Mamici de noiembrie - decembrie 2006(36)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

iar mi-s cu capsa pusa:
am fost pana la scarbici sa le duc concediul medical. De cum am intrat m-a luat un coleg in primire cu tot felul de intrebari - ok - l-am rezolvat.
Fac copie xerox dupa concediu si il inmanez sefului. Cand sa plec ... imi zice ca daca tot stau acasa sa iau cu mine si si un dosar ... sa ma documentez si apoi sa-l semnez.
Eu - nu am eu timp de asa ceva.
TREBUIE doamna, trebuie.

Mi s-a cam ridicat parul pe spate ... de obicei cand aud acest cuvant "trebuie" mi se intampla.

Este vorba de niste norme de lucru, calitatea muncii etc, standarde si alte chestii, toate metodologii nemtesti - deci automat totul in germana - un dosar imens - cat CHINA.
La ce bun sa-l citesc acum? In doi ani uit dreq-ului ce am citit acolo ... deci oricum trebuie reluat - plus ca acum numai de asta nu am eu chef.
TREBUIE doamna, trebuie.

M-am fofilat si i-am spus ca mai trec pe saptaman viitoare pe acolo ... pana atunci il las colegilor la studiat ... si-l iau atunci la frunzarit si apoi la semnat.

FETELOR am o dilema!
v-am spus ca noi avem patutz pentru Kara - este facut de un nene - au mai crescut si alti copilasi in el - dar zau ca nu stiu pe ce saltelutze ... ca eu nu gasesc saltea de aceasta marime.
Patutzul masoara in interior 113 x 66.

Cea mai potrivita saltelutza pe care am gasit-o are dimensiunile 120 x 60 x 6
Ce ma fac?
As putea sa o pun pe aceasta si sa aiba o parte curbata practic in sus?
Ori sta ca intr-un vălău ori va fi ridicata pe lungime.
Pe latime ramane 6 cm gaura.
Ce sfaturi imi dati?

Am sunat la o firma binecunoscuta, care are si site pe net - cu saltele din fibra de cocos natural - am intrebat daca se pot face saltelutze si pe alte marimi - raspuns NU.
Cunoasteti voi cumva vre-o firma care sa-mi faca saltea la comanda - pe dimensiuni tâmpite ????
Si daca nu am pretentii prea mari - sa fie din fibra de cocos natural ???
Mercic.

gata fug sa ma pregatesc ... ca vine tati acasa si tre sa-i sar in brate sa-i multumesc ca m-a suportat acesti 12 ani ... si sa-l tzuc sa ma mai suporte de 5 ori atatzia.

Miro31+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

Am mai avut ceva mai devreme o tentativa de a scrie, am scris 3 randuri dupa care a trebuit sa plec.

Noutati de la doc avem, dar nu tocmai roz.Bebe se incapataneaza sa nu ne arate ce putzulica poarta. In rest e insa totul ok,capul sus, fundul jos; am intrebat cat cantareste, s-a holbat pe tabel si a spus cam 500g
Multam, am io inca 10 tabele acasa, asta stiam si eu.
Problema e ca am o ditamai carenta de fier. Cica d'aia ameteam eu de trebuia sa ma asez pe unde nimeream. Medicamentele le-am comandat la farmacie, ca blegii nu le aveau, ma duc sa le iau maine, sunt curioasa ce combinatie de mg si fe contin.Intre timp am rascolit netul sa caut alimente care contin mult fier, si am de gand sa le inghit pe toate.

Tema zilei:asa o scarbosenie nu am mai auzit, ca de vazut nu am vazut si sper sa nici nu vaz vreodata. Oamenii sunt inconstienti. Cum sa mesteci mancarea bebelului si pe urma sa i-o indesi in gura??
De ce nu o inghit si dupa regurgitare o ofera copilului...si mai bine...

Nu sunt insa de acord cu nepusul mainii pe copil, si interzisul pupacelilor. Incerc sa ma pun eu in situatia lor, si nu mi-ar pica bine deloc sa vreau sa zmotocesc un prunc rozaliu si bucalat si sa mi se atraga atentia ca nu sunt spalata pe maini..
Nu stiu cat e de bine sa ne ascundem copii sub un glob de sticla, sa ii crestem in mediu steril. Sistemul lor imunitar trebuie sa se dezvolte, oare o sa le fie (lor si noua) mai bine daca la prima adiere de vant se imbolnavesc?
Cred ca atat timp cat cei din jurul nostru respecta regulile bunului simt, e totul ok.

Cat despre mama si soacra...cu mama o sa duc razboaie, stiu de pe acum.E asistenta medicala in pediatrie, si a inceput deja sa toace marunt nervii fiicei ei. Nu cu rea vointa, Doamne fereste. Destul insa sa ma indoiesc ca va rezista cu mine in iarna mai mult de 2 saptamani
Soacra...nu se baga. E fata buna in general, cred ca nu o sa avem divergente.

Ce mai stiti de Adina?

Ca am uitat. zina, incearca prunele uscate. Pe mine m-au ajutat.

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

Miro, intra pe www.allnatura. de , au exact ce cauti tu, saltelute patut bebe, ti le fac si la comanda. Si e totul 100% natural.

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

eu in general nu sunt de acord sa puna chiar toti mana pe bebe. la fel am facut si cu finuta mea, am intrebat-o pe mama ei. mi se pare normal sa nu ma inghesui peste copil, in conditiile in care fiecare copil are sensibilitatile lui. poate ca exagerez, dar cred ca un bebe mic e mai bine sa fie expus treptat, nu din prima zi sa navaleasca toti cunoscutii. indiferent cat de sanatoasa sunt eu ca adult, poate ca ii transmit ceva, si mi se pare egoist din partea mea sa nu imi pese de bebe. cand mama mi-a dat voie, am luat copilul in brate. cred ca mama stie cel mai bine. plus ca hainele mele sunt cele de la serviciu, din mijloacele de transport, pe cand lui bebe i se sterilizeaza biberoanele.
eu voi primi in vizita pe rand, iar programul de vizionat grupa mica va fi initial extrem de redus. dupa ce se mai obisnuieste un pic cu mediul, pt ca e o schimbare din burta lui mami in patut, o sa aiba si musafiri. dar daca doarme, doar nu o sa trezesc printesa ...
o sa intreb si medicul in legatura cu aspectul asta, dar cred ca gandesc destul de bine- sa o iau treptat cu vizitele.

chris 26+ alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

Salutare burtici

Azi am fost un pic la cumparaturi si au inceput sa ma doara picioarele ca niciodata cred ca de acum inainte asa o sa fie cu dureri mari de picioare , am cumparat un costumas tare frumusel pt bebelina cand am timp o sa-i fac poza

Ramsan - cum a fost la eco?ce face bebe Rares? a mai crescut? astept vesti

Cleomoni -eu stiam ca din luna 7 unele companii nu mai dau voie la gravide cred ca cel mai bine e sa suni la agnetie sa intrebi si la medicul tau sa vezi ce zice,eu am zburat in sapt 19 si nu mi-a trebuit nimic de la medic

Miro -nici acasa nu te lasa oamenii astia sa stai linistita bine ai facut ca nu ai luat nici un document

Tema zilei:cu mama nu o sa am probleme oricum face ce spun eu si nu ma streseaza prea mult cu sfaturile cat despre soacra am mai zis nu prea o intereseaza prea mult de noi si nici nu vine la noi asa ca nici de nepotica nu o sa fie prea interesata

v-am pupat

asteptam vesti de la eco si de la celelalte fete

bamboletta 29+ bebelina Antonia
"poze"

Mergi la inceput

Sunt de acord cu tine Chris nici eu nu o sa las pe toti in primele zile la bebe oricum nici eu nu cred ca o sa am chef de vizite si musafiri asa ca vizite mi rarut in primele sapt

bamboletta 29+ bebelina Antonia
"poze"

Mergi la inceput

Am uitat sa schimbam semnatura avem 30 sapt azi

bamboletta 30+ bebelina Antonia
"poze"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

Am aparut si eu pe aici....Doamne, ce repede trece timpul cand nu mergi la serviciu!Incredibil, inainte sa tara, iar acum nu-mi ajunge ziua! Cred ca imi place asa

Laura, felicitaaaari!!! Vedeti ca pana la urma totul s-a rezolvat? Nu conteaza micile defecte din casa, cu timpul descoperiti voi mai multe...important este, ca sa o citez pe mama mea, "bine ca aveti in sfarsit usa voastra, pe care sa o trageti dupa voi si sa nu va mai intereseze de altii care-si baga nasul".

Kokorina, si eu am citit la fel despre 800-900 gr la 26 de saptamani...tocmai de aceea m-a luat prin surprindere cand doctorita mi-a zis ca bebelinul meu avea la 26+5 - 1200 grame! Eu ma bazez pe variatia aia +/- 300 gr pe care o au aparatele eco, ca altfel......
ia uite, acum vad ca si LaviniaPare asa un voinicel...

Koko, m-ai lasat masca cu subiectul "mestecatului". Doamneeeee, eu credeam ca asta se intampla numai la noi , pe la sate...bleah...fii tare, draga mea, impune reguli din prima zi (eu m-am gandit chiar ca o sa le afisez pe usa, ca la Supernanny- cui nu-i convine, nu are ce cauta), si trateaza cu indiferenta textele "lasa mama, ca noi am mai crescut copii"

Ahaaaaa, si discutia despre bunici se adanceste.....eu tocmai de aceea sunt foarte fericita ca vom avea "usa noastra", pentru ca sunt suficient de dusa cu pluta incat, intr-o situatie "buniceasca" de genul "da de ce nu e voie? lasa copilul", sa-mi iau copilul in brate si sa plec, sau, dupa caz, sa arat usa musafirului

Despre faza cu pupatul bebelusului....nici eu nu sunt de acord. Asa cum am vazut la mama mea, ca bebeii altora se pupa pe manute, asa o sa-i educ si eu pe ceilalti...sincer, nici mie nu-mi face placere sa ma pupe unul si altul pe fata.....iar cu spalatul pe maini....pai eu pun dozator cu solutie de dezinfectat langa patut

Eee, hai ca am ajuns la sfarsit....sper ca am fost cat de cat coerenta, ca mi-e o lene sa recitesc....pupici, fetelor, ne vedem maine!
A, si...scuze, dar nu reusesc nici sa bolduiesc, nici sa colorez numele!

Raluca 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomoni spune:

Miro sincer nu stiu, eu mi-am cumparat saltea pt pat sambata de la Domus flex sper ca nu ma cearta nimeni ca am scris firma, au fabrica in buc si magazin de vanzari ce sa zic incearca acolo dc nu ai incercat deja. Pupicei

Zina si eu ma confrunt cu aceeasi problema, am mancat si pere am baut si bere dar tot degeaba, oricum problema e veche. incearca cu ceai pt bb pt costipatie nu are ce sa faca rau are gust aromat dar si face treaba.Maine iti scriu cum se cheama cel pe care il am eu.Pupici

Cleo 28+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomoni spune:

Merci Bamboletta pt raspuns chiar asa o sa fac o sa sun doctorul sa vedem ce spune si la companie sa vedem dc ma primeste, sper sa ma primeasca pt ca sunt targuri si expozitii in Frankfurt si ne-au invitat firmele cu care colaboram, si bineinteles ca vreau la magazine ca spunea a mea soacra ca sunt reduceri pe la H&M si mai vreau sa cumpar pt bb si casa.

PUPICI si la Bebelina

Cleo 28+ saptamani

Mergi la inceput