Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (35)
Raspunsuri - Pagina 26
dolores spune:
dar de la ce ai toate astea?
in rest bebe e bine??
quote:
Originally posted by ruxandra_sb
Chiar acum m-am intors si eu de la eco morfologica.
E de fapt a 2 a eco morfologica pe cate o fac, pt ca prima a fost facuta foarte superficial (asa in 15-20 minute, cateva masuratori si 2 vorbe) si pur si simplu am vrut sa stam linistiti. De aceea am apelat la dr. Iosup, ca mai toata lumea il lauda.
Se pare ca bebe e bine, eu insa am "frecvente extrasistole" lalalala si cica iar trebuie sa fac drumuri la cardiolog...27+
Ruxandra & Matei (4 ani) & sotul drag
_
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
dolores
26+
David Cristianwww.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze
poze dolores
Un zambet nu inseamna fericire asa cum o lacrima nu inseamna durere. Potzi plange cand esti fericita, potzi sa razi cand inima itzi plange!!!
Dbunny spune:
Madaluta mie-mi place mult portocaliul...BB are deja adidasi portocalii cu maro.
Ieri am primit o gramada de cadouri
: un costumas portocaliu cu labutze pantalonashii, 4 bodyuri cu albastru cu maneca lunga, si 2 pijamale, una bleu-marin si alta alba cu dungi albastre... de puscariash![]()
. Promit sa fac poza la dulapul cu haine ca taaare multe avem.
Pup fetili
Dbunny
28+
Mirona spune:
buna fetele mele dragi,
scuze ca nu am scris pana acum ... suntem ok amandoua ... dar am ajuns tarziu aseara acasa si nu am mai avut timp de scris - am fost ejectata in pat. Am sarbatorit noile vesti cu o noapte intreaga de somn, fara nici macar o trezire
.
E super bine sa se mai reduca din stres.
sunt in pauza de masa acum - mai bag doua MIG-uri ... azi si maine ... si de luni concediu medical. ![]()

sa reluam de aseara:
analizele OK. am facut o lama -maine rezultatul. Am facut si o cultura pe col - luni rezultatul. Ma cam chinuit nitel pe masa 9calul balan) ... voia sa-mi reduca din stres ... care era evident pe fatza mea si m-a pus pe mine sa tin de una din lamelele care "ma departau" si mi-am produs niste ciupituri ... de s-a speriat si dr. ce triluri pot emite. Cand a preluat ea lamela ... a fost totul in ordine ... ti-ai gasit ... eu abia mai ajung sa ma rad ... sa ma sterg cu hartie igienica ... si ea ma pune sa tin de o lamela ... cica imi capteaza atentia in alta parte decat in cea durerii.
Baga frate ... ca tin o secunda cat ei tu proba ... nu un minut pana reusim impreuna sa fixam lamelele unde trebuie.![]()
Apoi m-a luat la primul si unicul control vaginal ... voia sa vada cat de lung e colul, daca s-a deschis sau nu dupa lovitura incasata saptamana trecuta. E totul OK.
Apoi la eco - am facut unul scurt vaginal - "la guritză" - cum s-ar spune ... colul e de 31 - deci OK.
Abia apoi a urmat partea frumoasa - ne-am revazut bebelina miscareata, iar a enervat-o pe tanti dr. ca nu putea vedea ca lumea la eco din cauza stratului adipos de la mine de pe burtok. Desi am luat doar 9 kg paa acum ... ea tot rau vede la mine. Plus miscareata mea ca nu statea locului o clipa ... am disperat-o un pic pe tanti dr.
Are mama o fetitza ... 1,583 kg - grasunica lu mama. Bataile inimii de 148 pe minut. Dupa femur cam micutza ... de doar 29 de saptamani si 3-4 zile. Tot nu a putut spune 100% ca e fetitza ... dar nici nu-mi mai bat capul. Si in rest .. toate bune si frumoase la masuratori.
Urmeaza un control la 34 de saptamani, apoi la 36 si apoi saptamanale pana la venirea pe lume a ingerasului meu.
Ce intrebari i-am pus ... sa vad ce nu sunt personalizate - si va pot ajuta si pe voi:
- daca trebuie sa fac vre-un vaccin la 7 luni.
- NU. am RH+ deci nu e nevoie.
- daca trebuie sa fac ve-un test la glucoza.
- m-a intrebat daca am in familie vre-un diabetic - da - o ruda indeparata - deci repetam o glicemie si abia apoi se pronunta.
- daca trebuie sa cumpar eu ceva pt epidurala.
- in general are anestezistul tot ce-i trebuie - dar daca vreau pot cumpara o trusa pentru epidurala. Nu crede ca se gasesc in farmacii - dar ma poate pune in legatura cu cineva, dar asta abia in sapt. 36.
Ramane sa ma mai documentez.
tre sa fug la lucru acum. Trimit mesajul in forma asta si revin deseara cu continuarea, plus ca am de raspuns la cateva dintre voi.
-ici la toate ... fug ca ma asteapta MIG-urile.
Miro
30+ cu 
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by dolores
dar de la ce ai toate astea?
in rest bebe e bine??
you to, Dolores.Extrasistolele sunt probabil de la sarcina+stres.
Da, bebe pare o.k., toate-s normale. E si putin mai mare; si eu ma asteptam sa fie un pic mai mic ca am ciclu menstrual mai lung.
Avem deja putin peste 1 kg, IR-urile sunt de data asta o.k., colul are vreo 4 cm, placenta grad 2 (da cica-i o.k.).
Are esarfa de cordon, sper sa nu ajunga la circulara.
27+Ruxandra & Matei (4 ani) & sotul drag
_
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
Lorym spune:
Sal la fetele gravidutze!
Dolores ca te gindesti la gravidutzele care sunt stresate. Eu cred ca ma bat pt. locul intii. Eu mult timp am fost intr-o stare depresiva din care nu reuseam sa ies.Cam de 2 sapt mi-am mai revenit. Aveam o puternica teama ca daca se intimpla ceva cu sotul meu si eu si fata o sa raminem pe drumuri. El e singurul care are job ca facultatea mea terminata cu 9.87 nu mi-a folosit la nimic.La un moment dat iuly disperat ca-l innebuneam in fiecare zi a zis ca-si face asigurare de viata si gata.Pina la urma mi-am mai revenit si mi-am zis: si daca totul va fi bine si vom ajunge sa ne crestem nepotii? Decit sa traiesc asa in disperare...Oricum iuly e viata, sufletul si tot ce am pe lume si multumesc Lui Dumnezeu ca l-am intilnit.Te ador iubire si vreau sa imbatrinim frumos si sa ne vedem printesa mare! Uite ca i-am facut si o declaratie chiar daca nu citeste.
Dolores in legatura cu sarcina ma simteam f bine. Am avut pina la 4 luni eminenta de avort dar majoritatea fetelor au laut utrogestan cite 3 pe zi. Apoi de la 4 luni gata pina la 27 sapt cind m-a durut burta fara sa fac nimic.A trecut pericolul intr-o zi dar m-a tinut doctorita mea 3 zile sa fie sigura ca tinem sub control.Nu am avut singerari. Pur si simplu m-a durut burta ca si cind as fi fost deranjata la burta iar in 2 ore eram la cabinet : colul era inchis doar durerile de burta le aveam.
Iar cu sexul: pina nu a trecut eminenta de avort pina la 4 luni nu am riscat sa fac , apoi am mai facut noi de vreo 3 ori si apoi a fost faza asta iar apoi chiar nu am mai riscat pt o placere doar asha.Avem timp toata viata
Sa ne fie fata bine!
La lucrusoare o sa fac poze azi miine. Sper sa ma tina bateriile care le am ,ca mai nou ne-au lasat acumulatorii la camera iar buget pt acumulatori inca nu avem ca toate sunt programate pe luni
.In sept acum tb sa-i luam si pe astia.
Desiree lista am facut-o ca tare eram speriata ca si eu sunt la primul bebe.Am adunat toate listele de pe forum si am inceput sa-mi fac o lista cam cu ce-mi tb mie si cam cu ce consider eu ca ar fi necesar.Ca intrasem in panica ca daca ma duc in oras eu ce cumpar?
In viata mea nu am mai vazut ce tb luat , nu am avut in familie bebici mici, nu am avut grija macar putin de un bebe;ma intrebam ca de unde sa stiu ce tb luat, de care, de la ce firma?
Toti imi ziceau de cel instinct? Dar ce instinct cind eu habar nu aveam?Ma duceam in farmacii si vedeam o gramada de chestii si ma minunam !Si ieseam asa cum intram : vacutza!Si mi-am zis: hai lory sa o luam catinel
Am citit mai multe pareri despre produsele care tb pt puii nostri si am ales de la ce firme sa iau.Apoi cu hainele am intrat in magazine si am cerut pt nou nascuti ma uitam si alegeam grosutze, de calitate, de bumbac si le intrebam si pe vinzatoare cam ce tb..Si incet incet s-au adunat.Acum m-am mai linistit ca cit de cit i-am luat.
Cu restul lucrurilor care mai sunt de luat ma duc exact cu lista mea si le iau in octombrie.
Acum m-am apucat de un alt doc word de care sunt tare speriata: meniul de diversificare care tb de la 4 luni jumate.Am inceput sa citesc cartea care o avem la inceputul paginii, din capraru si inca dintr-o carte care am mai luat-o.Sunt tare speriata ca habar nu am. Parintii nostri sunt in alt oras si nu am pe nimeni care sa ma ajute si voi fi singura singura. De unde sa stiu ce sa-i dau de papa? La ce ore? Asa ca ma apuc sa citesc si sa-mi fac un doc word cu un meniu cit de cit sa stiu ca atunci nu voi avea timp sa caut pe net si sper sa ma ajute si medicul fetei care tb sa-l aleg si pe asta in octombrie.
Pina atunci citesc din carti cum tb sa o tin la baie ; mi-am luat o carte care iti arata in imagini reale cum sa o speli la putzulica, cum sa o tii la baie etc, arata ca la timpitei , asa cum iim tb mie care nu am vazut in viata mea-www.librariilehumanitas.ro/product.php/Mama_si_copilul._Ghid_practic_de_ingrijirea_copilului,_de_la_momentul_conceptiei_pana_la_varsta_de_3_ani/2755/" target="_blank">carte
Iarasi am scris f mult.Am uitat sa va zic ca acum 2 zile cind am fost la control printesa mea avea la 30 sapt - 1538 grame. Eram topiti de fericire amindoi ca fata e bine si sanatoasa.Atit imi doresc sa fie sanatoasa.Iar la mine totul e bine.
Pupici!
Lory
30 sapt+
dolores spune:
lorym iti multumesc ca m-ai lamurit......ma speriasem..deci ai avut ceva probleme pana la 4 luni....bine ca au trecut toate..sa stii ca nu esti singura care asre starile astea si gandurile negre...asa sunt si eu uneori, de cele mai multe ori si asta tot din dragoste pentru sotul meu si din grija de bebe si de viitor.....eu zic ca o sa te descurci cu bebe...eu si cu ajutor si tot imi e teama cateodata..dar inainte nu erau atatea surse de infromatii despre cum treb crescutii bebe nu? eu zic ca la cat suntem de informate o sa fie bine 
dolores
26+
David Cristian
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze
poze dolores
Un zambet nu inseamna fericire asa cum o lacrima nu inseamna durere. Potzi plange cand esti fericita, potzi sa razi cand inima itzi plange!!!
chinico spune:
chris mare figura esti, ne-ai tinut pe toate cu inima in gat. Ce sanse are un bebe nascut la 5,6 luni sa supravietuiasca...aproape 0. Doamne ajuta era septembrie si nu decembrie.
Miro felicitari pentru rezultatele bune, pentru Karina miscareatza, pentru concediul medical de luni. Bine faci.
aelita nu rade...pai nu se plangea Asizuca ca ramane in fundul gol daca nu se mobilizeaza sa plece la cumparaturi? Are fata nadragi acum? Are. Deci fundul e bine invelit cand da frigul![]()
lorym suntem in aceeasi situatie, nici eu nu ii am pe ai mei langa mine, si nici nu am vreo prietena pe aici (sau macar prin tara..) care sa aiba bebel. Eu sunt prima....Eu insa nu m-am panicat inca, nu stiu de ce traiesc cu impresia ca mai am tot timpul din lume sa fac liste, sa ma interesez de meniuri, spalat, infasat,adormit...asta ca sa nu mai spun ca nici acum nu am habar unde sau cu cine nasc. Ca doar am timp.
Ce ma fac ca m-am holbat la cratita si nu pot sa o bag in cuptor. Raman fara crema de zahar ars.Azi. Maine cumpar cratita.
23+
alexandra_25 spune:
buna ziua fetelor......eu azi am chiulit....jumatate de zi....
...din cauza frigului....de abia am ajuns acasa si abia astept sa ma cuibaresc in pat si sa trag un pui de somn....
....
Ma bucur ca v-am putut fi de folos cu informatiile....pentru a completa...si a lamuri pe asiza....cand iti faci dosarul pentru indemnizatie atunci se face si pentru premiul de nastere....
Pielonefrita.....infectie a rinichilor dar eu totusi inclin sa nu cred chestia asta....daca nu ma dor deloc si la ultimul eco nu aveau nimic rinichii....totusi am emotii...maine sunt programata pentru analize....iar toate din nou....pentru trimestrul al 3-lea si sper sa fie bune...ar fi culmea dupa antibiotic....
Apropo de vaccin....Miro....si eu am RH +...dar asta e altfel de vaccin...se face la toate gravidele...antitetanos....
Miro.....felicitari pentru rezultate...ma bucur ca e totul ok...si bebelina e bine....si cred ca esti in culmea fericirii ca ai reusit sa iti iei concediu.....vine odihna......mai informeaza-te de vaccin....
Multumesc ca imi tineti pumnii pentru ANL.....

..asiza,miraco,
Ruxmax....si eu zic sa pui revista in mailul comun....ca va fi bataie pe ea.....![]()
...asa o sa o avem toate....
Bulisor...sunt pareri pro si contra calatoriei cu avionul in trim.2 si 3 al sarcinii....un exemplu..:"Calatoria cu avionul este permisa, sunt multe companii de asigurari care au stipulate anumite reglementari in cazul femeilor cu sarcina de peste 36 de saptamani, caci se poate declansa travaliul departe de medicul si spitalul care i-au acordat asistenta.
Este o idee buna sa ai cu tine toate investigatiile si rezultatele vizitelor facute la medic daca calatoresti atunci cand sarcina are peste 24 de saptamani. Daca intri in travaliu in timpul zborului, poti cere o aterizare de urgenta."
Va pupic pe toate si mai revin....dupa somnic....
alexandra
29 + cu 
poze
Mirona spune:
quote:
Originally posted by alexandra_25
Apropo de vaccin....Miro....si eu am RH +...dar asta e altfel de vaccin...se face la toate gravidele...antitetanos....
de asta vorbea si dr. mea - e antic si de demult - si-l recomanda doar dr. de fam. "Nu vom naste pe camp" - a fost exprimarea ei.
A mea dr. e de generatie mai noua si nu mai facea toate babismele. Zau ca inclin s-o si cred.
si ... revin (la munca)Miro
30+ cu 
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită
dolores spune:
alex, ce inseamna exact premiu pentru nastere?????
dolores
26+
David Cristian
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze
poze dolores