menstrual cup in loc de tampoane
Raspunsuri - Pagina 10
Porumbita spune:
marilena ca asa ma gandeam si eu...
cat despre sex in timp ce o ai mi se pare destul de logic ca nu se poate...
ann33 spune:
si virginelele asa k mine
banuiesc k nu pot folosi
! imi e frica dar as avea curajul sa incerc dar asta e sunt virginika trebuie sa mai astept
pana atunci
.......
carolinah spune:
Ba pot folosi si virginele, ca nu se baga atat de adanc precum Ob-urile si nu deranjeaza nimic pe acolo. Se pune practic la intrarea in vagin, nu se introduce adanc. Uita-ti-va pe site, se vede clar acolo.
lina, cu Alina si Ana... si tati, evident
Siminaf spune:
Si himenul ala unde s-o afla??? Linga col???? Evident ca trebuie sa treaca de himen ca s-o introduci, ceea ce inseamna ruperea himenului in cele mai frecvente cazuri.
Ah, dar am uitat, nu am competenta in discutarea medicala a unui asemenea subiect. Las pe altii, muuuult mai competenti (a se citi fara studii medicale) sa explice aici cum se poate introduce chestia la virgine.
emma2006 spune:
quote:
Originally posted by Siminaf
Si himenul ala unde s-o afla??? Linga col???? Evident ca trebuie sa treaca de himen ca s-o introduci, ceea ce inseamna ruperea himenului in cele mai frecvente cazuri.
Ah, dar am uitat, nu am competenta in discutarea medicala a unui asemenea subiect. Las pe altii, muuuult mai competenti (a se citi fara studii medicale) sa explice aici cum se poate introduce chestia la virgine.
In pagina de intrebari a site-ului scrie clar ca exista un risc pentru virgine. Dupa cum se vede in prima pagina, este vorba de medici primari care chiar practica medicina, nu de cei care au facut o facultate particulara in Romania si acum stau acasa fara sa practice...
"6. Folosita inainte de inceperea vietii sexuale poate duce la ruperea himenului?
Raspuns: Nu se recomanda a se folosi Mooncup in cazul in care himenul este inca intact, deoarece exista sanse ca la introducerea acesteia sa se produca ruperea himenului."
Siminaf spune:
Am raspuns strict intrebarii cuiva de mai sus (parca ann33).
In legatura cu observatia ta foarte perspicaca, ca altfel nu-i pot zice, la mine te referi????? Dupa 10 ani de practicat medicina in Ro, nici aici nu stau acasa, badie! Facultate particulara o fi acum, nu era cind am facut eu. Atacurile la persoana nu sint permise, stiai? Hai, da-ma iar pe spate cu competenta-ti net superioara oricui altcuiva.
arleena spune:
PrincessL merci ca ai deschis subiectul asta
...chiar acum imi si comand, tocmai am terminat cu ciclu si sper ca la urmatorul sa am mooncup ....mi se pare o inventie buna...o sa o folosesc apoi imi dau si eu cu parerea.
ahhh care e mai buna? moooncup sau lunette??? sau sunt la fel???luminati-ma va rog
ann33 spune:
merci de raspuns sigur nu voi incerca pana nu-mi voi incepe viata sexuala
nu ma risc ... oricum as fii curioasa sa incerc 
emma2006 spune:
Arleena, cred ca in principiu sint cam la fel, poate depinde de material.
M-am uitat si la Lunette
, dar mi s-a parut curios ca la ei pe site scrie ca poate fi folosita inaintea primului contact sexual: "Poate fi folosita înaintea primului contact sexual, dar si cu ..."
...la Mooncup scrie invers, de aceea cred ca sint mai seriosi... Ann, nu te risca (sa folosesti cupa bineinteles
).
dianocica spune:
vad ca sunt multe oripilate de muntii de tampoane. am si eu o interbare: reciclati? macar una? ce? hartie? plastic? separati gunoiul? il duceti la centre de reciclare? ati plantat vreun pom vreodata?
on topic, nu folosesc nici macar ob-uri, ideea unei cupe din plastic fixata de peretii vaginului imi displace profund. plus ca dimensiunile mi se par exagerat de mari ca sa stau 3-4-7zile cu ea inauntru si prea mici pt cantitatea da sange pe care o pierd lunar.
si pun pariu ca, la fel ca si celelate metode invazive de a trata posibile probleme (spalaturi vaginale, clisma saptamanala pt fericirea colonului..) va avea o glorie scurta.
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius