-am avut toata perioada din cand in cand. Atunci trebuie sa rezisti. ARGUMENTELE:tenul, parfumul, APA. etc.
Si inca ceva: gandeste-te cat ti-a luat sa iei DECIZIA, cat de grea a fost PRIMA ZI, URMATOARELE doua saptamani. Mai vrei sa treci prin asa ceva?
Haide, rezista! Fa-o o data si gata!
mama lu' Claudiu
roxica spune:
eu nu am reusit inca
e chestie psihologica mai mult ca sigur..nu neaparat nevoia de nicotina cit gestul..cit momentul ala de placere, de relaxare..de singuratate...doar eu si tigarea!sper sa ma ajutati sa reusesc si eu ca tare mult imi doresc!
Annie80 spune:

am fumat juma de tigara ieri seara....au venit niste frienzi i incepuse sa rada de mine ca m-am lasat
..nam tras adanc in mine dar...cine oare m-a pus..si colac peste pupaza si-au lasat pachetul la mine (cred ca intentionat) acum e la ghena
roxica fa altceva cand te apuca gestul si concentreaza-te la acel lucru e greu dar merita
anaisanais spune:
Oops, am revenit, dupa o perioada ''nebuna'' la serviciu
!
Curaj, popor, nu este pacat sa reiei numaratoarea zilelor de la 1-prima zi, cand deja ai ajuns la 30 sau 150?
Ce Dumnezeu, fetelor, dupa ce ati rezistat atata amar de vreme, o luati de la capat? Iar prima zi, iar 8 mese pe zi, iar kilograme acumulate.....
!
Ganditi-va la avantaje(reluati primele pagini) si REZISTATI, daca tot ati ajuns pana aici! Apucati-va de scris, din nou!!!!!
Pupici multi si mici-mici
Lemoni spune:
Vin si eu in clubul vostru, astazi normal trebuie sa ma las de fumat(asa mi-am pus in gand) si sper sa reusesc.Nu de alta dar am avut dureri in gat cam 5 saptamini ,sa speram ca a fost numai o infectie care sa dus cu antibiotic , dar acum tusesc si simt ca mi se pune o ghiara in gat,trebuie sa fac ceva imi e firca .....
Nu e prima mea incercare , am mai incercat si nu a mers dar macar ideea ca vreau sa ma las e buna , sper sa am mai mult ajutor si din partea voastra .
eva03 spune:
Roxica, Lemoni sunt alaturi de voi. Nu va descurajati! Va trebuie vointa multa, dar la sfarsit va asteapta mari satisfactii si multe beneficii.
Ma gandeam ca mai usor ar fi ca primele zile sa fie cele libere, deoarece ultima data cand m-am lasat de fumat primele zile mai mult le-am dormit si mi s-a parut mai usor. Urmatoarele am muncit pana la epuizare. Cred ca prima saptamana e grea, in cea de-a doua lucrurile se indreapta, dupa aceea raman "tentatiile" pe care trebuie sa inveti sa le indepartezi.
Va asteptam sa numaram impreuna fiecare zi de reusita!
mama lu' Claudiu
nadyana spune:
Buna fetelor!In primul rand sa spun repede ce am de spus, si anume ca, aseara am fumat o jum. de tigara
Asa de mult m-a scos una din sarite incat nu am avut vointa necesara
Nu stiu daca am tras fumul ca lumea sau nu(pt. ca nu mi-a fost rau si nici nu am ametit),cert este ca dupa aveam mustrari de constiinta.M-am dus la baie repede repede si m-am spalat pe dinti si pe miine sa nu mai ramina nici urma din fapta pe care o facusem.Ma simteam murdara si parca facusem ceva rau.In schimb, astazi nu am avut nici o pofta nimic.Chiar nu m-am gandit sa fumez(poate ganduri au fost dar nu pofte).Daca as fi fost asa disciplinata si cand eram fumatoare, in sensul sa fumez o tigara atunci cand aveam chef si nu tot timpul de nu-mi lipsea parul ala de tigara din mina niciodata....
In alta ordine de idei,astazi am o luna de cand nu mai fumez..Stiu ca am gresit
de 4 ori:odata la o saptamina de cand ma lasasem(si tot din cauza aceleasi pesrsoane care m-a enervat si acum - am sa incerc a le evit pt. ca stiu ca sunt cam invidioase
.Atunci, in seara aia tin minte ca am aprins 2 tigari una dupa alta, ar imediat dupa ce le-am aprins, le-am stins si aruncat repede repede.Deci, cum ar fi am gresit e 2 ori intr-o seara.Adoua oara am gresit simbata trecuta la bucuresti cand am tras 2 fumuri de la o prietena
si aseara cand am aprins tigara si am fumat jum.
Deci....s-a scurs o luna in care am gresit, dar doar de 4 ori.De unde fumam zilnic cate 1 pachet, eu zic e bine.Desi, puteam f. bine sa nu fumez deloc, dar....
Eva, draga mea, merci mult.Esti dulce

nadyana spune:
fetelor care doriti si voi sa ne urmati, haideti, va asteptam cu bratele deschise.Asa ne va fi si noua mai usor.Fetelor care v-ati lasat de tigari, va rugam, nu ne abandonati si sustineti-ne in continuare.Avem nevoie de voi