El alcoolic, eu ce pot face?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns titulelu spune:

buna la toata lume.asta este primul meu mesaj si as vrea sa fie cu noroc.adica poate sfatul meu o va ajuta.tot ce stiu eu despre alcoolism e ca e oboala"f. periculoasa" si din numarul f. mare de alcoolici sunt f. f.putini care reusesc cu adevarat sa se vindece.tot ce ar putea fi mai bine pt. ea ar fi sa plece cat mai departe de el pt. ca mai tarziu o sa aiba repercusiuni si asupra ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

E adevarat de ca depinde de la caz la caz. Dar majoritatea au dreptate cand spun ca e o boala si ca rar are vindecare. Si vindecarea tine de fapt de vointa alcoolicului, sa aiba vointa sa nu mai bea. Si asta e foarte greu de obtinut. Am fost si eu in situatia asta, norocul ca nu am apucat sa ma casatoresc cu persoana respectiva. Mi-a promis de n ori ca nu mai bea, l-a tinut o perioada, apoi iar se apuca. Gasea motive din orice sa bea. Am avut totusi noroc, ca stateam fiecare la parinti, si ca am reusit sa ma smulg din relatia respectiva. In cazul in care mai exista si copii la mijloc e si mai grav, si mai greu. Pe copii ii marcheaza asta. Trebuie sa decida egoist, sa se gandeasca in primul rand la linistea ei si a copiilor.


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

cica se mosteneste genetic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

daca nu reuseste sa-l faca sa renunte la asta, sa-l lase.....mai ales daca are si iesiri violente cand bea

tin minta ca tatal meu dupa ce sa pensionat a luat-o pe drumul asta...eram printre ultimii ani de liceu...si incepuse sa faca scandaluri....(nu dadea in mama, doar urla)....intro buna zi am aflat ca tata mai facea de-aste prin tineretile lor ...rar...si atunci mama mi-a reprosat ca a trebuit sa indure aceste scene doar din cauza mea, ca sa am un tata...si crede-ma ca decat un asa tata...mai bine fara...

ma gandeam la pustoaica lor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zio spune:

cica nu se poate face nimic,asa spune realitatea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

depine cat de des o face, hai de 2 ori pe luna, parca mai treaca mearga desi mi se pare mult si asa, dar daca e mai des... eu as pleca fara remuscari... alcoolicii nu au cuvant, mereu gasesc scuze sa se apuce de baut, daca ii intreb de ce beau dau vina pe altii, de regula pe familie, sau chiar neveste, desi ele saracele se multumesc cu zilele lui bune, cand cica sunt treji, si cand sunt treji prea mare diferenta ca atunci cand sunt afumati, nu recunosc ca problema este a lor, ajung sa isi piarda serviciul, incet incet si prietenii, si chiar pe cei din familie.. prietena ta de ca sa mai chinuie si copilul isi pierde timpul asteptand miracole, f. rari sunt cei care reusesc sa se lase de baut,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serendipindity spune:

Alcoolul este un drog, la fel ca si heroina, cocaina, cofeina si altele. Da dependenta fizica si psihica. Asemenea toxicomaniei, alcoolismul este considerat boala psihica. Intrebati orice psihiatru. Se poate trata, cu succes, insa totul depinde de vointa bolnavului. Pe de alta parte, ma gandesc ca familia, prietenii ar trebui sa fie alaturi de bolnav in asemenea momente, pentru ca acesta sa nu se simta abandonat de toata lumea si sa aiba un motiv in plus sa bea.
Cel mai bine ar fi ca pritena lui Mary sa consulte un medic specialist. Daca sotul nu e violent cu ea, daca bea doar pentru ca se simte slab, poate ca merita sa incerce sa-l ajute. Zic si eu... dupa mine, trebuie sa uram boala, nu bolnavul.

Cat despre Alcoolici Anonimi, acestia se intalnesc la Spitalul Bagdazar (fostul spital 9, cel din Berceni). Asociatia exista de foarte multi ani. Odata, am avut ocazia odata sa merg la o intalnire de-a lor, pentru un reportaj.

Mary, sfatuieste-o pe prietena ta sa faca exact ceea ce simte. Dar mai intai de toata sa consulte un specialist. Fiecare caz e diferit, asta o sa ii spuna si medicul. Eu ii tin pumnii! Oricare ar fi decizia ei finala, noi suntem alaturi de ea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serendipindity spune:

Inca o precizare. Alcoolismul cronic se manifesta prin iesiri violente. N-ati vazut niciodata un toxicoman in sevraj? Nu va doresc. Este cumplit. Boala asta poate transforma cel mai bland om intr-o fiara... Asa ca, numai tratamentul specializat il poate ajuta pe cel dependent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

quote:
Originally posted by miau-miau

cica se mosteneste genetic




of, sper sa nu fie adevarat. Socrul bea, viitorul ex-sot (adica actualul inca) bea, dar sper ca fiul meu s-a scarbit de betie si alcool si nu va pune in veci alcool in gura. Are doar 9.5 ani si a vazut destul... cum se comporta tati cand e plin de aburi

ex- gabibarta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Eu l-as lua de manutza - sau in camasha de fortza - si l-as duce la un psiholog.
Daca nu rezolva psihologul, poate rezolva psihiatrul...
Daca nu rezolva nici psihiatrul, atunci poate reusesc sa aranjez sa il tin internat undeva.
Si legat de pat vreo 6 luni.
Sa se dezintoxice.
Si sa decida ce are de gind.

Daca dupa lunile alea s-ar repezi iar la sticla cum prinde ocazia... atunci sanatate. Si fiecare cu drumul lui.
Mai mult de atit nu cred ca as putea sa fac pentru el.

Elise

Mergi la inceput