Oligospermie(25)- putini da'(ne)buni!
Raspunsuri - Pagina 13
iazminn spune:
Cicicuta, intr-adevar dr Soare este un om deosebit din toate punctele de vedere. Sotul meu si-a facut sapt trecuta analizele la d-lui si maine asteapta rasp. Nr d-lui de tel este 0722525672. Mergi cu incredere la d-lui.Bafta
nusy spune:
Cicicuta: pe dr.Soare Cosmin,ma pot lauda ca,practic, eu l-am "lansat" aici.Au fost si fete care mai demult mergeau la tatal lui,Soare Gheorghe.Insa acesta a murit si firul s-a rupt...insa,din fericire,l-am descoperit ,printr-o cunostinta,pe fiul lui si,fiind foarte multumita ,am scris aici despre el(citeste cap.21 de la oligo,unde am scris eu prima data).Sotul meu face de acum un an de cand ia tratamentele lui si situatia s-a imbunatatit foarte mult.
Adresa si telefonul sunt valabile...insa acum e angrenat intr-un proiect de televiziune si nu prea are timp...si pe noi ne-a amanat,trebuia sa mergem la el poimaine si ne-a chemat sambata cealalta,din acest motiv.Totusi,daca te hotarasti,suna-l si el va va chema cu siguranta cand va putea.Este un om de nota 10.
Nusy
Cicicuta spune:
Saru'mana pentru raspunsuri fetele!
Singura problema este sa-l conving pe al meu sot sa mergem fiindca azi cand i-am propus a zis ca o sa mergem si acolo numai sa ne revenim cu banii, ca eu luna asta ma facut si laparo, trebe sa urmez si 3 luni de tratament cu Diphereline care e cam scumput...dar din pacate eu nu mai am rabdare, as vrea sa merg si maine. E las' ca reusesc eu cumva sa-l conving, poate il
Va
Avalon spune:
Draga Cicicuta, dr. Soare nu a vrut sa ne ia nici un ban! Eu nu am intalnit medic care sa-si piarda ore intregi cu un pacient (am avut 4 consultatii pana acum la dumnealui, prima data am fost amandoi, a 2-a oara numai sotul, a 3-a oara numai eu si a 4-a oara numai sotul) si sa refuze plicul! Cel putin eu sunt si insistenta din cale-afara, mi-a indesat pur si simplu plicul in geanta, nu a vrut si pace! Si crede-ma ca omul acesta isi da tot interesul, fiecare consultatie a tinut 3 ore, l-a trimis pe sotul la ecografist si i-a facut analize. Pe mine m-a impresionat mult prin faptul ca a facut tot ce a fost posibil ca se ne ajute.
"Atunci cand DOI vor deveni UNUL, UNUL se va transforma in TOT"
Tablitele de smarald ale lui Toth
Avalon spune:
Cat despre rezultate, eu le voi avea peste 2 saptamani maxim. Si voi veni sa va povestesc, desigur.
garro spune:
Michellex multumesc pt. incurajari. Cicicuta vreau sa te intreb daca sotul tau a facut analize genetice? AVALON la ce spital il gasim pe dr. Soare?Daca am mai fost si la alt medic inainte ne primeste sa ii aratam toate analizele de pana acum?Ma surprinde ce ai spus despre el ca sta mult de vorba cu pacientii.La medicul la care am fost noi consultatia nu tinea mai mult de 10 minute.Conteaza fantastic de mult comunicarea dintre medic si pacient si spun toatea astea pt. ca am trecut printr-un moment cand ni s-a spus in fata ca sansele noastre de a avea un bb sunt ZERO si in urmatorul moment la intrebat pe sotul meu ce tratament a urmat.Vreau sa va spun ca nu mai stia.A fost atat de darmat ca uitase tot.
garro spune:
AVALON vad ca tu esti de 1 an si ceva pe forum si poate ai depistat toate problemele de mai inainte.Te intreb daca se poate IAD cu donor din familia sotului?Te intreb toate astea pt. ca sunt dispusa sa accept asa ceva doar stiind ca poarta acelasi sange cu al lui.Va spun ca toti din familia lui au avut urmasi(si din partea mamei si din partea tatalui).Sotul meu mai are un frate.De ce tocmai la el apar modificari genetice?De ce?Sunt disperata si totodata constienta ca la mine nimeni nu va striga niciodata MAMA.Nu accepta nici ideea de a adopta un copil.Ce sa fac? A voastra GARRO.
Avalon spune:
Garro, citeste aici un articol destul de interesant despre infertilitatea masculina: http://www.presspro-gineco.ro/articole/diagnostic-71.php
Sotul tau inteleg ca are modificari ale cromozomului Y, nu stiu daca medicii te-au lamurit in privinta asta sau doar ati primit un rezultat pe hartie (am facut si noi analizele genetice)... pentru problemele genetice cum este cea a sotului tau nu exista tratament din pacate si aceasta deficienta se transmite tuturor descendentilor lui de sex masculin. De fapt nici nu se aplica FIV in cazul in care se depisteaza modificari genetice. Imi pare rau ca-ti dau asemenea vesti, dar eu in locul tau as explica sotului realitatea (bineinteles dupa ce ma documentez eu bine de tot), cu argumente si impreuna am merge pe alte piste (donator, daca la tine totul este ok sau adoptie). Cat despte donatorul din familie, exista posibilitatea ca si ceilalti barbati din familia lui (tata, frati) sa aiba aceasta probelema genetica.
" STUDII GENETICE:
microdeletiile la nivelul bratului lung al cromozomului Y au fost gasite la 5-15% dintre pacientii cu afectare severa primara a spermatogenezei9 si descendentii de sex masculin ai acestor pacienti mostenesc acelea si defecte10;
cariotipul poate evidentia un sdr. Klinefelter sau mozaicisme XXY/XY;
datorita frecventei mai mari a anomaliilor autozomale (translocatii reciproce si robertsoniene, inversii etc.) si posibilitatii transmiterii acestora la descendenti, se recomanda efectuarea cariotipului inainte de orice procedura de reproducere asistata la pacienti cu oligospermie severa (<5 mil. spermatozoizi/ml)11."
Pentru ca m-ai intrebat, in ceea ce ne priveste, sotului i-au iesit bune analizele genetice, fara modificari cromozomiale iar la varianta donorului din familie nu avem cum sa apelam pt ca singurul lui frate nu mai este printre noi (o imprudenta din tinerete l-a costat viata) si in afara de 2 unchi nu mai sunt alte rude de sex masculin (unul din unchi de fapt nici nu a avut copii, a adoptat).
Amely spune:
Greule, din pacate nu am reusit sa iti raspund pe PM ca nu l-ai activat... Dar cum tu intri la oligo, iti scriu aici, in cateva randuri: Mirela a suferit acum 2 saptamani o interventie grea, prin care au reusit sa ii sustina coloana vertebrala cu o tija. Ideea era sa o puna macar in carucior, fapt care acum este posibil, dar cu un mare efort de vointa si munca. Acum se afla la recuperare, la spitalul Bagdasar et. 10, cam. 9. Din pacate diagnosticul este sumbru, paraplegie totala, probabil nu va mai merge niciodata, daca nu se va intampla o minune de la Cel de Sus. Tocmai am vorbit cu ea la telefon si m-a busit din nou plansul, cand am simtit disperarea din vocea ei. Nu are nevoie de nimic, decat de oameni, de dragoste. Dar cu siguranta orice ajutor material, cat de mic, in contul ei ii va usura macar putin suferinta. Am mustrari de constiinta pentru ca nu am mai mers sa o vad de 2 saptamani. Dar daca sarcina va merge bine, am sa fac tot posibilul sa ma duc la ea, nu vreau sa creada ca am abandonat-o. Nu doresc nimanui sa inteleaga cu adevarat ce poate fi in sufletul ei, un suflet de numai 29 de ani...
Imi cer scuze pt. off-topic, va doresc din toata inima sa fiti tari si sa luptati cu toate armele posibile, pentru ca pana la urma veti reusi toti sa va atingeti visul. Uitati-va ce de invingatori sunt in lista de pe prima pagina, postata de Liana. Asa veti fi si voi!
"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
"Pentru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472" target="_blank">BARBYE- una dintre noi! Trebuie sa ajuti!"
poze Mirela (Barbye)
Fisa medicala - Mirela
Cicicuta spune:
Buna fetele!
Garro, sotul meu nu a facut pana acum nici un fel de analize, cu exceptia a 4 spermograme care nici una nu a iesit stralucita.Acum ma chinui cu el sa-l conving sa le faca dar e cam fricos si nu stie la ce sa se astepte. Adevarul e ca si mie imi e tare frica de rezultate, dar cred ca trebuie nu? macar sa stiu o chestie.
Avalon, dr.Soare se ocupa si de infertilitate feminina sau numai de barbati, fiindca eu as vrea sa merg in continuare pe mana dr.T, numai pe sotiorul meu sa-l duc la Soare, crezi ca e ok?