Mamici de sept-oct 2006 (69)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

Na, ca ne-am panicat!
Eu, daca bebitza mea ar avea circulara (nu stiu daca mai are, a avut si ea pe la 27 sapt.) as opta pt. cezariana.

GETY 33 +MARIA-DIANA
VARSTA BEBELINA
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Gripo multumesc pentru cuvintele spuse din inima. Ai dreptate. Am si eu incredere ca va fi bine. Optimismul ajuta enorm in toate cazurile si sunt atatea motive sa ma gandesc ca va fi bine

Eloise 33+ cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laliq spune:

Salutare burticutze,

Bun venit pentru bebe Darius Teodor si bebe Ilinca Ioana! Sa cresteti mari si voinici si sa aduceti multa bucurie in sufletele celor care va iubesc. Mamicilor - refacere rapida si mult laptic pt puiuti!

Pufy - ce frumoasa e listutza noastra .

Mexxa, nu inteleg de ce trebuie sa decideti musai acum cum o sa nasti, are doctoritza ta plan de cezariene pe luna sau ce? Mi s-ar parea normal ca ea sa-ti recomande tipul de nastere si numai daca te impotrivesti la ce propune ea sa aveti o discutie pro sau contra cezariana. Si sfatul meu ar fi sa mergi pe nastere naturala daca nu sunt indicatii obligatorii de cezariana.

Credo - imi pare rau ca nu stiu ce sfat sa-ti dau, iti doresc sa-ti treca durerile si sa te poti bucura in voie de Sophie.

Ignatica, ce bine a luat David in greutate in prima luna! Bravo baietzel voinicel! Bine ca nu trebuie sa va internati pt tratament!

Ref. la circulara de cordon - eu ma tot intreb cum poate sa moara bebe in uter de la strangulare cand el nu respira acolo. Se intinde atat de tare cordonul incat nu-si mai poate indeplini functiile? Nu stiu daca gresesc sau nu, dar cred ca asta e o gogoritza inventata de doctorii incompetenti ca sa ascunda malpraxis-ul.

Larisa 31+ Horia Matei
mie-mi place in vacantza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofimic spune:

FETELOR daca si voi simtiti pocniturile sau pleoscaiturile astea
atunci inseamna ca e bine. Si eu sant sigura ca e de la bebe nu de
la mine.

GRIPO fetele au fost alaturi de noi cu analiza asa ca...sa ne
bucuram si noi una pt alta. Bine ca e ok.. Desi de atatea
m-am ferit sarcina asta ca ar fi fostculmea sa iasa ceva..

CREDO multa sanatate si cel mai bine intreaba un dr ce si cum...

PUFYMIC cunostinta noastra naste cu un dr din timisoara care
a mers acolo special pt 2 cezariene. Inca nu am aflat cum a decurs totul.

Eu am intrebat dr cum e cu circulara asta si a zis ca se face prea
mult caz cu asta, ca nu e chiar asa periculos. Din cate am inteles eu bebe
nu moare in burtica ci pe parcursul travaliului sau asa ceva... Ca la expulzie
dr vede daca e circulara si o desfasoara de dupa gat... Dar daca in travaliu ii
monitorizeaza la bebe inimioara...atunci cum?? Tot nu mi-e clar dar..
mai bine sa nu stiu....om vedea atunci fiecare ce si cum..

36+ Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gripo spune:

SOFIMIC, bineinteles ca ma bucur pentru tine. Scuze ca nu m-am exprimat prea clar, de fapt ma bucur pentru toate fetele care scapa usor usor de toate stress-urile.

37+RADU ANDREI

http://pg.photos.yahoo.com/ph/dori_ch/album?.dir=62d5re2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Bine-ai revenit Credo!

Imi pare rau sa aud ca te confrunti cu probleme. Dintre toate pot sa-ti raspund doar la ultima cea cu "ganglionii".
Daca sunt din cauza unor canale infundate e bine sa le masezi incepind de sub brat spre san cu miscari line (sa nu bruschezi sanul)folosind podul palmei. Acei noduli trebuie incet sa dispara. E bine ca atunci cand nu alaptezi sa pui comprese cu apa statuta (la temp camerei) si sa incerci sa golseti sanul dupa fiecare alaptat. Nu-ti fa probleme Sophie va avea suficient lapte chiar daca se trezeste peste o jumatate de ora si-ti va cere lapte.

Cristina siDragos (31.01.2004)+Victor
Poze
POZE YAHOO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiLili spune:

Eloise, m-am gandit eu ca bebe n-o veni chiar pe 21 oct, doar nu-i ceas elvetian. Oricum, as vrea sa stea cat mai mult in burtica, acolo e cel mai bun mediu de crestere si dezvoltare. Vreau sa fie puternic si viguros, sa aiba forta sa pape lapte de la mami. Stiu ca fiecare zi in burtica il intareste, de aceea sper ca nasterea, indiferent pe ce cale se va face, sa fie cat mai aproape de DPN. Asa ca am sanse foarte mari sa nu prind Baby expo (sau cum s-o fi numind), dar nu-i o tragedie.

Stau si ma gandesc daca la sfarsitul lui octombrie, cand vine randul celor de la "grupa mica" - vorba lui Gety - sa nasca, va mai avea cineva chef sa ne faca galerie. Vor fi atunci 100 de mamici grijulii care vor discuta mai mult despre bebei decat despre sarcina, iar noi, coada listei, vom ramane fara sfatuitoare. Poate ca totusi n-o sa fie asa.

Sanatate la mamici si bebici!
Lili sapt 33 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiLili spune:

Desi nu e locul potrivit, m-am hotarat sa va cer voua, mamicile de sept-oct un sfat pentru o prietena. Poate unele dintre voi au trecut prin astfel de momente si aveti un raspuns ptr mine. Sa va zic despre ce e vorba. O cunostinta de-a mea a pierdut sapt trecuta sarcina in luna a 6-a, a facut avort spontan. In urma cu 2 ani a facut un alt avort spontan, tot in luna a 6-a. Stiti cumva pe la Bucuresti sau prin alte tari ce analize ar trebui sa faca pentru a descoperi cauza acestei nenorociri si pentru a o combate? Sau macar recomandati-mi un medic sau un centru medical specializat in asa ceva. Sper ca n-am intristat sau stresat pe nimeni cu postarea asta.

Sanatate la mamici si bebici!
Lili sapt 33 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Salutare burtici si mamici!

MULTE MULTE FELICITARI pentru proaspetele mamici si LA MULTI ANI tuturor Alexandrelor si Alexandrilor vostri.

Noi suntem bine, de 2 zile tot spal si calc la hainute pentru Maruca. Azi am facut rost (adica mi-a imprumutat o verisoara) un dulapas cu cadita si masa de infasat si sunt foarte incantata! Deja am aranjat o parte dintre lucrusoare in el. Ma tot gandesc cat de frig va fi pe 20 sept (sau in jur de …) fiindca nu stiu exact ce sa pun in bagajul de spital pentru pitica. Probabil voi alege varianta: “multe straturi” si in functie de temperatura voi mai pune sau voi mai scoate cate ceva.

Azi in timp ce calcam ma gandeam ca de fapt chiar mai e atat de putin!!!!!!!!!!!! Cand ma mai intreaba lumea cat mai e pana la momentul cu pricina si spun “in jur de 3 saptamani, dar pot fi si 2….” Ma apuca furnicaturile. Pana acum am fost foarte calma, dar de fapt mai sunt 10-20 de zile….ZILE…nu saptamani, luni ca pana acum.
Nu mi-e insa frica. Inca sunt cu moralul destul de sus. Ma streseaza doar ca s-a intamplat sa raman fara bani tocmai acum, de fapt, sa trebuiasca sa intru in ce imi pregatisem pt spital si desi stiu ca pot oricand imprumuta la nevoie, totusi am o zenzatie de disconfort. Sper ca pana pe 14 sept (cand vor veni lefurile…) sa mai astepte si Maruca! Altfel, de nastere nu ma prea inspaimant. Mai am momente cand ma gandesc: Dar daca nu va fi ca data trecuta, daca va fi un travaliu mai lung, daca ma va durea atat de tare incat voi lesina? Apoi imi revin si imi spun ca nu se poate, ca va fi scurt, ca voi fi puternica si ca voi rezista pana la capat! Intreba Inni cu o seara inainte sa nasca de ce alegem nasterea normala fara epidurala, de frica de anestezie etc? Eu as vrea sa pot naste fara anestezie fiindca asa e cel mai bine pentru organism, fiindca asa e singura modalitate de a vedea ce inseamna de fapt A NASTE, un dar lasat de la Dumnezeu, numai noua, femeilor si nici macar tuturor. Eu cred, sper, ca daca ai un psihic bun, daca nu intri in panica si incerci sa iti pastrezi seninatatea (si evident daca nu sunt probleme medicale care sa indice cezariana), daca te gandesti la nastere ca la cel mai minunat lucru pe care il vei face vreodata in viata ca femeie si nu la un chin pe care trebuie sa il suporti tu in loc sa sufere si barbatul…..atunci cred ca nasterea naturala naturala (deci fara interventii) intr-adevar te poate face sa te simti minunat, nu mizerabil. Cred, vreau sa cred ca se poate trece peste durere, ca totul depinde de fapt de noi, de gandirea pozitiva sau negativa pe care o avem. Sper sa nu ma insel! Pricum, o sa va povestec DUPA daca macar ceva din ce am scris aici se sustine. Eu ma voi stradui!

Mi-am terminat aproape si bagajul. Ma intrebam daca voi ati inceput sa va dati deja cu Garmastan.Am auzit si am citit pe prospect ca pentru mameloane foarte sensibile e bine sa se inceapa aplicarea garmastanului cu cateva saptamani inainte de nastere. Nu stiu ce poate insemna mameloane foarte sensibile….Ideea e ca dupa baie ar trebui dat pe mameloane cu crema.

Cam asta ar fi. Vroiam inca o data sa va spun ca m-am bucurat foarte mult ca am reusit sa vin la intalnirea burticilor, dar si ca m-am intristat ca nu au venit mai multe gravidute. Multumim celor care ne-au laudat pozele. Si ca sa va spun un secret, toate aratam mai bine in realitate decat in poze….Ha, ha, ha!

A, Lexi, sa stii ca sotul meu te-a recunoscut si I-a parut rau ca ai plecat asa fulgerator si nu ati schimbat cateva cuvinte. Eram sigura ca el nu uita. Pe mine ma innebuneste, de cate ori iesim la plimbare prin oras (prin centru mai ales) cred ca nu trec 10 minute sa nu imi spuna: “A, uite-o pe o studenta de la…x”, “Uite0l si pe studentul meu de la …y”. Asa ca….garantam ca o sa te recunoasca.

Marina 36+ Maruca si Ana (3 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

Buna seara fetelor...din pacate eu nu am venit cu vesti bune de la control....se pare ca colul meu este larg deschis deci puteam naste in orice moment...dopul a inceput sa se elimine si culmea am facut si o vaginita....
Era sa mi se rupa membranele pe masa....sa speriat si doctorita...
Acum fac grabidinom 1 la 3 zile, iau utrogestan si ginypral cate 4 pe zi...timp de 2 saptamani pentru a reusi sa ajung macar la saptamana 37....
Ma rog din tot sufletul sa fie bine...
2 saptamani nu am voie sa ma ridic decat pana la baie...
Sper ca bebele meu sa fie intelegator si sa stea acolo in burtica inca 2 saptamani.
Medicul a zis ca contractiile nedureroase si durerea dintre picioare de care ma plangeam nu era de bine...
Sper sa ne auzim cat mai curand....va pup si multa sanatate, nasteri usoare celor care urmeaza...

_
34+ Sebastianpoze
Mult a fost, putin mai este...

Mergi la inceput