menstrual cup in loc de tampoane

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabi_j spune:

mie mi se pare foarte practic. nu imi este greata de propriul sange, deci mi se pare ok sa il golesc in chiuveta si sa curat cu clor dupa. In ceea ce priveste faptul ca ziceti ca noaptea este inutilizabil as vrea sa va contrazic: oricum noaptea fiind in pozitie orizontala, sangele nu se scurge calumea chiar daca folosesti absorbante externe, deci e acelasi lucru. Cred ca o sa imi comand online in curand. suport foarte greu absorbantele externe (ma irita), mai ales vara, iar tampoanele ma deranjeaza adesea. Mooncup-ul mi se pare o alternativa viabila. poate ne scrie mai multe cineva care foloseste deja acest dispozitiv si ne lamureste.

Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

eu nu stiu cum sunteti voi la mestruatie dar eu pot sa spun ca 4 zile la rand curge de zici ca am dat drumul la robinet!...

eu sincera sa fiu, daca nu am always din alea extra, nu pot sa ies afara ...iar noaptea teroare ca ma trezesc fleasca(chiar de ma schimb la fiecare3 ore sau de cate ori trebuie)...

edit:p.s acum sunt o norocoasa ca de 6 luni de cand sunt gravida am uitat cum este sa fi la menstruatie dar niciodata nu ratez ocazia sa imi cumpar always extra cand sunt on-sale.

Elena27+
POZE

"Happiness is not having what you want.It is wanting what you have."Anonymous

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

quote:
Originally posted by Andrada

Unul din rolurile tampoanelor e sa mentina si zona uscata tocmai ca sa fereasca de sindromul toxic.

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu



Andrada, ai citit vreodata prospectul dintr-un pachet de OB (sau oricare alta marca de tampoane interne)? Daca nu, fa-o acum si mai vorbim cum e cu sindromul socului toxic......

Eu mi-am comandat aceasta cupa de pe siteul: www.divacup.com si tin sa va spun ca nu m-as mai intoarce la tampoane pentru nimic in lume.
Mie mi-a recomandat-o sora mea, care o foloseste de 3 ani, la recomandarea ginecologului din spitalul unde a ajuns cu sindromul socului toxic.

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

SST e rar,sa fim seriosi.

Eu nu as folosi asa ceva nu de scarba, dar prefer sa stiu ca nu sta sangele "gramada" in mine si e absorbit de ceva solid. Plus ca daca nu esti acasa cam imposibil de folosit.

A zis cineva de dat cu clor dup-aia. Sper ca se referea la chiuveta, nu la dispozitiv

You asked me if I'm happy. This is a difficult question. The problem with happiness is that you don't know when you have it. You remember it. Ask me in another ten years. Maybe I'll be able to answer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_j spune:

quote:
A zis cineva de dat cu clor dup-aia. Sper ca se referea la chiuveta, nu la dispozitiv

mey, bine inteles ca ma refeream la chiuveta...

Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Bun, cu clor la chiuveta, si dispozitivul cu ce il speli? Ma gandesc ca trebuie si el spalt cu o substanta antimicrobi. Sau il sterilizezi prin fierbere ???

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_j spune:

da, intrebare buna pentru Flaflo: cand 'golesti' cup-ul il speli cu apa de la robinet sau cu ceva solutie speciala?

Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Ar fi interesant sa aflam care e parerea cuiva care l-a folosit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami.natalia spune:

Mai fetelor mie mi se pare destul de scarboshel sa umblu tot timplu cu chestia plina de sange..plus ca banuiesc cand il extragi, mai ales daca e destul de plin se varsa pe drum ceva...ca exista muschiuletzi acolo, nu suntem "tubulare".

Plus ca nu ma imaginez de loc scotocind cu degetele dupa cupa...macar sa fi avut vre-o sforicica ceva.
Eu folosesc ob-uri, sunt f multumita de ele, la absorbante am renuntat de aproape 4 ani, sincer ma ingrozesc si acum la gandul fosnetului, umezerii si iritatiilor pe care mi le produceau, si nu mai vorbesc de perioada verii, doamne fereste cat chin!

Medicul ginecolog mi-a recomandat ob-uri, am inceput sa le folosesc dupa ce mi-am inceput viatza sexuala. Citesc mereu plusuri si minusuri despre ele. Nu am avut niciodata probleme cu ele, dar nici nu le tin mai mult de 4 ore. Folosesc mereu dimensiune diferite pentru zilele menstruatiei si totul este in regula.

Acum referitor la cupele minune, am mai gasit scotocind google si alte produse asemanatoare "Venus Cup" din ceva material tip "latex" chirurgical, si cu o forma mai frumoasa as zice eu. Le-as incerca, sa vad cum ma simt cu ele, si apoi v-as scrie din nou impresii.

Mamicu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Dupa mintea mea menstrual cups sunt excelente. Daca au avizul celor care se ocupa cu sanatatea si a specialistilor de ce ne facem atatea griji si ne punem atatea intrebari cu privire la igiena?? Ce am citit eu acolo zice asa...Dispozitivul se spala dupa fiecare golire (care se face in toaleta!!!) cu apa (simpla) si dupa terminarea ciclului se sterilizeaza prin fierbere. La urmatorul ciclu se scoate din trusa speciala si se foloseste din nou. Sunt sigura ca are el o chestie ca sa se traga din vagin, nu se pune problema sa bagi mana cu totul, cum spunea o fata mai sus.

Cum spuneam, eu nu mai folosesc absorbante de vreo 7-8 ani, ca nu le suport si ma inteleg foarte bine cu OB-urile, care mi se pare o inventie nemoipomenita. Totusi nu contest faptul ca ar putea exista ceva mai bun ca OB si ca asta ar putea fi chiar dispozitivul asta din silicon. Iar daca se elimina si riscul aparitiei SST prin folosirea acestuia...cu atat mai bine mi-as dori sa-l incerc, dar nu am de unde sa-l cumpar.

Daca se gaseste prin farmacii in strainatate as ruga pe cineva sa-l cumpere si sa mi-l trimita. Dar nu stiu daca se gaseste...

Ioana

Mergi la inceput