CIRESE de mai-iunie 2006 (8)
Raspunsuri - Pagina 6
amiss_zip spune:
Salutari!
Ne-am revenit si noi la normal. Am sunat ginecologul si a spus ca pot da san fara probleme la bebe. Am inceput cu tzatza dar stupoare! Se stramba si se burica si vrea biberon
. Trebuie sa o disciplinez
. Am si eu o intrebare: Ii dau sanul sa suga o las 30 de min(timp in care ea se burica, nu suge, molfaie , inghite aer) si apoi o las o ora doua si iar ii dau sau ma lalai cu ea pana simt eu ca papa si apoi o pun la nani?
Eu tot ma confrunt cu problema a face sau nu un program bebe-ului alaptat la san. Cat i-am dat biberon, ieri, a mancat la 3 ore minim si apoi dormea foarte bine. Seara a dormit si 8 ore. Manca si dormea singurica in patut fara alte interventii. Cand ii dadeam san nu facea asa. Dormea doar in brate...se maraia cu orele... Trebuie sa ii dau san fix la 3 ore ca sa pape bine si cu pofta? SAu ii dau cand cere?
Ma gandesc ca un program le face mult mai bine! Voi cum faceti? mamicile cu copii de san![]()
www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze cu noi![]()
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra 
cristina1702 spune:
ioana multumesc mult de tot de ajutor!
amonar si camelia.t va multumesc pt sfaturi! eu nu am folosit metoda cu termometrul pt ca de cate ori incerc sa-i iau temperatura e un adevarat cosmar...face ea foarte urat...si nu face kk... cat de mult trebuie tinut termometrul? mie mi-e mila de ea si nu am vrut sa o chinui si mai mult, in conditiil ein care o prietena mi-a zis ca-l tinea si 10 min ceea ce mise pare imposibil la ea...
cat despre supozitoare am folosit si eu...doctorita a zis sa nu-i pun mai repede de 3 zile insa! deci ii pun o lasa 3 zile si iar...o singura data nu a facut nici asa din vreo 4...in rest il scoate f repede intreg asa cum l-am bagat dar ce-i drept si face...
ce ma ingrijoreaza e ca inteleg ca dr nici nu isi imagina ca dupa asa ceva nu o sa faca!!!!! reactia ei a fost "doamne fereste!" nu a facut pana la ora asta? in loc de dimineata cand trebuia sa faca am asteptat pana la 14 si dupa aia am sunat....
acum mi-a zis sa beau compot de prune si pere, ceea ce nu am gasit...
nici nu stiu dara ar functiona...
andreea eu i-am facut progran pt ca la inceput a avut icter si nu manca, dormea mai mult...a mea manca la 3 ore pana de curand cand am inceput sa o las sa doarma cat vrea, pt ca si-a format reflexul de a tipa de foame....uneori e ceas se trezeste la 3 ore...alteori la 4...cred ca am avut doar vreo 3 zile cand a cerut mai repede, la 2.30 sau chiar 2...in general stiu cand mananca mai putin si ma astept sa se strezeasca mai repede...noaptea ma trezea ceas la 3 ore...dar vad ca a inceput sa doarma mai mult...de 2-3 zile tot lungeste partea de somn din noapte...maximumul a fost azi-noapte cand a adormit pe la 23.30 si s-a trezit la 6 si pe urma la 10...dar o iau ca pe o exceptie pt ca s-a intamplat o singura data...noptile trecute s-a trezit la 4 sau 5...
sper sa-ti fie de folos...
a, eu incerc sa o pun sa manance la o masa cat stiu eu ca e bine...ca timp...caci cantitatea nu am cum sa o verific...dar din experienta stiu cat mananca sa-i fie bine...
puiudana2004 spune:
Cristina 1702 si eu am avut probleme cu Andrei cu kk si la sfatul Ioanei,l-am lasat pe el singur sa faca.La inceput il durea putin burtica si maraia,dar incet-incet a inceput sa-si regleze scaunele singur si acum face in fiecare zi.Si scaunele erau destul de tari.Te rog sa-mi zici si mie ce ceai pt stimularea lactatiei folosesti ca sa-l incerc si eu ca la mine tot scazuta a ramas productia.
Vineri ne ducem si noi la controlul de 4 luni si la vaccin.va tinem la curent.
iu all ca plange cupilu rasfacios
Dana si
Andrei (6 mai 2006)
poze nunta
poze Andrei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/3;0;95;1;0/c/14/t/0/k/5413/weight.png
monicutza_bb spune:
quote:
Originally posted by cristina1702
eu sunt tare suparata...
1. ca am trecut pe laxative
2. ca pana acum au avut efect o singura data la inceputul tratamentului dupa care am chinuit-o degeaba
3. aseara pediatra ne-a zis ca ne da ultimul produs netestat: dulcopic spunand ca ii dau seara si pana dimineata face...ei bine....NU a facut!!!!!!!!! nici macar o data...si e din ce in ce mai agitata....
nu stiu ce sa ma mai fac...nu pot sa o las asa...prima data au trecut 8 zile, cand dupa nu stiu cate siropuri (ex: debridate, lass baby...), i-am bagat supozitor cu glicerina...l-a dat afara in cateva secunde si a si facut...dupa care s-a linistit...
nu inteleg de ce copilul meu care mananca numai de la san are asemenea probleme...ca eu refuz sa accept ideea cum ca ar fi transmis genetic de la mine....
a, am luat si eu laxativ (duphalac) ca am zis sa-i transmit in lapte...nimic...
help!
Cristina & Ana-Madalina (16 iunie 2006)
Cristina, eu sunt tot o mamica de iunie (alexutu meu s-a nascut pe 18 iunie, deci cu 2 zile mai micut decat Anuta ta) dar am ramas fidela mamicilor de iulie-august (aveam dnp pe 15 iulie dar s-a grabit Alex
Scuze daca am deranjat pe cineva, nu va suparati pe o biata mama chiauna.
Pupici cireselelor

Monica
de
Alex (18 iunie 2006) si taticul MarianPozici Alexutu
Ce mari suntem noi
www.babyhomepages.net/alexutu/index.php" target="_blank">Website Alexander Ryan
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer
LYLY809 spune:
Astazi Mocutza a implinit fix 3 luni
si are urmatoarele dimensiuni: 59 cm lungime, 16,5 circumferinta caputz. A luat 950 g in luna 3, adeca are 5900g. Ma declar iarasi multumita, nu e nici prea gras, nici prea slab...
Pupici la cireshici
Lacri si
Alexandru 30 mai 2006
Album pozici
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/3;10704;0;1;1/c/59.5/t/54/s/60/k/4c88/weight.png
vivighe spune:
Puiudana...la mine functziona rapid si eficient Galactogilul...cum vedeam ca scade lapticul luam o portzie de Galactogil,beam multe lichide si la urmatoarea masa imi plesneau sanii.Altceva n-am incercat ca n-am avut nevoie.In 3 luni cat am alaptat am apelat la galactogil doar de 3 ori...
poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos
cypocs spune:
CRISTINA
eu nu-ti recomand deloc metoda termometru sau glicerina , nepotelul meu si acum se chinuie , la 3 ani , cu kk si asta pt ca asa a procedat maica-sa cand era mic , cel putin asa zic doctorii .Urla toata casa , zbiara mai bine zis, si face cam la o saptamana .Mai bine te chinui tu acum , adica incearca sa rezisti cat mai mult fara sa intervii .Lasa-l sa se chinuie acum ca sa-si formeze reflexul , ca asta acum se invata .
LYLY
Sa-ti traiasca Mocutza
Puiudana , stimularea lactatiei o faci cu pompa , mulge regulat , la 3-4 ore .Ceaiuri , chimen si anason .
Amiss, si a mea e in stare sa se intzarce si de la biberon dat cu apa plata , nu cu lapte si sa vezi ce urla aseara cand ridicam bluza
A urlat 3 ore asa ca i-am dat biberon cu lapte pana la urma ca sa nu lesine.Astazi tot a marait la san dar nici apa nu a mai vazut , de fapt bibe n-a vazut deloc.
[b]Si Maya manca foarte exact 3ore sau zile la 4 ore , acum cred ca a scazut lactatia ca a papat si la 2 ore .
ALIA si bb Maya
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alia_savin/album?.dir=/7a8fre2
vivighe spune:
Lyly...sa-ti traiasca Mocutzu' mic si scumpic...sa creasca mare si frumushel si sa-l iubeasca multe fete.Ma bucur ca s-a facut baietzel cuminte si papacios si nu mai esti nici tu cu moralul la pamant.
poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos
carminabulina spune:
...dar sunt eu din pacate.
Ultimele stiri despre Mihnea al meu: de 3 zile are doar 4 mese in 24 ore la care mananca intre 100-120ml 

. Am incercat marea cu sarea dar nu vrea pur si simplu sa manance mai mult si pace.
Ieri am fost la doctor si a fost ceva de genul m-am dus bou si m-am intors vaca si cu un copil care plange intr-una de atunci. Aseara am plans si eu o ora cu suspine nu alta, ma inecam pur si simplu in lacrimi parca vroiam sa plang tot de-odata si asa am si adormit sperand intr-o zi mai buna dar nu a fost sa fie.
Despre vizita la medic: a durat cred ca 1 minut nu mai mult. L-a luat pe bebe fleoshc fleoshc fleoshc, ca cica e bine, sa-i mai dau inca o luna Nan fara lactoza si sa ne vedem peste o luna si da sa iasa din cabinet. Eu aproape ca tzip; d-na dr. dar nu mananca, ea "nu am ce sa-i dau pt. pofta de mancare. da-i la ora fixa sa manance, 900 ml pe zi si trebuie sa ia cam 200 gr. pe saptamana" si da iar sa plece. Mai apuc sa-i zic ca in ultima saptamana nu a luat decat 20 gr. (douazeci) iar ea se uita la mine ridica din umeri, se indreapta spre usa si-mo zice "trebuie sa ia 200 gr." si pleaca. Instantaneu m-a pufnit plansul am iesit cu bebe dezbracat in brate si nu voiam decat sa dispar de acolo si evident sa nu platesc nimik ca doar nu am ajuns sa platesc bataia de joc a nimanui. Din pacate, sotul care ramasese pe hol, platise deja
.
In fine, plecam, Mihnea se cam matzaia in masina. Ni s-a parut cam ciudat acest fapt dar am sperat (stupid me) ca i-o fi foame. Ajungem acasa ii pregatesc bibe, el se stramba, il respinge apoi daca a vazut ca eu insist a inceput sa tzipe. Ei, "asta e mama" zic eu, "Hai sa te schimb". Desfac scutecul si ce mi-e dat sa vad???????

Putza lui plina de sange. Mi-am zis atunci ca eu platesc niste pacate ca altfel nu-mi explic de ce merg eu la dr. ca sa rezolv niste probleme si ma intorc de acolo si cu cele vechi si cu altele noi.
In concluzie, am un bebe plin de nervi, care nu mananca, nu ia nici in greutate evident, plange de ieri intr-una, putza ferfenitza, lapte fara lactoza iar doctora doar a ridicat din umeri
. Eu sunt terminata. Psihic mai am putzin si clachez. Plus ca mor de frica ca nu stiu ce are copilul meu de isi micsoreaza ratia de lapte de la o zi la alta si devine din ce in ce mai greu sa-l hranesc. Am inceput sa-i dau bibe dupa o ora de plans cu draci, cand el este pe jumatate adormit si cred prea obosit ca sa mai opuna rezistenta si atunci trage din tetina aia in sila si gemand dar doar 100 ml, cateodata mai ajunge la 120 ml. Per total in 24 ore manaca cam 580-620 ml si are 6,350 gr, 66,5 cm.
-Vreau sa stiu daca mai exista macar un bebe care sa aiba dimensiunile astea, 3 luni jumate si sa manance doar 4 mese pe zi de 600 ml?
De ce face asa, de ce? ??? de ce? Daca nu ar fi mancat niciodata mai nult ar fi fost ok, nu aveam termen de comparatie su nu e vorba numai de cantitatea pe care o bea ci de modul in care o face.
Va spun sincer ca sta si 6 ore si nu cere lapte. Ii dau eu ca stiu ca altfel moare de foame...of of of, probabil ca solutia este un medic care sa fie interesat si de pacientul Mihnea dar credeti-ma ca am o asa sila sa o iau de la capat. Mai raman si singura acasa o saptamana. Sper sa supravietuiesc!!!!
[poze carmina
www.dropshots.com/carminabulina" target="_blank">filmuletze Mihnea
uite cum cresc
cristina1702 spune:
puiudana poate al tau a fost norocos si ce a spus ioana a functionat...a mea facea la fiecare masa si din a 2-a luna scaunele s-au tot rarit pana la nimic...la inceput am stat si 8 zile cu ea ceea ce nu mi se pare normal...si nimic...atunci i-am dat primul laxativ lass baby...
iar a mea deja de a 2-a zi de nefacut plange si se chinuie tare si se vede cum se (ma scuzati) screme...cu toata forta ei...
as vrea sa se regleze fara sa fac nimic pt ca nu mi se pare normal sa bag atatea in ea...
ceaiul pe care-l beau e cel recomandat in spital 2 lingurite anason+2 lingurite chimen + 2 pliculete tei...la mine functioneaza si fara a folosi pompa...nu beau decat din cand in cand acum si ma gandesc ca macar ma ajuta la cap...ma relaxez eu ca fac ceva...zic asa, dar chiar mi se intaresc sanii...
monicutza_bb multumesc tare de sfat...dar ma gandesc sa iau un zahar bun (de calitate) ca pe piata poate se mai gasesc si prostii...la noi painea neagra e neagra de la coloranti si facuta cu faina normala...cine stie cum o fi zaharul brun...eu de altfel sunt un fan al zaharului brun, dar marturisesc ca nu am mai luat de mult timp...aveam intr-o perioada de la cineva care avea un bar (tipul e indian) si imi cumpara si mie cand aproviziona...
o sa incerc ce mi-ai zis...multumesc si eu imi doresc sa mai treci pe la noi ... in orice caz, sa-ti ceri scuze e o exagerare!!!!
ne face placere sa te avem in grup...esti de-a noastra, clar...doar ai nascut in iunie...alex a vrut sa faca parte din ciresicile noastre...
cypocs sunt mai mult decat de acord cu tine...nu am incercat termometrul si ma sperie ideea...iar de supozitor nu vreau sa abuzez...deja 4 ori mi se pare suficient...ca dovada ca in seara asta nu i-am mai pus...desi maine intram in a 5-a zi...dar cat sa o las? toata lumea a sarit la mine cand a auzit ca am ajuns la 8 zile...si nu cred ca e bine nici asa sa stea....nu stiu ce sa mai fac...iar eu rezist, dar ea nu prea...
a, am uitat sa va spun...cand face nu iese tare ci normal...adica, moale, mai cremos-cleios decat inainte (zici ca e vopsea...de abia se spala de pe pielea copilului), cu un miros mult mai puternic...
scuze! sper sa nu vi se faca rau!
a, si am incercat si masajul la greu...si in timpul asta tinuti in pozitia aia de facut kk...ca la oameni mari...mi-a zis cineva ca ajuta...nimic...
sunt foarte trista in continuare...
mie mi-e sa nu fie ceva si eu sa stau asa...oricum joi merg la acel dr.stanciu sa vedem ce zice...si as incerca si niste analize de urina...asa zicea pediatra...in care sincer nu stiu daca sa mai cred...pare ok, e f draguta dar in situatia asta pare depasita...
va pup
o noapte usoara...