Mamici de ianuarie-februarie 2007 (15)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Catalina pierderea de lichid amnotic este uneori greu de depistat.Am avut o colega de odisee la mar-apr care pierduse lichid si nu i s-a depistat pina in sapt.30 desi era intr-o tara dezvoltata si au controlat-o cind s-a plins.Este totusi f. rar sa se intimple asa ceva.
Nu te ingrijora daca nu observi pe chilot un lichid foarte abundent,care arata mai mult decit o simpla secretie.

Michelle81 bine ai sosit!Despre nastere,eu am avut parte atit de nasteri naturale cit si de cezariana.Fiecare organism e diferit si unele mame s-au refacut repede dupa cezariana,desi in general refacerea este mult mai nasoala decit la nasterea naturala(te doare vreo sapt.cind te ridici din pat,de pe scaun,etc).Cunosc de asemenea cazuri care au avut probleme dupa nasterea naturala.
Mie cezariana mi s-a parut infernala si desi aveam antrenati muschii abdominali am avut niste dureri de ...am zis ca nu mai vreau operatie in vecii vecilor.
In unele cazuri cezariana este solutia cea mai buna pentru copil sau mama,insa daca iti doresti mai mult de 2-3 copii,nu este prea recomandabila.(Se pot forma aderente,pot aparea probleme la sarcinile si nasterile ulterioare...)

Adinush bine ca totul s-a sfirsit cu bine.Doamne,de ce-or fi unii oamenii in halul asta?

Anis sper ca esti mult mai bine.Da-ne de stire!

Maria_irina imi pare bine ca s-a aranjat.Despre intepaturi in zona vaginala si eu am avut la a treia sarcina si nu aveam nici o problema cu placenta.Daca e joasa,singurul pericol ar fi singerarile in trim.III cind bebe creste si o "preseaza".Sper sa ti se ridice placenta in curind ca sa nu mai ai si grija ei.

Despre translucenta nucala,aici se face doar la cerere,nu este obligatorie.Triplul test tot la fel.

Despre ecografii,in Suedia se spune ca nici macar ecografia morfologica nu ne poate garanta un copil sanatos.Din pacate cunosc un caz aici pe forum careia desi locuieste intr-o tara f. dezvoltata la morfologica nu i s-au depistat grave anomalii la unele organele lui bebe.Nu vreau sa va sperii,in general totul este okay,dar se mai intimpla si lucruri mai urite...

Miscarile bebeului le-am simtit in sapt.18 la prima sarcina,in sapt.16 la a doua si in sapt.15 la a treia.La prima sarcina e normal sa le simtim mai tirzior fiindca nu stim foarte precis la ce sa ne asteptam.Daca placenta e anterioara se simt de asemenea mai tirziu.

Mariana 13+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

De brinza topita nu se pomeneste nimic in Suedia in listuta cu alimentele interzise pe care o primim.De feta si brinzele frantuzesti + toate cele nepasteurizate,da.

Carne de somon avem voie dar nu cruda + sarata sau afumata.Probabil fiindca aici provine din marea Norvegiei nu din alte parti ca cea adusa in USA.

Roandre,foarte impresionanta povestea nasteri.Iti multumim ca ne-ai scris-o!
La multi ani,sa creasca mare,cuminte si sa va bucure mereu!

Mariana 13+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Ralu eu am avut mereu probleme cu costipatia.......burta se intareste ,te doare,ai senzatia de balonare.E tare nasol.
Referitor la durerile ca la menstra eu am avut sa stii in perioada cand trebuia sa vina.Am intrebat doctora si mi-a zis ca da asha se intampla.Pana in luna 4 mi-a zis ca asha va fii in perioada cand ar fii trebuit sa vina.No-spa la greu.Exact asha mi-a zis.Te pup

15+ http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Multumim pt urari inca o data si cine vrea sa-mi vada mandra aniversata la 2 anisori o poate face aici .

Pupici!

PS: Eu ma delectez cu ceva contractii, asa ca merg sa bag un NoSpa ca nu se mai poate.

Mihaela si Alexia- Maria26 august 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Mai fetelor pana la urma cum se manifesta contractiile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

quote:
Originally posted by ALINATXA

Mai fetelor pana la urma cum se manifesta contractiile?

Ti se intareste burta, e ca o piatra pur si simplu si simti ca te strange....pot fi dureroase sau nu. Ca durere, te inteapa, te doare ca si cand te-ar taia ceva, te doare spatele...diverse moduri de a se manifesta durerea.
Totusi nu trebuie confundate cu intinderea de ligamente!

Mihaela si Alexia- Maria26 august 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns R_MARCE spune:

Buna seara tuturor,
am mai intrat si noi sa mai dam cite un semn. Am fost la dr. Iosup acum 2 sapt pt eco morfologica de 12 sapt si mi-a placut f mult de el. A fost in toane bune, as zice, k am auzit k uneori nu e. Totul e super ok si avem .... o FETITZA nazdravana!!! Asa k puteti trece deja in listutza principala un carucior roz si deasemenea, DPN: 20 februarie, mai exact. (teoretic ar fi 23 febr, dar va iesi mai devreme un pic...k asa vrea mami).
Eco a fost 2D si cu masuratorile de rigoare care s-au dovedit a fi ok din toate punctele de vedere. Am fost la CMU unde a costat 2.930.000. (2.900.000 eco morfo si 30.000 o poza) - informatie pt viitoarele mamici care se gindesc sa mearga la dl dr. sau la CMU.
Nu mi-o luati in nume de rau, dar cred k totusi se exagereaza pe undeva cu acea grozava lista a alimentelor interzise. Sint interzise in cantitati mari dar nimeni nu zice k nu am voie sa gusti, daca kiar simti nevoia. De ex, ati citit cumva ce contine pateul de ficat? Va citesc kiar acum de pe unul de gisca "Hame": carne de PORC, ficat de gisca 10% !, carne de gisca 10%!, slanina, sorici, apa, amidon.., soia, sare, condimente etc etc. Dupa cum se vede, ficatul de gisca este prezent doar in proportie de 10%. Se poate spune k este "pate din urme de ficat de gisca". Asa k, dak mincati o felie cind vi se face pofta, nu se intimpla nimic. Eu una am gustat din cind in cind iar brinza topita era la ordinea zilei, in primele luni. Am gustat si afumaturi si sunca sau mezeluri, dak mi-a fost vreun pic pofta si ...uite k bb e sanatoasa si voinica si toate analizele sint bune. (exceptie calciul...dar asta e alta poveste).
Inca o data, nu mi-o luati in nume de rau dak zic k se cam exagereaza la capitolul " putem gusta o feliutza ...sau nu?". Eu una, zic ca da.
In ceea ce priveste cumparaturile pt bb... Eu deja am cumparat mai tot. Cred k superstitiile sint deplasate si bune pt vremea bunicii, dar nu in zilele noastre, cind sintem atit de ocupati si din ce in ce mai obositi. Plus k iti trebuie timp sa cauti, pt ca altfel, pt acelasi produs, platesti poate dublu dak te grabesti.
Eu una, am fost peste tot, in Cora, In Carrefour, Bucur Obor si mi-am notat preturile de peste tot, k sa fac comparatii. (am intrat un pic si in Unirea si Cocorul ...dar acolo nu e chip sa te lipesti de ceva pt k sint ingrozitor de scumpe!).
In final, am ajuns in Europa si Niro. Poate multe persone nu sint de acord cu aceste locuri dar va spun cu mina pe inima, k ce am gasit in Cora, Carrefour si Obor, am gasit si in Europa si Niro la preturi muuuuult mai mici. Plus k, de ex, exista standuri ale firmelor cu un oarece nume in acest domeniu: Baby Care, Primii Pasi, de unde iei acelasi produse k cele din oras, la aproape jumatate de pret.
Ca sa nu mai mai lungesc prea mult, am cumparat aproape totul, la preturi rezonabile, de acolo. (exceptie:biberoane, tetine, vesela, kestii de igiena etc, pe care le-am luat din Carrefour sau Cora, sau din farmacie).
Parerea mea, este k ceva ceva trebuie luat si dinainte, pt k pe mine m-au costat toate in jur de 20 milioane lei ...vechi, ceea ce e o suma considerabila si nu o faci peste noapte. (la aceste cumparaturi nu am adaugat hainele de gravida sau ce o sa mai am eu nevoie pe parcurs).
Dak cumva va intereseaza o lista de preturi la ceea ce am cumparat, o pot scrie intr-una din zile, pt cele interesate. (Ahhhhh...am uitat sa spun k euam luat deja si masutza pt mincat si premergatorul de pe acum).

Va pupic pe toate si o sarcina usoara in continuare, am sa mai intru cind mai am timp, sper cit de curind.
Marcela 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

maria irina,e bine daca ajungi personalla ei,e altceva sa vorbesti direct.stiu ca ei iti pot oferi o camera si mancare .nu stiu exact cum vei face cu copilu,daca poti sa il lasi la o crresa si sa muncesti.dar pana atunci,tu iti poti cauta ceva de munca la negru,ceea ce nu se va lua in calcul cand crucea rosie iti va calcula venitul "zero".
Sunt sigura ca ai sa reusesti si am sa iti tin pumnii!!
Messa,la mine camera e zugravita.Acum 4 luni am zugravit toata casa si am schimbat pe ici pe colo cate ceva, omi carenovare de vreo luna..Prima camera terminata a fost cea mica,pt copil,am facut curat in ea dupa zugraveala,si apoi pe masura ce zugraveam in restul acsei,diverse lucruri le depozitam acolo.Si,la final,cand am facut curat peste tot,acolo au ramas multe depozitatea aiurea,si inca nu le-am adunat sa le punem la locurilelor sau sa le aruncam.Sigur jumate de acolo le arunc,ca deja imi stau in cap.Deci cand reusesc sa scot tot ce e acolo,camera ramane goala (sifonierul care e fix).Nu ar fi mare lucru de facut.Si sa ma gandesc daca ii mai pun desene,daca ii pun in partea de jos a peretilor tapet sau las asa cum e ..sa pun perdele..sa le fac intai.
Bafta la renovare ! Eu nu mai vreaaau ,numai cat am smotruit dupa zugraveala!!!
kateryna,bine ca ai depasit momentul contractiilor si nu s-a intamplat nimic!Ai grija de tine,cum simti ca obosesti un pic,te asezi imediat!

din steul ala,mi-a placut asta: Unele studii au pus in evidenta faptul ca nou-nascutii vor suge mai cu putere la san atunci cand le citesti dintr-o care din care le-ai mai citit in mod frecvent si cand se aflau in uter

roandre,ce scumpete de fata are mamaaa!!! si ce rochita areee!!Sa-ti traiasca,sa creasca mare!!!!
R Marce,felicitari pt fetita!!!
asa e cu alimentele,si eu am gustat,dar numai din cele care fac rau in cantitatimari.DAR DE CARNEA CRUDA NU M-AM ATINS,pt ca acolo nu e vorba de ce contine,doar ca exista riscul sa aiba toxoplasmoza,si aia se ia dintr-o inghitutra,nu e nevoie de cantitati mari.In rest,oricum nu am facut exces la nimic,asa ca am gustat .
esti vrednicuta daca ai luat deja masuta demancat si premergatorul!! dar e mai bine asa,scapi de o grija!

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinzo spune:

BUna!
R Marce am vazut ca ai cumpart tot. Si vreau sa te intreb este diferenta intre preturile din magazine si preturile de pe net?
Mihaela 16s+3z si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

R Marce, ma alatur si eu celor interesate de ce ai cumparat nu neaparat de preturi (pt ca atunci cand le voi cumpara eu oricum cred ca vor fi alte preturi - eu ce sa fac, stiu ca superstitiile sunt de pe vremea bunicii dar cum ziceam, dupa 7 ani de asteptare si o sarcina pierduta anul trecut, nu cred ca e vb de superstitii cand zic ca voi astepta sa il vad pe bebe pentru a face toate cumparaturile). Dar o lista e intotdeauna folositoare si eu una ti-as fi recunoscatoare sa ne zici ce ai luat si de unde.
Cam la 20 de mil ma gandeam si eu, si vreo 20 pt spital, incerc sa pun bani deoparte dar deocamdata nu prea imi iese ... .
Astept cu interes.

Cata 21+

Mergi la inceput