Mamici de martie - aprilie 2007 (3)
Raspunsuri - Pagina 9
raluca2107 spune:
Salutare la toate burticile,
Am fost aseara la doctor si dupa cercetari amanuntite (cu sonda) a vazut ca am un bb de 4 saptamani. Deci cred ca sunt cam cea mai "mica" burtica de pe aici. Daca se poate sa ma treaca si pe mine cineva la mamici de martie-aprilie datele mele sunt: UM-24.07.2006, DPN-30.04.2006, data nasterii - 14.10.1977. Deocamdata nu prea am cu ce sa ma plang pt ca am o sarcina destul de usoara (cel putin pana acum). Prima data (am o fetita de 5 ani)mi-a fost rau vreo 4 luni.
Sarcina usoara si burtici frumoase,
Raluca + Briana 5 ani care a avut grija sa afle deja tot orasul ca va avea un fratior
lilidana spune:
Multumesc,Sori1980.Iti doresc si tie sa treci cu bine peste cele 40 de saptamani,la capatul carora sa-ti tii in brate puiutul sanatos!
In legatura cu nasterea,vom vedea cand ajungem acolo,va trebui sa luam legatura urgent cu un medic pentru ca prima nastere a fost prin cezariana,iar eu as dori sa nasc natural de data asta.Stiu ca e posibil,dar trebuie facuta o evaluare.Sper sa se poata,pentru ca mai doresc un copil si trei cezariene ar fi cam mult.
lilidana,karina 5 ani si 9 saptamani si 5 zile in burtica
loina_ln spune:
buna si la toate burticile
eu sunt cat de cat bine, ma lupt in continuare cu greturile, dar asta e...le suportam. am descoperit o noua reteta ca sa nu mai
sau cel putin la mine vad ca tine: lamie cat cuprinde .. cu sare
si acum, cand scriu, mi se face
eu ieri am facut fix 8 saptamani, dar acum 3 zile am fost putin bolnavioara: am avut o usoara raceala si nu m-am simtit bine de loc.
am uitat sa spun ca mi-e sooooomn TOT timpul. parca sunt zombie. de abia mai umblu fara sa adorm.m-am facut o puturoasa.
pentru linistea mea ma duc diseara la o eco sa vad care-i treaba cu BB. MA CA TOTUL SA FIE BINE. oricum , am sa raportez tot
va si greturi cat mai putine!!
8+
Mihaelaaa spune:
Salut fetelor,am si eu o stare de lene groaznica de la inceputul sarcinii inca....La inceput m-am gandit ca sunt eu puturoasa,dar cand citesc ce-ati scris,cam toate sunteti lenesute,ma gandesc tot mai serios ca sarcina e de vina....Daca e asa as vrea sa intreb si eu,poate stie cineva pana cand tine,cat mai am de suportat ca pe mine ma si doare....
Am mai avut eu stari de lene ,dar nici chiar asa...6 saptamani in continuu,asta chiar e prea mult!!!!
Cum fac sa scap,cine ma ajuta???
maine 10 sapt
Mihaela
tzuna spune:
Buna ziua tuturor utelor. Acum m-am intors de la dr. Am vesti bune si mai putin bune. Bebe e bine. Am intrat in 13 sapt (am 12 si 2 zile). Bebe e dezvoltat ca pt 12 sapt. aproape se vedea ce este dar cum medicul nu era f sigur iar eu nu am insistat nu mi-a zis ce ar putea fi. Bine ca pare sanatos, ii bate inimioara cu 160 b/min. Mai scrie: morfologie fetala corespunzatoare varstei gestationale... si mai multe cifre care nu le-am cautat inca pe net: CRL 5.36cm, GS 5.02 cm si NT 0.13cm. Toate masuratorile sunt pt bitest. Rezulatatele finale le am peste 1 sapt.
Si vestea mai putin buna: colul meu ar vrea sa se deschida si daca nu se schimba nimic pana pe 1 oct voi fi nevoita sa suport un cerclaj. Eu sper sa nu fie nevoie dar cine stie. Nu stiu de ce mi se intampla asta ca eu m-am odihnit mult, nu am facut efort, am stat numai in concediu.Eu nu am avut deloc contractii. Stiti ce mai pot face pentru a preveni deschierea colului si cerclajul? A, si mi-a mai descoperit si un chist pe ovarul stang dar medicul de la ecograf a zis ca nu-i grav.
Oricum bine ca bebe e ok. Am primit si o poza cu el din profil.... l-am vazut si in 3d cum isi intindea picioarele.... fata o tinea ascunsa cand mi l-a aratat in 3d.
A si legat de greturi..... ieri am avut o zi groaznica. Nu credeam ca voi mai avea asa o zi. Se pare ca intr-adevar greturile nu trec dintr-o data.
MADA_ROZZ imi pare rau ca te-am bagat in ceata cu saptamanile. Dr mi-a zis ca sunt in sapt a 13-a dupa ce am terminat sapt 12. Deci eu am azi 12 sapt si 2 zile dar ea zice ca am intrat in sapt 13.
12+2 zile
elyanne spune:
Madalina78 stai linistita ... dupa cum spui tu, nici dr. nu este convinsa ca e vb de doi bb... La urmatoarea eco o sa se vada mai bine. Pana atunci nu te mai agita dn cauza asta... ca se agita si bb din burtik
Yrrol_13 erai pe lista de cand ai zis prima data DPN. Doar data ta de nastere nu este trecuta... probabil acum e prima data cand o scrii... O sa o adauge careva dintre noi cand are timp.
Iar despre sot... incarca sa vorbesti cu el si sa-i spui ca ai nevoie de sprijinul lui... ca treci printr-o perioada necunoscuta pana acum... nelinistile oricarei gravide, plus sarile de rau... si ca ar trebui sa te incurajeze. De multe ori sunt cu capul in nori si trebuie sa le atragem noi atentia
Si eu ma lupt ca ditamai lenea... dar pana la urma tot trebuie sa ma apuc de ce am de facut in ziua respectiva si sa scot mandra afara... Cred ca doar la cumparaturi nu mi-ar fi lene sa merg
S-a mai nascut o stea
ramiha spune:
fetelor, greturi greturi si iar greturi... incep sa ma intreb daca se vor termina vreodata... ca sa nu mai spun de oboseala...off as dormi in continuu... si mor de foame, dar nu pot sa bag nik in gura. Ca sa nu mai spun de sete, ca nu am pus apa in gura de 5 saptamani!
sper ca voi aveti zile mai bune!
gata, acum ca m-am plans parca ma simt mai bine :)
va pup!
yrrol_13 spune:
Multumesc Elyanne ptr ca mi-ai atras atentia. Asa am vazut ca e gresita DPN. Daca ma ajuta cineva fac eu modificarea.. si ca sa dau si eu info complete (deja incep sa ma simt mai sigura, astea sunt datele mele. Nume Alina, DN 14.05.1975, UM 23.06.2006, DPN 30.03.2007.
Si ca veni vorba de lene, eu acum daca inchid ochii adorm in 5 sec, si nu trebuie sa uit ca sunt la servici. Inca nu am anuntat nimic despre sarcina si nu pot sa cer si eu un liber ceva.. mi-e si teama de reactie, mai ales ca sefu' imi facu programul ptr un proiect nou. O sa ii cer o intrevedere sapt viitoare sa-i comunic,sper sa fie bine.
O zi mai usoara va doresc !
monica_b spune:
Citeva abrevieri peste care vom incepe sa dam:
CRL = lungimea embrionului din extremitatea cefalica pana la cea caudala
FL = lungimea femurului
BPD = diametrul biparietal
GS = sac gestational
OFD = diametrul occipital-frontal
HC = circumferinta capului
AC = circumferinta abdominala
NF = pliul nucal
Prescurtarile sint de la termenii englezesti, dar banui ca sint universale.
Monica 12+
Aurasa spune:
Buna fetelor!
Intru repede ca baiatul meu vrea "bra-bra"= plimbare.
Am fost la echoooo!!!!!!!!!!! cu aceeasi emotie ca si la Catalin, am plans cand i-am auzit inimioara si m-am bucxurat cand a zis dr. ca bb este bine sanatos. Si cu presiunea pe IR sunt bine spre deosebire de data trecuta .
Micul bb are 3.05 cm si mica inimioara - 164 batai pe minut.
Mai am sa iau rezultatele de la analize sa vedem cum stam. Si sa merg la Fundeni, of course. Mai am putin si incep iar Clexanele, dar pt. binele copilului as face si 2 pe zi.
Voi cum mai stati?
Sper sa intru si eu mai des. Pana atunci pupici si sarcina usoara, fara gretzuri si cu multa odihna
Aurasa 10+ si Catalin (3.06.2005)