Inseminare (3)
Raspunsuri - Pagina 14
petit_ange spune:
Ali, si eu am luat mai demult 2 pastile de closti pe zi / 5 zile, nu am avut efecte adverse, dar e drept ca depinde de fiecare persoana. Va trebui sa iei si estrofem ca sa balansezi cat de cat efectul closti asupra endometrului. De ce nu incerci stimulare cu menogon? Din cate stie nu are efecte asupra endometrului. Bafta!
petit_ange spune:
Fetelor, am o problema. Am facut o iritatie naspa la "partea de jos", e tot rosuuuuuu rau si cam umflat si nu prea pot atinge zona (si labiile, si in jurul lor, si intrarea in vagin). asta de vreo 3 zile. E si o scurgere dar nu-mi dau seama daca e de la utrogestan sau daca e altceva. Oare poate fi de la inseminare, de la utrogestan (am luat 2 seara intravaginal) sau o fi candida sau alta infectie??? Am pus si ieri si azi crema pimafucin dar nu prea vad vreao ameliorare si nu stiu nici daca e voie s-o folosesc ca poate poate o avea efect inseminarea de acum 4 zile.... Oicum e nasoala situatia. A mai patit cineva? Oare ce as putea folosi? Please helppppp!
dj_mama spune:
quote:
Originally posted by petit_ange
Fetelor, am o problema. ...........Please helppppp!
mai mult ca sigur ca e vorba de vaginita (modificari ale echilibrului florei vaginale)
de maine arunca toti chilotii care nu sunt 100% de bumbac; n-ai decat sa ramai in fundul gol
trebuie sa faci analiza la secretie+antibiograma si neaparat ovule antimicotice (pe care dr. uita sa le recomande ca sa nu dezvolti candida de la antibiotice)
amanunte:
http://www.seximus.ro/intrebari_its/vaginita.php
marrina spune:
quote:
Originally posted by petit_ange
Fetelor, am o problema.... Please helppppp!
Eu zic sa faci niste baite la cu ceai caldut de galbenele sau musetel. Astea sigur nu vor face rau la IA . Poti folosi chiar si unguent cu galbenele.
Trebuie doar sa crezi!
marrina
petit_ange spune:
Fetelor, merci de raspunsuri, am fost la doctor si e o candidoza (probabil de la antibioticele de acum 2-3 saptamani) si am primit tratament cu lomexin ovule si crema lomexin.
Mishulina spune:
Buna seara tuturor!
Sunt si eu o "babatie" de aspiranta care,de o mie de ani de cand tot fac investigatii si scriu la diverse sectiuni ale forumului am invatat foarte multe lucruri interesante si utile...Numai ca acum am ajuns la capitolul "inseminari" si ma port ca o incepatoare,asa ca am o gramada de intrebari...Ce ziceti,ma ajutati si pe mine?
Ieri dimineata am fost la echografie si aveam folicul de 16.5 mm si endometru de 10.9. Azi dimineata la ora 9.00 am facut Pregnylul urmand ca IAS sa se "petreaca" maine dimineata la ora 8.00.
Am niste emotii....Am vrut sa nu spun nimanui decat dupa dar de cand am facut injectia tot "fierb in suc propriu" si simt ca daca nu vorbesc cu cineva...Asa m-am hotarat sa scriu aici,ca stiu ca imi veti tine pumnii,chiar daca nu va cunosc pe toate,nu?
Si acum intrebarile:
1. ce ziceti,am sanse cu endometrul si foliculul ala? Adica endometrul stiu sigur ca va mai creste in urmatoarele zile, dar foliculul??? Daca nu ajunge la dimensiunea optima? Maine dimineata vor fi 48 de ore de la masuratoare. Oare va creste suficient?
2. maine prima inseminare din viata mea o voi face cu prof. Marinescu la Giulesti. Daca ati facut recent inseminari cu el sau macar la acelasi spital,spuneti-mi si mie va rog la ce sa ma astept...Cum e,doare?
3. cat dureaza procedura? Ceva interdictii sau chestii speciale ce trebuie facute inainte? Sau dupa?
Nu ma certati,ca mi-am "facut lectiile" si am citit din urma celelalte capitole dar....am emotii ca o incepatoare desi-s veche pe aici...
Multumesc anticipat pentru orice informatie si...week-end placut va doresc!
Ina
Haideti sa o ajutam pe Barbye! www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472" target="_blank">Putem ,deci www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=82950&whichpage=1" target="_blank">trebuie sa o facem!
felicia_ spune:
Mishu, tin pumnii!
Cu siguranta ca te vor ajuta mai mult fetele cu experienta in ale inseminarilor, eu vreau doar sa iti urez bafta, si sa iti spun ca am facut o sg IA( nu la Giulesti), nu m-a durut deloc, procedura in sine a durat f putin, am mai stat apoi vreo jumatate de ora pe pat...
Poze1Poze2
Sa o ajutam pe Barbye
danyalo spune:
Mishulina
Si eu sunt intr-o oarecare masura o mica babatie......care spera ca intr-un final nu va fi deloc carunta cand o sa-si stranga la piept bebicul propriu!
Ce sa-ti spun...nu trebuie sa faci nimic decat sa fii suuper relaxata, linistita,totul decurge foooarte repede. Procedura nu e dureroasa... poate un pic jenanta la inceput!
Referitor la foliculi/ endo ei mai cresc un pik pana maine... dar oricum e bine!
Am la activ una bucata ISA esuata precum o epava... facuta la Gyuly cu dna dr. Cocei( o scumpa si o draguta) .A fost foooarte delicata si chiar nu am avut nicio durere!
Procedura in sine nu cred ca a durat mai mult de 2-3 minute insa asteptarea pe hol pana sa ajung la procedura a fost lunga! M-a chemat de la 8 cu borcam cu tot si m-a inseminat pe la 12 in conditiile in care atunci( in august) nu prea mai era nimeni pe la spital( concedii).
Dupa...ar fi bine sa stai putin acolo intinsa( asta daca nu e prea coada si nu asteapta altcineva la rand) iar in masina sa stai intinsa pe bancheta din spate. Acasa... relash total macar in ziua aia!
Ce sa-ti spun decat sa-ti urez bafta muuulta si sa dea DD ca peste putin timp sa ne anunti ca ai pus-o de un bebe mic!
Eu sunt ziua 7 acum , am facut stimulare cu closty si voi face ISA cu Matei de data asta!Ironia sortii nu m-am putut programa la Gyuly...de cate ori sunam: ba ocupat, ba ridica receptorul si-l punea alaturi...asa ca am zis... sa virez si spre Matei... acu' om trai si-om vedea!Sa dea DD sa fie bine pt. toata lumea si sa ne vedem cu toatele visul cu ochii!
dany
alexia28 spune:
Mishulina bafta multa maine. Eu nu am facut deocamdata ISA dar am tot citit destul de mult despre asta
Uite ceva ce mie mi se pare f important, poate esential pt reusita inseminarii
"donatorul pune la dispozitie o mostra de sperma colectata cu aproximativ doua ore inaintea inseminarii. Dupa incheierea operatiunii de inseminare artificiala, este introdus in vaginul viitoarei mame un burete de mici dimensiuni, invelit in plastic, pentru a mentine sperma in locul unde a fost plasata. Acest burete este asezat chiar in fata uterului si poate fi indepartat dupa aproximativ sase ore, fiind extras cu ajutorulº unui cordon atasat de el, asemanator celor folosite pentru tampoanele interne".
Am citit aici de inseminari facute dupa nu stiu cate ore de la recoltare, pe o prietena de-a mea la fel a inseminat-o dupa vreo 5 ore de la recoltare, cu toate ca a chemat-o fix la doua ore.
"Pentru BARBYE - una dintre noi. Trebuie sa ajuti!"
Mishulina spune:
Multumesc din suflet fetelor pentru o mana intinsa si incurajari,cateodata asta face mai mult ca toate informatiile la un loc. Iar eu maine voi fi si incurajata si infomata,datorita voua .
As mai avea o intrebare,care a aparut pe parcurs: cat de mult conteaza perioada de abstinenta de dinainte? Stiu ca atunci cand ne-a facut spermograma au pus conditia sa fie de 3-5 zile dar acum nu ne-au zis nimic...Si ma tem ca avem o "pauza" mai mare de 5 zile. E nasol? Cat de mult va influenta rezultatul inseminarii?
Multumesc Felicia si Dany ca mi-ati impartasit din experienta voastra! Multumesc Alexia ptr informatii. Esti sigura ca se poate folosi "materialul" si dupa 2 ore? Nu mor ? Noua ne-a zis ca trebuia sa ajungem in max 45 de min...Noroc ca stam relativ aproape,intr-o jumatate de ora ajungem....
Ina
Haideti sa o ajutam pe Barbye! www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472" target="_blank">Putem ,deci www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=82950&whichpage=1" target="_blank">trebuie sa o facem!