Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (78)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Mi-ar conveni in Tineretului dar pe de alta parte, aici merg zilnic, asa ca mi-ar placea sa mai schimb. Si Tineretului il propusese cineva cam saptamana trecuta cand s-a inceput (si terminat rapid) iar o discutie despre intalnire. Asa ca probabil n-o sa se vrea T.

Si eu as vrea in gradina botanica pt ca n-am mai fost din aprilie 2005.

Dar n-ai pus link.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

gata, am pus

mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

silvia merge la gradi de stat? cum e acolo? care sunt avantajele si care sunt dezavantajele? am mai auzit 2 pareri, de a parinti ai caror copii au fost si la o forma si la cealalta, deci puteau compara, vreau sa centralizez sa-mi fac o idee despre diferente

mami de poet(09.12.2005)
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pischi2003 spune:

Salut in miez de noapte!! Da' ce duet faceti voi doua Anda si Lavi . Na ca am intrat si io sa citesc noutati, sa mai zic de noi si somnic.

Da' ce vacuta faina are Nichita la somn. Buna idee, Ina. Cam in aceleasi culori avem si noi o omida, care de altfel ii e tare draga lui Alex.

Lavi, frumos din partea Silviutei sa "doneze" paturica ei.

Gandacel, ti-e greu tare acu' da' cine va fi mamica fericita de doi ingerasi, cu mica diferenta de varsta intre ei??? de la noi si multa putere sa treci de ce e greu.

Tania, sa va fie de bine concediul si marea.

Feli, poate e doar o faza plansul la baita. Am avut si noi momente din astea, acum cateva luni.

Ina, da' stiu ca e cumintenia intruchipata Rachelina. Ptiu sa n-o deochi.

Dordia, bine ca e mai bine piticul.

Brrr, noi luni avem vaccin, AR-ul. Da' n-am mai sunat vineri pt. confirmare. Mai sigur stim luni pe la pranz. Offf, sper sa treaca usor de el.

Cristina, cum fu traseul??? Am vazut un reportaj cu ex., si ma uitam poate te vad.

Mihaela si Alexandra - Maria (01.12.2005)

Mergi la inceput

Andake draga, eu nu pot sa compar pt ca la particulara n-a fost.
Da mama precoaca esti daca deja te gandesti la gradi!
Sa-ti zic cum e la Silvia.

De ce am dat-o la stat:
-ma deprima sa dau mai mult decat salariul meu pe tinerea copilului cat stau eu la servici
-despre toate gradi particulare de la noi din cartier am auzit lucruri nasoale; in afara de una care are doar program scurt. Mai e una mai noua de care fetele de pe forum snt multumite dar vecina mea de la 7 nu e.
(Un copil s-a mutat la Silvia de la particulara Melba pt ca acolo educatoarea nu-i stapanea, a venit muscat de repetate ori, etc)

Parti bune la stat:
-educatoarele au experienta in lucrul cu copiii, ii pot tine in frau, se descurca cu ei, etc; la particular adesea sunt studentzele bine intentionate dar care din pacate nu prea stiu pe ce lume se afla
-fiind sub jurisdictia inspectoratului scolar exista un control asupra activitatilor; sunt adecvate varstei, nici prea mult nici prea putin, etc.
-sunt copii din toate mediile sociale, nu se invata numai intre copii de fitze

Parti rele:
-baza materiala - mai trebuie ajutata de parinti; de ex. la grupa Silviei erau niste patuturi infecte pliante, am dat bani sa faca pat ca lumea; dar va dormi in el cat sta in gradi
-educatoarele - mai un cadou de sarbatori
-mancarea - s-a stabilit la 65.000/zi (atata dau parintii, statul nu da nimic); mie mi se pare cam saracuta, cam rar fructe (da' mai baga cate un ou Kinder ); la cresa era 34.000/zi si era mai ca lumea masa, zau! cred ca e si chestie de gospodarire
-se intra greu;
-putine gradinite fac grupa mica, multe prefera sa inceapa cu mijlocie
-mai multi copii intr-o grupa decat la particulara; la Silvia frecventeaza 20-25. Dar si la unele particulare, sunt putini ca nu se gasesc clienti, daca se inscriu mai multi, se maresc grupele

Una peste alta eu sunt multumita.
Imi place ca:
-Silvia a invatat o gramada de la gradi
-si-a facut prieteni si e f sociabila
-e curat si ingrijit, vara asta am trecutr pe acolo dupa o bluza de trening uitata; erau in zugraveli, vopsisera si prin curte
-la gradi doarme de pranz; acasa nu vrea

Mergi la inceput

pischi AR-ul la noi a fost cel mai usor vaccin. Fara febra, roseata, etc. Stai linistita.

Anda, numai 729$ ?!
Unul d'ala pe 2 roti am vazut si eu la metru. Avea si un picior care se scotea ca sa-l parchezi.
Ce zic ceilalti parinti despre particulare vs stat, sa stiu ce-am pierdut?

Mergi la inceput

a-ha! si dinainte cu cat timp tb. sa inscrii copilul ca sa mai gasesti locuri?
uite, au zis la tv azi ca nu-stiu-cati copii au ramas pe dinafara anul asta.
eu stiu parinti cu bani care au mutat copilul de la privat la public, ca sa zic asa:))) pt. ca la particulara cica nu invata nimic. avea atatea activitati ca nu invata nimic...sau nu era metoda buna...cum l-au trecut la stat, a invatat si poezii si engleza (la tine face silvia engleza?), si sa picteze...
partea proasta este ca la stat intra in contact si cu copii amarati si problema este ca acestia au mai multe boli decat aia din medii sociale mai bune.
la stat ii invata mai cu frica de autoritate, la particulara ii invata mai independenti.
cam atat am retinut de la ceilalti parinti

mami de poet(09.12.2005)

Mergi la inceput

99 % din parintii care-si permit particulara si ii cunosc eu nu si-ar da copilul la stat pentru nimic in lume din cauza subdimensionarii personalului de ingrijire si supraveghere, din cauza conditiilor logistice mai precare la stat si din cauza bolilor mai multe la copii de la gradi de stat. doar 1% din cei pe-care-i stiu si care isi permit fara probleme particulara, si-au transferat copilul la stat din motivele expuse in mesajul anterior

mami de poet(09.12.2005)

Mergi la inceput

Vezi ca am mai editat mai sus.

O-ho! Sa vezi ce independenta-i Silvia, ce o mai pierdeam pe la mare! Nu mi-ar trebui si mai si. Sa stie sa respecte o autoritate si niste reguli mi se pare important, ca ei vor deveni adulti care traiesc in societate. Dar sa nu crezi ca nu fac pozne si aici: Silvia si cu pretenara Alexandra mai ca se spalau pe cap reciproc pe la baie.

Apropo de independenta, mie imi place ca ii lasa singuri la wc. Ca nu poata sa iasa educatoarea din grupa, sa lase 20 ca sa-l insoteasca pe 1 la pp. Asa ca se duc, fac pishu/kk, se sterg, trag apa, se spala pe maini... acasa nu facea singura toate astea. Uneori striga dupa ei sa vina inapoi ca de-alede Silvia se mai joaca cu apa

Iar cu bolile si mediul social mi se pare partial adevarat. Cred ca copiii aia care se imbolnavesc de neglijati ce-s, nu prea sunt dusi nici la gradi. Cred ca mai degraba cauza e nr mai mare de copii dintr-o grupa.

Cu inscrierea - cat mai din timp sa sondezi terenul. Difera de la o gradi la alta f mult. Apoi, vorba ta cu dra de familie (mi-amintesc cand ai zis ca ii faci o vizita insotita de pachetul tau de cafea...); eh, pachetul de cafea difera in consistenta de la o gradi la alta, in fct de momentul inscrierii, de varsta copilului, de gradul de "cunostita" cu directoarea, etc.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by anda77

99 % din parintii care-si permit particulara si ii cunosc eu nu si-ar da copilul la stat pentru nimic in lume din cauza subdimensionarii personalului de ingrijire si supraveghere, din cauza conditiilor logistice mai precare la stat si din cauza bolilor mai multe la copii de la gradi de stat. doar 1% din cei pe-care-i stiu si care isi permit fara probleme particulara, si-au transferat copilul la stat din motivele expuse in mesajul anterior

mami de poet(09.12.2005)

Noa. Pai atunci erai lamurita deja. Ti-am zis si eu pct meu de vedere.
Good night, merg sa ma culc.

Dar sa stii ca la gradi a Silviei sunt multi copii care si-ar permite particulara daca stam sa judecam dupa marca masinii cu care sunt adusi dimineata la gradi. Procentul nu e chiar 1%-99%. Drept e ca sunt si din cei mai saracuti carora li se pare mult sa dea 500.000 pe rechizite la inceput de an.

Mergi la inceput