Mamici de noiembrie - decembrie 2006(36)
Raspunsuri - Pagina 9
chinico spune:
Azi ma declar bocitoare sefa.
Kokorina, stai in pat. Nu te misca decat sa mergi la pisu.Serios. Nu pot sa imi imaginez prin ce ai trecut cand ai vazut prosopul plin de sange. Doamne ajuta e totul bine si bebeii tai stau cuminti la mama in burta. M-a busit marele boc in timp ce-ti citeam povestea.
Am bocit si mai tare cand am citit de Adina.. Si cica sa nu te ingrijorezi cand te doare putin ba acolo, ba acolo!!! Bine a facut ca s-a dus la spital in timp util, si bine fac aia ca o tin sub perfuzii, bebeii trebuie sa mai creasca.
Asiza e bolnava. Nu stiu leacuri babesti pentru dureri de gat in afara clasicelor ceaiuri cu lamaie si miere(dar ai grija ce ceaiuri,ca stii povestea din capitolul trecut, ala nu e bun si ala nu e bun..ceaiul de macese nu era pe nici o lista, si nici ala de fructe) dar iar e bine ca te-ai dus la medic, exista o gama destul de larga de antibiotice care pot fi luate in sarcina. Ai grija sa nu faci febra.
Miro sa stai si tu in pat.Copiluta ta e mai importanta decat toate scarbiciile pamantului. Esti in concediu acum, leneveste o vreme, citeste in pat, zaci pe canapea o ora pe zi, intinde-ti picioarele si canta-i Karinei.
Asa. Am dat directive. Sunt deprimata si speriata de ce se intampla, pataniile aste imi adancesc paranoia innascuta. Imi vine sa ma duc in pat si ma mai ridic in decembrie.
Va pup pe toate. Sa fiti cuminti.
23+
asiza spune:
In primul rand, vreau sa le multumesc din suflet celor care s-au gandit la mine...m-ati ajutat mult cu sfaturile voastre......Acum sunt mai bine, nu ma mai dor amigdalele, mi-a trecut si durerea de cap, imi curge doar nasul, stranut si mai tusesc din cand in cand! Am baut deja o cisterna de ceai, am mancat un sac de lamai si am dat gata un borcan de miere...plus Strepsils, propolis si gargara cu sare, asa cum m-ati sfatuit. Se pare ca sunt eficiente. Ieri am fost si la medicul de familie. Nici ea nu mi-a dat medicamente, mi-a zis doar daca apare febra sa iau jumatate de algocalmin. Altceva ma ingrijoreaza acum...Am tensiunea destul de mare, 137/74 (in conditiile in care tensiunea mea de obicei e 110/60), iar pulsul mi-a luat-o razna 119p/min...ceea ce e enorm...m-am ales si cu o trimitere urgenta la Cardiologie pentru un EKG deocamdata...Am simtiti eu de multe ori ca-mi bate inima aiurea, tare si neregulat...merg luni, si-om vedea!!!
Of, of, ca m-am saturat de atatea probleme...abia astept sa treaca timpul sa-mi tin bb-le in brate si sa uit de toate problemele din sarcina!
Adina, Doamne ajuta sa fie totul bine, ma rog pentru tine! ...
Kokorina, multa sanatate si tie si bine ca ati trecut cu bine si peste acest hop! Cred ca e foarte greu sa duci o sarcina gemelara!
Bun venit, fetelor noi!!!! Va mai asteptam la taclale...
Miro, sa te bucuri de concediu si subscriu la reteta Marcelei...Ia incearca sa vezi ce bine te vei simti!
Marcela,
Alex, nu stiu daca e neaparat o infectie...si mie leucocitele mi-au iesit marite la fiecare analiza (e adevarat ca nu chiar asa mult ca si tie), insa mereu mi s-a spus ca e o leucocitoza de sarcina, asta am si citit si nu e cazul sa-mi fac griji...apoi VSH-ul nici macra nu mi l-a dat sa-l fac, iar cand am intrebat medicul de ce, mi-a zis ca oricum imi iese marit in saricna si nu e relevanta valoarea...Acuma du-te si tu cu analizele alea la un medic sau chiar 2,3 sa ti le interpreteze si vezi ce zic...Ai grija de tine...
Merg si eu in patuc si mai revin din cand in cand...
Oana 23+ cu Denis Cristian
asiza spune:
Chinico, te pup...se pare ca toate suntem in butoiul despre care vorbea Miro cu cateva zile inainte...Ceaiuri....am baut doar de musetel si fructe...Ai grija de tine!
doradora spune:
alexandra nu te alarma inca in legatura cu rezultatele. si eu stiu ca unele sunt date peste cap in timpul sarcinii.
chris 25+ alexandra
bulisor spune:
Salutare burticilor,Kokorina multa sanatate si felicitari pentru puterea pe care o ai sa treci peste toate astea,conteaza foarte mult un psihic bun si un sprijin din partea celor apropiati.Alexandra_25 sa nu fii foarte speriata din cauza rezultatelor, pot sa-ti dau un sfat pentru linistea ta refa analizele, asa am patit si eu cu clamidia le-am refacut de doua ori si bineinteles ca au iesit bine. Sunt momente cand nu stii ce sa mai crezi si cu laboratoarele astea (din Romania).Si eu lucrez intr-un laborator de cercetare(unde rezultatele sunt asa cum sunt) si sper din suflet sa sa nu se intample la fel si in laboratoarele specializate si autorizate.Eu mi-am refacut analizele la Bios Diagnostic, dr mea mi-a spus ca sunt destul de buni.Poti sa te interesezi sa vezi dc si altii au fost pe acolo,iti dau si nr de tel dc te intereseaza.Adina mult noroc si sanatate multa, o sa fie bine caci trebuie (fiecare are un inger pazitor, asa vreau sa cred).M-a duc sa caut ceva prin magazine pentru botezul de maine.Va pup, sa va relaxati si sa va bucurati de weekend.Bulisor22+Mara.
dolores spune:
miro acum ca esti in CO sper sa ma tzuci mai des....si eu sunt in CO saptamana viitoare...
ramsan, eu am fost moasa la nepotica mea la botez....am dus-o pana la biserica unde am predat-o nasei (sora mea mijlocie) si asta a fost tot
lavinia o sa pun cu siguranta poze cu rochitza. si multumesc pentru urari; si eu sper sa ma simt bine.
dolores 26+David Cristian
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze
poze dolores
Un zambet nu inseamna fericire asa cum o lacrima nu inseamna durere. Potzi plange cand esti fericita, potzi sa razi cand inima itzi plange!!!
danita spune:
gagici voi ce mai mancati si nu va e rau dupa...? eu as papa cam din toate dar am tot felul deprobl cu digestia ..... off
weekend placut
D 26+
BeBelusca
chinico spune:
Asiza ai de grija cu musetelul. Citeste. Eu am printat lista, nu mai stiu, Dolores sau marcelac au postat-o pe forum, si pe urma am gastit-o si eu, sus, la sarcina. Ca sa nu mai cauti ti-am copiat-o.
Plante contraindicate in timpul sarcinii
--------------------------------------------------------------------------------
Denumire populara - Denumire stiintifica - Argumentarea contraindicatiilor
--------------------------------------------------------------------------------
Coada soricelului - Achillea millefolium L. - Ulei esential, substante amare, actiune emenagoga.
Obligeana - Acorus Calamus L. - Substante amare, emenogog, stimuleaza contractiile uterine.
Pelin - Artemisia sp. – Stimuleaza contractiile uterine, emenagog abortiv datorita uleiului esential.
Dracila – Berberis vulgaris L. – Contine substante amare si alcaloizi toxici.
Ardei iute – Capsicum sp. (Cayenne) – Ulei esential, stimuleaza contractiile uterine.
Rostopasca – Chelidonium majus L. – Alcaloizi, substanta amare, emenagog.
Feriga – Dryopteris filix-mas (L.) SCOTT – Substante amare, stimuleaza contractiile uterine.
Carcel – Ephedra sp. Alcaloizi, substante amare, Stimuleaza contractiile uterine.
Anason dulce, Fenicul – Foeniculum vulgare MILL. – Ulei esentiale, stimuleaza contractiile uterine
Lemn dulce – Glycyrrhiza glabra L. – Stimuleaza contractiile uterine, emenagog.
Hydrastis – Hydrastis canadensis L. – Substante amare, alcaloizi, stimuleaza contractiile uterine.
Ienupar – Juniperus communis L. – Contine ulei esential si substante amare cu actiune emenagoga.
Levantica – Lavandula officinalis CHAIX – Contine ulei esential si substante amare cu actiune emenagoga.
In – Linum usitatissimum L. – Stimuleaza contractiile uterine.
Busuiocul cerbilor – Mentha pulegium l. – Ulei esential, stimuleaza contractiile uterine, emenagog.
Floarea patimilor – Passiflora incarnata L. - Ulei esential, stimuleaza contractiile uterine.
Carmaz – Phytolacca americana L. - Stimuleaza contractiile uterine, emenagog.
Podophyllum – podophyllum peltatum L. – Podofilotoxina pe care o contine este un purgativ drastic datorita derivatilor antracenici; stimulant uterin, emenagog, abortiv.
Specii inrudite cu Crusinul – Rhamnus sp. – Contin derivati antracenici cu actiune emnagoga, abortiva.
Revent, Rubarbar – Rheum sp. – Contine derivati antracenici si substante amare cu actiune emenagoga si stimulanta uterin.
Salvie – Salvia officinalis L. – contine ulei esential si substante amare; stimulant uterin datorita subsatantelor estrogene.
Vetrice – Tanacetum vulgare L. – Contine ulei esential si substante amare; stimulant uterin, emenagog.
Cimbru – Thymus vulgaris L. – contine ulei esential, cu efect stimulant uterin, emenagog.
Vasc – Viscum album L. – stimuleaza contractiile uterine, emenagog.
Plante care trebuiesc utilizate limitat si cu prudenta in timpul sarcinii
Denumire populara - Denumire stiintifica – Partile de planta utilizate
Angelica – Angelica aschangelica L. – Radacinile
Dand gui – Angelica sinensis (Oliv.) Diels – Radacinile
Brusture – Arctium lappa L. – Radacinile
Merisor – Vaccinium vitis-idaea L. – Frunzele
Filimica, Galbenele – Calendula officinalis L. – Florile
Sunatoare, Pjarnita – Hypericum perforatum L. - Partile ariene inflorite
Isop – hyssopus officinalis L. - Partile ariene inflorite
Talpa gastii – Leonurus cardica L. - Partile superioare inflorite
Voronic, Unguras – Marrubium vulgare L. - Partile superioare inflorite
Musetel – Matricaria chamomilla L. – Florile
Lucerna – Medicago sativa L. – Planta intreaga fara radacini
Melisa, Roinita – Melissa officinalis L. - Partile ariene inflorite
Menta, Izma – Mentha piperita L. – Frunzele
Patlagina – Plantago sp. – Frunzele
Armurariu – Silybum marianum (L.) GAERT – Semintele
Spilcute, Granat – Tanacetum parthenium SCH.-BIP [/i]- Partile ariene inflorite
Schinduf – Trigonela foenum-graecum L. [/i] – Semintele
Urzica – Urtica dioica L. [/i]– Planta intreaga sau frunzele
Ghimbir – Zingiber officinale L. [/i] – Radacinile
23+
bamboletta spune:
Salutare burtici
Azi m-a durut burtica m-am ingrijorat un pic dupa ce citisem ce au patit fetele dar am luat no-spa si mi-a trecut
Kokorina -ce sperietura am tras cand am citit,imi inchipui tu prin ce ai trecut dar bine ca totul s-a terminat cu bine si ca harbujeii tai sunt bine si tu la fel multa sanatate si sarcina usoara
Ralumat - felicitari pt cuibusorul vostru
Imi pare tare rau pt Adina sper din tot sufletul sa fie bine si bebe sa mai stea acolo la caldurica
pupici
bamboletta 29+ bebelina Antonia
"poze"
asiza spune:
Chinico, multumesc mult...am dat copy-paste si acum am si eu listuta...musetel mi-am facut doar de doua ori, tocmai pentru ca stiam ceva, nu eram sigura si am zis ca mai bine merg pe ceai de fructe ca sigur nu e contraindicat......