adaptarea copilului la schimbari - rog sfaturi

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns himera spune:

Eu va pot vorbi din experienta mea de copil, care o data la cativa anisori, in mica copilarie ne-am mutat de la garsoniera, la 2 camere si apoi la 3 camere. De fiecare data singurul regret pe care il aveam erau copii cu care ma jucam,dar imediat imi faceam noi prieteni si treceam mai usor peste despartire. Cred ca intotdeauna a contat faptul ca parintii mei au incercat sa-mi transmita siguranta . intotdeauna am stiut ca miscare pe care o fac e spre binele nostru si cred ca din acest motiv nu prea am fost stresata.
Este important sa le transmiteti copiilor vostri ca aceste mutari sunt f importante pt binele familiei si faptul ca schimba colectivele este spre binele lor deoarece cu cat cunosc mai multi oameni, cu atat sunt mai castigati si isi fac o multime de prieteni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

si noi vom trece prin toate astea insa ceva mai treptat...

gradi o schimbam, trecem si la program lung si am deja mari emotii legat de asta.Theodora are 3 ani si 4 luni.

de mutat ne vom muta doar peste 3 luni si alte emotii...

din fericire ea doarme de la 2 luni singura in camera insa doarme inca in tarcul de copil mic deci trebuie sa trecem si la pat mare.ma gandeam sa-i fac patul nou cat suntem aici inca sa se obisnuiasca cu el si apoi cand ne mutam va avea un element de echilibru in noua casa.

sincer nu stiu voi dar si mie mi-e umpic de groaza de schimbare, ma atsez prea tare de lucruri...

Cristiana si gagalicea Theodora Alexia ( 3 anisori)

Thea Alexia
noi si Roma 2006
www.kodakgallery.com/BrowsePhotos.jsp?&collid=52286767308&page=1&sort_order=0" target="_blank">la mare 2005
www.desprecopii.com/info.asp?id=531" target="_blank">nasterea papusii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

quote:
Originally posted by GeorgetaR

Eu nu vreau sa dau sfaturi ci sa cer. Situatia mea e cam asa:
Ne mutam si noi in cateva zile. Andrei are doar 1an si 9 luni si nu stiu cum va reactiona. La noi nu se pune inca problema sa doarma singur, in schimb ar trebui sa doarma cu tata fiindca eu urmeaza sa nasc si va trebui sa dorm cu cea mica, evident in alta camera.Pana acum il adormeam cu noi in pat, il mutam dup-aia la el in patut (in aceeasi camera)si il mai luam langa mine daca se trezea peste noapte.Ma intreb daca acum ar fi momentul sa facem si schimbarea cu dormitul, sau mutatul e deja destul pentru el. Eu as mai avea pana nasc vreo luna, dar n-as vrea nici sa asocieze dormitul lui doar cu tati cu aparitia lui bebe.
Poate aveti vreun sfat si pentru mine.

Georgeta eu nu stiu exact situatia insa eu as proceda asa: as incerca sa il obisnuiesc pe baietel urgent sa doarma singur (pana apare bebe) pe premisa ca este baiat mare si are camera lui ca toti baietii mari. Iar pe bebelina as tine-o cu noi in camera normal pentru ca este mititica si are nevoie de atentie. Si acum iti explic si de ce as proceda asa. In primul rand nu uita ca sentimentele parentale ale unui barbat nu sunt identice cu cele ale unei mame. Astfel incat sotul tau se departeaza fizic si sentimental de tine din cauza copiilor, asa va vedea el situatia, se va simti neglijat si de aici se pot isca multe , enorm de multe probleme. Varsta fiului tau este propice pentru a fi invatat sa doarma singur, azi stai cu el pana adoarme, maine ii citesti o poveste apoi ii spui ca pleci la toaleta, poimanie ii cumperi o jucarie noua si ii spui ca jucaria vrea sa doarma cu el iar tu nu mai ai loc in pat, etc. Binenteles pentru toate astea iti trebuie nervi, rabdare, iar pe timpul zilei aratai ca el este inca centrul atentiei chiar si dupa ce soseste bebe. Incearca asa si nu uita ca baieteii iubesc sa fie tratati ca barbati. Este sfatul meu ca si femeie pentru ca sunt multe cazuri in care copiii instraineaza parintii si de aici apar probleme. Succes

http://www.alina-jaime.co.uk/main.php

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Va multumesc mult pentru sfaturi. Intr-adevar mi-ar comveni mai mult ca Andrei sa doarma singur direct, as sari peste o etapa. Noi ne gandisem sa incercam asa (eu cu bebe, Andrei cu taica-su)ca o perioada intermediara, sa nu fie prea brusca trecerea de la dormitul cu noi amandoi in camera la dormit singur in camera lui.
Eu ma gandeam sa nu interpreteze mutatul lui singur ca pe un gest de indepartare de noi din cauza lui bebe. Mi-e foarte frica sa nu fie gelos. Dormitul doar cu tati ma gandeam ca nu va fi nimic neobisnuit, ei stau f. mult impreuna, sotul meu e in CIC si se inteleg f. bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

la noi incepe numaratoarea inversa cumva... sambata o vom aduce in sfarsit pe cea mica la Bucuresti in noua ei casuta :)
cred ca este posibil ca eu sa fiu mai ingrijorata decat ea...
i-am pregatit un pic noua ei camera adica i-am pus patul, covorasul, i-am cumparat perdea imprimata cu Donald, Mickey si Goofy - personaje indragite de ea, i-am luat o aplica frumoasa, am dus un mic dulap si o etajera... lucrurile ei sunt inca in saci, pentru ca am intrebat-o la telefon daca vrea sa isi aseze ea lucrusoarele si jucariile...

a zis sa astept sa vina ea, ca le aseaza ea!! doar e fetita mare si e camera ei :))

offf, am niste emotii...

Mergi la inceput

iata, dupa doua nopti avem rezultate destul de bune...

Anda a fost foarte incantata de camera ei, a dorit sa doarma in camera ei si nu a cerut deloc sa doarma in alta camera

in prima noapte a plans spre dimineata pentru ca am plecat de langa ea (plecasem de cand a adormit), si am stat langa ea in pat pana ne-am trezit
azi noapte inainte de culcare am discutat cu ea si i-am explicat ca nu pot dormi cu ea, pentru ca nu avem loc si eu oricum trebuie sa dorm cu tati, insa stau cu ea pana adoarme si ii las veioza aprinsa la ea in camera ca sa nu-i fie frica...
am incercat sa-i sugerez ca nu o forteaza nimeni sa doarma singura asa ca i-am oferit varianta de a dormi cu mamaie si cu tataie in dormitorul lor daca nu vrea sa doarma singura si am rugat-o sa decida ea, dar a refuzat categoric sa doarma in alta parte, pentru ca dorea sa doarma in camera ei :)
a adormit cu greu, dar a dormit singura, nu a plans deloc peste noapte si a dormit invelita... cand am plecat la munca ea dormea inca :)

ma bucur ca are cateva zile de obisnuire inainte de a incepe gradinita, dar sper din tot sufletul ca suntem pe calea cea buna

va multumesc pentru sfaturi si incurajari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Bravo, va fi tot mai bine!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

danis, ma bucur ca merge bine. Si va fi din ce in ce mai bine. Sunt grozavi astia mici atunci cand incep sa se creada mari! La noua gradinita a mers fetita?
Si la noi a fost totul bine cu mutatul, cu adevarat fetita s-a adaptat in noua casa mai usor decat noi! Ii place totul, desi a avut cateva zile fara jucarii, fara TV, fara carti, fara jocuri pe calculator. Si-a inventat ea niste jocuri si a fost totul in regula pentru ea, caci si noi am fost foarte ocupati si n-am prea avut timp s-o distram.
La gradinita si-a facut vreo 10 prieteni in 3 zile si dupa prima zi mi-a spus ca profesoara este foarte draguta, iar a doua zi i-a dus un desen facut de ea si o imbratisa la plecare.
Succes si la gadinita, sunt sigura ca se va descurca de minune!

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

la gradinita inca nu a mers, vineri pe 15 va merge prima zi - iar azi dimineata plangea ca vrea la gradinita...

in schimb azi noapte a dormit cu printii mei :( ... asta dupa ce aseara am stat cu ea doua ore si nu a adormit... eram foarte obosita, iar ea ma pandea sa vada daca plec in loc sa incerce sa adoarma..., iar cand am intrebat-o daca ar prefera sa doarma cu mamaie si tataie a zis ca da... asa ca i-am dat voie sa faca asta... in ideea de a nu-i impune ... mi se rupea inima de ea, pentru ca este foarte tandra si afectuoasa (si simte nevoia de dragaleala mereu), iar pe de alta parte, vedeam ca vrea si sa stea in camera ei care ii place foarte mult ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

danis, cred ca nu e nimic in neregula daca face doi pasi inainte si unul inapoi, e grea acomodarea la dormitul de unul singur. Si Roxanei i-au trebuit cateva zile bune, iar la inceput eu am dormit cu ea in pat cateva zile, apoi mult timp seara ii explicam ca nu pot dormi cu ea si ieseam din camera, iar ea incepea sa ma strige pentru apa, pipi, sa-mi spuna ceva, etc, tot felul de motive.
Patul ei e prea mic ca sa incapa si un adult cu ea?
Are o luminita de veghe?
Eu ma gandesc ca fetita ta e destul de mare ca sa negociati o perioada in care sa doarma impreuna cu cineva, iar dupa acea perioada sa inceapa sa doarma singura. Si eventual sa vorbiti despre asta in timpul zilei, cand e o perioada relaxata pentru ea, sa stie la ce sa se astepte cand vine seara.
Si laud-o mult si mereu pentru noaptea in care a dormit singura, spune-i cat de mandra ai fost de ea, poveste-le si altora in asa fel incat sa te auda si ea... cel putin la Roxana chestiile astea merg foarte bine.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput