Sa o ajutam pe barbye
Raspunsuri - Pagina 19
Amely spune:
Da, Danuta, asa ne gandeam si noi, Sheritra s-a oferit sa vb cu dr-ul, eventual sa se dea drept sora Mirelei, dar nu stiu daca merge...in fine... am inteles ca dr-ul respectiv ar fi de gasit de luni incolo, la et. II, cam. 221.
Nu, nu stiu la ce nivel de vertebre s-au produs fracturile. De aia zic, trebuie sa avem diagnosticul/diagnosticele foarte clare cat mai curand posibil, am impresia ca medicii vor sa ascunda ceva, sau eu sunt paranoica. Normal este sa li se spuna clar in fata cadrelor medicale responsabile ca este nevoie de acele hartii pt. un ajutor umanitar care, oricum, tot in k...rile
lor pretioase se vor duce...
"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
Mirela
rilbuc1 spune:
"Trebuie precizat ca aparitia escarelor este o nota negativa pentru cel care s-a angajat sa îngrijeasca un bolnav imobilizat, fie cadru medical, fie ruda a acestuia.
Odata aparuta escara, trebuie revazute masurile de preventie amintite mai înainte si aplicate cu mai mare atentie, pentru a preveni extinderea lor sau aparitia si în alte zone."
"Astfel de masuri sunt:
-mobilizarea frecventa si schimbarea pozitiei în pat în limitele permise de boala de baza;
-asternutul bolnavului va fi permanent uscat (prin montarea unei sonde urinare în caz de incontinenta), bine întins, fara firimituri sau alte resturi alimentare;
-igiena riguroasa a pielii prin spalare zilnica cu apa si sapun (pe portiuni), uscarea cu un prosop moale si pudrarea cu talc;
-sub zonele de sprijin predispuse la escare se vor pune colaci umpluti moderat cu aer;
-masajul regulat ajuta la revigorarea circulatiei si implicit la tonifierea tegumentului expus presiunii îndelungate;"
danutza_c spune:
Amely, nu cred ca medicii vor sa scunda ceva dar stiu ca in general nu sunt foarte "fericit" cind li se cere foaia de observatie.
Vad ce Exergian nu si-a schimbat locul, acolo trebuie s mergeti si s va asezati la coada din verme ca toata lumea stie de cabinetul lui si se face mare coada la usa. am fost si eu pe-acolo.
Si lui putei sa-i spuneti ca sunteti verisoare cu ea, dar vedeti sa nu fiti prea multe versioare ca bate la ochi.
SI ar fi intr-adevar foarte bine daca li s-ar spune ca e nevoie de ele pentru un ajutor umanitar. SI eu sunt d acord cu tine in privinta asta.
Ribluc, tu ai dreptate dra sa stii ca sunt cazuri in care escara se produce in citeva ore mai ales la bolnavii pralizati. M-as mira ca Mirela sa nu aiba sonda urinara, in situatia ei e cam obligatorie.
In orice caz ce ai scris tu despre masurile de prvenire e absolut corect si trbeuie urmat cu sfintenie. De intors vad ca totusi o intorc asistentele dra pot sa inteleg ca o fac cu teama ca sa nu-i produca si mai mari necazuri la coloana.
Amely spune:
Are sonda urinara, bineinteles... Dar totusi escara e uriasa... nu-i normal, in asa scurt timp
"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
Mirela
danutza_c spune:
Amely, am reusit sa citesc cite ceva: fractura e la nivel toracal, TVM inseamna traumatism vertebro-medular, nu are fracturi la niv membrelor dar posibil fracturi de coaste. Parca cineva a scris ca are citeva coaste rupte, deci banuiesc ca asta e examenul care i l-au facut in momentul internarii.
Are escare la niv calcielor, pe spate la nivelul noadei. I-ar trebui un colac pe care sa stea cu fundul cind e intoarsa pe spate, pus in asa fel incit zona cu escara sa nu atinga marginea colacului. Pentru calcie sa-i faca cineva niste mici colacele dintr-un prosop sau pur simplu din vata rasucita si pusa in asa fel incit sa formeze un mic colacel, care e infasurat cu fasa, dimensiunea sa fie asa incit calciul ei sa se potriveasca in centrul colacelului iar grosimea asa incit calciul sa nu aitnga suprafata patului. Se pun colcelele astea cind e culcata pe spate sub calcie, sub amindoua chiar daca ea are escara doar la stg.
Ea e destul de slabuta si risca sa tot faca escare.
AM vazut ca are compoturi, sucuri dar in afara de lichide are nevoie sa manince bine, proteine din carne, oua, ficat ca sa se poata vindeca. Cine se mai duce la ea sa-i duca de mincare ceva carnita cu legume, supe, oua, brinza, credeti-ma sunt foarte importante pentru vindecare si pentru ca organismul ei sa poata sa lupte. Nu cred ca i-ar strica si niste vitamine, dar astea poate mai incolo.
Chiar daca ea nu prea are pofta de mincare acuma, trebuie sa manince, spuneti-i voi.
Amely spune:
Danuta, are o pofta nebuna de mancare... chiar imi spunea ca cel mai mult si-ar fi dorit sa manance o shaorma...biata de ea
Si ARE fractura la membre, si anume la piciorul drept, dar asta au descoperit abia dupa ce au scris diagnosticul prezumtiv, in fisa. De aia i l-au si pus in gips.
Ce am observat e ca la mijlocul patului ei, este un spatiu gol, in care practic intra poponetul, astfel incat coloana sa stea tot timpul dreapta. Deci nu prea cred ca se poate pune acolo colac... desi ar fi bine intr-adevar, ca zona afectata de escara sa nu se atinga de nimic cand sta pe spate.
Asa e, este foarte slabuta, si va mai slabi ff mult in urmatoarea perioada. Este inevitabil...
Pozici cu noi
Mirela
danutza_c spune:
Amely, asa e ar fi trebuit sa vad in poze ca are piciorul in ghips.
E destul de delicata povestea cu coloana, cel mai bine ar fi de intrebat asistenta sau doctorul de la salon daca i se poate pune colacul sub fund. Dar la calcii i se poate pune. Sper sa nu faca escara la calciul drept care in ghips.
Trebuie sa nu slabeasca. Daca are pofta de mincare e foarte bine. Trebuie sa manince, mai ales ce isi doreste si pofteste.
danyalo spune:
danutza_c
I-am dus supa de rosii cu galuste sper sa manance, ii duc maine branza dar nesarata si snitele de porc e bine? Este f.f.slaba si intr-adevar trebuie sa manance bine!
Mi-e greu sa spun ceva...sunt cam bulversta de ce am vazut si trait in momentele petrecute in acel salon din cauza asta nici nu pot dormi!
Amely a descris f. bine tot astfel ca nu mai am nimic de completat!
Sa-i de DD multa sanatate si putere pt. a fi optimista si mai incolo!
dany
Alyssa spune:
Baiatul care era pe motocicleta cu ea... el cum este? Este ok?
Am vazut pozele Mirelei... o frumusete de fata, finuta si se vede dupa fata ei ca este buna si la suflet!
Mult curaj, Mirela! Ma rog in continuare pentru ea si voi mai trimite bani la mijlocul lunii.
Mai fetelor, sinteti minunate! 
Alice
laurajr spune:
Cu ani in urma am citit un sfat de la o batrana, pt o persoana paralizata de multi ani si care facea niste escare urate : sa fie bolnavul asezat pe partea cu par a unei pielicele de miel, bine dubita ( curatata ) . Pp ca pielea cu escare daca sta pe partea cu par a pielicielii de miel, are si zone aerisite si se evita formarea escarelor .
Imi amintesc ca prin 86 cand era varul meu paralizat, mama i-a facut rost de spray Bioxiteracor ( parca ) cu propolis si i s-au ameliorat ranile .
Ii doresc sanatate multa Mirelei si sa inceapa sa mearga cat mai repede !
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura
27 sapt si Ioana Nazdravana