Mamici de ianuarie-februarie 2007 (15)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Buna seara fetele, ne-am intors si noi de la plimbare si am facut alpinismul de rigoare pana la etajul 3 unde locuiesc.
Am fost la parinti sa prezentam caseta de la 3D dar efectele au fost mixte ...
Am zis sa intram sa vedem ce mai faceti.

In legatura cu ce sa cumpar si cum, eu mi-am facut un tabel, nu stiu daca intereseaza pe cineva, sper sa nu plictisesc. M-am inspirat din ce am gasit pe net si am organizat cum am crezut eu ca m-ar interesa pe mine, plus cu sumele la spital care cred eu ca vor fi necesare (sper din tot sufletul sa fi estimat mai mult decat necesar ;-) ). Le postez si eu aici asa, just in case.

DE CUMPARAT/PREGATIT INAINTE DE NASTERE ¡V PT SPITAL

DE CUMPARAT:
CORA/ALT SUPERMARKET
servetele nas - batistute
sapun + savoniera eu si bebe
tampoane ¡V mari
bucati
slapi pt. dus
servetele umede
ulei de corp bebe
bete de urechi pt. bebe:
apa plata la sticle mici 500 ml
cosulet sau landou pt. bebe

EUROPA / MAGAZIN PARTER
chiloti cu burtiera
sutiene de alaptat
camasi de noapte - 2-3

Pentru bebelus:
- body
- pantalonas
- caciulita
- salopeta cu maneci
- botosei
- paturica

FARMACIE
vata (4 pachete mari!)
Bephanten - pentru eventuale rani la sani
tampoane de sani
pompa de muls
mameloane de cauciuc - sterilizate de acasa!
pampers
supozitoare cu glicerina si carbuni

BANI de pregatit in plicuri pt spital
Dr. ginecolog ¡V 1000 RON
Dr. anestezist (?) ¡V 150 RON
Dr. neonatolog - 200 RON
Moasa ¡V 100 RON
Asistente si marunt ¡V 100 RON (de 10 RON si 5 RON)
Trusa epidurala costa cam 100 RON si trebuie sa ti-o cumperi singura chiar de la farmacia spitalului (se gaseste la parter), dar trebuie sa ti-o cumperi din timp.

AM DEJA ACASA ¡V doar iau cu mine
- laveta; periuta de dinti; pasta de dinti; pieptan; crema de fata si de maini - eventual gel de dus, sampon; lapte de corp; strugurel de buze; hartie igienica
- aparat foto; carte de citit; telefon mobil + incarcator
- prosop moale pentru sani
- sosete - 3 perechi
- halat
- papuci de casa
- prosop de fata mama
- prosopel moale bebe

ACTE
- Buletin (copie si original)
- adeverinta de salariat
- dosar de analize din perioada sarcinii
- carnetul gravidei

ALTELE : apa; mancare (!!)

DE CUMPARAT/PREGATIT DUPA NASTERE ¡V PT ACASA

Imediat cand vine bebe acasa (de cumparat cat noi suntem in spital):

- patut, saltea + lenjerie de patut + celofan/cearsaf plastic pentru protectia saltelei
- dulapior pentru hainutele si lucrusoarele lui bebe (?)
- masa de infasat (?)
- carut
- ham pentru bebe
- sterilizator de biberoane si suzette
- lighean/cadita pentru imbaierea bebelusului
- cantar
- pompita de nas
- betisoare de urechi si eventual pompita de urechi
- termometru (de preferat digital)
- biberoane (cel putin 6 de diferite marimi si forme), perie de spalat biberoanele, tetine (cel putin 6) + suzette
- scutece de finet de diferite dimensiuni si grosimi pentru uz de toata ziua
- caciulite (simple si cu legatura sub gat) mai groase si mai subtirele
- sosete, body-uri, camasute, prosoape de baie, eventual un prosop mai mare cu gluguta, batistute, babetici

Consumabile (de cumparat si inainte si pe parcurs):

- lapte praf (in caz ca nu puteti alapta)
- pampersi
- sampon de par bebe
- sapun de corp (lichid sau solid) bebe
- ulei de corp bebe
- pudra de talc bebe
- tampoane/comprese sterile (gen tifon) pentru stergerea ochisorilor sau a altor zone. Atentie, nu folositi vata caci lasa firisoare
- ceai de musetel, anason cu chimen si ceai special pentru colici, ceai obisnuit pentru bebelusi
- forfecuta de unghii (speciala pentru bebelusi)
- pentru mama: tampoane igienice, crema pentru calmarea/vindecarea mameloanelor

De avut in casa (in caz ca e nevoie):

- spirt; ser fiziologic; feshe de bandaj mai mari (din material de tifon); pansament; leocoplast/plasturi; tinctura de iod; supozitoare glicerina
- medicamente: sab simplex - pentru colici, vigantol
- termometru baie, termometru camera vata si tifon pentru mamica si ceai de pelin pentru toaleta intima zilnica a proaspetei mamici.

De cumparat/primit (ļ ) pe parcurs:

-paturici pentru dormit: 2-4, sac de dormit (pentru vremea rece cand il scoateti afara)
- trusa micutza de prim-ajutor care trebuie sa contina: nr. de tel. al doctorului pediatru, medicului de familie, spitalului la care sunteti arondati, nr. de tel. a 2-3 prieteni foarte buni care te pot ajuta in orice moment in caz de nevoie (sa te ia sau sa te duca rapid undeva) ¡V aceste nr. de tel. e bine sa le pastrati la indemana langa telefon; termometru, paracetamol (de preferat lichid) pt bebelusi pentru calmarea durerilor; spray/crema contra arsurilor solare, intepaturilor de insecte, iritatiilor, plasturi, comprese sterile; crema antibacteriana pentru zgarieturi/taieturi; o foarfeca mica.
- storcator de fructe si aparat de pasat (pentru mai tarziu)
- gentuta speciala cu multe compartimente pentru plimbarile in aer liber ale lui bebe
- botosei, ghetute, pantalonasi, salopete, manusi
- perie de par
- tacamuri numai pentru bebe: lingurita, pahar, cana
- jucarii (sa fie adecvate nou-nascutilor)
- cateva rame pentru primele poze ale lui bebe

Nu stiu daca toata lumea e de parerea mea, cum le-am organizat, asa imi iese mie ecuatia. Fiecare are calculele lui. Pe cele cu care vreau sa imi fac bagajul de spital le voi cumpara in vreo luna, doua,sa le am pregatite. Oana, citind mesajul tau am observat ca am gandit oarecum la fel si vazand ca tu esti deja mamica si te-ai descurcat, mi-ai dat incredere in planul meu. Multumesc mult. Si eu tot pt tati am facut lista detaliata si o voi mai imbunatati in sensul de locurile de unde sa cumpere. In plus, cum ziceam, sunt sigura ca vom putea conta si pe multi prieteni sa ajute.

Maria Irina, si la mine bebe misca diferit in zile diferite. Ieri am zis ca imi sare din burta, azi a dat din "aripioare" doar de cateva ori. Maine am intalnire cu ginecologul si il intreb si asta.

Fetele, cand e babyexpo? Si unde?

Se uita cineva la antena 1? Acum la Observator (duminica seara) au dat ceva despre o "scoala pt parinti" dar nu am prins unde este. Suna f bine. Daca ati prins de la inceput, ziceti-mi si mie va rog.

Va pup si va urez o saptamana usoara.

Cata 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamioana spune:

quote:
Originally posted by gabriela_s

maria irinamaria anastasia suna foarte frumos...

Subscriu. Si in plus ar avea si nume de sfant.
Si Sebi isi doreste ca pe surioara lui, dac-o fi fata, s-o cheme tot Anastasia si s-o strige Ania. A vazut el un film de desene animate si i-a placut mult.
Catalina, interesanta lista, cred ca ai muncit foarte mult.Se vede ca esti o mamica grijulie.Am incercat sa caut ceva ce-ar lipsi din lista ta, dar e super OK. Multumim.
Obs.E bine sa ai glicerina si cu tine la spital, in caz ca se usuca mameloanele.
Cu cartea de citit la spital e relativ. Bebe va vrea san la 2-3 ore sau chiar mai des(cum am patit eu)incat nici nu prea ai timp de odihna. Mai pui si vizitele de la sot, parinti, prieteni, vizitele medicului, toaleta de 2 ori pe zi pe care ti-o fac asistentele(care mi s-a parut cumplita:te urci pe masa si te curata cu tampoane sterile imbibate cu iod sau alte solutii, si bineinteles bacsisul de rigoare;acum 4 ani dadeam cate 50mii la fiecare toaleta, iar la asistenta care mi-a scos firele de la epiziotomie 200mii sa se poarte cu grija;acum nu mai stiu care sunt tarifele.)

Oana 15+ si Sebastian(06.10.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Eu sunt foarte indignata de chestia asta cu bagatul banilor in buzunarele tuturor.Tare mult ash vrea sa existe clinici particulare mai accesibile cu tarif sa nu mai iti faci fel de fel de griji ca daca nu sari cu banutu te trateaza in nu stiu ce fel.Stau si ma intreb de ce dracu mai se platesc asigurarile medicale.Bani la doctor,bani la anestezist,bani la pediatru,bani la asistente si mai stiu eu cui.Vai ,vai ,vai.Eu am sa imi fac un calcul si o sa fac o comparatie intre costul nasterii la o maternitate de stat si costul la o maternitate particulara.Nu suport cand vad doctori,asistente etc stand la cap de pod sa le dai.Nu am suportat niciodata.Si eu am si darul de a a le arata ca nu suport ceea ce mi-ar cam face statul acolo imposibil.

15+ http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Catalina, super lista. Si eu am avut liste peste liste la Alexia. Si sincer au fost de mare ajutor mai ales ca sunt atatea de cumparat! Parca o maritam si ii faceam zestre
Daca imi permiti cateva adaugiri la lista

-cu privire la cantar - poate ar fi mai bine sa nu il iei pentru ca o sa stai toata ziua la cantar si o sa te superi daca bb nu ia intr-o zi 100g.
- pentru cine va alapta Garmastanul este f bun
- pentru bb daca se irita la fundulet se poate incerca cu Cutaden
- pentru mami de fetitze care fac gauri pt cercei este bun spirtul alb cu care se sterg cerceii si gaurile mai multe zile dupa
- ham????? nu este cam mic? te referi la marsupiu? ala de il tii pe bebe in brate?
- remedii pentru colici - depinde de bb. noua nu ne-a priit sab simplex si am rezolvat problema cu bonisan la inceput si apoi colic baby
- razatoare de sticla - este de fapt un fel de farfurie de sticla cu ridicaturi in interior pe care poti da fructele ca sa faci un fel de piure pt bb mic.

15+ si Alexia Ioana (24 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Catalina...sa nu te superi ca iti voi corecta lista..multe din lucrurile de acolo nu iti folosesc...asa ca editez lista ta si corectez ok?

AniS 19+
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

catalina m-am pierdut putin in lista ta sunt asa multe lucruri de luat ; la noi doctorii se platesc in euro intre 150-250 depinde de nastere cat despre asistent lor nimic nu le e de ajuns ca sa-si faca treaba ptr care sunt angajate acolo ; sper sa nu fiu nevoita sa stau prea mult in spital sa nu fiu tentata sa bat pe careva

in rest am avut o saptamana plina parca timpul trece mai repede ; vineri am cunoscut-o pe fata care va veni in locul meu la lucru ; dar e cam ciudat ca nu o angajeaza cu acte va lucra pe actele mele trebuie sa vorbesc serios cu sefa mea sa nu am probleme cu banii sunt 800 ron totusi eu ma bazez pe banii astia

sambata dimineata am fost la parastas s-au implinit 6 luni de cand a murit mama prietenei mele a fost trist mi-era frica sa nu-l sresez pe bebe
seara am fost la nunta a fost foarte interesant cadoul nasei ptr mireasa a fost o trupa de striperi au scos toti barbatii din sala si au intrat striparii ; mie imi trebuia tare de tot la baie cu vezica mea minuscula dar nu am putut merge abia asteptau sa miste cineva dar mai daca defilam prin fata lor ; mi s-a parut o idee foarte proasta nu era deloc momentul potrivit ptr asa ceva ;
m-am umflat iara toata am piciorele cat china mainile la fel uneori simt ca-mi pocneste pielea ma doare rau si spatele

cam asta e viata mea va doresc o saptamana minunata la toate burticoasele
va pupa20+ alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

imi pare asa rau ca nu pot veni la intalnire dar e cam greu de ajuns din timisoara ultima oara ( si prima de altfel ) cand am fost la bucuresti a fost la concertul depeche mode ; a fost frumos dar foarte departe

va pup

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Catalina

Buna seara fetele, ne-am intors si noi de la plimbare si am facut alpinismul de rigoare pana la etajul 3 unde locuiesc.
Am fost la parinti sa prezentam caseta de la 3D dar efectele au fost mixte ...
Am zis sa intram sa vedem ce mai faceti.

In legatura cu ce sa cumpar si cum, eu mi-am facut un tabel, nu stiu daca intereseaza pe cineva, sper sa nu plictisesc. M-am inspirat din ce am gasit pe net si am organizat cum am crezut eu ca m-ar interesa pe mine, plus cu sumele la spital care cred eu ca vor fi necesare (sper din tot sufletul sa fi estimat mai mult decat necesar ;-) ). Le postez si eu aici asa, just in case.

DE CUMPARAT/PREGATIT INAINTE DE NASTERE ¡V PT SPITAL

DE CUMPARAT:
CORA/ALT SUPERMARKET
servetele nas - batistute..

adaug, un strugurel de buze, ti se va urca f tare dupa nastere buzele
sapun + savoniera eu si bebe - pt tine e ok...pt bebe nu...foloseste sampon si dus gel, nivea, bubchen etc
tampoane ¡V mari..pana la tampoane vata si fasa (pui vata si o infasori in fasa sterila...la inceput curge mai tare)
bucati
slapi pt. dus
servetele umede
ulei de corp bebe , NU E INDICAT, dr mea pediatra nu m-a lasat sa-l folosesc ,din cauza ca uleiul lasa pilea unsuroasa , cel mai indicat e baby mik..nivea, sanosan etc
bete de urechi pt. bebe:NEFOLOSITOARE, cat sunt mici betele nu sunt bune, nu fac decat sa ramana scame de vata in urechi, se foloseste coltul prosopului sau compresa sterila, ca si pt nas de ex..pt a aduna mucisori mai uscati de ex )

apa plata la sticle mici 500 ml
cosulet sau landou pt. bebe.. ( e bine ca caruciroul sa aibe si landou, mai ales iarna numai acolo va sta)

EUROPA / MAGAZIN PARTER
chiloti cu burtiera ..n-am folosit..la cezariane nu sunt indicati, desi am nascut natural, am folosit chiloti normali mai inalti)sutiene de alaptat
camasi de noapte - 2-3

Pentru bebelus:
- body
- pantalonas
- caciulita
- salopeta cu maneci
- botosei
- paturica
Plus , un combinezon eventual.

FARMACIE
vata (4 pachete mari!)
Bephanten - pentru eventuale rani la sani - GARMASTAN e mai buntampoane de sani
pompa de muls
mameloane de cauciuc - sterilizate de acasa!- eu nu le-am putut folosi, bebe nu le suporta, eu zic sa fie cumparate numai daca e nevoie..la mine si acum zac in sertar)
pampers
supozitoare cu glicerina si carbuni

BANI de pregatit in plicuri pt spital
Dr. ginecolog ¡V 1000 RON
Dr. anestezist (?) ¡V 150 RON
Dr. neonatolog - 200 RON
Moasa ¡V 100 RON
Asistente si marunt ¡V 100 RON (de 10 RON si 5 RON)
Trusa epidurala costa cam 100 RON si trebuie sa ti-o cumperi singura chiar de la farmacia spitalului (se gaseste la parter), dar trebuie sa ti-o cumperi din timp.

Cat priveste banii depinde unde nasti cu ce dr ,cum nasti etc..e bine sa ai la tine bani de 10mii si 50 mii si 100mii...cate 1 mil la moasa si inca unul la anestezista...grosul sa il aibe sotul ceea ce are de dat pt dr.Apoi pt dr neonatolog 2 mil..olaaa..pai e dr din spital...da-i si tu 500 de mii la una din vizite, cate o suta la alta..ca nu face mare lucru doar se uita la toti copiii, nu e doar dr tau...trebuie gasit un dr neonatolog bun pt vizitele de acasa..cei care vin acasa i-au de vizita cam 1 mil, vb de aia buni)

AM DEJA ACASA ¡V doar iau cu mine
- laveta; periuta de dinti; pasta de dinti; pieptan; crema de fata si de maini - eventual gel de dus, sampon; lapte de corp; strugurel de buze; hartie igienica
- aparat foto; carte de citit; telefon mobil + incarcator
- prosop moale pentru sani
- sosete - 3 perechi
- halat
- papuci de casa
- prosop de fata mama
- prosopel moale bebe

ACTE
- Buletin (copie si original)
- adeverinta de salariat
- dosar de analize din perioada sarcinii
- carnetul gravidei

ALTELE : apa; mancare (!!)

DE CUMPARAT/PREGATIT DUPA NASTERE ¡V PT ACASA

Imediat cand vine bebe acasa (de cumparat cat noi suntem in spital):

- patut, saltea + lenjerie de patut + celofan/cearsaf plastic pentru protectia saltelei
- dulapior pentru hainutele si lucrusoarele lui bebe (?)
- masa de infasat (?)
- carut
- ham pentru bebe ..pana la ham..eheeee..hamul il foloseste pe la 9-10 luni- sterilizator de biberoane si suzette
- lighean/cadita pentru imbaierea bebelusului
- cantar
- pompita de nas
- betisoare de urechi si eventual pompita de urechi - NU
- termometru (de preferat digital)
- biberoane (cel putin 6 de diferite marimi si forme), perie de spalat biberoanele, tetine (cel putin 6) + suzette..- A se lua pt inceput 1-2 biberoane..doar in caz de nevoie sau daca nu vei sa alaptezi, pt ineput nu iti trebuiesc asa multe)- scutece de finet de diferite dimensiuni si grosimi pentru uz de toata ziua
- caciulite (simple si cu legatura sub gat) mai groase si mai subtirele
- sosete, body-uri, camasute, prosoape de baie, eventual un prosop mai mare cu gluguta, batistute, babetici

Consumabile (de cumparat si inainte si pe parcurs):

- lapte praf (in caz ca nu puteti alapta)
- pampersi
- sampon de par bebe
- sapun de corp (lichid sau solid) bebe
- ulei de corp bebe - NU
- pudra de talc bebe -NU se foloseste ..poate ajunge in plamani praful)
- tampoane/comprese sterile (gen tifon) pentru stergerea ochisorilor sau a altor zone. Atentie, nu folositi vata caci lasa firisoare
- ceai de musetel, anason cu chimen si ceai special pentru colici, ceai obisnuit pentru bebelusi..in primele zile cat bea colostrul n-au colici, dupa incercati ce gasiti pe piata, la mine ceaiul n-a avut nici un efect, a mers doar cu SAb simplex-
forfecuta de unghii (speciala pentru bebelusi)
- pentru mama: tampoane igienice, crema pentru calmarea/vindecarea mameloanelor

De avut in casa (in caz ca e nevoie):

- spirt; ser fiziologic; feshe de bandaj mai mari (din material de tifon); pansament; leocoplast/plasturi; tinctura de iod; supozitoare glicerina
- medicamente: sab simplex - pentru colici, vigantol
- termometru baie, termometru camera vata si tifon pentru mamica si ceai de pelin pentru toaleta intima zilnica a proaspetei mamici.
-mai adaug pt stimularea lactatiei, galactogil,ceai chimen si anason si nutrinatal.

De cumparat/primit (ļ ) pe parcurs:

-paturici pentru dormit: 2-4, sac de dormit (pentru vremea rece cand il scoateti afara)
- trusa micutza de prim-ajutor care trebuie sa contina: nr. de tel. al doctorului pediatru, medicului de familie, spitalului la care sunteti arondati, nr. de tel. a 2-3 prieteni foarte buni care te pot ajuta in orice moment in caz de nevoie (sa te ia sau sa te duca rapid undeva) ¡V aceste nr. de tel. e bine sa le pastrati la indemana langa telefon; termometru, paracetamol (de preferat lichid) pt bebelusi pentru calmarea durerilor; spray/crema contra arsurilor solare, intepaturilor de insecte, iritatiilor, plasturi, comprese sterile; crema antibacteriana pentru zgarieturi/taieturi; o foarfeca mica.
- storcator de fructe si aparat de pasat (pentru mai tarziu)
- gentuta speciala cu multe compartimente pentru plimbarile in aer liber ale lui bebe
- botosei, ghetute, pantalonasi, salopete, manusi
- perie de par
- tacamuri numai pentru bebe: lingurita, pahar, cana
- jucarii (sa fie adecvate nou-nascutilor)
- cateva rame pentru primele poze ale lui bebe

Acum eu am corectat cu ce m-am lovit eu in practica..acum pic rau de somn..dar revin daca mai e si ceva de adaugat.

AniS 19+
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Na acum am aflat si eu de intalnire..pe 15 ziceti...hmm...am de gand sa vin , numai ca mie "la mama" nu-mi place ..cu mancarea lor de cantina..in fine..
Nu-i mai bine ceva in aer ..ca totusi nu o sa fie frig ?!

Fug ca numai pot de somn..si Ingrid a mea a inceput de azi sa isi dea drumul singura la mers in picioare ,a sa ca o sa am zile f solicitante

AniS 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Salutare tuturor,

Am vazut ca ati ajuns deja la liste cu lucuri necesare. Mie mi se pare inca indepartat evenimentul dar aveti dreptate. Timpul zboara si este bine sa fim pregatiti cu tot ce trebuie din timp. Si noi am luat multe dinainte de nastere, unele le-am mai luat si dupa pentru ca nu stiam de ele si pana nu te lovesti de nevoi nu prea stii exact la ce sa te astepti. Speram sa fim si mai pregatiti de data asta desi a trecut ceva timp de la primul.

Am vazut lista facuta de voi si mi se pare destul de completa. Un sfat daca pot adauga, la hainutele de copii. Dintre toate modelele de body pe care le-am avut cele cu capse in fata si intre picioare au fost cele mai de ajutor. Le intinzi pe masuta si il imbraci pe bebe imediat. Nu il mai stresezi sa-i pui ceva peste cap. Avand in vedere ca de data asta o sa fie iarna la nastere, foarte bune sunt cele intr-o bucata si la care nu iese laba piciorului afara.

In privinta marsupiului, noi l-am folosit foarte mult la primul copil. Oricum nu se foloseste imediat, din cate tin eu minte parca de la cel putin 2-3 luni, dar probabil ca este si in functie de model.

In rest, noi spre exemplu am folosit betigasele de urechi, acelea mai groase speciale pentru copii, am folosit si pompita pentru nas si ii faceam si masaj cu ulei pentru copii dupa fiecare baie seara.

Cam asta este ce mi-am mai adus aminte. Mai revin cu completari daca este cazul.

Numai bine va doresc.

Roxana
14+

Mergi la inceput