Sa o ajutam pe barbye

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danutza_c spune:

Dany, draga de tine! Da, e foarte bine si sper sa manince. Te-ai gindit bine sa-i duci brinzica nesarata. Daca i se face cortizon (Dexametazon se face de obicei la traumatisme de coloana) atunci nu are voie sa manince cu sare.

Laura, blanita de miel e buna intr-adevar dar poate nu acuma ca s-ar putea sa fie inca prea cald si daca transpira iar nu e bine. Iar Bioxiteracor-ul e bun dar Curiosinul e de 1000 de ori mai bun.

Fetelor m-am mai gindit: daca are cineva vre-o cunostinta pe la firmele de medicamente sa intrebe daca nu exista ceva gen colacul de care v-am spus mai devreme pentru prevenirea escarelor. Sunt tot felul de saltele si de pernite si de alte metode care se folosesc la bolnavii cu paralizii, in special la cei cu traumatisme de coloana ca sa previna aparitia escarelor, dar nu stiu ce exista in tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Cat am putut sta langa Mirela, i-am privit picioarele. Ma gandeam ca poate daca ii fac masaj, ii trece. Nu rezistam sa ii vad privirea, sa o vad cum zambeste, desi a spus ca are dureri.
La plecare, am sarutat-o de bun ramas si i-am spus sa aibe incredere, ca va fi bine. "Doamne-ajuta" a fost raspunsul ei.

Intamplator, chiar langa patul Mirelei, este internata o batrana pe care o cunosc. Imi povestea ca acum 2 zile avea nevoie sa faca o analiza, dar nu avea 300.000 lei vechi. Mirela i-a dat banii!
Ieri, doamna respectiva (de care rudele nu stiu ca este in spital ) ii strangea picioarele, intreband-o daca sigur nu simte nimic. "Nu, tanti, nu simt...".

Imi spunea doamna "uite ce iubita e fetita asta, cata lume vine la ea"...i-am povestit ca multe din noi nu o cunoastem, o "stim" de pe internet...a ramas impresionata.
Va transmite tuturor "multa, multa sanatate si...sa va ajute Dumnezeu, ca sunteti oameni cu suflet mare".

Mi-a rupt sufletul cand a intrebat "Nu-mi faceti, fetelor si mie baie la cap? Ca nu mai pot..."

Nu mi-am putut opri lacrimile cand Mirela a primit de la una din fete, un pui de plus. Radea...

edit: are fructe (mere, struguri, banane), compoturi, iaurt, supa, niste Algocalmin (pastile si fiole). Vedeti ce ii mai duceti; nu prea multe, ca nu prea are loc.

Nunta noastra - 3 Iunie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia28 spune:

Am vazut si eu pozele Mirelei, e asa de frumoasa si zambareata....Doamne da-i putere sa lupte, sa reuseasca, sa iasa victorioasa din incercarea asta!

Fetelor, am gasit pe net o saltea anti-escare
http://www.ortopedica.ro/magazin/produs.php?pk_produs=124. Ma gandeam sa strangem bani separat de cei din cont si sa-i cumparam
Am citit ca sunt destul de periculoase escarele astea netratate corespunzator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mishulina spune:

Amely,draga de tine multumim pentru informatii,detalii si poze. Ce se poate citi din fise,desi prea putin e util: macar stim la ce substante e alergica si alte amanunte despre starea ei.
Duminica ma duc si eu sa o vad cu Angela.Pentru mine va fi un "test" destul de greu sa vad o fata tanara si dulce zacand nemiscata si suferind asa tare.Stiu prea bine cum e dar am sa rezist sa nu de fata cu ea cu orice pret.
Va rog din suflet spuneti-ne ce ii mai trebuie. Am inteles ce sa NU ii mai ducem...

Danutza , eu am vazut candva,la o tehnica medicala niste colacei de cauciuc pentru escare ce se umflau cu aer. Daca as gasi asa ceva ar fi f buni. Cauciucul e unul special care nu imbatraneste sau "crapa" la aer,caldura etc,adica fiind de uz medicinal e "sterilizabil" cu dezinfectanti sau prin oparire. Eventual acesti colacei pot fi imbracati cu tifon in cazul unor escare active aflate in tratament.
Din pacate magazinele de "tehnica medicala" au tot disparur din Buc,eu nu mai stiu decat cateva,nu stiu daca ajung azi pe la ele ca la ora 14.00 trebuie sa fiu la servici...

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

nici nu mai stiu ce sa scriu.
e clar are nevoie de bani ca de aer si va mai avea nevoie ca de,suntaem in romania.
danutza c are f multa dreptate,acum trebuie ceve bun pt escare un cicatrizant.
si ma voi interesa, ca am ceva relatii, de colacel.este si la noi am vazut si eu in spital dar f greu faci rost de ele si cred ca si costa.fracturile de membre si cele posibile costale se vindeca,asta nu ar fi o prob dar nu mai a zis nimeni nimic de splina.e ok?edemul pulmonar cred ca deja l-au tratat,dar daca nu are traumatism la splina si nu mai trebuie sa fie operata trebuie sa ne concentram pe afectiunea de la coloana.
fetelor ne trebuie un diagnostic complet!
ce conteaza e ca e optimista si ca vrea sa lupte.asa ca fiecare pe care forum mai scrieti mai aduceti aminte si de mirela si ii rugam pe moderatori sa nu se supere ca"insistam "atat de tare dar chiar va avea nevoie de bani saracuta si de sprijinul nostru
Doamne e atat de draguta......
lasa Mirela ca va fi bine , o scoatem noi la capat cumva..

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelapriboi spune:

Mirela esti un exemplu pentru noi toate.Dumnezeu te-a incarcat cu prea multe probleme,pe langa problemele tale,ale mele par o nimica toata.
Multumesc mult Mirela deoarece datorita tie,pot trece mai usor peste problemele mele.
Te admir foarte mult pentru puterea ta de lupta si cred ca ESTI UN EXEMPLU pentru toate fetele.
Noi toate suntem alaturi de tine si ne rugam pentru sanatatea ta.

Te pupam

ANGELA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

Ayssa baiatul este bine..cel putin asa mi'a spus barbye..
fetelor contati pe mine daca gasiti colacul ala..sau ce'i trebuie ma anunatati si va trimit banii!!!
Mishuleee te stiu fata curajoasa,,nu ma dezamagesti tu pe mine!! sa o pupi si din partea mea..si sa'i spui ca fac tot posibilul sa ii aduc bata!!!doar i'am promis!!

Vreti sa faceti ceva? 5 euro pentru o viata!!

Sa o ajutam pe barbye

Nasica
"Nimic nu-i imposibil!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina1 spune:

Neata tuturor. Imi pare rau ca nu am putut intra aseara, am ajuns tarziu si am constatat ca nu merge netul.
Noroc cu draguta de Amely care v-a relatat totul cum nu se poate mai bine! Aseara impreuna cu sotul meu am stat ore intregi si am dat o gramada de telefoane. Ideea sotului este sa aducem televiziunea pentru ca numai asa o sa putem face rost de o suma de bani atat de mare. El a fost foarte afectat de toata povestea, chiar mi-a zis ca ar vrea sa mearga la spital la ea sa o vada. Azi la ora 3 se intalneste cu cineva de la ProTV, problema mare este ca aveam nevoie de martora de la accident sa stea de vorba cu omul, dar din pacate nici Mirela nu are nr. ei de tel.
Fetelor care mergeti astazi, daca intamplator o vedeti pe Simona (martora de la accident), va rog din suflet sa ii cereti nr. de telefon!
In ceea ce priveste escarele de pe corp, mie mi s-a facut rau numai cand am citit fisa de observatie. Cum este posibil ca o fata atat de tanara sa faca in mai putin de o saptamana escare atat de grave???
Ideea este ca este tratata prost in acel spital, dar asa cum am vorbit si cu AncaWish, se pare ca Exergian este foarte bun pe meseria lui.
Daca insa nu putem face rost de aanalizele Mirelei, va trebui sa asteptam 14 zile si nu avem certitudinea ca le vom vedea.
Astept de la voi si alte pareri si opinii.

PS: Cel care conducea motocicleta a fost deja externat.
Fetelor, ia uitati aici detalii despre accident: http://www.ziua.ro/ct.php?id=44497&ziua=6ade20c954c527cc142a76878ae03725

Bubulina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mishulina spune:

Liana n-am de gand sa mai dezamagesc pe nimeni,macar de data asta: nici pe tine,nici pe Mirela si nici macar pe mine! Pe mine suferinta mea m-a invins dar pe a Mirelei o vom invinge noi,cu toate,impreuna! Tinem legatura! Si sigur ca-i transmit incurajarile tale,ca stiu din proprie experienta cat sunt de eficiente...
Bubulina,bine gandit! Poate ca popularizata in media (si in special la televiziune)povestea asta trista are sanse mai mari sa se termine cu bine...Sper sa ii induplecam pe cei de la ProTv sa faca ceva...
Multa bafta! si Doamne-ajuta!

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madana spune:

Am vazut pozele cu Mirela si m-au impresionat f mult. Imi pare nespus de rau sa aud cum este tratata in spital iar cat despre faza cu ambulanta, cand au luato de la locul accidentului, sunt pur si simplu revoltata. Sincera sa fiu as fi fost mai linistita daca era in alt spital, si asta doar pt. ca am avut experiente ff neplacute cu o ruda care a fot internata in acel spital acum cea vreme. Dr. poate fi extraordinar, dar nu el face totul, daca personalul auxiliar e de tot kk atunci nu e suficienta experienta doctorului.

Bubulina sotul tau este un om extraordinar, ca si tine de altfel. Este adevarat ca trebuie facut ceva mai ales ca acum 1 an sau 2 in acel spital a mai fost un scandal mare (daca va mai aduceti aminte) cand 5 oameni au fost infectati cu virusul pioceanic. Unchiul sotului meu a fost unul din cei 5 oameni care au murit atunci, si a fost doar din vina personalului "competent" de acolo.

Nu stiu ce sa mai zic, sunt "scarbita" de sistemul nostru sanitar. E strigator la cer ca un om care este la pat sa trebuiasca sa dea bani doar ca sa fie intors din cand in cand.

Eu aud mereu doar de sora Mirelei. Nu mai are si alte rude? E buna ideea ca cineva sa se dea drept ruda cu ea pentru ca se pare ca sora Mirelei este coplesita de suparare si nu se poate dezmetici.

Mirela este ... nu am cuvinte, are atata putere ... nu credeam ca e posibil. Ma gandesc mereu la ea si ma rog mereu la DD sa se faca bine. Inca sper ca diagnosticul sa fie eronat.

"Cei mai frumosi ghiocei prin maracini se gasesc"

22+ cu Bianca-Cristina

Mergi la inceput