Mamici de ianuarie-februarie 2007 (15)
Raspunsuri - Pagina 9
Catalina spune:
Neata fetele, ma bucur ca ati considerat ca lista e folositoare. Nu pot sa imi iau credit pt ea, am copiat pur si simplu de la alte subiecte de pe aici, si am organizat dupa capul meu. Eu nu ma descurc daca nu planific, asa, pe hartie macar.
Anis, iti multumesc din suflet pentru sfaturi si va rog pe toate mamicile sa veniti cu sfaturi cat mai multe. Eu de asta am postat-o. Ca voi aveti experienta first hand si e mai importanta decat orice manual.
Va dati seama ca si eu realizez ca nu voi folosi tot ce scrie acolo. Oricum, listele din care am copiat cred ca dublau ce scrie in lista mea. Ma rog, fiecare dupa buget.
Iar la banii de doctor, eu am un tic tampit, mereu exagerez si asa imi raman bani de la spital. E un sentiment misto sa stiti. Dar din nou va multumesc mult de sfaturi cu doctorii, chiar habar nu aveam.
Haideti ca va las pt moment, plec la munca.
Va pup
Cata 21+
aelita spune:
Liuda,BINE AI VENIT !!!Sarcina usdoara in conti nuare.
Despre cumparaturi,nimic nu e absurd .Fa ceea ce simti .Nu e o regula,sa iei inainte sau sa nu iei deloc.
Oricum ai timp destul .
anis,bine ca a trecut si esti bine! Cred ca e o dulceata,Ingrid,acum,ca a inceput sa mearga singura!Ce fericire! Sa ii faci poze.
Alinaxa,cum sa nu ti se vada burtica??Doar sunteti marisori de-acum!!!
Nici eu nu suport ideea cu datul asta la doctor..dar probabil in unele spitale nu ai de ales..
maria irina mi se pare mult cu trei nume.oricum,mai ai timp sa te decizi.
mamioana si eu am vazut ieri desenele "Anastasia"-Ania,si imi place si mie numele mult.
cu miscarile,asa e ,are si ea zile in care e mai somnoroasa .
Catalina,ce organizata esti cu lista !! Bravo!
adela,daca apari in acte ca lucrezi mai poti lua banii pe concediul de maternitate??
21+
Catalina spune:
Aelita, macar chestia asta cu listele imi da un aer de organizata. ;-) ma tot gandesc ca la momentul respectiv pun mana pe lista si macar grosul il am (ca e inevitabil sa te mai si zapacesti, mai ales cand e vorba de tati sa mearga la cumparaturi - dar mi-am planificat sa il trimit cu mama lui care e super shopper ;-) ).
Azi merg la ginecolog sa il iau la multele mele intrebari. Sper sa fie ok.
Va pup,
Cata 21+
aiska spune:
Buna dimineata gravidute!
Vad ca iar v-ati pus pe scris ca de-abia mai tin minte tot ce am citit.
Pina la urma chestia cu listeria si toxoplasmoza am aflat ca nu se testeaza aici la gravide din cauza ca este ceva foarte rar(alimentele sint chiar prea bine conservate)iar lactate nepasteurizate nici nu exista.In plus se pot trata in timpul sarcinii daca nu cumva au fost deja cauzatoare de avorturi.

In orice caz finlandezii au ramas foarte uimiti cind i-am intrebat de ce ei nu fac la gravide testele astea.Mi-au spus ca 98% dintre copii finlandezi se nasc sanatosi.Care o fi procentul in Romania?Stie cineva?
Pregatirile pentru bebe nu cred ca sint prea devreme sa le facem.Prin ultimele luni nu va fi prea placut sa ne deplasam.
Noi am cumparat doar carucior,scoica pentru pus in masina,vanita,prosopele,foarte putina lenjerie de pat,patut,niste jucarioare,7 bodyuri,5 costumase,5 chilotei de pus peste pampersi daca cumva se scurge ceva pe margine sa nu murdareasca imediat si costumasul sau patutul.Restul am primit tot ce era necesar din pachetul gratuit dat de stat tuturor gravidelor.Ce bine ar fi sa existe si in Romania un asemenea pachet!De data asta nu voi mai lua pachetul ca avem deja tot ce ne trebuie.In schimb voi lua suma contravaloarea pachetului si imi voi plati cu ea perioada de spitalizare.
Daca va spun o faza:in pachetul ala dat de finlandezi am gasit in afara de tampoane pentru mamici si prezervative si un gel special care cica se foloseste la primele contacte sexuale dupa nastere,sa atenueze o posibila durere.Va dati seama cit de mult se gindeste statul la noi?
Poate n-o sa credeti dar mi se pare ca in Romania costa o nastere mai mult decit in Finlanda.Am platit cam 150 de euro pe tot statul in spital,inclusiv sotul,care a fost 2 zile cu noi in camera si am avut amindoi 3 mese pe zi plus gustari,cozonacel,cafea,tampoane gratuite pentru mine si pampersi gratuite pentru bebe.
Am calculat de asemenea toate costurile si am ajuns la concluzia ca spitalizarea,nasterea si absolut tot ce am luat pentru copil ne-au adus in jur de 480 de euro.Daca nu ar fi fost pachetul acela,probabil ieseam la vreo 600.
Sabina
17+
mamica lui Aleksi Joel 
monu spune:
Pe mine anul tecut numai spitalul m-a costat 500 de euro (incluse toata atentiile) cam mult pentru salariile din Ro. Ma gandesc cu groaza la anul cat o sa trebuiasca sa dau?

15+ si
Alexia Ioana (24 mai 2005)
aiska spune:
Liuda bine ai venit!
Catalina listuta mi se pare buna si adecvata necesitatilor din Romania.Mie B-Panthene mi s-a parut excelent pentru sani cind a alaptat.Garmastan nu exista aici asa ca nu ma pot pronunta.
Monu nici noi nu am cumparat cintar pentru bebe.De altfel in Finlanda nimeni nu cumpara s-au uitat la mine foarte ciudat cind le-am zis ca in Romania multe mamici au asa ceva.
Alinaxa burtica se vede acolo mascata sub rochita,imediat am ochit-o!![]()
Oana pe unde mai esti?
O sa incerc si eu sa pun niste poze cu burticul ca de-abia ne-a venit aparatul de foto de la sevice din Olanda aici in Finlanda repara doar in cazuri rare probabil din motive de contracte.
Maria_irina Olimpia Anastasia este superb dupa parerea mea.Maria e de asemenea foarte frumos dar si foarte frecvent in toate tarile latine.
Ce mi-as dori sa va intilnesc si eu dar din pacate sint asa de departe.Poate cine stie la anul dupa ce majoritatea copilasilor nostri vor implini anisorul!
Sabina
17+
mamica lui Aleksi Joel 
delfinuta spune:
Buna! Sunt nouta pe forum...si am atatea nelamuriri..![]()
In principiu ar trebui sa nasc la inceputul lunii ianuarie...de cand pot intra in concediu prenatal, care sunt conditiile in care ti se acorda acest concediu, cat % din salariu primesti in acest timp?
Acelasi lucru ma intereseaza pt postnatal..
Va pup
oana_bucur spune:
Aiskutza sunt pe pozitii. Am dat iama in lista trimisa de Catalina (careia ii multumesc tare ca a avut rabdare sa o trimita), in reactualizarea Anisei (careia ii multumesc deasemenea ptr rabdare) si aveam o usoara senzatie de neputinta...sunt chestiutze care nici macar nu stiu ce sunt. Am renuntat si am zis ca ma pun pe ea cand pot sa fiu mai atenta si atunci le bombardez pe fete cu intrebari caci vreau sa incep treptat achizitiile.
Neaparat te tin minte cu pozele 
Liuda bine ai venit printre noi. Ai avut deja sansa de a citi pareri diferite despre ceea ce te interesa. Eu de exemplu sunt "pro" tot ce poti face si achizitiona de pe acum cand inca te poti misca in voie si poti alege tu. Eu nu sunt superstitioasa, cel putin nu in privinta asta, si am sa decorez si eu camera pe cat posibil caci zugraveala a fost de la inceput facuta ptr bebe (verde crud caci e cea mai putin influentabila culoare...iar peretii vreau sa ii desenez ca in cartile de povesti). Vreau primul lucru sa facem patutul (mi-a venit o idee si sper sa-l putem face la comanda...daca se dovedeste viabila ideea vi-o comunic ca si costurile).
Cu siguranta nu vreau sa las celelalte cumparaturi in grija mandrului sau socrelei caci nu prea avem aceleasi preferinte.
Plus ca imi plac activitatile astea...imi dau o stare zambareata tare placuta. De ce sa mi-o fur cand imi place!?
Alinatxa clar Aiska are ochi buni...eu n-am reusit sa ghicesc burticutza sub rochie. Poate faci o pozulica evidenta ptr cele ca mine care nu prea sesizeaza.
Eu tocmai am incercat sa pun 3 poze in albumul burtica insa cei de la yahoo au facut modificari in partea de photos si vad ca au ceva probleme. In rochita elefantel de la nunta eram camuflata dar am facut poze si evidente cu burtica in toata gratia ei ...si imi pare ca sunt sanse sa o iau si pe Roandre care e cu 2 sapt mai mare.
Ufaa...creste in ritm alert.
Mai tarziu sper sa le pot uploada.
Eu si Noi
17+
ALINATXA spune:
Fetele vin si eu de la Iossup.M-a mancat undeva si m-am dus iar(vai ce m-am usurat de inca 3 mil).Sunt un pic confuza ptr ca asta rastoarna prima ecografie dpdv al sexului.El zice ca e fetita.Hmmmmm nu stiu ce sa mai cred.In orice caz am luat decizia sa nu ma mai interseze sexul copilului de nici o culoare ca prea se schimba.Ce o fii o fii.Sanatos sa fie si norocos.Cert e ca totul e ok.Placenta posterioara normala,col inchis lung,artere uterine normale.Masuratori bebelus ok.Asta trebuie sa ma interseze si nu altceva.Cat de bun e doctorul asta am sa va spun in februarie.
Eu nici nu m-am gandit la lista aia si nici sa cumpar ceva inainte de craciun.Eu sunt o tampitica superstitioasa si nu am cum sa ma schimb.Poate o sa ma schimbati voi.Hai va pupacesc si eu sunt pe faza aici
15+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos
oana_bucur spune:
Alinatxa esti simpatica foc. Bebelul e bine...partea cea mai buna. Deliciul cu aflarea sexului...ramane un deliciu. Se pare ca viata isi rezerva dreptul de a te surprinde. Din cate am inteles Dr Iosup e un magician in privinta citirii la ecograf...asa ca s-ar putea sa cam aiba dreptate. Oricum tre sa recunosti ca e palpitant.
Aveai vreo preferinta cat de mica!?
Hainuzele ce le am pana acum ptr bebel sunt colorate nevoie mare in special in verde si galben (si apoi rosu, bleumarin)...oricum hainele clasice roz ptr fetitza si albastrele ptr baietei nu ma incanta. Adica cu siguranta le voi folosi pe amandoua combinate indiferent de sex.
He he he...ce repede trece timpul.
Eu si Noi
17+