Sport, dar cum?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Weight training e echivalentul in engleza pentru antrenament cu greutati, adica folosesti gantere ori aparate pentru a lucra diferitele grupe de muschi. E mai scurt, de aceea l-am ales.

Prinzchenmutter

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Nu vreau sa te descurajez, dar pentru tonifierea corpului stepperul nu te ajuta mai deloc; eu una nu l-am folosit niciodata, nici nu am de gand. Ce vezi in reclame adica tipele alea fatzaindu-se pe stepper si aratand ca niste sirene, sunt povesti,sa te faca sa dai banii pe aparatul ala, ele insa lucreaza mult mai consistent.
Trebuie sa lucrezi sub indrumarea unui specialist macar primele trei luni, si doar greutatile te ajuta sa-ti tonifici musculatura. Pentru alte beneficii poti alerga sau inota in mod constant.
Inainte de toate iti trebuie vointa. Asta nu ti-o poate oferi nimeni, dar consiliere da, insa nu uita ca tipul de program trebuie ales in functie de starea de sanatate generala, structura corpului, si obiective.
Mult succes!

Prinzchenmutter

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Fetelor, acum 10 ani eu am incercat callanetics iar rezultatele au fost extrem de multumitoare dupa 3 saptamani. Acum sunt fan aquagym. Mi-as dori sa pot merge zilnic dar incerc sa ajung macar de 3 ori/sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Larra spune:

Teo , eu merg aici http://www.infinitytown.ro/infinity_gym.htm
Grati.ela unde anume faci tu aqua gym? eu am mai postat un subiect cautand asa ceva dar in afara de Majestic n-am gasit nicaieri.
Mona eu inca nu sunt lamurita care dintre cei 2 instructori are dreptate , de aia am si postat aici , poate fete mai experimentate ca tine ma pot indruma si ma pot atentiona asupra greselilor de evitat. Am stat mult timp sa ma gandesc ce sa aleg , aerobic sau fitness insa pentru aerobic nu am gasit partener si eu una ma simt mai bine sa merg cu cineva , parca ma impulsioneaza mai tare.
Deocamdata m-am inarmat cu ambitie multa , merg zilnic( de luni pana vineri, uneori si sambata ) la sala si stau acolo asa mult pentru ca dureaza pana termin tot ce-mi dau ei de facut , inca nu am un program pe care sa-l stiu bine si sa-l pot face repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Din auzite, conceptul "aquagym" e super! In sensul ca apa lucreaza ca un masaj asupra organismului. Eu am incercat vara asta sa aleg prin apa, cu apa pana la buric, si marturisesc ca e destul de greu ... dar senzatia e super.
Mie stiti ce mi-ar place cu adev? O caseta cu dansuri, mi-as pune oricand niste muzica sa dansez, oricat de saltareata sau miscatoare din buric. Din pacate am cautat mult, sufletul meu a ramas prin filmul Dirty dancing ...

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

quote:
Originally posted by Mona_B
... eu nu pot pricepe ce face o persoana care sustine ca petrece doua trei ore la sala...maxim o ora daca lucrezi cu cap e absolut suficient.

Prinzchenmutter



Bine zis!



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dance, sing, floss and travel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prettysunshine spune:

quote:
Originally posted by Mona_B
In afara de asta, eu nu pot pricepe ce face o persoana care sustine ca petrece doua trei ore la sala...maxim o ora daca lucrezi cu cap e absolut suficient.

Prinzchenmutter



Am spus mai sus ceea ce fac eu la sala intr-o sedinta,de ajunge sa dureze trei ore.Fac 30 de minute bicicleta,20 de minute alergat la banda,20 de minute banda mecanica,20 de minute stepper,deja poti vedea cat dureaza doar exercitiile cardio,in plus,dupa asta urmeaza cele de modelare,asta insemnand abdominale,exercitii pentru picioare la vreo 5 aparate,numai la unul din astea cinci aparate se fac trei tipuri diferite de exercitii.La fiecare tip de exercitii fac 6 serii a cate 20 de repetari, cu pauza de douazeci de secunde intre serii.In plus,fac exercitii pentru talie si trei exercitii pentru maini.O sedinta dureaza mai putin doar daca se merge mai des la sala si atunci se lucreaza anumite grupe de muschi la fiecare sedinta.Dar mai putin de doua ore nu dureaza,se lucreaza cu instructori care te indruma.In plus,nu se poate face si cardio si modelare musculara intr-o ora.

Poze

One Stone is Enough to Break a Glass. One Sentence is Enough to Break a Heart.One Second is Enough to Fall in Love and One Misunderstanding is Sufficient to Break Friendship.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prettysunshine spune:

quote:
Originally posted by teo1970


5. am mai intrat si pe la "sport + dieta", dar ... nu ma pot tine de exercitii; mi-am luat un stepper, l-am folosit vreo 2 zile si-apoi l-am abandonat ... previzibil de altfel, caci niciodata n-am fost o sportiva si sincer nu prea cred ca o sa ma loveasca pasiunea la virsta mea (aproape 36); ati mai vazut minuni d-astea ? credeti, totusi, ca ar fi posibil nu sa ma indragostesc de sport, ar fi prea mult si eu prea mincacioasa, da' macar sa reusesc sa suport sa fac miscare in fiecare zi ? nu am mult de slabit, vreo 5 kg la virsta mea ar fi de ajuns, dar mai mult as vrea sa-mi tonific putin corpul ...

fetele care va pricepeti si faceti sport, puteti sta de vorba si cu niste nepricepute in domeniu (in speta io, n-as vrea sa bag si alte fete in aceeasi oala cu mine) ? cind va citesc pe-aici pe la rubricile voastre ... imi vine sa ma duc la sala (in realitate n-am fost niciodata, cel mai departe am mers ca mi-am facut un abonament undeva la 200 m de serviciul meu, dar ... bineinteles ca n-am ajuns niciodata, m-am impotmolit la cumpararea echipamentului ... doar nu puteam sa ma duc imbracata oricum, nu ?! Doamne, parca-as fi Bridget Jones ... adevarul e ca n-aveam nici macar o pereche de pantaloni de trening ... si nici acum n-am )

asa, ziceam ca tare ma inspirati, da' ... doar atit; cind e vb sa trec la fapte ....

cred ca unul din motivele pt care nu reusesc este tocmai asta, ca ma entuziasmez repede si abandonez la fel de repede pt ca eu m-astept ca, dupa ani de zile in care n-am facut nimic, dintr-o data sa ma transform intr-o adevarata ... Mary Winsor (parca asa o cheama) sau Cindy Crawford sau Jane Fonda sau mai stiu eu care vedeta sportiva ...

cu toate ca-s f nerabdatoare (a se citi repezita) din fire, cred ca ar trebui s-o iau mai incet: deocamdata am in casa un stepper, doar atit; cite minute sa "merg" pe el zilnic ca sa nu cad in nas si ca sa-ncep un soi de educatie sportiva ?

sper ca nu v-am plicitisit, plizzz ma poate si pe mine consilia/antrena cineva on-line ? nu pot sa promit rezultate, da' ma gindesc ca daca combat cu cineva care se pricepe sau cu cineva aflat in aceeasi situatie de incepator poate am mai multe rezultate ...

va multumesc !








Poze

One Stone is Enough to Break a Glass. One Sentence is Enough to Break a Heart.One Second is Enough to Fall in Love and One Misunderstanding is Sufficient to Break Friendship.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prettysunshine spune:

Scuze,am vrut sa-i raspund lui Teo1970 si am dat send din greseala inainte de a puca sa scriu.Eu am 31 de ani,n-am facut in viata mea sport pana acum un an cand m-am hotarat sa merg la sala cu o colega.Am facut inati o sedinta de aerobic,apoi am zis sa vedem si cum e cu fitnessul.Aici mi-a placut mai mult ca la aerobic,eram franta dupa prima sedinta.Am avut asa o febra musculara ca imi venea sa plang la fiecare miscare.Dar mi-a placut si de asta am continuat.Iti trebuie insa multa vointa,uneori n-ai chef deloc,dar ca si cu mancarea si aici poti zice ca pofta vine mancand,cel putin asa e la mine.Am avut si o instructoare care a tras pur si simplu de mine,a vazut ca pot si s-a tinut de mine pana am invatat sa trec de punctul ala in care simti ca nu mai poti.Ea imi dadea exercitii dupa exercitii si nici nu-mi dadeam seama cand treceau cele trei ore.N-am stat ata de capul meu la sala,ci sub indrumarea instructorului.Din pacate instruictoarea mea a intrat in concediu de maternitate,iar ceilalti instructori nu sunt ca ea,nu prea trag de tine,iar la inceput cred ca trebuie sa traga cineva de tine,mai ales de persoanele care n-au practicat nici un sport,asa ca mine.Acum trag singura de mine,imi maresc singura timpii si greutatile.Dar recunosc ca-mi place si a devenit deja un mod de viata.Face extrem de bine si la psihic.Primele trei luni sunt cele mai grele,iar usor iti este abia dupa 8 luni.Doar ca nu trebuie sa abandonezi si sa nu faci pauze mai mari de 10 zile (si asta in cazuri deosebite, concediu,sarbatori etc),fiindca iti este foarte greu dupa o pauza mai mare.Scuze ca m-am intins atat,se pare ca a devenit deja o pasiune

Poze

One Stone is Enough to Break a Glass. One Sentence is Enough to Break a Heart.One Second is Enough to Fall in Love and One Misunderstanding is Sufficient to Break Friendship.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Ok, am priceput ca faci cardio cam doua ore.
Atunci cum de mai ai energie pentru antrenamentul cu greutati?
Din cate stiu eu, desi nu sunt experta, dar am citit si citesc doar articole serioase in domeniu, 20 min cardio inainte de weight trainig sunt suficiente, pentru incalzirea articulatiilor, ca ai nevoie destula de energie pentru antrenamentul de forta.
Dar depinde cat de intens lucrezi la aparatele alea, si mai ales de obiective, daca vrei doar sa slabesti poti lucra cu greutati mici insa cel putin 5 serii a min 16 repetari pe grupa de muschi.Si crede-ma ca ai destula nevoie de energie pentru un astfel de antrenament.
Sper ca acum ai inteles de ce mi-am exprimat mirarea fata de atat timp petrecut intr-o sala.
Si incercam sa le explic fetelor care ar intelege ca trebuie sa petreaca minim doua ore la sala, si de aici descurajarea, ca nu e cazul, rezultate multumitoare se pot obtine intr-un timp mai scurt, conditia e sa lucreze corect si sa fie perseverente.

Prinzchenmutter

Mergi la inceput