Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (78)
Raspunsuri - Pagina 9
roxisialexia spune:
buluci, asa e, am zis acum doua zile....insa ieri am avut treaba..am fost la coafor..tuns, vopsit...incep serviciul si trebuie sa ma aranjez un pic.
ina, insanatosire grabnica.
Noki, am trecut si noi in tabara celor cu fundul rosu, a facut kk ieri, afara fiind, si pina am ajuns sa o schimb intr-o ora...era rosie.Si ca sa fie tacamul complet, a repetat figura si seara.Cu ce ai vindecat-o tu?
Un weekend frumos tuturor, sanatate multa pentru bebici si mamici bolnaviori.
Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )
“ Inima mamei este un adânc abis la capatul caruia gasesti de fiecare data iertare “. Honore' de Balzac
dordia2000 spune:
Felicia tareeeeeeeeeeeeee rauuuuuuuuu! M-am topit de ras!
Ina sanatate multa si ai grija de tine! Si de pufoasa!!!
Ma duc la treaba ca sta tai langa mine la calc si...el incepe serv si o sa am calc toata ziua doar pt mine asa ca...il las si pe el sa isi faca de cap. Marti incepe serv...hihihi!!!
Diana mamica de
Stefan-Cristian
14.11.2005
roxisialexia spune:
Cam asa arata si pusculita mea
www.diseara.ro/ro/fun/poza-zilei/poza-zilei-2006-08-30.html?top=3" target="_blank">perioada asta ....
Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )
“ Inima mamei este un adânc abis la capatul caruia gasesti de fiecare data iertare “. Honore' de Balzac
crissy77 spune:
Repejor si cateva ceva despre Elise:
1. Ii place in premergator, dar nu sta mult ca se plictiseste, la fel cum se plictiseste si de jucarii, jocuri si alte chestii pe care le face.
2. Are 6 dinti, 2 jos si 4 sus.
3. Are zile cand mananca bine si zile cand nu prea mananca.
4. Are 5 mese / zi, 3 diversificate: lapte (240 ml), fructe cu branza calcica (probabil de aia avem asa multi dinti
), mancare, iaurt simplu combinat cu un fruct + cereale / biscuite sau galbenus de ou (singura combinatie in care accepta galbenusul), lapte.
In loc de iaurt i-am mai dat acum cateva zile lapte formula cu gris. Nefiind experta in prepararea lui am pus cam mult gris, asa ca am mai completat cu lapte de vaca
. Nu a patit nimic. I-am dat si iaurt preparat in casa, din lapte de "vaca adevarata".
5. Nu-i plac legumele fierte, plange si se zbate in scaun cand ii dau asa ca am abandonat si am inceput sa-i dau mancare gatita.
6. Ieri a mancat ca oamenii mari pilaf cu piept de pui (pieptul maruntit intre degete iar pilaful ne-blender-uit. Am citit ca pana in 9 luni ar trebui sa invete sa manance si bucati mai mari ca altfel... greu de obisnuit cu mancarea "normala".
7. Mancarea o prepar fara prajeli, carnea fiarta (inca) separat, dar pun sare, asa cat sa-i dea un pic de gust.
8. A mai mancat si i-a placut bors de cartofi cu sfecla rosie coapta, mancarica de cartofi, peste (crap, ca asta era singurul care misca in bazin. De atunci m-am jurat ca singurul peste pe care o sa-l manance o sa fie fileul cumparat din metro; am avut cosmaruri vreo 2 nopti cu mine decapitand pestele viu... brrrrrr)fiert amestecat cu iaurt. Deci, fiica-mea o sa creasca cu orez si barabule. Carnea nu-i prea place
9. Merge in picioare tinuta de maini, sau singura, tinandu-se de marginea patutului.
10. Patruleaza prin toata casa. Doarme din ce in ce mai putin, ieri a dormit o singura data, 2 ore.
11. Nu mai sta la schimbat, la spalat, se lasa intotdeauna cu urlete la clatitul pe cap, ca nu pot din picioare ci trebuie sa o intind pe spate ceea ce pentru ea e DEZASTRU. Poate detine careva vreun secret? Exclus folosirea dusului ca se sperie.
12. I-am facut coprocultura si i-a iesit candida. Ea nu a luat antibiotice si ma intreb de la ce o fi facut.
Cam atat. Daca imi mai aduc aminte ceva o sa fac completari. Acum trebuie sa pape masa de fructe.
Cristina Negara cu
Elise-Stefania, 3 Decembrie 2005
Filmulete Elise
mara95 spune:
Buluci,roxi, cristina,

Am intrebat de incalzitul mancarii pentru ca eu o puneam intr-un recipient in apa calda, dar cat ii dadeam Flaviei sa manance se cam racea bine .Cred ca ii place mancarea ceva mai calda, ca atunci cand e gatita proaspat si data imediat mananca mai bine.
Beton filmuletul cu becul!
in rest , cred ca mi-am rasfatat putin copilu', o fi in perioada "nu stau singura in camera singura, vreau numai in brate, nu stau in patut, nu vreau in premergator", dar deja e prea mult.Cred ca o voi mai lasa sa si planga, rezonabil , bineinteles.Cu programul de masa e jale, nani cel mai des la san, asa ca e nevoie de ceva disciplina.Si trebuie inceputa intai cu mami,ca ea cedeaza cel mai usor "cerintelor"lui bb.
crissy77 spune:
Am revenit.
Pe mine ma ia groaza ca vine indata iarna si dispar majoritatea fructelor de pe piata. Iar singurul loc de aprovizionare este Metro Suceava, la 30 km de Humor. Ma gandesc deja cu ce o sa-i inlocuiesc masa de fructe ca sunt sigura ca nu o sa vrea sa manance in fiecare zi mar ras cu biscuite/cereale sau banana/mar copt cu branza.
Cristina Negara cu
Elise-Stefania, 3 Decembrie 2005
Filmulete Elise
stefanalex spune:
mara95 Eu pun intr-un vas mai mic mancarea si o incalzesc direct pe aragaz. O las sa fie putin mai fierbinte pt. ca se paseaza mai bine cu furculita. Pana o pasez, pana o pun in castronelul lui e numai buna de mancat.
Eu l-am intarcat de ALEX se o saptamana. A inceput sa manance marcare diversificata foarte bine.
-dimineata suc de portocale+mar sau banane+biscuti+cereale milupa
-pe la 12 apoi la 4-5 mancare (orice , binenteles de bebelus)
-seara iaurt amestecat cu cereale+lapte de vaca(200ml) amestecat cu cereale
- pe la 4 dimineata cam 200ml lapte+cereale
negaracristina Poti folosi fructe din compot, dar poti pune la congelator pe iarna piersici.
STEFAN si ALEX
felicia74 spune:
Negara pai la iarna o sa mai cumpar si eu borcanase cu fructe, ca sa mai manance si Ilinca o piersica, o caisa...
So, sa va povestesc despre Mamia: ambalaje identice, interior diferit! M-am lamurit azi, cand am luat eu un pachet si ii ziceam lui Doru: "uite, au elastic la spate, cum se poate vedea in desenul de pe ambalaj". Cand a auzit vanzatoarea, a luat pachetele si a inceput sa se uite la ceva (nu am observat la ce) si a zis "asta are, nu acela". ![]()
In plus, Mamia este pe terminate, cica vor aduce Momi (pe care scria ceva in italineste nu nemteste ca la Mamia) in locul lor. Cica ar fi la fel, dar sunt pachete mai mici, de 8,4 roni fiecare. Hmmm, o sa incerc unul mic si daca nu voi fi multumita trec la MyKids. Deci... treaba romaneasca si cu scutecele astea!
Anda nici eu nu voi servi Baby Expo anul asta, ca am ce face cu banii
Plus ca am fost foarte dezamagita in primavara.
Ma mai revolta taxa de intrare, de parca nu ar plati standurile destul! Iarasi, ca la noi!
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
felicia74 spune:
Stiri despre noi:
- Azi i-am blendaruit carnea de vita ceva mai mare Ilincai. Rezultat: s-a inecat!
- Aseara nu am mai avut program artistic la baie ca am spalat-o ca in vacantza: tati o tinea in brate eu o sapuneam. Vai de noi!
- Cat am facut curatenie Ilinca a stat mai mult (5-6 ore) la bunici. Rezultat: copil rasfatat care nu se mai joaca singura si plange daca e pusa in patutz. Asa ca mai bine o las cu o bona atunci cand ma voi intoarce la serviciu decat cu ei, ca altfel nu ma mai inteleg cu ea
Cand o aud pe soacra-mea "dar eu nu suport s-o vad plangand" ma iau cu mainile de cap!
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
Gandacel spune:
Buna!
Sa incerc sa scriu cate ceva, desi imi este taaaaare greu!
CU ocazia asta am sa raspund si unor intrebari, fara sa mai dau numele, ca gaseste fiecare cam ce dorea!
Imi este ingrozitor de rau. Nici nu se compara cu prima sarcina! Transpir rece din cauza greturilor, ametesc, tremur, imi vine sa vomit non-stop. Si noaptea si ziua, sunt absolut terminata! Nu pot sa mananc mai nimic, nu pot bea nimic, trebuie sa fiu extrem de relaxata, iar cu Bogdan nu se poate, ca trebuie sa fiu in priza mereu. Cand doarme el, incerc sa ma intind si eu putin, insa sunt din specia care adoarme greu... Pana reusesc eu sa adorm, se trezeste el!
Imi e mult mai somn ca la sarcina cu el, dar asta e normal, pentru ca data trecuta cadeam lata la 8:30-9 seara si asta era! Ma culcam si gata!. Ma sculam la 7 dimineata si plecam la serviciu. Acum inainte de 22-22:30 nu ajung sa ma culc, iar in jur de 6-6:30 imi da piticot scularea!
In plus, imi e tare greu sa-i pregatesc si sa-i dau mancarea. Imi face ingrozitor de rau si mirosul si vederea mancarii. Si ca sa pun capac, nu stiu ce sa iau contra greturilor, ca emetiral nu vreau sa iau! O sa caut ceva din plante, cand o sa-mi fac curaj sa ies pe strada!
Bogdan a inceput un soi de mers al piticului prin casa. Adica merge jumate de-a busilea, jumate mersul piticului (stiti cum e, nu?) Cu un picior merge "pe vine" cu altul de-a busilea. Ce ma ingrijoreaza pe mine e cand merge in picioare, unul il ridica bine si face pasul normal, altul il aduce mai pe jos, nu chiar tarat dar aproape.
Are o viteza fantastica la mersul de-a lungul mobilei. Ii place la nebunie sa dea jos tot ce gaseste pe rafturi si apoi le alearga pe toate prin casa. Dar NUMAi dupa ce da jos tot-tot.
A inceput sa manance mai binisor. Al saptelea dinte a dat bine, mai vine unul, sau doi, insa nu-mi dau seama, tot jos... Am o prietena care are o fetita de un an si trei luni si are toate maselele si i-au dat trei canini, fara sa zica nimicutza! Asa ca poate si la noi e la fel. Doar ca nu prea are pofta de mancare si doarme in prostie!
Cam asta despre noi pentru moment. Daca ma ajutati cu o informatie despre ce ati luat voi impotriva greturilor in sarcina, poate mai intru si maine!
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)