Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (77)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fee spune:

Buna seara,

Gata am facut curatenie , am avut niste prieteni la noi care au 4 copii care m-au terminat ...trei baieti si o fata dar unul dintre baieti care are 3 ani zau ca l-as fi...mi-a spart pusculita la baiat , i-a rupt o minge ( cu plus care face zgomot) si ii lua si toate jucariile din fata si se punea Daniel pe urlat...oare sunt copii asa de mici deja rautaciosi?

Roxi, si al meu mai pune mana pe ureche si ma intrebam daca il doare dar cand il palpez nu zice nimic deci eu zic ca este din cauza ca este enervat (din cauza ca nu doarme suficient in timpul zilei)

Addya la noi este ca si la meems , primi nepoti le-au dat nume socrilor :grandma si grandpa (mai bine zis nepoatele) iar pt ai mei bunica si bunicul ( asa este mai simplu)

Ina , vazusem pozele cu Rachel cu piscina si masinuta ,deci cele noi.

pupici


Monica et Daniel (04.11.2005)


ÉPICTČTE

« N'essaie pas que ce qui arrive arrive comme tu veux, mais veux ce qui arrive comme il arrive, et tu couleras des jours heureux. »
<VIII p.1114>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Sa revin un pic la treaba cu suflul sistolic al Silviei. Ori se inseala drita asta (ceea ce nu cred, mai degraba zici ca n-are nimic si are ceva decat invers), ori mai degraba e atat de discret incat nu se aude decat la o ascultare atenta. Asta sper eu, dar de abia astept sa aflu exact ce si cum.

Joy multa sanatate lui Vladone! Eu cred ca e o viroza care se manifesta si la gat si la tub digestiv. Asa a avut si Silvia la Herculane. Varsatuea intr-o noapte, diaree dimineata apoi nimic doar febra vreo 2 zile. A scapat fara tratament, doar cu antitermice si regim. (ca Smecta si solutie de rehidratare n-a vrut ea).

Noki hamurile... haaat cand merge bine. Nu fii nemultumita, doar uita-te la ea cum invata sa mearga. Astea sunt etapele!

Maduta eu vegeta nu folosesc nici pentru noi, pentru bb nici prin gand! Glutamatul de sodiu nu e sanatos!!!

simona dragusin pai si normal ca merge mai bine desculta, are aderenta mult mai buna cu talpa goala! Asa se si recomanda sa mearga pana invata bine de tot!

Cu olita no way, eu nu cumpar asa ceva pana vara viitoare.

Ina ! Succes la gradinita catolica! Si eu cochetam la un moment dat cu ideea dar era prea departe, nu m-as fi descurcat cu Natili dupa mine.
Si felicitari pentru inotatoarea sefa!!!

Silvia sa folosesti cu placere carutul-usurelul!

Hilde si la mine n-are a face laptele cu CM-ul! Din fericire!

stefanalex nici eu n-as zice ca vomita de la Ddinti, dar de la muci nu-i exclus. Dupa ce varsa, vreo ora nu-i da nimic, si apoi da-i lichide, cate putin. 1 gura la 5 minute. Daca ii dai mult deodata, stomacul da iar pe afara. Multa sanatate!

moner ce mare s-a facut gemana Nataliei, Maya!!! Si ce pletoasa e, din cauza ca nu are par Nati inca arata a bebelus. Tare dulci amandoua, sa va traiasca!

Felicitari pt pishu pe WC, al Liei!!!!

Eu CRED, dar cred, ca nu stiu, ca dupa ce endometrul ala s--a desprins, stagneaza deasupra colului si pana iese, simt apasarea. Dar ma mira ca nu simteam inainte de nasteri. Poate s-a sensibilizat zona, naiba stie. O sa-l intreb neaparat pe dr gineco. Sambata l-am vazut cu nevasta intr-un centru comercial de gresie, faianta, cazi, buzi, ce era sa-l opresc acolo si sa-l intreb? In schimb sunt incantata ca nu ma mai doare burta ca inainte, asta e mare lucru pt mine.

Si eu tot la 1 noaptea apuc la forum... ce sa fac?! Nu-i usor cu 2 mandre si o gospodarie!

gabitaco asa am patit si noi cu nuntile, mai putin voma. E un semn bun, e un progres, devin MAI constienti de prezenta noastra. Asta e!

anda pai tu esti sau nu esti cititoare pe aici?Fructele cu cerealele-s una din cele mai clasice mese de bb.

Noki i-am dat un pic de paine la Herculane, in restaurant, ca sa-i dau o ocupatie. Dar in general nu-i dau pt ca are sare si eu sunt pe ara sare pana la 1 an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Hello de dimineata!!!
Mai, dar harnicute ati mai fost in week-end.
Monet, ce printee frumoase ai, cu niste ochi de nu-ti vine sa crezi!! Sa fie sanatoase!!

Ripley, Gabitaco, la fel am patit si eu la ultima cumatrie la care am fost. Maria, care de obicei adormea singurica pana la CEL TARZIU 21.30, in seara cu pricina nu a adormit deloc si a ramas cu socru-meu sa o linisteasca. Am plecat la 22 la cumatrie si pe la 23 ii zic lui George ca eu nu-s linistita, sa mergem acasa sa vedem ce face fata. Nu va zic ca am auzit-o de la etajul trei cum plangea, mi-a plans si mie in brate vreo juma' de ora si a adormit suspinand de mi se rupea inima. Eu nu m-am mai intors la petrecere, l-am trimis numai pe tati.

Joy, sanatate la prichindel!!

AM si eu intrebare, ca nu-mi vine sa cred ca am inteles bine. Io daca raman insarcinata si nasc pana mi se termina CIC-ul asta, nu pot intra direct in urmatorul CIC?

Ma pregatesc si eu de o lasagna cu foi de la Monte Banato, sa vedem ce iese.

pupici si ne auzim acusica





Ioana si Maria (29.11.2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bianca_mo spune:

buna dimineata!
vad ca s-a vorbit despre paine, si lui Serban ii place, dar nu ii dau decat rar, cand se nimereste sa vada pe cineva mancand.eu nu ma stresez prea tare ca e putin sarata mancarea lui, dr mea a zis ca un pic de sare nu poate face chiar asa de rau , deci eu ii pun un praf de sare pe unele mancaruri mai putin gustoase...
nu mai inteleg de ce Serban nu accepta legumele, desi am incercat multe variante de prezentare... sa nu zic ca am incercat si borcanele, dar tot degeaba... mananca doar supa crema, morcov si cartof dar nu intotdeauna... m-am hotarat sa o las mai moale, sa nu il stresez
IOANA, ACUM E OK DACA INTRI IN AL DOILEA CIC inainte sa-l termini pe primul, doar ca, evident primesti o singura indemnizatie. inainte trebuia sa lucrezi cred macar 6 luni ca sa poti primi iar CIC

Bianca, mama lui Serban

10 decembrie 2005
http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos&albumID=551231989&security=bIObPb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bianca_mo spune:

referitor la TEAMA de SEPARARE de care s-a vorbit, am citit ca apare in jurul celei de-a opta luni si dureaza ceva vreme, apogeul fiind in jurul varstei de un an. ca si teama de straini, e perfect normala si trebuie tratata cu atentie, pt ca bebe sa nu se creada abandonat
desi poate nu intelege, trebuie sa-i explicam de fiecare data ca ne vom intoarce, ca il lasam pe maini bune, si mai ales, specialistii spun sa nu plecam pe furis si sa evitam sa tot stam pana nu mai plange. trebuie sa ne luam ramas bun scurt, sa nu ne tot intoarcem din usa. usor de spus, greeeeu de facut.
RIPLEY, am inteles din articol ca poate aparea si la copiii care au stat deja cu altcineva, cum e cazul ANEI, sper sa treaca repede...si la noi e la fel, doar ca eu inca nu m-am intors la serviciu, parca vad ce ma asteapta atunci...
va dorim o zi buna si fara lacrimi...
si

Bianca, mama lui Serban

10 decembrie 2005
http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos&albumID=551231989&security=bIObPb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

quote:
Originally posted by roxisialexia

Gandacel, Alexia se freaca la ureche de nervi, intreba cineva( parca fee)daca piticontii au nervi..a mea si musca si zgaraie de nervi.Insa nu plinge daca o palpez( pentru ca si eu mi-am pus aceasta intrebare, daca nu cumva are otita), daca persista cu plinsul mergi de urgenta la medic, nu trece de la sine otita....uite niste informatii :http://www.desprecopii.com/info.asp?id=62 si aici :http://www.terapii-naturiste.com/remedii_naturiste/oreion.htm

Am reusit si eu intr-un final sa creez un album foto, cine are placerea sa ne vada, poze cu Alexia

Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )



“ Inima mamei este un adânc abis la capatul caruia gasesti de fiecare data iertare “. Honore' de Balzac




Roxisialexia, suuuper dulce Alexia !!! Frumoasa foc si vesela !

Camy & Daria
POZE DE LA MARE
Varsta Dariucai
Poze Camelia si Alexandra Daria (02.01.2006)
"A day without laughter is a day wasted!" ~ Charlie Chaplin ~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

quote:
Originally posted by ioana_77

AM si eu intrebare, ca nu-mi vine sa cred ca am inteles bine. Io daca raman insarcinata si nasc pana mi se termina CIC-ul asta, nu pot intra direct in urmatorul CIC?

Ma pregatesc si eu de o lasagna cu foi de la Monte Banato, sa vedem ce iese.

pupici si ne auzim acusica





Ioana si Maria (29.11.2005)
poze



ART. 1
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 800 lei (RON).
g) au beneficiat de indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1).
ART. 5
(1) De indemnizatia si stimulentul prevazute de prezenta ordonanta de urgenta beneficiaza, optional, oricare dintre parintii firesti ai copilului.
(2) Beneficiaza de aceleasi drepturi si una dintre persoanele care au adoptat copilul, carora li s-a incredintat copilul in vederea adoptiei sau care au copilul in plasament ori in plasament in regim de urgenta, precum si persoana care a fost numita tutore.
(3) In situatia persoanelor prevazute la alin. (2), acordarea drepturilor prevazute la art. 1, respectiv la art. 2, se face tinandu-se seama de 12 luni anterioare datei de la care, dupa caz, s-a aprobat adoptia, a fost facuta incredintarea, s-a instituit plasamentul sau tutela.
ART. 6
(1) Concediul si indemnizatia lunara prevazute la art. 1, respectiv la art. 2, se cuvin pentru fiecare dintre primele 3 nasteri sau, dupa caz, pentru primii 3 copii ai persoanelor aflate in una dintre situatiile prevazute la art. 5 alin. (2).
(2) Drepturile prevazute la art. 4 alin. (1) lit. a) se cuvin pentru fiecare dintre copiii rezultati in urma primelor 3 nasteri sau, dupa caz, pentru primii 3 copii ai persoanelor aflate in una dintre situatiile prevazute la art. 5 alin. (2).
(3) Durata de acordare a concediului prevazut la art. 1 se prelungeste corespunzator, in cazul suprapunerii a doua sau trei situatii de natura a genera acest drept, in conditiile prevazute la alin. (1) si (2).
(4) In cazurile prevazute la alin. (3) se acorda o singura indemnizatie, in cuantumul prevazut de prezenta ordonanta de urgenta.

Astea sunt citate din OUG 148/2005 pentru cresterea copilului. Deci e clar ca se poate intra, doar ca ai o singura indemnizatie.

Apoi, mai voiam sa zic ca atunci cand ti-am citit mesajul, Ioana, si ai zis de al doilea CIC si ai zis ca "ma pregatesc si eu de o..." am crezut ca o noua sarcina!!!

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

buna de dimineata!

ioana ma simt datoare sa iti raspund, probabil ca eu am incurcat itele( cu atitea modificari legislative !!!), deci:
- CIC se considera stagiu asimilat
- daca nasti al doilea copil vei beneficia de un al doilea CIC dupa ce se va termina primul
- Ai dreptul la 126 de zile, adica 84 inainte de nasterea lui bebe, si 42 de zile din ziua cand l-ai nascut
- Daca primul bebe a implinit 2 ani si inca nu ai nascut poti beneficia de acest concediu prenatal pana cand il nasti pe al doilea

poti citi si aici OU 148/3.11.2005
http://www.ddfssiasi.ro/files/documente/OUG%20148-2005.doc


Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )



“ Inima mamei este un adânc abis la capatul caruia gasesti de fiecare data iertare “. Honore' de Balzac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

meems, camelia multumim de aprecieri

Am si eu o intrebare, bebelusii vostrii mai papa lapte dupa masa de prinz? Alexia papa cam 150 ml lapte dupa masa, indiferent daca mananca mancare sau nu( sunt cazuri cand nu ii place si nu vrea deloc sa pape).


Sa aveti o saptamina buna!

Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )



“ Inima mamei este un adânc abis la capatul caruia gasesti de fiecare data iertare “. Honore' de Balzac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Roxisialexia, la noi sunt cazuri cand vrea si laptic (parca il cere) , dar sunt si cazuri cand nu papa mai deloc ... NIMIK! Ieri, spre exemplu a luat cateva linguritze de piureutz, dupa care si-a sigilat gura si n-a vrut sa o mai deschida sub nici o forma nici macar pentru lapte. A lasat-o in pace si a dormit bine-merci vreo 3 ore. Dupa ce s-a trezit pe la 6 am vrut sa-i dau iaurt dar nici pe ala n-a vrut sa-l pape ... or fi dintzosii de vina !? Cine stie !

Mai am si eu o intrebare - ce fel de cereale mai dati voi bebicilor? Dariuca mea este usor constipata (zic usor pentru ca de iesit, iese, dar destul de greu !) si nu stiu ce fel de cereale sa-i dau. Pana amu i-am dat Nestle -orez simplu. Nu vreau sa-i dau d-alea care sa o pufuseasca prea tare, si vreau sa fie fara lapte... Dati-mi ceva idei,please!



Camy & Daria
POZE DE LA MARE
Varsta Dariucai
Poze Camelia si Alexandra Daria (02.01.2006)
"A day without laughter is a day wasted!" ~ Charlie Chaplin ~

Mergi la inceput